Jag önskade att jag kunde säga att mitt 2017 började på bästa sätt...don´t get me wrong, jag hade ett jätteroligt nyårsfirande med personer jag gillar! Mitt problem började i december 2016 då jag träffade en kille. Jag visste att vi var olika men jag tyckte inte att det spelade någon roll, våra värderingar i viktiga frågor var samma. Vi hann inte träffas många gånger innan jag började märka att han inte visade samma intresse för mig längre. Jag gillade honom. Eller det trodde jag i varje fall.

Jag åkte hem till min familj över jul och nyår så jag visste att vi inte skulle ses på ett par veckor men under den tiden märkte jag att något hade förändrats, det var inte som det hade varit. Den funderare som jag är började jag tänka på om jag hade "skrämt" iväg honom på något sätt, det var fullt möjligt....Jag tvingade mig sedan att inse att han inte ville ha något med mig att göra längre. Det sved ordentligt. Samtidigt hade en annan kille börjat prata med mig men det kändes inte rätt just vid den tiden då jag fortfarande tänkte på honom, vilket jag fortfarande gör kan tilläggas. Så mitt 2017 började med att jag var olyckligt vetande att det ännu en gång inte hade fungerat med en kille jag var intresserad av.

När jag var hemma läste jag mitt horoskop för 2017. Normalt sett brukar jag inte göra det och det är inte något jag egentligen tror på. Det stod att mitt kärleksliv inte skulle vara det bästa under detta år, eller under en period i alla fall. Jag kommer inte riktigt ihåg men det var inte positivt. Enda sedan dess har jag inte kunnat släppa det stycket och har börjat undra om det faktiskt är sant? Det är kanske lite tidigt för en utvärdering redan men jag har en gnagande känsla i kroppen att det kan stämma. Vad ska jag göra?

Jag har fått höra att jag inte visar vad jag känner, att jag håller det inne. Vissa menar däremot att jag är helt värdelös på att hålla inne det jag känner. Att det går att läsa mig som en öppen bok. Vet inte vilket som är sant men tror jag har kommit underfund med att jag har trust issues. När någon vill komma nära och lära känna mig bättre backar jag och jag vet inte varför än. Kanske har jag svårt att lita på killar eller så jag är rädd för något. Jag vet inte. Det suger.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments
​NYSTART 

Likes

Comments


​Här får ni se en gammal video jag gjorde får något år sedan tror jag att det var. Det var på den tiden jag hade min blogg på devote.se. Jag kände att jag också vill visa hur jag lockar mitt hår av en anledning som jag inte minns idag. Jag tycker ändå att den blev rätt okej, eller vad tycker ni? 

Likes

Comments

Jag vill verkligen få det här med bloggen att fungera. Det är något som jag ändå tycker är roligt. Jag gillar att blogga om det jag gillar (nähä) och det har nog tagit mig en stund att verkligen formulera och verkligen inse vad det är jag tycker om att skriva om. Jag gillar min blogg men under den senaste tiden känns det som att det blir en sån himla press på bloggare och att man ska ha så många följare som möjligt och det orkar jag inte med.

Jag vill göra det jag tycker om. När jag började blogga fanns jag på Blogger och jag var anonym. Jag skrev om böcker jag hade läst och hur jag kunde koppla det till mitt eget liv. Jag hade ingen aning om statistik på bloggen. Det började som en rolig grej. Jag kunde skriva långa inlägg med en massa funderingar om livet etc. Men sedan såg jag min statistik en dag och började då bli mer och mer engagerad. Jag startade en annan blogg som blev mer utav en livstilsblogg men lite inspiration, bilder och vad jag hade gjort på dagarna. 

Därefter bytte jag portal och började blogga på Devote ett tag. Ett år tror jag innan jag tappade min blogglust. Jag tog en paus för att sedan börja blogga här och det här jag gillar min blogg bäst. Layouten är jag väldigt nöjd med och jag gör lite hur jag vill. 

Nu vill jag verkligen att detta ska fungera och jag kommer absolut försöka att hitta min grej. Jag kommer göra mitt bästa!

Kram på er 

Likes

Comments

​Såhär såg jag ut på jul och nyår. De översta bilderna är från jul. Fick låna en av mammas klänningar och kände mig riktigt fin. 

Till nyår glömde jag att ta en bild på hur jag såg ut men hade inte heller något speciellt på mig heller. Ett par snygga byxor med en asnice blus. Ni får i alla fall se hur jag såg ut i håret. Hade lockat det ganska mycket och jag är kär i det. Älskar verkligen när håret är lockigt och det faller snygg nerför ryggen och ramar in ansiktet på det där fina sättet. 

Likes

Comments

Jag har dåligt självförtroende ibland. 

There I said it. Nu går det inte att ångra sig. "It's already out there" som de säger i filmen ​When Harry met Sally. ​Mitt självförtroende är något som jag ska jobba med i år. Man kan väl säga att det är mitt nyårslöfte. Jag brukar inte ha det men jag ger det ett försök i år.

Jag bryr mig för mycket om vad andra tycker och tänker om mig. Om mina armar ser för tjocka ut eller axlarna för breda, magen petar ut etc etc. ​Det är inte nyttigt! ​Och jag vet att jag inte är själv med detta. Men det ska det bli ändring på!  Jag vet inte riktigt var jag ska börja nånstans men det löser jag. Jag kanske ska börja med att utmana mig själv och verkligen ha på mig ett tränings​linne​ på gymmet. Ja, ni läste rätt: jag känner mig inte bekväm än med att ha på mitt ett linne till gymmet utan det brukar bli lite för stora tröjor men jag ska våga att pröva något nytt! 

​Och jag ska klara det! 

Likes

Comments

Januari

Mitt år började i det vackra Australien! Firade in det nya året i värmen och det var helt underbart!

Februari

I februari var det den årliga resan till Schweiz för lite skidåking. Kommer ihåg hur ledsen jag var för att den snygga killen jag hade sett året innan inte jobbade på en av restaurangerna längre :p Mamma hade förberett mig på att han säkerligen inte skulle vara kvar men jag hoppas och självklart hade hon rätt. Kommer ön idag ihåg namnet och allt!

Mars

Mars månad bjöd på min kompis 18-års fest. Hon var den första i det lilla gänget som äntligen blev myndig och det firades hemma hos henne med tema. Det var så kul och skrattade väldigt mycket den kvällen.

April

I april är det ju valborg och då hände inte så mycket haha. Gjorde en lite tillbakablick till 2014 och gick jag till en brasa men nehep inte förra året.

Den här månaden började lyssna på bandet "At Sunset" väldigt mycket. Fick nog en liten (läs: stor) crush på en av medlemmarna. Alltså, daaamn han är snygg. :p

Gick även och såg Insurgent på bio. Vad tyckte ni om den? Jag gillade den väldigt mycket men många av mina vänner blev lite besvikna men aja. Från mig får den 5/5 ❤.

Maj

Det här måste ha varit den bästa månaden på hela året! Jag fyllde 18 och firade det både med släkt och vänner. Min älskade syster tog examen och DET firades stort på universitetet med middag och underhållning. Vi fick ha långklänning och allt. Det var verkligen en superkväll och jag ville aldrig att den skulle ta slut. Maten var utsökt och hela släkten var där.

min outfit den kvällen. Kände mig som en prinsessa!

Juni

Juni bjöd på en rad olika saker. Massa träning, shopping och bl.a. spänning inför min praktikplats i Schweiz. Jag åkte ju dit i slutet av månaden och var där hela juli till början av augusti.

Juli

Juli månad bestod av jobb, jobb och mera jobb. Mer än så var det inte. Jag åkte runt lite förresten inom landet lite som exempelvis till Luzern en dag och träffade en tjej som jag lärde känna.

Augusti

I början av månaden åkte jag till Lindau för att träffa några kompisar. Hade inte sett de sedan februari så det var roligt att få träffa de igen och tillbringa lite mer tid med dem istället för en dag bara.

Den månaden började även sista året på gymnasiet, var mycket med mina kompisar. Min kompis och jag åkte till hennes landställe en helg och hängde där och badade!

De sista månaderna av året hände det inte så mycket. Jag var sjukt skoltrött och orkade basically inte plugga alls. Den senaste tiden har jag fått tillbaka det lite men det är fortfarande ett litet problem för mig.

Jag var mycket med mina kompisar. Vi gick på bio tillsammans, fikade och hade det trevligt. Jag fick även chansen att representera min skola på Gymnasiemässan och stå för mitt program på Öppet hus. Det var verkligen roligt. Jag hade aldrig varit med på en mässa förut och det var verkligen en rolig upplevelse att få träffa potentiella elever.

Jag vart även vald till ordförande i min skolas Mångfaldsgrupp. Nu undrar ni säkert​ vad det är för något och vad vi gör. Det är såhär att vi står för att alla ska kunna få vara sig själva, vi arbetar mycket med hbtq-frågor, etnicitet- och religionsfrågor så att alla på skolan ska kunna känna sig säkra och trygga. Vi genomförde vårt första evenemang nu i december där vi bjöd in organisationen Freethem för att prata lite om trafficking. 

​Hoppas ni har haft ett jättebra år och att detta år blir minst lika bra! 

Likes

Comments

Sorry för lite dåliga bilder men det får duga :) 

​Hej bloggen! 

Fick dessa nagellack i julklapp i år och testade dessa nu! Passade på att pröva något nytt nämligen att göra dessa små blommor. Tyckte det blev såå fint ^^ Vad tycker ni? 

​Det mörka lacket är från Depend, nummer 464. Det ljusa heter "Arosa" från Mavala :) 

Likes

Comments

Hej på er!

Istället för att fortsätta skriva på min diktanalys till svenska eller läsa igenom filosofin igen för hundrade gången väljer jag att skriva här istället för att det är så mycket roligare! Här finns det lite mera utrymme till att skriva vad jag vill istället för att tänka på vad en poet vill säga med just den här versen av dikten...hur kul är det i jämförelse? Vissa kanske tycker det är hur spännande som helst men jag är inte av dem.

Så vad händer med mig egentligen? För att vara helt komplett ärlig har det inte hänt så mycket den senaste tiden. Jag fortsätter att kämpa på i skolan trots att det känns som att jag har absolut noll koll på det jag måste göra. Hade helt glömt bort att jag hade ett glosförhör idag i engelska, kom på det imorse ca. kl. 07.50 för att vara lite sådär extra exakt men som tur var gick det ganska okej ändå!

Jag fortsätter även med att träna ganska mycket, jag känner verkligen hur jag är så otroligt fixerad vid träningen och vad jag måste göra för att se bra ut................tror ganska många tjejer men även killar känner igen sig i vad jag menar.

För att hoppa vidare till något helt annat, från början var min tanke att jag skulle vara en av de livstilsbloggare som finns men jag känner helt enkelt: nej. Det är hur kul som helst att läsa om men det är inte riktigt min grej. Jag tycker det är roligt med smink och är relativt insatt i det hela men det känns inte heller som något jag vill blogga om så jag fortsätter med att försöka hitta min egna personliga stil. Jag har en aning om vad jag vill göra men jag måste göra det lite mer konkret. Dags att ta sig en rejäl funderare kring detta.

Men nu, vänner, nu är det dags att fortsätta med det otroligt roliga (inte så roliga) skolarbetet och sedan kolla på Heja Sverige som belöning. :) 

kram 

Likes

Comments

Goddagens vänner!

Ni kanske kommer ihåg att jag hade fått den här boken för ett litet tag sedan och nu har jag läst de första 100 sidorna.

Första intrycket av boken var att det finns mycket talspråk eller mer vardagligt språk men det finns även korrekta källhänvisningar i texten till litterära verk eller liknande. Det var inte alls det jag hade väntat mig. Jag hade nog inte väntat mig en sådan skillnad i texten utan mer ett språk som är mer vanligt i böcker. Det är lite svårt att förklara men jag tänker att det finns ett mer "typiskt " språk för böcker, av de som jag har läst i alla fall, som inte är informellt men inte helt formellt heller. Förstår ni hur jag menar? 

Det handlar alltså om en tjej som är ganska ung och hon bor tillsammans med sin familj i ett hus i England men de är inte välbärgade utan de lever på bidrag som pappan har fuskat till sig genom att spela att han har någon sorts skada i knäet. Först nu när man kommer upp mot 100 sidor så började förvandlingen av tjejen ske.

Det ska bli väldigt spännande att läsa vad som händer och hur hon tänker förändra sitt yttre. Har någon av er läst den redan? Om ni har det, vad tyckte ni om den? 

Likes

Comments