Header

Hej igen alla fantastiska människor. Jag har mycket tankar som snurrar i mitt huvud just nu, vill sortera upp dem och skriva av mig. Det är dock inte så lätt att sortera upp tankar och känslor när nästan alla grundar sig i varandra eller sammanflätas på ett eller annat sätt. Jag befinner mig just nu som nybakad student i ett sorts känslokaos av extrem sort. Jag VET att jag absolut inte är den enda av dessa nyblivna studenter som befinner sig i den här virvelvinden, därför tänkte jag att mina tankar om livet och livets mening kanske kan hjälpa någon som sitter i samma situation. För på något sätt så känns de som att jag är i slutet av den mörka tunnel jag har befunnit mig i under hela sommaren. MEN även om jag har tagit mig ur det mörkaste så försvinner inte känslan av meningslöshet. Det är just det jag vill skriva om idag. Meningslöshet. Meningslöshet och ångesten den framkallar.

Vi kan börja med att prata om den närmsta tiden efter studenten. Den var rätt tuff men innehöll ändå så mycket framtidstro och förhoppningar att jag inte grävde ner mig totalt. Jag visste fortfarande inte vad jag skulle göra till hösten utan hade några veckor ledigt att bara tänka på nuet och spendera tid med vänner och familj. Det riktigt jobbiga började inte förrän i början av Juli. Jag fick reda på att jag inte hade tagit mig in på den linje jag ville och livet liksom luckrades upp och blev mer och mer fokuserat på framtiden istället för nuet. När jag fick det beskedet var det som att klumpen jag hade haft i magen svällde till en badboll av ångest. Vad skulle jag göra nu. Jag började planera min höst baserat på den vänner jag hade kvar här i lilla Västerås, baserat på de förutsättningarna jag hade där och då. Väldigt dumt gjort av den anledning att om man inte grundar sin framtidsplanering på sig själv så kan minsta lilla förändring få katastrofala effekter. Det var exakt vad som hände. Jag hade planerat min höst med den förutsättningen att en vän var lika vilsen som jag, denna vän kom sen in på högskolan och försvann bort från mig. Vi hade alla möjliga planer på att resa iväg flytta bort och allt annat man drömmer om, men alla dessa planer försvann ju när hon försvann.

Nu vart det kämpigt igen, den badbollen som låg och tryckte i min mage fick ny luft och blev ännu större. Jag visste inte vad jag skulle göra med mitt liv. Jag hade ett jobb som jag ogillade och som jag endast såg som en korttidslösning innan livet skulle kicka igång på riktigt. Men när börjar livet på riktigt? Det var då jag fick min uppenbarelse mitt i allt. Livet är nu. Inte om fem år, inte om tio. NU. En ny gnista tändes i mig, vad gör jag här hemma och väntar på att livet ska börja när jag kan samla ihop lite mod och åka iväg och starta livet. Jag sökta ett otal jobb och kände, att ja, det jag gör just nu är meningsfullt för mig. Kanske inte för andra, men för mig. Jag skaffar mig ett liv.

Det var exakt detta jag ville komma fram till. Jag känner så många som går hemma och väntar på att livet ska börja, som jobbar och sliter för inget utom pengarna, som går hela veckorna och väntar på helgen. Vissa kanske kallar det livet men jag tycker inte att det är att leva. Leva är att utmana sig själv, att uppnå saker och att göra saker man innerst inne inte tror är möjliga. Jag fick en insikt om att jag faktiskt kan göra vad jag vill. Jag har alla förutsättningar, jag är ung, smart och sugen på livet. Jag har inga kopplingar till något här hemma. Jag ska ut och skaffa mig ett liv. Man måste ifrågasätta sig själv ibland, varför gör jag detta, vad är det för mening. Gör jag detta för mig själv eller för någon annan? Vill du bli sjöman i Australien, ÅK! VAD STOPPAR DIG? Man kan se det på två sätt, inget är fel. Antingen så är allt meningslöst och då kan du lika gärna skita i allt och ha kul. Eller så är allt meningsfullt och där gäller samma sak. För vad är mer meningslöst och meningsfullt på samma gång? Jo livet och att leva det efter sina egna drömmar och förmågor. Jag tror på er. Det kanske låter klyschigt men ut med er och jaga era drömmar. Allt löser sig.

Love Agnes.

Likes

Comments

Hallå alla fantastiska människor, mycket har hänt i mitt liv på senaste tiden. Jag har gått från en trogen pluggis på naturlinjen till en person som har sett sin potential och sett sina möjligheter i livet. Jag har haft en rätt tuff sensommar/höst men det börjar räta upp sig nu. Så tänkte bara ta chansen till att inspirera andra som jag vet sitter i samma situation som jag gjorde. De som har tagit studenten är unga men ogillar sin situation, vare sig det kommer till jobb, ångest, vänner eller andra saker. Jag vill få er att se på saker med nya ögon, precis som jag har fått chansen att göra. Men nu fokuserar vi på att det är fredag och heeelg! Ha det bra!


Likes

Comments