Idag fick jag besök av min moster som skulle lämna av våra bilnycklar, vi satte oss och tjötade någon timme innan jag fick kasta ut henne.. haha, har nämligen en hel lägenhet att städa. Har varit ensam någon vecka nu och på onsdag drar jag till marstrand och sen direkt till kreta på fredag, så detta är sista chansen att städa!!!

Har ni några resor planerade inför sommaren?

Skjorta - från italien Spetsbh - odd molly

Puss

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

HEJ

Okej som rubriken lyder vet jag inte vart man ska börja? Jag är tillbaka, ja. Varför? Ärligt vet inte, fick feeling

Ska försöka hålla det kort; vad jag har haft för mig senaste året

- Varit på bal med dessa:

- varit på studenter (bla i uddevalla med hon till vänster)


- njutit av min egen student och att gymnasiet är helt

K L A R T​Om vi känner mig rätt så vet vi att jag är sämst på att blogga och uppdatera, men vi kan väl hoppas att jag är tillbaka nu för iallafall några veckor? puss

Likes

Comments

Jag har varit på spa​, kom hem igår relativt utvilad och redo för en sista helg innan skolan sätter igång igen (och ordentligt!!!) Förutom att jag varit på spa, kära blogg, så har det även snöat. Igår påväg hem från gymmet så kollade jag upp och alla snöflingor såg ut som stjärnor som störtade ner. Nu har det dock slutat snöa så i ett försök att behålla julen satte jag på julmusik och gjorde mannagrynsgröt på cocosmjölk och stekte röda äpplen i kanel. Riktig julfrukost. 

Nu kallar ångesten och gymmet, hörs!!! (​och nej jag tog inga bilder på spat... lite måste man få chilla)

Likes

Comments

Idag gjorde jag en av mina absolut favoriträtter, ärtsoppa med cocosmjölk(ska egentligen vara cocosgrädde hehe) och jag döööör, vad gott det är. Tände några ljus och satte på John Mayer också, varför inte göra något lite roligare än vanlig pytt i panna i sängen en måndag som denna. Vädret är så sjukt mysigt också, bli sugen på att ta mig ut - får väl se hur det blir med det. Vill egentligen ut när det är mörkt för känner mig så sjukt mycket bekvämare då men det är faktiskt läskigare då... är inte rädd för spöken eller nåt utan bara människor... men vi får se!! Might surprise you

Likes

Comments

​Lördag, helg, mys! ​Jag fick ett ryck och plockade ihop till en liten brunch(liten!!) när jag vaknade idag, tok för sent. Det är riktigt ruggigt väder ute idag och mina planer involverar 3 kompisar och en massa mys, hoppas jag. Jag är så sugen på att ta massa bilder idag, men vi får se hur det blir med det. Puss

Likes

Comments

Kan. Inte. Sluta. Obsessa. Över. _DEN_. Perfekta. Matbilden.!!!!!!

Vet inte varför tanken på den perfekta perfekta matbilden gör mig så exalterad... jag äter verkligen med ögonen. Idag tänkte jag dela med mig av min resa till att hitta the one and only, den absolut perfekta matbilden.

Perfekta frukosten | Perfekta frukosten x2(zoom version!!!)

Strawberry-cherry smoothie==vem vet

Capuccino Sverige / Lunchbuffée Grekland

ALL CARBS IN A PIC, typ

Likes

Comments

Priviligerad. Men samtidigt inte. Jag är priviligerad för att jag är svensk, vit, jag är inte född med någon missbildning, inget större skönhetsfel. Jag har mat på bordet, jag har en säng, tak över huvudet, en familj. Jag har så mycket som andra inte har. Jag föddes i fel kön, kvinna. Men född i ett land, Sverige, där mitt kön fortfarande kan ge mig en utbildning, ett jobb och vissa mänskliga rättigheter.


Jag är tacksam. Jag är inget annat än tacksam. Jag får lära mig vad jag vill. Jag får bo och resa till vilket land jag vill. Jag får testa nya smaker, lära mig om rymden och fundera över min mening. Men i min tacksamhet så bubblar något annat, orättvisan. Jag är en produkt av två privilegierade personer som i sin tur är en produkt av ytterligare privilegierade personer. Min far och min mor. Mamma och pappa, ens största tillgångar men också ens största fiender. Det är ingen rättighet, att ha en familj, för så många barn och vuxna har inga föräldrar vid liv, eller närvarande i ens egna liv. Det kan vara ens största fiender också. Vilka är dina föräldrar? Vad kommer de göra för dig? Hur kommer de skapa dig? Kommer de lära dig moral? Kommer de vara din största tillgång eller din största fiende?

Tolkningsföreträde i lidande. Vem lider egentligen mest? Är det den mobbade människan i din lillebrors klass/i din klass/på ditt kontor? Vad är hans lidande jämte mot kvinnan som förlorade sina båda barn i en bilolycka? Och vad är hennes lidande jämte mot tiggaren utanför din Ica? Kan man sätta en stämpel på lidande? Är det samma person som har gett mig mitt liv, min lycka och mina möjligheter som har tagit bort hoppet från dessa människor? Tagit bort deras möjligheter och deras liv? Eller mer viktigt, hur kan man ge det tillbaka, hur kan man skapa en balans? Är det meningen att vara såhär? Ska vissa kunna köpa en jacka för 5 tusen medan en annan kan köpa en resa för 12 tusen och den tredje kan lägga en halv miljon på en bil utan att det gör någon större skillnad i ekonomin medan ett barn dör varje minut av hunger i en stad du kanske aldrig hört talats om? Är detta vår mänsklighet, är detta vad du vill stå för? Om man räknar upp det en människa behöver för att överleva blir det en liten lista, men vi har skapat en större lista på vad vi behöver för att leva och den stora listan rånar ett barn varje minut på sitt liv.

Jag väljer att vara tacksam, och samtidigt som det hade varit skönt att blunda ögonen för sanningen och leva mitt långa privilegierade liv till en lugn död med mina nära och kära så är det inte rätt, det är som att säga att min mening med livet skulle vara viktigare än de miljontals utsatta i världen. Jag hade tur, och du med. Men det är upp till oss att dela med oss av våran tur och ge mening till allas liv.


Likes

Comments