Jag älskar att äta mat i plockform! När man slipper sitta med kniv och gaffel, när man kan dela på allt! Så härligt! Här bjuder jag på härlig tapas i lite olika former och smaker - klassiska Pimientos de Padrón, Quesadillas fyllda med avocado, hemgjord pesto och mozarella samt Bresaolakorgar fyllda med en getoströra toppade med rostade pinjenötter. Allting supergott och inte så svårt att göra! Perfekt till kvällsmyset! 😊

Quesadillas fyllda med hemgjord pesto, avocado och mozarella

Bresaolakorgar med getostkräm och röstade pinjenötter

PIMIENTOS DE PADRÓN

INGREDIENSER: (1 skål)

1 pkt pimientos de padron

0,5 dl olivolja

flingsalt


HUR GÖR MAN

1. Skölj och torka din pimientos de pardon.

2. Värm en stekpanna med olja. Lägg ner paprikorna stek ett par minuter på medelhög temperatur. Låt paprikorna rinna av på lite papper innan du toppar med flingsalt! Låt svalna lite innan servering.


QUESADILLAS MED HEMGJORD PESTO, AVOCADO & MOZARELLA

INGREDIENSER: (ca 4 st quesadillas)

1 pkt tortillas

1 mozarella

1 avocado

0,5 tsk salt

lite honung

ev några droppar citron

Hemgjord pesto (1 kruka basilika, 50g pinjenötter eller rostade mandlar, 1 vitlöksklyfta, 100g parmesanost, 1,5 dl olivolja, 0,5-1 tsk salt)


HUR GÖR MAN

1. Gör peston - mixa alla ingredienser i en matberedare och smaka av med salt och peppar.

2. Mosa avokadon lite lätt, blanda ner 0,5 tsk salt, lite honung och några droppar citron.

3. Skiva mozzarellan.

4. Hetta upp en stekpanna och förbered dina quesadillas. Bred på pesto på ett tortillabröd, lägg mosad avocado och mozarella ovanpå, lägg på ytterligare ett tortillabröd som lock. Stek i en torr stekpanna på medelhög temperatur (7 av 9), stek ena sidan först och vänd sedan till andra (ca 1 minut på båda sidorna eller tills brödet börjar få lite färg)


BRESAOLAKORGAR MED GETOSTRÖRA OCH ROSTADE PINJENÖTTER (recept från Catarina König)

INGREDIENSER: (ca 20 st)

1 pkt bresaola

100 gram chéveost

1 dl crème fraiche

1 tsk salt

peppar

30 gram pinjenötter


HUR GÖR MAN

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Använd dig av en muffinsplåt eller muffinsformar (jag använde en minimuffinsplåt) och sätt ner bresaola skivorna i varje muffinsform. Baka i ugnen ca 10-15 min, ta ut och låt svalna i formen.

3. 4. Rosta pinjenötterna i en torr panna på medelhög värme tills dem blir lite gyllene.

3. Förbered krämen - Mixa getost (utan kanter) med crème fraiche till en slät kräm och smaka av med salt & peppar.

5. När bresaolakorgarna har svalnat, spritsa i lagom med getostkräm i varje korg och toppa med dina rostade pinjenötter. Toppa med lite flingsalt!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments