Kvällens middagstips är en underbart god rätt vi lagade förra veckan! Morot och hallumifalafel, serveras i kålblad med örtaioli, spenat och avocado. Hur gott som helst och kalasbra för din kropp! 😊


INGREDIENSER: (4 pers)

MOROT OCH HALLOUMIFALAFEL

1 stor morot

1 pkt kikärtor (på burk eller i tetrapack)

1 pkt halloumi

1 - 2 ägg (börja med 1 ägg)

1,5 tsk spiskummin

1 tsk paprikapulver

0,5 tsk chilipulver

2 msk hackad persilja

1 msk gräslök

1 tsk salt

ÖRTAIOLI

1 dl majonös

0,5 dl fet yoghurt (typ grekisk)

1 klyfta vitlök

0,5 kruka basilika

1 näve persilja

1 msk gräslök

1 halv pressad lime

1 tsk dijonsenap

1 gnutta honung

0,5 - 1 tsk salt (smaka av)

TILLBEHÖR

Kålblad att servera i (vi testade med både spetskål och savoykål)

Avocado

Spenatblad


HUR GÖR MAN

1. Riv moroten. Riv halloumin.

2. Mixa ihop alla ingredienser till falafeln förutom morot & halloumi. Tillsätt sedan den rivna moroten och halloumin, rör ihop, känns det inte som att smeten gått ihop, tillsätt 1 ägg till. Låt stå.

3. Gör örtaiolin: mixa ihop att till en slät smet. Smaka av med salt, limesaft och honung!

4. Värm en stekpanna till medeltemperatur med rapsolja eller kokosolja. Stek falafeln som små runda bollar/plättar, låt dem stekas på ena sidan ganska länge tills du vänder på falafeln.

5. Servera falafeln i kålblad med spenat, avocado och örtaiolin. Smaklig spis!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments