Jag har länge velat testa detta - Halloumi Tikka Masala! I helgen testade vi det och herre vad gott det blev! Är så glad att denna rätt kommit in i mitt liv. Så mycket smak, wow! Receptet jag utgått ifrån är av Jessica Frej (grym tjej!), jag har korrigerat det lite efter tycke och smak. Ni måste pröva! 😊


INGREDIENSER

HALLOUMI TIKKA MASALA:

1 gul lök

2 klyftor vitlök

1,5 tsk malen spiskummin

1,5 tsk malen gurkmeja

1,5 tsk torkade korianderblad

0,25 - 0,5 tsk cayennepeppar (beroende på hur starkt man gillar)

0,5 tsk mortlad kardemumma

3 msk rapsolja

2 msk färsk ingefära, riven

1 tsk salt

1 buljongtärning, grönsak

0,5 tsk honung

400 g krossade tomater

2,5 dl grädde (valfri sort)

2 pkt halloumi


SÅS:

2,5 dl fet yoghurt

1 näve myntablad (ca 15st)

0,5 st gurka

1 krm salt

0,7 tsk honung

1 tsk citronsaft


TILLBEHÖR:

Ris för 4 pers

Naan bröd (vi köpte på den indiska restaurangen runt hörnet, men brukar finnas från Santa Maria i mataffären också)

2 dl rostade saltade cashewnötter

1 kruka koriander


HUR GÖR MAN:

1. Koka ris enligt anvisningar.

2. Gör yoghurten: Hacka gurka smått, likaså myntabladen och blanda med yoghurten. Smaka av med salt, honung och citronsaft. Låt stå i kyl fram tills servering.

2. Hacka gullöken och vitlöken. Lägg fram alla kryddorna på ett fat (spiskummin, gurkmeja, koriander, cayenne och kardemumma).

3. Hetta upp en ganska rymlig kastrull med rapsolja och fräs löken tillsammans med kryddorna. Fräs ett par minuter.

4. Riv ingefäran undertiden. Tillsätt den tillsammans med krossade tomater, buljongtärningen och salt. Låt puttra på medelvärme ca 5 min.

5. Tillsätt grädden och honung. Sänk temperaturen ytterligare.

6. Stek halloumin i kuber i rapsolja. Tillsätt till grytan när de fått en fin gyllene stekyta.

7. Servera grytan med ris, cashewnötter, färsk koriander och naan bröd.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments