Här kommer ett litet tips till er som ofta får smoothie över eller till er som vill passa på att förbereda morgondagens frukost när ni gör dagens, tillsätt lite mjölk till smoothien som blir över och gör en Overnight Oat på det! Om ni inte brukar få något över, tänk på att göra lite extra smoothie så att ni kan göra en extra frukost när ni ändå är igång. På bild har jag gjort en blåbär och kokossmoothie, det blev en skvätt över och till det tillsatte jag lite havremjölk och gjorde en smarrig overnight oat toppad med jordnötssmör, blåbär och rostad kokos. 😊


BLÅBÄR OCH KOKOSSMOOTHIE

INGREDIENSER: (2 glas smoothie eller 1 glas och lite över till overnight oats)

3 dl kokosmjölk

2 dl frysta blåbär

1 nypa vaniljpulver

ev lite banan eller honung om man vill ha den sötare


HUR GÖR MAN

1. Mixa ihop allt!


OVERNIGHT OATS MED SMAK AV BLÅBÄR OCH KOKOS

INGREDIENSER: (1 port)

0,5 - 1 dl smoothie (blåbär och kokossmoothie ovan)

1 - 1,5 dl valfri mjölk

0,5 dl havregryn

2 msk chiafrön

2 msk linfrön


HUR GÖR MAN

1. Blanda ihop allt och låt svälla i kylskåpet över natten.

2. Toppa med jordnötssmör, blåbär och rostad kokos!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag älskar att äta mat i plockform! När man slipper sitta med kniv och gaffel, när man kan dela på allt! Så härligt! Här bjuder jag på härlig tapas i lite olika former och smaker - klassiska Pimientos de Padrón, Quesadillas fyllda med avocado, hemgjord pesto och mozarella samt Bresaolakorgar fyllda med en getoströra toppade med rostade pinjenötter. Allting supergott och inte så svårt att göra! Perfekt till kvällsmyset! 😊

Quesadillas fyllda med hemgjord pesto, avocado och mozarella

Bresaolakorgar med getostkräm och röstade pinjenötter

PIMIENTOS DE PADRÓN

INGREDIENSER: (1 skål)

1 pkt pimientos de padron

0,5 dl olivolja

flingsalt


HUR GÖR MAN

1. Skölj och torka din pimientos de pardon.

2. Värm en stekpanna med olja. Lägg ner paprikorna stek ett par minuter på medelhög temperatur. Låt paprikorna rinna av på lite papper innan du toppar med flingsalt! Låt svalna lite innan servering.


QUESADILLAS MED HEMGJORD PESTO, AVOCADO & MOZARELLA

INGREDIENSER: (ca 4 st quesadillas)

1 pkt tortillas

1 mozarella

1 avocado

0,5 tsk salt

lite honung

ev några droppar citron

Hemgjord pesto (1 kruka basilika, 50g pinjenötter eller rostade mandlar, 1 vitlöksklyfta, 100g parmesanost, 1,5 dl olivolja, 0,5-1 tsk salt)


HUR GÖR MAN

1. Gör peston - mixa alla ingredienser i en matberedare och smaka av med salt och peppar.

2. Mosa avokadon lite lätt, blanda ner 0,5 tsk salt, lite honung och några droppar citron.

3. Skiva mozzarellan.

4. Hetta upp en stekpanna och förbered dina quesadillas. Bred på pesto på ett tortillabröd, lägg mosad avocado och mozarella ovanpå, lägg på ytterligare ett tortillabröd som lock. Stek i en torr stekpanna på medelhög temperatur (7 av 9), stek ena sidan först och vänd sedan till andra (ca 1 minut på båda sidorna eller tills brödet börjar få lite färg)


BRESAOLAKORGAR MED GETOSTRÖRA OCH ROSTADE PINJENÖTTER (recept från Catarina König)

INGREDIENSER: (ca 20 st)

1 pkt bresaola

100 gram chéveost

1 dl crème fraiche

1 tsk salt

peppar

30 gram pinjenötter


HUR GÖR MAN

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Använd dig av en muffinsplåt eller muffinsformar (jag använde en minimuffinsplåt) och sätt ner bresaola skivorna i varje muffinsform. Baka i ugnen ca 10-15 min, ta ut och låt svalna i formen.

3. 4. Rosta pinjenötterna i en torr panna på medelhög värme tills dem blir lite gyllene.

3. Förbered krämen - Mixa getost (utan kanter) med crème fraiche till en slät kräm och smaka av med salt & peppar.

5. När bresaolakorgarna har svalnat, spritsa i lagom med getostkräm i varje korg och toppa med dina rostade pinjenötter. Toppa med lite flingsalt!

Likes

Comments

Underbara hallonremmar som du låter torka långsamt i ugnen på svag värme. Skär upp i remsor och ät som de är eller strö socker på dom. Struntar du i att strö socker på dom är det ju faktiskt riktigt nyttigt godis. 😊 Allra bäst att att baka dom på en silikonmatta så du får helt släta remmar, men har man inte det funkar det såklart med vanligt bakplåtspapper. Receptet är inspirerat av duktiga Cecilia. Gillar man inte hallon kan man ju testa med blåbär, jordgubbar eller varför inte mango?


INGREDIENSER:

6 dl frysta hallon

1 msk sötning (exempelvis agavesirap eller honung)


HUR GÖR MAN

1. Sätt ugnen på 70 grader

2. Koka ihop hallonen tills de går att mosa, sila till en slät puré. Tillsätt sötning, blanda jämnt och bred ut purén på en plåt med silikonmatta eller bakplåtspapper.

3. Grädda i ugnen ca 4 timmar. Öppna luckan då och då och släpp ut luft. När det inte är blött i mitten längre är de klara.

4. Klipp eller skär i remsor! Strö socker på om du vill! Mums!

Likes

Comments

Detta är en supergod och superenkel vardagsmiddag som vi lagar ofta här hemma. Kycklingbullarna har smak av citron, supergott ihop med röd currysåsen, de salta cashewnötterna på toppen är pricken över i:et! 😊


INGREDIENSER: (4 port)

KYCKLINGBULLAR

500 gram kycklingfärs

0,5 dl vatten

1 citron (saft och skal)

1 tsk salt

RÖD CURRYSÅS

1 pkt kokosmjölk

1 dl grädde (om man vill ha såsen krämigare)

1 msk röd currypasta

1 msk kycklingfond

TILLBEHÖR

Ris till fyra personer

1 påse cashewnötter (rostade och saltade)


HUR GÖR MAN

1. Koka ris enligt anvisningar

2. Blanda ihop alla ingredienser till kycklingbullarna. Forma till runda bollar och stek på medelhög temperatur i ca 5 min.

3. Tillsätt alla ingredienser till såsen och låt puttra med kycklingbullarna i ca 10 min.

4. Servera med ris och toppa med cashewnötter.

Likes

Comments

Hur gott är det inte med amerikanska pannakakor! Jag älskar att äta det på helgen 😊 Denna varianten är lite snällare mot magen då de är gjorda på dinkelmjöl och chiafrön. Supergott! Testa vettja!


INGREDIENSER: (ca 8-10 st)

3 dl dinkelmjöl (funkar såklart minst lika bra med vetemjöl, men dinkelmjöl är bättre om man har IBS mage)

3 tsk bakpulver

1 msk chiafrön

0,5 tsk salt

0,5 tsk vaniljpulver

1 msk sötning (honung, agave, rörsocker osv)

3 dl valfri mjölk

1 ägg


HUR GÖR MAN

1. Blanda ihop alla torra ingredienser.

2. Vispa ner mjölk, ägg och sötning. Låt svälla ca 5 min (framförallt så att chiafröna får svälla)

3. Stek på medelhög temperatur i valfri olja/smör. Grädda på ena sidan tills det börjar bli lite bubblor på ytan (tar ca 1,5 - 2 min), vänd sedan och stek ungefär lika länge på andra sidan.

4. Servera förslagsvis med lönnsirap, nötter, färska bär, banan eller något annat gott!

Likes

Comments

Dessa ljuvliga hälsobollar måste ni bara testa! Det är lite lustigt för man gör smeten på bland annat kikärtor, jag vet att det låter konstigt men jag lovar att det kommer att bli bra! Perfekta när man blir sötsugen men vill ha ett hälsosammare alternativ än godis och kakor med massa vitt socker.


INGREDIENSER (ca 15-20st bollar beroende på hur stora ni rullar)

1 burk kikärtor

3 msk sötning (exempelvis honung eller agavesirap)

0,5 dl nötsmör (exempelvis jordnötssmör eller mandelsmör)

1,5 dl nötmjöl (jag använde mandelmjöl)

1 tsk vaniljpulver

0,5 dl nötter (jag använde jordnötter, ta den sort ni gillar)

100 gram hackad mörk choklad (minst 70%ig)

några nypor salt

150-200 gram mörk choklad (minst 70%ig) att doppa dollarna i

Något fint och gott att toppa bollarna med (hackade nötter, kokos, frystorkade bär, quinoapuffar osv)


HUR GÖR MAN

1. Skölj av kikärtorna och mixa ihop dom med nötsmör, sötning, vaniljpulver & salt.

2. Tillsätt sedan nötmjölet och blanda ihop, nu ska smeten vara fast likt en kakdeg, om inte tillsätt mer nötmjöl.

3. Hacka 100 gram choklad och nötter till mindre bitar, rör i smeten.

4. Forma till runda bollar och ställ in i frysen.

5. Smält resten av choklad att rulla bollarna i. Ta ut bollarna ur frysen och doppa i den smälta chokladen, toppa med något du gillar. Förvara i kylen eller frysen!


Likes

Comments

Världens godaste frukost i sin enkelhet, vispad grekisk yoghurt, bärkompott och granola, lägg upp det fint glas så känns det helt plötsligt mycket lyxigare! 😊


INGREDIENSER: (2 portioner)

VISPAD GREKISK YOGHURT

3 dl grekrisk yoghurt

2 tsk sötning (vi använde honung)

0,5 tsk vaniljpulver

BÄRKOMPOTT

2 dl frysta hallon

1 dl frysta blåbär

TOPPING

Granola (recept på min underbara granola med smak av rostad mandel, vanilj och blåbär hittar ni här)

Färska bär


HUR GÖR MAN

1. Förbered bärkompotten: värm de frysta bären i micron eller i en kastrull. Mosa ihop bären till en kompott! Söta med honung om bären är väldigt sura (annars tycker inte jag att det behövs).

2. Vispa ihop yoghurten med honung och vaniljpulver till en slät och fluffig yoghurt.

3. Lägg upp i fina glas, varva den vispade yoghurten med bärkompott och granola, toppa eventuellt med färska bär!

Likes

Comments

Kvällens middagstips är en underbart god rätt vi lagade förra veckan! Morot och hallumifalafel, serveras i kålblad med örtaioli, spenat och avocado. Hur gott som helst och kalasbra för din kropp! 😊


INGREDIENSER: (4 pers)

MOROT OCH HALLOUMIFALAFEL

1 stor morot

1 pkt kikärtor (på burk eller i tetrapack)

1 pkt halloumi

1 - 2 ägg (börja med 1 ägg)

1,5 tsk spiskummin

1 tsk paprikapulver

0,5 tsk chilipulver

2 msk hackad persilja

1 msk gräslök

1 tsk salt

ÖRTAIOLI

1 dl majonös

0,5 dl fet yoghurt (typ grekisk)

1 klyfta vitlök

0,5 kruka basilika

1 näve persilja

1 msk gräslök

1 halv pressad lime

1 tsk dijonsenap

1 gnutta honung

0,5 - 1 tsk salt (smaka av)

TILLBEHÖR

Kålblad att servera i (vi testade med både spetskål och savoykål)

Avocado

Spenatblad


HUR GÖR MAN

1. Riv moroten. Riv halloumin.

2. Mixa ihop alla ingredienser till falafeln förutom morot & halloumi. Tillsätt sedan den rivna moroten och halloumin, rör ihop, känns det inte som att smeten gått ihop, tillsätt 1 ägg till. Låt stå.

3. Gör örtaiolin: mixa ihop att till en slät smet. Smaka av med salt, limesaft och honung!

4. Värm en stekpanna till medeltemperatur med rapsolja eller kokosolja. Stek falafeln som små runda bollar/plättar, låt dem stekas på ena sidan ganska länge tills du vänder på falafeln.

5. Servera falafeln i kålblad med spenat, avocado och örtaiolin. Smaklig spis!

Likes

Comments

Hej på er! Hoppas att ni mår bra! 😊 Jag har en himla rolig nyhet att berätta för er, från och med 1 mars kommer jag att vara ansvarig för The Healthy Box sociala medier. Jag kommer alltså vara den som lägger upp fina och inspirerande bilder på boxen och dess fantastiska produkter, på instagram och Facebook. För er som inte vet vad The Healthy Box är, det är en prenumerationstjänst där du får hem en box med nyttigheter varje månad. En chans att få pröva massa nya spännande hälsoprodukter. Boxen innehåller produkter som nötter, torkat frukt, superfoods, hälsodrycker och rawbars. Personligen så tycker jag att detta är en fantastiskt box, så det ska bli jättekul att vara ansvarig för att ta massa fina och inspirerande bilder. Gå in på instagram och följ @thehealthybox på en gång, och varför inte sätta igång en prenumeration när ni ändå är i farten? Klicka här för att komma till The Healthy Box hemsida. Ha en kanonfin kväll! 😃

Likes

Comments

Godmorgon på er! Idag tänkte jag bjuda på ett recept som jag lagade till en brunch för några helger sen, nämligen Chia trifle med smak av mango, passionsfrukt och kokos. Mina vänner som fick smaka blev väldigt förtjusta! Ett lager av kokoschiapudding, ett lager av mangosmoothie och ett lager av mangopuré med smak av passionsfrukt. En Chia trifle är alltså när man varvar chiapudding med andra smarriga saker, typ en smoothie och granola brukar vara ganska vanligt, här gjorde jag en mangopuré som mitt tredje lager. Smarrigt och bra för din kropp!


INGREDIENSER: (4 port)

KOKOSCHIA

1 pkt krämig kokosmjölk (Garants egna på tetrapack är bäst tycker jag)

0,7 dl chiafrön

1 msk linfrön

0,5 tsk vaniljpulver

2 msk kokosflingor (flakes eller vanliga små)


MANGOSMOOTHIE

3 dl krämig yoghurt

2 dl fryst mango

1 nypa vaniljpulver

0,5 st lime (saften)


MANGOPURÉ MED PASSIONSFRUKT

3 dl mango (färsk eller tinad fryst)

4 st passionsfrukt

ev 0,5 st lime


HUR GÖR MAN

1. Börja med kokoschian: Blanda ihop alla ingredienser och låt svälla minst 2h.

2. Förbered mangopurén: Mixa mangon till en slät smet, gröp ur passionsfrukten och blanda om, tillsätt limesaft om det smakar för sött.

3. Om kokoschian är klar är det dags att göra mangosmoothien: mixa ihop alla ingredienser, känns smoothies för lös, häll i mer mango eller ta i lite banan.

4. Lägg ihop din chia trifle i fina glas! Börja med att lägga kokoschian i botten, ta sedan mangosmoothien och tillslut purén. Toppa med lite hackade nötter och citronmeliss!

Likes

Comments