Halloj.
Känner att jag är sämst på att uppdatera men äsch finns så mycket anledningar till det. Har gjort mycket på senaste till exempel. I lördags hade fina Ella sin 18-års fest, superbra uppstyrt och kul att snacka med alla där. I söndags var det julfest med jobbet som gällde och WOW. Vi åt middag på Farang med 7 rätter per person och det var så fruktansvärt gott men gissa hur mätt jag blev efter maten. Det bjöds även på dryck och efter ett tag drog vi till John Scott (?) på Kungsgatan där chefen hade bokat övervåningen. Där körde vi bowling och jag kanske inte var bäst på banan just då men det var superkul och jag lärde känna så många fler kollegor under kvällen. Till sist hamnade vi på Sturehof och jag har ingen uppfattning alls om hur länge vi var där men kul var det.

Nu är det natten mot onsdag och jag har matteprov imorgon. Tror dock det kommer hånet helvete och jag får hoppas att nästa termin får jag nya krafter till att ta tag i matten. Det är ju jullov nästa vecka, helt sjukt vad tiden gått fort den här terminen. Läskigt. Nu ska jag sova hejdå :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Agnes, Vänner

Hej.
Sitter i skrivande stund på bussen påväg hem från Västervik. Jag och Hanna åkte ner till Västervik i fredags för att hälsa på Maria som bor där nere. Det var kul och som bevis att jag inte alltid är en soffpotatis kan jag berätta vad vi gjorde under den händelserika lördagen.
Vi gick upp tidigt och åt frukost sedan åkte vi till stallet och var där i två timmar. Jag kan ingenting om hästar men hjälpte till med hö och borstning. Det var kallt som fan och min ena tå domnade nästan bort men det var mysigt ändå. I bilen hem från stallet ringde Hanna och Maria en studio och bokade tid för tatuering. Vi hade 50 min att duscha, äta lunch och åka till studion från när vi kom hem till Maria men vi hann och jag och Hanna gjorde våra första tatueringar. Det var kul. Kan visa bild sen på den. Efter vi gaddat oss satte vi oss på Espresso House och fikade för att sedan trotsa kylan och gå hem till Maria. Vi kom hem till Maria och fick sällskap av Wille och sedan beställde vi pizza, fixade oss och förade lite innan vi drog ut på bar och sedan klubb.
Hela dagen var alltså helt fullbokad men vi hade väldigt kul men idag har jag varit helt död hela dagen. Otroligt utmattad och snart ska jag sova lite på bussen. Nu vet ni väldigt mycket, puss och hej.

Likes

Comments

Video, Polen 2017
Här har ni en liten film jag klippte ihop i Gdansk. Filmade verkligen ingenting när vi var ute på barer eller liknande eller knappt under dagarna heller för vi hade för kul för det. Videon är väldigt cringe MEN jag tycker om den ändå och kan verkligen rekommendera er alla att åka till Gdansk. Det är billigt, det är fint, det är bra barer. Åk dit bara. Tjosvejs.

Likes

Comments

London 2017, Video

Gjorde en liten vlogg när jag var i London i våras med Olivia och Rickard. Kvaliteten är sämst men jag hoppas den är lite rolig att kolla på ändå, det var roligt att vara där och filma i alla fall. En fun fact är att när vi är hos britterna på hemmakrök och Olivia säger att jag är en känd youtuber bad Rickard dem att söka efter Linn Ahlborg. Det sjuka var att några trodde att jag var Linn i några sekunder tills vi alla dog av garv, bra minne. Den här resan var verkligen rolig, jag vill göra om den igen. Olivia, Rickard vad säger ni? Hälsa på Becca och Harri?

Likes

Comments

Agnes

Bilden har jag tagit från Idas instagram.

Eftersom jag går ekonomi har jag tillsammans med Ida, Sonia och Emma i min klass ett UF-företag. UF är verkligen kul, det är mycket tidskrävande och svårt att få ihop allt ibland men det är nog det roligaste med skolan just nu enligt mig. Dessutom är jag så stolt över att berätta att vårt företag vilket är en mensbox där 25% av vinsten kommer gå till välgörenhet. Tycker vår idé är bra, vårt arbete går super och våra boxar är fina. Igår blev vi nominerade att få vara med och tävla i UFs tävling om Årets Affärsplan, känns så roligt eftersom vi har lagt ner så otroligt mycket tid på att få en perfekt affärsplan. Ville bara säga det att om du har chansen att skapa ett UF-företag i skolan så kööör, det är superroligt speciellt om en hittar en grupp som fungerar så bra som min gör. Är så nöjd med min grupp, vårt företag och arbetet kring allt.
Om ni vill veta mer om företaget och se lite bilder kan ni kolla @themonthlyboxuf på instagram eller klicka er in på theemonthlybox.com!

Likes

Comments

Gymnasieval, Tankar

Nu jävlar.

Jag har något jag vill berätta, jag gillar verkligen inte min skola längre. Jag har haft världens tur som hamnade i en fin klass med fina människor men det finns så mycket med min skola som inte är fint. Det kommer bli svårt att formulera sig och det må bli väldigt långt så om ni inte pallar läsa säger jag hejdå nu. Klicka er bort, kolla youtube eller läs någon annan betydelselös blogg.

Så här är det. Östra Real är en skola full av ytliga, narcissistiska ungdomar som säkert är osäkra på insidan. Det var jag själv i ettan, jag var en av dem som jag idag föraktar. Jag har valt att inte prata om det här så mycket för jag har varit rädd att folk ska bli upprörda och arga men nu orkar jag inte bry mig. Helt seriöst. Varför valde jag Östra då? Jo, jag skyller på min identitetskris i nian. Men jag tror att Östra Real är en jättebra skola för vissa. Kan inte klaga på undervisningen eller lärarna utan det är stämningen på skolan som jag har svårt för.

I ettan tyckte jag att det var jätteviktigt att gå på ALLA fester jag blev inbjuden till, jag skulle aldrig stanna hemma en hel helg och umgås med familjen och jag liksom alla andra skröt om mina betyg inför alla i klassen. Eftersom att skolan har relativt höga intagningspoäng är betygshetsen rätt stor, i alla fall vad jag har märkt på mina två och ett halvt år. Att få under ett C i något ämne eller på ett prov var nästan pinsamt och jag som inte var van med den hetsen gick nästan in i väggen ett tag. Jag var uppe och pluggade hela nätterna och grät när jag inte fattade en uppgift. Men det handlade inte om att JAG behövde betygen för ett visst universitet eller högskola utan det handlade i själva verket om pressen som vi elever gav varandra. För min del då, allt jag skriver i det här inlägget är bara från min sida av saken. Jag har flera nära vänner som älskar Östra och trivs hur bra som helst. Men som sagt, i ettan var jag väldigt osäker på mig själv och gjorde allt för att passa in på skolan. Jag klädde mig som alla andra, sminkade mig som alla andra, festade med alla andra och pratade om samma saker som alla andra. Det fungerande, jag blev en typisk östratjej och var verkligen nöjd över det. Tyvärr betydde det att jag sällan träffade mina kompisar från grundskolan och därför gled ifrån flera av dem.

Nu har jag insett att Östra Real är en skola som inte längre passar mig. Jag orkar inte längre höra snacket om de senaste Isabel Marant skorna, jag vågar erkänna att jag gick ut med ett F i matte 2b eftersom att jag hatar matematik, jag känner inte ett behov att gå på hemmafester med ett gäng snorrika stroppar varje helg. Och nu när vi treor är 18 kan jag också säga att jag vill inte klubba varje onsdag, fredag och lördag för det är dyrt, svettigt och 70% av tiden ganska tråkigt. Jag sitter hellre på en sunkig bar på Södermalm och dricker en kanna öl för 100 kronor.

Jag är trött på att vara i skolan och höra korkade kommentarer. Jag har hört rasistiska, klasshatande och sexistiska kommentarer yttras i korridorerna sedan jag gick i ettan. Jag hör hur tjejer baktalar andra tjejer, speciellt gällande vikt och kläder. Allt i världen handlar inte om de senaste kläderna, din vikt eller vilka fester du går eller inte går på. Allt är så otroligt ytligt men vad vet jag, det kanske beror på att det inte finns något på insidan.

Jag är från Älvsjö. Det är en stadsdel i söderort som ligger tio minuter ifrån Stockholm city med pendeln. Jag har fått höra flera negativa kommentarer om Älvsjö sedan jag började Östra Real kan jag lova. I en dels ögon är det värsta orten och jag har till och med hört att folk som är rädda för att komma hit. "Jag vet att folk röker på i Fruängen och Älvsjö, är inte det läskigt där"... Eh nej. Åk ner hit och kolla runt, det är betydligt lugnare här än vad det är i city kan jag lova. "Jag har aldrig varit längre ut på röda linjen än Slussen, och det är bara när jag ska på fester i Nacka" är också en gammal goding som jag har hört på Östra. Men jag skrattar bara, tycker det är lite komiskt.

Ska ta upp en sak till innan jag avslutar detta inlägg. Det är pengarna. Östra Real är som förväntat en skola där majoriteten tillhör överklassen. Inget fel med det. Det som dock kan bli jobbigt är när en själv inte kommer från överklassen och inte alltid har råd att följa med på fancy middagar eller köpa X eller Y. Men det som jag stör mig på ofantligt är när en får kommentarer om det. Flera gånger har jag avstått från att gå ut och äta för jag lika gärna kan äta lunch i skolan. Då blir det kommentarer hit och dit om att jag bara kan be min pappa swisha över pengar. Jo för han skulle verkligen swisha 150 kronor för lunch tre gånger i veckan när jag lika gärna kan äta i skolan. Eller någon gång när några skulle shoppa och jag och en till avstod för att vi inte hade så mycket pengar just då "men snälla Agnes, du hade ju jättemycket pengar förra veckan hur prioriterar du?" med en negativ ton. Jo jag prioriterar att boka resor eller köpa något jag verkligen vill istället för att shoppa med er, förlåt för det.

Sorry not sorry alla stroppar!
Likes

Comments

Agnes

Ibland mår jag inte alltid så bra och just nu är jag inne i en liten svacka. Därför suger uppdateringen och inläggen kanske är lite tråkiga. MEN som tur är har jag världens finaste vänner och en del roligt att se fram emot ändå. I helgen åker jag till Bollnäs med Rickard och hans underbara familj och nästa vecka blir det av mot Istanbul och denna gång följer nog Hanna med. Hade inte klarat de senaste veckorna utan henne, tycker nästan lite synd om henne som får stå ut med mig varje dag. Men ja, jag ville mest skriva något för att bloggen inte skulle stå helt stilla. Det kommer snart vara fler inlägg med roliga innehåll, efter helgen blir det nog massa bilder från Bollnäs och nästa vecka får ni se vackra Istanbul. Men nu ska jag plugga matte, eller ja jag ska försöka... Byeee

Likes

Comments

Tankar

Jag blir så sjukt förbannad, ledsen, frustrerad, irriterad och arg när jag ser hur all social media drunknar i #metoo. Jag blir inte arg för att jag tycker att det är irriterande att se dessa inlägg, jag tycker snarare att det är superviktigt att vi delar med oss av våra historier. Men jag blir arg på grund av att för varje kvinna som lägger upp en bild eller text med hashtaggen #metoo finns det en man som har förgripit sig på henne, psykiskt eller fysiskt. Det som får mig att koka över helt är när jag sedan ser på twitter och instagram hur grabbiga grabbar säger att feminism inte alls behövs och att ”inte alla män”. Mitt hjärta brister för alla kvinnor där ute som får stå ut med det här varje dag. I ärlighetens namn känner jag inte en enda kvinna som inte blivit catcallad, fått ofrivilliga kukbilder, blivit tafsad på eller på annat sätt blivit sexuellt utnyttjad. ENDAST på grund av att vi är kvinnor. Att sådant sker varje dag år 2017 gör mig helt förbannad. Ett nej är alltid ett nej, tystnad är inte ett godkännande, vad jag har på mig eller postar för bilder på min instagram har ingen betydelse, om jag dansar med höfterna på klubben ger det dig inte rätten att ta på MIN kropp.

Jag började tänka lite vad jag själv varit med om och ju mer jag grubblade desto mer kom jag på och insåg att jag, vid 18 års ålder, varit med om en jävla massa sexuella utnyttjanden och övergrepp. Det vrider sig i magen när jag skriver det och jag kan inte annat än hoppas att vi kan ändra på det här tillsammans. Jag vill leva i en tid där min framtida dotter inte vet vad catcalling är, där tafsande endast sker om båda är okej med det, där äckel inte drogar kvinnors drinkar, där våldtäkt är ett bortglömt brott och tjejer inte behöver vara rädda. Men idag är det inte så. Jag är livrädd när jag är ensam ute på kvällen, jag brukar låtsas prata i telefon, har alltid samma dialog med mig själv.

När jag var 9 eller 10 gick killarna i klassen runt och slog på tjejernas rumpor. Lätta, fjuttiga slag som vi skrattade åt för det var ju bara på skoj.
När jag var 12 år och gick runt i stan själv med en vän för andra gången blev jag tafsad på vid ett övergångsställe. Den här gången var det inte skratt, det var en ihålig känsla i brösten, en rädsla men också en skam.
När jag var 16 år var jag på ett utekrök, för det har vi alla varit på någon gång. Jag hade nyss börjat gymnasiet och var liten och osäker. Jag tappade bort mina vänner snabbt och hamnade med en kille. Jag minns hur han verkade så snäll och gullig och jag hade druckit en drink innan han bjöd mig på en. Jag var alltså nästan helt nykter men efter den andra drickan minns jag ingenting. Vaknar upp morgonen därpå hos en killkompis och där var min tjejkompis samt tre andra killar, vänner från min förra skola. Jag hade tur, mina kompisar hade på något sätt fått hem mig till honom men jag mindes ingenting av det. Jag hade blivit drogad. I två veckors tid kände jag mig yr, borta och ledsen på grund av det.
För att inte nämna alla gånger en blivit tafsad på på fester, på klubben osv. Eller varje gång man får en dickpic och sedan arga texter för en inte svarar. Eller tjatet om en säger nej, varje kan han inte bara ta ett nej? Tvångskyssar, händer på kroppen,kukbilder. Det är vardag för oss. Men så ska det inte vara. Fyfan för alla äckel.

Likes

Comments

Polen 2017

Hej, vi är i Gdansk. Just för tillfället ligger vi alla i sängen och myser, borde nog fixa oss och dra ut snart det här är ju vår sista dag här. Vi älskar Gdansk! Allt är sjukt billigt och människorna här är roliga dock kryllar det av norrmän, tror seriöst 90% här är från Norge. Tycker lite att staden borde byta namn till Gnorsk.

Vi har nu ändå sett en hel del här och gatorna i gamla stan är nog det finaste. Så vacker gammal arkitektur och små gulliga affärer överallt! Jag känner redan nu att jag ska komma tillbaka hit. Hejdå.

Likes

Comments