Header
View tracker

Jag har läst om kokosolja och jag har testat på olika saker som kokosolja kan användas till. Jag har hittat saker som har förbättrat min vardag genom att byta ut saker mot kokosolja. Kokosolja går att använda till väldigt mycket olika saker som tex inom hårvård, hudvård, mat, mm.


Vad jag använder kokosolja till:

1. Pålägg på macka, kokosoljan har en väldigt neutral smak förutom att den smakar lite kokosolja.

2. Som ansiktskräm, efter att jag har tvättat mitt ansikte brukar jag återfukta det med kokosolja. Jag brukar använda neutral kokosolja, eftersom att den inte luktar något.

3. Sminkborttagning, du tar lite kokosolja i handen sedan smörjer du den på sminket. När du känner att du har fått bort allt smink tvättar du av ansiktet med vatten. Sedan torkar du av ansiktet med en handduk.

4. Poppa popcorn i kokosolja, man lägger en klick kokosolja i botten av en kastrull. Sedan häller du i ekologiska popcorn korn i kastrullen. Man väntar tills de har poppat klart, var försiktig och bränn dem inte! Man häller sedan över dem till en skål.

5. Baka med kokosolja, du kan byta ut smöret mot kokosolja. Du tar samma mängd kokosolja som du skulle använda till smör.

6. Läppbalsam, jag brukar använda kokosolja på läpparna för att återfukta dem.


Det här var lite saker man kan använda kokosolja till, det finns mycket mer man kan använda det till! Om du vill läsa mer om kokosolja kan du kika in denna hemsida HÄR.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej! Jag har hittat ett recept på ett par smarta frukostbollar som är väldigt mättande + att de är väldigt lätta att göra. De är ganska goda med deras smak av hallon, kokos, mm. Jag gjorde så att jag lagade dem kvällen innan för att jag inte hade tid på morgonen. Frukostbollarna var väldigt lätta att göra och det tog inte så lång tid.

För att laga frukostbollarna behöver du:

2 dl glutenfri havregryn

1 dl mandelmjöl

5 msk kokosflingor

1 dl tinade och mixade hallon

1 matsked kokosolja


Så här gör du:

1. Mixa ihop allt i en matberedare/mixer tills det är väl blandat.

2. Rulla till bollar. 

Likes

Comments

View tracker

Hej, jag hade tänkt att tipsa er om gojibär. Det är ett litet torkat bär som innehåller antioxidanter, vitaminer och mineraler. Eftersom bäret är fyllt med så bra antioxidanter, mineraler och vitaminer brukar man säga att det är ett superbär eller ett energibär. Man kan få små glada energikickar av dem. 

Det jag brukar använda gojibär till är i müsli eller som snacks men man kan även använda det som topping på en smoothie eller i bakning. Jag tycker att dessa är jättegoda och de är väldigt smidiga att ta med sig. 

Likes

Comments

Jag har testat denna goda chokladmousse som är både mjölkfri och sockerfri. Jag använder inte socker pga att raffinerat socker är inte bra för kroppen då det är tomma kolhydrater. Det är inte heller bra för matsmältningen. Man kan byta ut sockret mot agave sirap, akacia honung eller vanlig honung, mm.

Chokladmoussen smakade inte annorlunda även fast den hade ovanliga ingredienser. Man fick en tydligare smak av den mörka chokladen kanske men det var bara gott. 

Jag använde mig av en 100% choklad och det är för att den inte innehöll något socker. Det är det bästa alternativet om man inte vill äta socker. Den kan dock vara väldigt mörk om man äter den som den är men den fungerar superbra om man ska baka något som innehåller choklad. 


För att göra chokladmoussen behöver du:

150 g Mörk choklad (Helst 100%)

2 Ägg separera äggula och äggvita

3 dl kokosmjölk

2,5 msk agave sirap (eller ca 4 msk akacia honung)

1 krm vaniljpulver


Så här gör du:

1. Smält chokladen över vattenbad eller smält på låg värme i kastrull. Hetta inte upp chokladen för mycket, låt den precis smälta och ta sedan av den från plattan. Låt svalna lite.

2. Rör hastigt ned äggulorna en i taget i chokladen och rör väl mellan varje. Tillsätt hälften av agaven (eller honungen) och vaniljpulver. Blanda sedan ned kokosmjölken i chokladsmeten och ställ åt sidan. 

3. Vispa äggvitorna hårt tillsammans med lite agave (eller honung) i några minuter tills äggvitorna har blivit fluffiga och det går att vända på burken utan att äggvitorna rinner ut. 

4. Vänd ned hälften av äggviteskummet i chokladsmeten och blanda väl. När du sedan försiktigt blandar ned det sista av smeten försöker du behålla så mycket luft som möjligt. 

5. Fördela smeten i skålar och ställ sedan in i kylen i några timmar för att få en så krämig mousse så möjligt. Sedan är det bara att servera, hoppas det smakar. 


Likes

Comments

Nu har jag hittat ett recept som jag tyckte skulle vara kul att testa. Det var både glutenfritt och sockerfritt. Jag gjorde även bananglass med jordgubbssmak till mellanmål.


Choklad cashew muffinsarna innehöll

                            15 st små muffins

3 1/2 dl Cashew smör (det fungerar även med andra nötsmör)

5 stora Ägg

1 1/2 dl akacia honung

1 1/2 dl Kakao pulver

1 tsk Vaniljpulver

1 tsk Havssalt

1 tsk Bakpulver


Så gör du:

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Placera ut muffinsformarna på en plåt. 


Rör ihop cashew smöret och ägg med en elvisp tills smeten är slät och fluffig (ungefär 5 minuter). Rör ihop sirap, kakao pulver, vaniljpulver, salt och bakpulver. Smeten ska ha blivit slät, tjock och glansig. 


Dela smeten i dom förberedda muffinsformarna. Ha dem i ugnen i ca 10 minuter, eller tills upp puffade och sprucket på toppen. Ta ut från ugnen och låt svalna på plåten i ca 5 minuter. Ta dom sedan till ett kallt ställe. 


Bananglassen innehöll

                  1 portion

2-3 Frysta bananer

200g Frysta jordgubbar

Lite mandelmjölk

1/2 krm Vaniljpulver


så gör du:

Mixa allt tills blandningen får en krämig konsistens, ungefär som mjukglass. Hoppas det smakar med en underbar glass utan konstiga tillsatser!🍦

Likes

Comments

Det blev en supergod och nyttig smoothie till frukost idag.

Hemmagjord smoothie, recept:

1 l Kefir- Hemmagjord, utan socker

225g Blåbär, jordgubbar eller vad man gillar

2 Bananer

1/2-1 tsk Vaniljpulver

1 msk Linfrön (helst blötlagd en timme innan)

1 msk Chiafrön (helst blötlagd en timme innan)


Så gör du:

1. Mixa allt tills det är väl blandat. 

2. Häll upp i glas. Nu är det redo att serveras. 

Likes

Comments

Hej!

Jag heter Agnes, jag har ett stort intresse för hälsosam mat, kläder och sång. Här kommer jag berätta om min livsstil. Jag kommer ge ut tips om hälsa men även andra saker som jag stöter på om dagarna. Nästan allt jag kommer berätta om gällande mat kommer vara ekologiskt.

Hoppas du tycker detta låter kul, så hörs vi!

Likes

Comments