Munsboro Percy, Valentine, Vardag

Både Percy och Valle fick behandling av equiterapeut igår, så de har bara fått chilla lite idag. Imorgon ska båda ridas igen så det var inget stort som behövde fixas, som tur är! Hon tyckte att Valle kändes fin i kroppen vilket är väldigt skönt med tanke på hans tidigare problematik.

Vi fick order om att galoppträna i lätt sits, så jag får väl se när jag vågar mig på det, haha! Hur som helst så måste kossorna bort från hagen vid galoppbanan först, för Valle är livrädd för dem... Kanske kan vi hitta en stubbåker att rida på istället?

Tanken är fortfarande att åka och tävla med Percy på söndag. Går det åt helskotta i LD så avanmäler jag LC. Vi får se helt enkelt!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Munsboro Percy, Valentine, Träning

Nöjd med Valle på träningen idag och missnöjd med Percy.

Valle fick träna övergångar och sidvärtsrörelser samt böja igenom ordentligt på volt i båda varven. Han var jättefin men blev lite stark när han tyckte att det blev jobbigt. Jag red som en kratta så utefter det så hade det inte kunnat gå bättre.

Percy var fin till en början, sedan blev hon helt sjukt pigg pch stark och stannade två gånger. Då blev jag rädd och sen var det kört. Kaos med andra ord. Inte alls det jag ville ha detta passet eftersom det var tanken att få en bättre känsla nu som jag skulle ta med mig till helgens tävling. Suck, dessa djur. Jag ska börja med schack i stället...

Likes

Comments

Munsboro Percy, Tävling

Är inte alls nöjd med min ridning på tävlingen idag. I första klassen vet jag inte vad jag fumlade med, tappade stigbygeln över ettan och joxade med att försöka få tag på den, vilket gjorde att vi tappade ALLT flyt. Suck. Vi blev felfria iallafall så vi fick en rosett som jag verkligen inte förtjänade.

I andra klassen blev Percy skitstark och ville bara dra på nåt fruktansvärt, så då fick jag sätta tillbaka henne litegrann och då började hon studsa istället. Så då tappade vi flytet igen. Ett ner i omhoppningen, vet inte vad som hände där. Percy rev ganska grovt med bakbenen på ett räcke... Jaja, shit happens. Vi hade inte varit i närheten av en placering ändå.

Ikväll ska jag rida Valle, vilket jag hoppas går lite bättre. Fina, älskade häst ❤

Likes

Comments

Munsboro Percy, Valentine, Vardag

Idag har jag ridit två andra hästar, skrittat Valle för hand och hopptränat Percy. Allt gick bra förutom hoppningen med Percy. Hon var heeelt galen, skitpigg och lyssnade inte alls på mig. När jag till sist tvingades ta tag i henne så började hon bara studsa och hålla på. Inte kul alls.

Valle har varit lite seg och tappat lite bakben i helgen så det är därför han får ta det lite lugnt. Min tanke är att han ska arbetas för hand fram tills helgen, och så får jag se om jag hoppar upp då.

Likes

Comments

Valentine, Vardag

Valle var superfin på gårdagens träning för Camilla! Det har verkligen gått framåt sen förra gången för en månad sen. Galoppen var mycket bärigare och traven mycket mer reglerbar. Vi fick i läxa att fortsätta nöta övergångar och jag ska korta tyglarna och komma fram med handen lite mer. Överlag är jag verkligen supernöjd!

Idag hoppade jag Penny litegrann och sedan red jag två andra hästar. Min syster skrittade Valle åt mig. Alla hästar skötte sig superbra och var fina!

Imorgon ska jag hoppträna Percy och rida några hästar till. Valle ska få ta det lite lugnt i några dagar, så han ska bara skrittas för hand hade jag tänkt.

Likes

Comments

Valentine

Så länge har jag varit hästägare. Idag är det exakt ett år sedan jag hämtade fina Valle ❤️

Tänk vad mycket som har hänt på ett år. Jag lägger in en bild från varje månad, tänker jag. Jag låter bilderna tala för sig själva.

Augusti 2016

September 2016

Oktober 2016

November 2016

Här är det en lucka i bilderna. Här blev Valle skadad och jag grät varje gång jag såg honom. Jag grät för att det var mitt fel, att jag var dum som inte hade förstått tidigare. Jag var så nära att lägga av helt med hästeriet, men det gjorde jag inte. Det är jag väldigt glad för!

December 2016

Januari 2017

Valle skrittades 20 min per dag. De minuterna jag fick sitta på honom varannan dag gjorde att allt kändes värt det ❤️

Februari 2017

Mars 2017

April 2017
Maj 2017

Juni 2017

Juli 2017
Augusti 2017

Vi har gjort våra första skänkelvikningar, galoppfattningar från skritt, öppnor och slutor. Vi har hoppat högre än vad jag ens hade kunnat tänka mig att hoppa för ett år sedan. Vi har åkt på vår första träning på bortaplan. Jag är så stolt över vår resa tillsammans, och det sjukaste är att den bara har börjat.


Valentine, jag älskar dig!

Likes

Comments

Munsboro Percy, Valentine, Vardag

Valle var superfin idag men lite tjurig. Han gick emot skänkeln när det blev jobbigt, och det tycker inte jag är okej. Så jag är väl inte helt nöjd med passet, men överlag tycker jag ändå att det gick bra. Valle kändes mjuk och fin och samlade sig fint i galoppen! Vi tränade mycket övergångar och det gjorde att han blev lite mer framme för skänkeln iallafall. Min syster tog lite bilder som jag tänkte lägga upp här lite senare.

Igår kände jag lite på Penny och hon kändes förvånansvärt bra! Hon var stel i halsen, men efter lite stretching släppte det. Percy har fått ett stort sår på insidan av benet som hon tyvärr ömmar en hel del av, så hon har vilat både igår och idag. Förhoppningsvis läker det fort. Vi är anmälda till en tävling på lördag, men är hon inte bra då så kan vi ju såklart inte åka. Lite typiskt att hon skulle skada sig nu, men så är det med hästar. Det viktigaste är ju att hon blir bra!


Likes

Comments

Valentine, Vardag

Halloj!

Nu är jag hemma från Danmark/Tyskland igen och har precis joggat Valle. Han var superduktig men lite stel i rygg och bakben. Inte så konstigt med tanke på att han har vilat några dagar!

Imorgon vet jag inte riktigt vad jag hittar på med honom, men både han och Penny ska motioneras på något sätt. Jag får se helt enkelt!

I Tyskland besökte vi en hästaffär och jag hittade mycket fint där! Tyvärr är jag inte riktigt i behov av någonting förutom en sadelgjord, och det hittade jag såklart inte... Det som fick följa med hem var Stübben glycerintvål (halva priset mot i Sverige), Roeckl handskar och Kingsland stövelstrumpor.

Finisen ❤

Likes

Comments

Valentine, Vardag

Kl 06.30 satt jag upp på Valle idag. Igår red vi ett ganska rejält ridpass i ridhuset pga det dåliga vädret, och då fick han prova på sina första slutor. Han var superduktig! I morse hade han lite träningsvärk, så jag bara joggade av honom lite lätt. Fick inte alls samma fina känsla som igår och han spjärnade emot en del, men jag tror att han bara hade träningsvärk som sagt.

Nu får han semester 2 dagar medan jag är borta, så det blir ingen mer hästuppdatering förrän jag är hemma igen.

Likes

Comments

Munsboro Percy, Träningspass, Valentine, Vardag

Percy var sååå lugn igår 🌟 Jättekul att hon börjar förstå att man kan hoppa utan att springa i räserfart. Vi hoppade först lite hinder på volt och sedan gjorde vi en liten bana med 5 hinder varav en kombination. Det gick superbra! Problemet var att hon hoppade så högt att jag hamnade i obalans, ganska lyxigt problem haha. Det blir bra så småningom!

Idag hade jag tänkt att rida ut Valle, men jag vet inte riktigt hur jag gör med det. Kanske konditionstränar jag bara honom på gräsbanan, jag får se. Imorgon ska jag rida honom tidigt på morgonen för sen åker jag och min familj till Skagen. Vi kommer hem igen på torsdag kväll, så Valle får stå i två dagar.

Likes

Comments