Munsboro Percy, Träningspass, Tävling, Valentine

Long time no see! Har haft så sjukt mycket att göra att jag inte riktigt har hunnit/orkat uppdatera bloggen. Jag tänkte att jag skriver lite om träningarna och tävlingarna som var i veckan nu!

I måndags v ar jag och tränade Valle för Camilla. Han var superfin och vi har verkligen kommit ett snäpp framåt nu! Vi fick träna övergångar och fick även börja nosa på förvänd galopp och avbrott från galopp till skritt. Så kul att träningen börjar ge resultat!

Vårt stora "problem" i egentligen all ridning är att han gärna vill bli lång och låg och släppa kontakten lite. Jag fick mycket hjälp med att få upp nacken på honom så att han hamnar i en bättre form. Det är framför allt när han börjar bli trött som han inte riktigt orkar hålla formen uppe, så då måste jag hjälpa till litegrann.

I tisdags hopptränade jag Percy och det gick helt okej. Vi hade haft problem med att hon blev för stark emot hinder och drog på så pass att hon tog med sig ett par bommar... Sandra hjälpte mig jättemycket så i slutet av träningen gick det bra iallafall.

Igår var vi och hoppade LD och LC i Fjälkestad. Percy hoppade super och jag är jättenöjd med henne, men såklart kunde inte allt gå vägen. Jag glömde banan i LC! Eller nej, det gjorde jag inte ens, för jag styrde på rätt hinder, ångrade mig och la en volt = 4 fel. Så fruktansvärt arg på mig själv! Vi fick iallafall en rosett med oss hem från LD:n, alltid något...

Nästa tävling är på lördag, också en LD och LC. Nya tag då, och så ska jag INTE glömma banan!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Veckoplaneringar

VALLE:

Mån: Träning för Camilla

Tis: Skritt för hand

Ons: Longering

Tors: Jogg

Fre: Uteritt

Lör: Oklart/Vila

Sön: Gymnastikhoppning


Idag ska jag även hoppträna Percy för på lördag ska vi tävla. Får se om jag rider henne någon mer dag!

Likes

Comments

Valentine, Vardag

Idag fick Valle köra lite galoppintervaller. Jag började med att rida fram som vanligt, och sedan galopperade jag 4 min i ett hyfsat lugnt tempo. Sedan fick han skrittpaus och så galopperade jag 4 min i ett högre tempo. Efter det fick han pausa och sedan galoppera 4 min till i det höga tempot. Han blev jättetrött!

Jag har även klippt Penny. Imorgon ska jag rida Percy och hitta på något med Valle, jag får se vad jag gör. På söndag ska han trimmas igenom och på måndag ska vi åka och träna hos Camilla.

Trevlig helg!

Likes

Comments

Valentine, Vardag

Jag och Valle hopptränade för Sandra igår. Han var superduktig och hoppade ganska bra även om han var lite tittig i skuggan och så. Vi hoppade inte högt alls men det tyckte jag bara var bra. Jag måste börja lita på honom och inte tro att han ska stanna hela tiden. Min "magiska gräns" för när jag tycker hindren börjar bli höga går någonstans mellan 85 och 90 cm på honom, haha. På Percy tycker jag inte att 1.05 känns högt alls (och jag tror inte att 110 skulle kännas högt heller...). Konstigt att det kan kännas så olika på olika hästar!

Nu har jag suttit och pluggat och ska strax äta kvällsmat. Sedan beger jag mig till stallet för ett kvällspass med Valle. Bästa sättet att avsluta dagen på!

Likes

Comments

Munsboro Percy, Valentine, Vardag

Just nu sitter jag bänkad framför EM-küren efter att ha varit i stallet och fixat. I morse var jag ute och sprang en runda och sedan har jag ridit båda hästarna. Känner mig produktiv!

Både Percy och Valle joggades på gummibanan idag. Percy var aptaggad men fin i övrigt. På henne red jag lite skolor och sidvärtsrörelser. Med Valle fokuserade jag mest på övergångar och även lite tagen bakdel på volt i galopp. Bara lite, lite så att det inte blev för jobbigt. Han blev superfin efter ett tag!

Nu ska jag plugga och sedan ska jag på kräftskiva ikväll. Vi hörs!


Likes

Comments

Munsboro Percy, Penny, Valentine, Vardag

Så skulle jag beskriva mitt liv just nu. Många bollar i luften.

Idag red jag ut Penny och hon skötte sig super som vanligt 🌟 Vi har skaffat en vagn åt henne, så i helgen blir det nog en liten testrunda med den. Ska bli spännande!

Sedan hoppade jag Percy. Vi tog inte så många språng utan stämde mest av känslan på 80-100 cm några gånger och sedan var jag nöjd.

Valle ställde upp som ponnyridningshäst åt några kinesiska utbytesstudenter igår, och det klarade han finfint! Idag fick han rejsa lite på en stubbåker, vilket han tyckte var skitkul. Jag lät honom dra på i ett ganska högt tempo så att han verkligen jobbade igenom kroppen. Väldigt nyttigt för en dressyrinriktad häst som lätt kan hamna i undertempo!

Likes

Comments

Munsboro Percy, Tävling, Valentine

Percy var felfri i LD (80 cm) men tyvärr ett pet i LC (90 cm). Det var helt mitt fel, jag tappade henne i en sväng, men jag är supernöjd ändå! Vi hade överlag bra flyt och det kändes enkelt och kul, vilket är det viktigaste.

Eftersom jag redan hade vita ridbyxor på mig så knoppade jag Valle och sedan hade jag och min syrra en liten photoshoot med honom i vitt schabrak och lindor. Han fick leka lite tävlingshäst helt enkelt! Han blev himla snygg, fast looken passade inte riktigt hans personlighet tycker jag. Han är lite busig så han såg alldeles för seriös ut, haha... Jag lägger nog upp lite bilder här sen!


Här är filmer från idag:

Likes

Comments

Munsboro Percy, Träningspass, Valentine

Igår så red jag både Percy och Valle på gräsbanan. De var duktiga båda två, men Percy var helknäpp...

Hon skulle bara joggas litegrann men hon var så pigg att hon fick gå lite hårdare än så. Hon ville bara dra iväg i fullt ös eller studsa, allt annat var tråkigt tyckte hon. Jag galopperade ganska mycket men det blev inte bättre, så till sist gav jag upp och travade av, hehe. Idag får hon gå i skrittmaskinen både innan och efter jag har ridit, och så trimmar jag henne ordentligt. Imorgon får hon gå i skritten igen innan vi åker till tävlingen!

Valle fick först galoppera i ett friskt tempo och sedan hoppade vi även litegrann. Han var jätteduktig men lite väl pigg, nästan lite stark. Det gör faktiskt ingenting, för han behöver tycka att det är kul för att vara motiverad i dressyren sen. Att han är lite pigg är bara bra! Idag ska han också trimmas lite dressyr på banan.

Likes

Comments

Munsboro Percy, Valentine, Vardag

Både Percy och Valle fick behandling av equiterapeut igår, så de har bara fått chilla lite idag. Imorgon ska båda ridas igen så det var inget stort som behövde fixas, som tur är! Hon tyckte att Valle kändes fin i kroppen vilket är väldigt skönt med tanke på hans tidigare problematik.

Vi fick order om att galoppträna i lätt sits, så jag får väl se när jag vågar mig på det, haha! Hur som helst så måste kossorna bort från hagen vid galoppbanan först, för Valle är livrädd för dem... Kanske kan vi hitta en stubbåker att rida på istället?

Tanken är fortfarande att åka och tävla med Percy på söndag. Går det åt helskotta i LD så avanmäler jag LC. Vi får se helt enkelt!

Likes

Comments