Nu har jag kört min första vecka på nya jobbet, är helt slut i både huvudet och kroppen (SÅ mycket tyngre än ljuslådor vill jag lova!) Men så roligt, jag trivs redan bra och jag kan tänka mig att ju mer man kommer in i det desto lättare och roligare blir det.
Psykiskt har det varit en tyngre vecka, hjärnan har varit väldigt utarbetad samtidigt som övriga kroppen vill gå ut på en långpromenad, slutar med att jag somnar i sängen efter jobbet... Huvudsaken är att jag har något att göra på dagarna nu efter sjukskrivningen. 4 månader sjukskrivning satte sina spår och de "vardagsmusklerna" man använder när man jobbar har således legat på is. But no more!
Kung i frukten numera. Fick även ett grymt schema som grädde på moset!
----

Mötte upp mitt ex igår också som skulle överlämna lite saker jag hade kvar i vår gamla lägenhet och då slog det mig hur MYCKET man förändras på bara 1 år och efter en separation. Det är knappt ett år sedan vi sågs senast och på något sätt kändes det som om tiden stått stilla, fastän vi båda befinner oss i helt andra stadier i livet. Båda har nya sambos, men vi är fortfarande - vi. Alltså, inte att det finns något mellan oss som dåtida par, utan att vi alltid kommer bära med oss en del av varandra då vi delat så otroligt mycket tillsammans, bra och dåligt. Vi kommer nog alltid ha det där speciella bandet ungefär som bästa vänner aldrig riktigt kommer ifrån varandra, hur långt borta de än är från varandra.
Det var bara ett kvickt möte då jag hade bråttom tillbaka till jobbet!

Nu ska jag se lite på Halv 8 hos mig och sedan få lite skönhetssömn.
x


Här är en bild från sommaren 2013! Nypiercad i näsan och mycket mörkare hår ;-)Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

​Hello! 

Startade min dag klockan 05.45 imorse, då hoppade jag i kläderna och gav mig av mot nya jobbet! 
Har börjat jobba på City Gross här i Uddevalla och idag gjorde jag alltså min första dag, roligt och väldigt mycket nya intryck - något som resulterade i att jag nu är helt död i huvudet. Somnade när jag kom hem vid lunch och sov i två timmar, nu har jag huvudvärk och känner mig så trött. Detta är typiskt när jag haft för mycket i huvudet och när det blir alldeles för mycket intryck, min hjärna klarar liksom inte av att sortera upp allting i vad som jag ska ägna tankar åt och vad jag inte ska ägna tankar åt, därför tänker den på allting samtidigt (glömsk, disträ och virrig JA). Längtar mer och mer för varje dag efter att min utredning ska bli färdig så jag får rätt medicinering! 

Imorgon ska jag tillbaka till min lilla butik, vi har tårtfrukost imorgon då vi klarat vårt första delmål, sen jobbar jag hela eftermiddagen. 
Måste fokusera på att ta minut för minut just nu, annars jagar min hjärna upp sig och ångesten kommer krypande vilket jag inte har lust med alls just nu. Vill ha energirika och härliga dagar! 
Love x

Likes

Comments

Idag är det ett år sedan jag åkte med ett flyttlass till min nya, alldeles egna lägenhet. Lämnade ett treårigt förhållande bakom mig, mitt hem, min trygga plats och flyttade till en ny stadsdel där jag nu skulle bo helt själv. Hade inte somnat själv på över 4 år, alltid varit någon hemma. Och att nu behöva vakna upp ensam, handla ensam, se på Sommar med Ernst ensam - det var så nytt och så otroligt skrämmande. Jag visste helt ärligt inte hur jag skulle hantera detta, jag vet bara nu i efterhand att jag stängde av allting. Alla känslor och all eftertanke. Det var bäst såhär intalade jag mig varje gång jag började tveka, det fungerade inte.
Men det var tufft, det var jävligt tufft och det ska man veta när man bryter upp från gamla inkörda spår. Det är bland det svåraste beslut jag tagit i mitt vuxna liv och jag kan än idag undra hur jag tänkte och om det var värt all smärta som kom med det. Men ja, det är det. Jag har hamnat på en helt fantastisk plats i livet även om det verkligen inte känns så varje dag.
Jag har varit med om saker jag aldrig trodde jag skulle uppleva, träffat fantastiska människor och tagit andra kliv på livsstegen. Men idag är en sån dag då allt kom över mig, hur detta året har varit och hur det KUNDE ha varit.
Jag är så så så tacksam för allt vad de föreliggande åren innehöll, allt jag fick uppleva och allt skratt, främst allt skratt. Vi hade så otroligt roligt under de 5 åren. Vi delade alla de tuffaste åren i våra liv med varandra, stöttade och fann varandra i de mörkaste av platser - där ingen hade velat vara. Men jag tror på något sätt att vi räddade varandra från varandra. Vi var ett sånt sjukt starkt team, ingen trodde på oss och alla tyckte mest att vi var helt körda i huvudet. Men de sa också att vi passar som handen i handsken, vilket kanske stämde.
Våra svarta luggar lutade åt samma håll, våra piercingar var gjorda av samma stål, våra kläder bar samma färg och våra hjärnor var lika sotiga.
Kunde inte ha önskat mig en bättre gymnasietid faktiskt. Även om jag aldrig vill uppleva student, bal eller 3an på gymnasiet igen så är jag tacksam för allt som hände. För det formade mig till den människa jag är idag, och jag är stolt över hur långt jag kommit.

Men ja, idag är det 1 år sedan. Då får man göra en liten #tb och vara nostalgisk över sin barndom.

Det här nedan är ett av de tillfällena då vi hade så otroligt roligt, i hamnen 2013. 


Likes

Comments

En tegelsten har släppt sen sist, jag fick jobb. Om än bara över sommaren än så länge, men jag tror att det blir förlängning även i höst.
Så med det sparar jag in närmare 1600 kr på grund av mitt busskort (ja, det är helt sjukt. 1765:- kostar kortet!) Och lägger istället bara 400 kr. Progress, yes.
Ser fram emot att få göra lite nytta och komma igång igen efter den här minst sagt tuffa hösten/vintern. USCH.

Nu har jag precis bäddat rent i sängen, ätit middag och det står ett gäng chokladbollar på kylning... ingenting jag är stolt över och jag kommer förmodligen bara käka en. Men det är en för mycket tycker ena hjärnhalvan.
På lördag vankas jobb igen på Linné och det ska bli så roligt, lördagarna är nästan roligast att jobba då det oftast är lite att göra i butiken och alla härliga damer är på helgpromenad på Linnégatan!


Likes

Comments

Idag blev en sån där pannkaksdag. Allt bara rann över bägaren och jag sitter här och tårarna bara rinner nerför kinden, och jag, jag vet inte vad jag ska göra.
Det har varit en tuff vecka med mycket ångest, som gjort att jag varit extremt lättirriterad och arg hela tiden. Och nu öppnades dammluckorna och jag bara gråter.
Jag står inför ett vägskäl där jag måste bestämma hur jag ska göra med min livssituation - IGEN. Det löser sig liksom aldrig längre än ett par månader framåt.
Det tuffaste just nu är att jag förmodligen måste lämna mitt jobb på Nille, och det svider. Nåt så fruktansvärt. Jag har aldrig någonsin trivts så bra på ett jobb som jag gör på Nille. Det har varit, och är mitt andra hem där jag alltid känner mig välkommen.
Men nu räcker inte pengarna till för att det är för få timmar, så då måste jag skaffa mig ny sysselsättning.
Inget jobb hittills har liksom känts WoW - men det får gå åt sidan för det är pengarna som måste rulla in.
Jag HATAR att vi idag lever i ett samhälle där man måste ha presterat på topp i skolan, främst gymnasiet, för att ens ha en chans i arbetslivet. Man ska ha bra betyg, helst ha gjort ett högskoleprov, helst ha gått en 3-årig utbildning på Högskola innan man ens blir intressant för arbetsgivarna. HUR ser det ut för dom ungdomar som INTE har klarat av skolan av olika anledningar?
Jag är en av dom så jag vet exakt vad jag pratar om. Jag är absolut inte mindre intelligent än någon annan, jag har precis samma möjligheter om inte mer pga min extrema vilja att uppnå mål - men jag har inte gått ur gymnasiet med fullständiga betyg pga en sjukskrivning och kan därför inte plugga vidare eller få ett tillsvidare jobb på 40h i veckan.
Är det inte riktigt sjukt? Jag blir nedprioriterad trots att arbetsmarknaden skriker efter folk, jag förstår att man måste ha utbildning i vissa jobb där man behöver ha specialkompetens, det är inte det det handlar om.
Det handlar om att man automatiskt blir satt i ett fack som "icke kompetent" för att jag inte gick klart ett medier- och journalistik program på gymnasiet. Man ser inte till mina andra betyg som faktiskt är höga, utan bara idrotten som är icke-godkänd. Blir så förbannad.

Inväntar i alla fall min mamma som ska komma hit och hälsa på, sen måste jag försökte sortera ut den här röran jag sitter i.


Likes

Comments

​Som sagt, påsk är också en så överskattad högtid. I alla fall för mig som är oreligiös och ska jobba hela dagen imorgon, haha. 
Men min karl tycker det är roligt så självklart ska han ha roligt med sina vänner! Jag körde honom till en kompis efter maten och nu när jag kom hem så har jag gjort en skön ansiktsmask följt av en skön dusch med skrubbtuss (vad kallar ni en såndär liten tygboll man skrubbar sig med? Kanske heter något?) och sedan smörjt in mitt ansikte länge. Det är en fredag HELT i min smak! Lösa slappa kläder, en godisskål, massa vatten och något bra att titta på - jag behöver verkligen inte mer än så. Har varit nykter sen i somras i princip och har inte saknat det ett dugg. Ett glas här och där, drack faktiskt en halv flaska Asti igår, men mer än så känner jag inte för. 

Vilken utläggning det blev! Men det känns så tabubelagt att som 21-åring vara i princip nykterist eftersom det är nu man "förväntas" leva lajban och festa loss. Men det lirar inte riktigt med min livsstil och vad jag tycker om att göra, och det står jag för. Man måste inte ha roligt med litervis av alkohol för att bevisa för någon att man inte är någon tråkig ihålig person. Det är lika rätt att inte dricka som att göra det! Det är helt upp till var och en - kom ihåg det!

Men som sagt, nu ska jag hitta något roligt att se på innan jag tar tidig kväll för att åka och jobba hela dagen imorgon! Ska vara på plats i Göteborg klockan 8 så det blir riktigt tidigt för min del, men det ska bli så roligt. <3 Likes

Comments

Det kan inte ha undgått någon att solen är tillbaka på våra svenska marker - ingen är lyckligare än jag!
Jag blir full med energi när solen kommer och det blir lättare att ta sig igenom dagarna på något sätt.
Den senaste veckan har bestått av jobb, glad att jag fått lite mer tider och fått något att göra på dagarna. Saknar att jobba hårt och mycket, trivs som bäst när jag får ta i med hela kroppen och att vara på jobbet är så mycket terapi för mig, få släppa alla tankar och bara fokusera på alla kunder.
Nu är jag dock ledig denna veckan med undantag för fredag och lördag då jag ska ta hand om alla påskkunder i butiken! Nackdelen med butiksjobb är att man får jobba när alla andra är lediga, min kille ska ut och partaja på kvällen så jag får ha lite påskmys för mig själv.
Har aldrig varit mycket för påsk överlag, det är en av västkustens största festhögtider (kanske är det överallt vad vet jag) så alla super skallen i bitar men jag - nae. Samma med nyår - nae. Det är inte jag att hålla på så.
Men roligt för alla andra som kan ha roligt dock!
Nu står en plåt i ugnen med nygjord müsli (recept nedan) och det är väl ungefär det jag har åstadkommit idag, haha.

Psykiskt: Bättre, helt klart. Sen jag började med högre dos av mina antidepressiva så gick det superbra de första veckorna, sen dippade jag igen, men nu verkar det ha stabiliserat sig igen. Vissa dagar är jag dödstrött, typ efter att jag har jobbat länge eller varit på nån tillställning (förra helgen var vi hos min killes familj och efter det var jag död) men utöver det så funkar det faktiskt.
Tar en hydroxine för att sova ostört men mardrömmarna är kvar ändå, men det sägs vara en av biverkningarna ihop med ryckningar i benen och fötterna <-- det kan driva mig till vansinne.MÜSLI
5 dl fiberhavregryn/eller vanliga
2 dl riven kokos/eller flakes
2 dl solrosfrön
2 dl linfrön
1½-2 dl hasselnötter
2 dl vatten
2 msk honung

Blanda alla gryn och frön i en bunke
Värm vatten med honung i 30 sek i micron
Blanda i lite i taget i blandningen och rör tills det blir en massa. Klumpar gör ingenting.
Häll ut på en plåt med bakplåtspapper
Fördela jämt och smula sönder större klumpar
Rosta i ugnen på 200 grader i 20 minuter
Ta ut från ugnen och rör om, låt stå på eftervärme i 2h.
😄
Likes

Comments

Likes

Comments

Det händer inte mycket i mitt lilla liv just nu. Jag försöker mest ta dag för dag, se vad den har att erbjuda och verkligen lyssna på min kropp. Den verkar behöva mycket vila så trött som jag är varje dag, men då får den det. För nu i alla fall.
Imorse väckte min kärlek mig klockan 11 (eller 10 som jag trodde då jag inte alls fattat att sommartiden är igång!) och tjoade att solen skiner som en stor meteor på himlen - vi öppnade upp dörren på vid gavel och käkade nystekta plättar på altanen, helt underbart.
Sen drog han ut med sin motorcykel och jag gick en låång promenad för att hålla igång kroppen efter mitt första benpass sen 2012. Just det. 2012. Har en sjuk träningsvärk men är verkligen inställd på att få tillbaka min kropp nu, den är helt försoffad efter hösten.

Sen blev det en glass på stan med K, och vi bestämde oss för en middag på thai-buffén här i stan. Rullade hemåt mätta och goa. :-)
Nu ska vi bege oss i säng, en hel vecka väntar. Jag ska jobba imorgon och även skriva KONTRAKT på ett nytt jobb. Sen väntar bakluckeloppis nästa helg, lite kalas och säkert en hel del annat.

Psykiskt: Det har varit mycket bättre denna veckan, väldigt trött i huvudet men ändå okej. Jag väntar på en kallelse tillbaka till psykiatriska efter att dom gjort en anhörigintervju som är ett steg i min utredning. Det är nervöst och jag HOPPAS att det där brevet slinker ner i brevlådan snart.
Jag tror att jag har fått en positiv reaktion på mina långpromenader jag kör nästan varje dag. Jag har blivit piggare i knoppen och känner mig även trött på kvällen när jag ska sova - vilket är lika med mindre insomningstabletter. Jag äter på tok för mycket tabletter än vad jag trivs med just nu, så allt jag kan minska på är toppen.
Annars ser jag fram emot jobbdag imorgon och hoppas att solen skiner lite till på mig för det mår jag bra utav :-)
Likes

Comments

​Så var det fredag igen, jag har fått jobba en del denna veckan och det är så obeskrivligt skönt att vara tillbaka med samma gamla energi jag brukade ha innan jag blev dålig. 
Frölunda-butiken är under ett test där vi provar att ha musik rullandes under dagarna, samt nytt material och ombyggnad av våra väggar. 
Alla Nillebutiker ska ju se likadana ut iom att det är en kedja. Men vi håller just nu på att testa ett nytt koncept och det ser så himla bra ut. Speciellt för oss i personalen som sliter riktigt hårt med att få igång de olika kampanjerna varannan vecka. Det är mycket ombyggnad och MYCKET varor! Men så himla roligt så man märker knappt att man jobbar. 

Psykiskt: Jag har vart obeskrivligt trött de senaste dagarna, trots insomningstabletter och en promenad innan jag lägger mig. 
Kan dock ha med lingonveckan att göra, jag vet inte. 
Utöver det så sörjer jag att jag inte har en hel/halvtidstjänst på jobbet att gå till. Spenderar väldigt mycket tid hemma, vilket är skönt men också otroligt frustrerande när man inte får så mycket pengar på fickan. Jag har alltid mått väldigt bra av att jobba och speciellt på Nille där jag får ta i så det kan räknas som ett träningspass. Har så himla roligt på jobbet och vill verkligen inte sluta pga för få timmar. Känns som ett så angenämt problem. Man trivs så himla bra men det finns inte timmar nog liksom.. 

Var också på lägenhetsvisning idag - SÅ KUL! Alltså den lägenheten är så så så fin. Jag blev förälskad så fort jag gick in. Den är definitionen av perfektion. Så nu väntar några spännande dagar innan vi ser vad som händer! #keepfingerscrossed
Nu väntar en hel helg tillsammans med min pärla, vi ska bland annat polera upp motorcykeln och åka till köpcentret en snabbis. 
Happy friday y'all! 


Likes

Comments