När man väl kommer av sig med skrivandet så är det svårt att ta upp det igen tycker jag!
Jag har haft ytterligare en vecka som varit fylld till bredden med saker att göra. Jobbat 6 dagar och i fredags fick vi oväntat, men ack så trevligt, sällskap och dessa bönor stannade till idag!
Igår jobbade jag 7-13, åkte hem, duschade och svepte 2 tacos i all hast - sedan bar det iväg för lite drinkar hos en vän där jag fick det värsta glutenanfallet i manna minne och fick avsluta kvällen där för att åka hem och lägga mig.

Det blev trångt och stökigt i vår lilla etta som vi bor i men jag tror vi alla tog det rätt bra ändå. Vi är alla öppna människor som kan vara avslappnade med varandra :)
Söndagen idag innehöll slöande i solen på bakgården, en motorcykeltur och mer tacos till middag (tredje dagen nu, är lite trött på det i ärlighetens namn)
Kan inte fatta att vi snart ska flytta och måste börja prata med hantverkare och PACKA - jisses och rensa ut förråd och hela det här kyffet som är fyllt till bredden.... Längtar så jag D Ö R

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vet inte alls vad som hände med mitt huvud förra veckan, men har haft några riktigt tunga dagar det senaste. 
Inte orkat göra någonting, vart ofokuserad på jobbet och helt död i hjärnan medans kroppen vill gå ut och gå en långpromenad. Så konstigt, men jag antar att det är ytterligare ett symtom på min eventuella adhd. 
Ledig ungefär en och en halv vecka nu innan sommarschemat drar igång, så detta blir lite som min semester. Ska försöka vila allt jag kan och göra mysiga saker med Krille. Vi behöver lite kvalitetstid tillsammans. 
Ska på en skolavslutning och ett personalmöte, samt ett födelsedagsfirande i helgen innan veckan tar slut. Så lite roligheter är inplanerade. Sen är det banne mig midsommar nästa vecka? Låt tiden stanna snälla! Om 2 månade fyller jag 22 och sen får det gärna sakta ner lite, jag har jordens åldersnoja!Likes

Comments

I tisdags köpte vi lägenhet, jag och mitt hjärta.
Tanken var absolut att vi skulle vänta till våren igen då vi hade en enorm torka vad gäller lägenhet, vi visste inte alls i vilken prisklass vi skulle lägga oss, i vilket område vi ville bo i osv. Men så dök det upp en öppning, vi körde på som innan och den här gången gick det i lås!!
En tvåa på 58 kvm med nyrenoverat kök och nylagt golv i hela lägenheten kommer vi flytta in i i början på september.
Vi ska dock göra iordning badrummet litegrann innan så säg mitten på september ;)
SÅ HIMLA GLAD. Vi har bott i en etta på 42 kvm i nästan ett år nu och det är väldigt trångt, även om vi har separat kök och ett stort badrum så blir det lite plats. Därför kompletterade vi med ett förråd som jag hyr för att ha mina möbler i. (3 meter lång soffa och en säng på 1,80 går inte riktigt att klämma in här inne hur gärna jag än vill.)

Så det här kommer bli helt underbart. Nära till bussen också när jag ska ta mig till grossen på mornarna, och slippa pendlingstiden till Göteborg på 3h varje dag. Livet kanske tar en vändning även för mig nu. Bättre sent än aldrig har aldrig låtit så bra!Likes

Comments

Nu har jag kört min första vecka på nya jobbet, är helt slut i både huvudet och kroppen (SÅ mycket tyngre än ljuslådor vill jag lova!) Men så roligt, jag trivs redan bra och jag kan tänka mig att ju mer man kommer in i det desto lättare och roligare blir det.
Psykiskt har det varit en tyngre vecka, hjärnan har varit väldigt utarbetad samtidigt som övriga kroppen vill gå ut på en långpromenad, slutar med att jag somnar i sängen efter jobbet... Huvudsaken är att jag har något att göra på dagarna nu efter sjukskrivningen. 4 månader sjukskrivning satte sina spår och de "vardagsmusklerna" man använder när man jobbar har således legat på is. But no more!
Kung i frukten numera. Fick även ett grymt schema som grädde på moset!
----

Mötte upp mitt ex igår också som skulle överlämna lite saker jag hade kvar i vår gamla lägenhet och då slog det mig hur MYCKET man förändras på bara 1 år och efter en separation. Det är knappt ett år sedan vi sågs senast och på något sätt kändes det som om tiden stått stilla, fastän vi båda befinner oss i helt andra stadier i livet. Båda har nya sambos, men vi är fortfarande - vi. Alltså, inte att det finns något mellan oss som dåtida par, utan att vi alltid kommer bära med oss en del av varandra då vi delat så otroligt mycket tillsammans, bra och dåligt. Vi kommer nog alltid ha det där speciella bandet ungefär som bästa vänner aldrig riktigt kommer ifrån varandra, hur långt borta de än är från varandra.
Det var bara ett kvickt möte då jag hade bråttom tillbaka till jobbet!

Nu ska jag se lite på Halv 8 hos mig och sedan få lite skönhetssömn.
x


Här är en bild från sommaren 2013! Nypiercad i näsan och mycket mörkare hår ;-)Likes

Comments

​Hello! 

Startade min dag klockan 05.45 imorse, då hoppade jag i kläderna och gav mig av mot nya jobbet! 
Har börjat jobba på City Gross här i Uddevalla och idag gjorde jag alltså min första dag, roligt och väldigt mycket nya intryck - något som resulterade i att jag nu är helt död i huvudet. Somnade när jag kom hem vid lunch och sov i två timmar, nu har jag huvudvärk och känner mig så trött. Detta är typiskt när jag haft för mycket i huvudet och när det blir alldeles för mycket intryck, min hjärna klarar liksom inte av att sortera upp allting i vad som jag ska ägna tankar åt och vad jag inte ska ägna tankar åt, därför tänker den på allting samtidigt (glömsk, disträ och virrig JA). Längtar mer och mer för varje dag efter att min utredning ska bli färdig så jag får rätt medicinering! 

Imorgon ska jag tillbaka till min lilla butik, vi har tårtfrukost imorgon då vi klarat vårt första delmål, sen jobbar jag hela eftermiddagen. 
Måste fokusera på att ta minut för minut just nu, annars jagar min hjärna upp sig och ångesten kommer krypande vilket jag inte har lust med alls just nu. Vill ha energirika och härliga dagar! 
Love x

Likes

Comments

Idag är det ett år sedan jag åkte med ett flyttlass till min nya, alldeles egna lägenhet. Lämnade ett treårigt förhållande bakom mig, mitt hem, min trygga plats och flyttade till en ny stadsdel där jag nu skulle bo helt själv. Hade inte somnat själv på över 4 år, alltid varit någon hemma. Och att nu behöva vakna upp ensam, handla ensam, se på Sommar med Ernst ensam - det var så nytt och så otroligt skrämmande. Jag visste helt ärligt inte hur jag skulle hantera detta, jag vet bara nu i efterhand att jag stängde av allting. Alla känslor och all eftertanke. Det var bäst såhär intalade jag mig varje gång jag började tveka, det fungerade inte.
Men det var tufft, det var jävligt tufft och det ska man veta när man bryter upp från gamla inkörda spår. Det är bland det svåraste beslut jag tagit i mitt vuxna liv och jag kan än idag undra hur jag tänkte och om det var värt all smärta som kom med det. Men ja, det är det. Jag har hamnat på en helt fantastisk plats i livet även om det verkligen inte känns så varje dag.
Jag har varit med om saker jag aldrig trodde jag skulle uppleva, träffat fantastiska människor och tagit andra kliv på livsstegen. Men idag är en sån dag då allt kom över mig, hur detta året har varit och hur det KUNDE ha varit.
Jag är så så så tacksam för allt vad de föreliggande åren innehöll, allt jag fick uppleva och allt skratt, främst allt skratt. Vi hade så otroligt roligt under de 5 åren. Vi delade alla de tuffaste åren i våra liv med varandra, stöttade och fann varandra i de mörkaste av platser - där ingen hade velat vara. Men jag tror på något sätt att vi räddade varandra från varandra. Vi var ett sånt sjukt starkt team, ingen trodde på oss och alla tyckte mest att vi var helt körda i huvudet. Men de sa också att vi passar som handen i handsken, vilket kanske stämde.
Våra svarta luggar lutade åt samma håll, våra piercingar var gjorda av samma stål, våra kläder bar samma färg och våra hjärnor var lika sotiga.
Kunde inte ha önskat mig en bättre gymnasietid faktiskt. Även om jag aldrig vill uppleva student, bal eller 3an på gymnasiet igen så är jag tacksam för allt som hände. För det formade mig till den människa jag är idag, och jag är stolt över hur långt jag kommit.

Men ja, idag är det 1 år sedan. Då får man göra en liten #tb och vara nostalgisk över sin barndom.

Det här nedan är ett av de tillfällena då vi hade så otroligt roligt, i hamnen 2013. 


Likes

Comments

En tegelsten har släppt sen sist, jag fick jobb. Om än bara över sommaren än så länge, men jag tror att det blir förlängning även i höst.
Så med det sparar jag in närmare 1600 kr på grund av mitt busskort (ja, det är helt sjukt. 1765:- kostar kortet!) Och lägger istället bara 400 kr. Progress, yes.
Ser fram emot att få göra lite nytta och komma igång igen efter den här minst sagt tuffa hösten/vintern. USCH.

Nu har jag precis bäddat rent i sängen, ätit middag och det står ett gäng chokladbollar på kylning... ingenting jag är stolt över och jag kommer förmodligen bara käka en. Men det är en för mycket tycker ena hjärnhalvan.
På lördag vankas jobb igen på Linné och det ska bli så roligt, lördagarna är nästan roligast att jobba då det oftast är lite att göra i butiken och alla härliga damer är på helgpromenad på Linnégatan!


Likes

Comments

Idag blev en sån där pannkaksdag. Allt bara rann över bägaren och jag sitter här och tårarna bara rinner nerför kinden, och jag, jag vet inte vad jag ska göra.
Det har varit en tuff vecka med mycket ångest, som gjort att jag varit extremt lättirriterad och arg hela tiden. Och nu öppnades dammluckorna och jag bara gråter.
Jag står inför ett vägskäl där jag måste bestämma hur jag ska göra med min livssituation - IGEN. Det löser sig liksom aldrig längre än ett par månader framåt.
Det tuffaste just nu är att jag förmodligen måste lämna mitt jobb på Nille, och det svider. Nåt så fruktansvärt. Jag har aldrig någonsin trivts så bra på ett jobb som jag gör på Nille. Det har varit, och är mitt andra hem där jag alltid känner mig välkommen.
Men nu räcker inte pengarna till för att det är för få timmar, så då måste jag skaffa mig ny sysselsättning.
Inget jobb hittills har liksom känts WoW - men det får gå åt sidan för det är pengarna som måste rulla in.
Jag HATAR att vi idag lever i ett samhälle där man måste ha presterat på topp i skolan, främst gymnasiet, för att ens ha en chans i arbetslivet. Man ska ha bra betyg, helst ha gjort ett högskoleprov, helst ha gått en 3-årig utbildning på Högskola innan man ens blir intressant för arbetsgivarna. HUR ser det ut för dom ungdomar som INTE har klarat av skolan av olika anledningar?
Jag är en av dom så jag vet exakt vad jag pratar om. Jag är absolut inte mindre intelligent än någon annan, jag har precis samma möjligheter om inte mer pga min extrema vilja att uppnå mål - men jag har inte gått ur gymnasiet med fullständiga betyg pga en sjukskrivning och kan därför inte plugga vidare eller få ett tillsvidare jobb på 40h i veckan.
Är det inte riktigt sjukt? Jag blir nedprioriterad trots att arbetsmarknaden skriker efter folk, jag förstår att man måste ha utbildning i vissa jobb där man behöver ha specialkompetens, det är inte det det handlar om.
Det handlar om att man automatiskt blir satt i ett fack som "icke kompetent" för att jag inte gick klart ett medier- och journalistik program på gymnasiet. Man ser inte till mina andra betyg som faktiskt är höga, utan bara idrotten som är icke-godkänd. Blir så förbannad.

Inväntar i alla fall min mamma som ska komma hit och hälsa på, sen måste jag försökte sortera ut den här röran jag sitter i.


Likes

Comments

​Som sagt, påsk är också en så överskattad högtid. I alla fall för mig som är oreligiös och ska jobba hela dagen imorgon, haha. 
Men min karl tycker det är roligt så självklart ska han ha roligt med sina vänner! Jag körde honom till en kompis efter maten och nu när jag kom hem så har jag gjort en skön ansiktsmask följt av en skön dusch med skrubbtuss (vad kallar ni en såndär liten tygboll man skrubbar sig med? Kanske heter något?) och sedan smörjt in mitt ansikte länge. Det är en fredag HELT i min smak! Lösa slappa kläder, en godisskål, massa vatten och något bra att titta på - jag behöver verkligen inte mer än så. Har varit nykter sen i somras i princip och har inte saknat det ett dugg. Ett glas här och där, drack faktiskt en halv flaska Asti igår, men mer än så känner jag inte för. 

Vilken utläggning det blev! Men det känns så tabubelagt att som 21-åring vara i princip nykterist eftersom det är nu man "förväntas" leva lajban och festa loss. Men det lirar inte riktigt med min livsstil och vad jag tycker om att göra, och det står jag för. Man måste inte ha roligt med litervis av alkohol för att bevisa för någon att man inte är någon tråkig ihålig person. Det är lika rätt att inte dricka som att göra det! Det är helt upp till var och en - kom ihåg det!

Men som sagt, nu ska jag hitta något roligt att se på innan jag tar tidig kväll för att åka och jobba hela dagen imorgon! Ska vara på plats i Göteborg klockan 8 så det blir riktigt tidigt för min del, men det ska bli så roligt. <3 Likes

Comments

Det kan inte ha undgått någon att solen är tillbaka på våra svenska marker - ingen är lyckligare än jag!
Jag blir full med energi när solen kommer och det blir lättare att ta sig igenom dagarna på något sätt.
Den senaste veckan har bestått av jobb, glad att jag fått lite mer tider och fått något att göra på dagarna. Saknar att jobba hårt och mycket, trivs som bäst när jag får ta i med hela kroppen och att vara på jobbet är så mycket terapi för mig, få släppa alla tankar och bara fokusera på alla kunder.
Nu är jag dock ledig denna veckan med undantag för fredag och lördag då jag ska ta hand om alla påskkunder i butiken! Nackdelen med butiksjobb är att man får jobba när alla andra är lediga, min kille ska ut och partaja på kvällen så jag får ha lite påskmys för mig själv.
Har aldrig varit mycket för påsk överlag, det är en av västkustens största festhögtider (kanske är det överallt vad vet jag) så alla super skallen i bitar men jag - nae. Samma med nyår - nae. Det är inte jag att hålla på så.
Men roligt för alla andra som kan ha roligt dock!
Nu står en plåt i ugnen med nygjord müsli (recept nedan) och det är väl ungefär det jag har åstadkommit idag, haha.

Psykiskt: Bättre, helt klart. Sen jag började med högre dos av mina antidepressiva så gick det superbra de första veckorna, sen dippade jag igen, men nu verkar det ha stabiliserat sig igen. Vissa dagar är jag dödstrött, typ efter att jag har jobbat länge eller varit på nån tillställning (förra helgen var vi hos min killes familj och efter det var jag död) men utöver det så funkar det faktiskt.
Tar en hydroxine för att sova ostört men mardrömmarna är kvar ändå, men det sägs vara en av biverkningarna ihop med ryckningar i benen och fötterna <-- det kan driva mig till vansinne.MÜSLI
5 dl fiberhavregryn/eller vanliga
2 dl riven kokos/eller flakes
2 dl solrosfrön
2 dl linfrön
1½-2 dl hasselnötter
2 dl vatten
2 msk honung

Blanda alla gryn och frön i en bunke
Värm vatten med honung i 30 sek i micron
Blanda i lite i taget i blandningen och rör tills det blir en massa. Klumpar gör ingenting.
Häll ut på en plåt med bakplåtspapper
Fördela jämt och smula sönder större klumpar
Rosta i ugnen på 200 grader i 20 minuter
Ta ut från ugnen och rör om, låt stå på eftervärme i 2h.
😄
Likes

Comments