Innan avresa

Hejsan!

En hel del har hänt sedan förra uppdateringen! I stort sett allt är färdigt, fixat och ordnat. Jag accepterade inte min första "Job Offer" eftersom att jag tillsammans med mamman i min Host Familj kunde diskutera fram ett slutdatum för mig. Så efter att slutdatumet hade ändrats accepterade jag den nya "Job offern" som blev skickad till mig😄 Så då var det en sak mindre att tänka på.

Visumansökan fylldes i, betalades och skickades in i hopp om att bli godkänd utan problem. Sedan var det dags för en semestervecka med familjen!!☀️ Under semestern fick jag ett mail om att mitt visum/visa (vad den korrekta termen nu är) hade blivit godkänt!!

I slutet av den semesterveckan fick jag flygbiljetter skickade till mig, med en resa från Göteborg - Stockholm, Stockholm - Dubai, Dubai - Auckland. Men även dessa tackade jag nej till eftersom att Au Pair Link skrev att det skulle bli billigare ifall jag fixade resan upp till Stockholm själv. Så nya flygbiljetter blev skickade (som man var tvungen att betala inom två dagar ifall man ville ha dem) jag betalade och ännu en sak från "att göra-listan" checkades av. Eftersom jag bara ska vara på Nya Zeeland i 6 månader blev även hemresan bokad på samma gång. Det känns faktiskt skönt att allt är fixat med flygen och jag vet exakt när jag kommer att få komma hem igen. Jag tror även att de här hemma tycker det är bra med ett bestämt datum när jag kommer hem igen😉

Travel insurance fylldes i här om dagen och blev godkänt. Ännu en punkt att checka av på min "att göra-lista".

När mina flygbiljetter skickades för andra gången passade jag på att fråga tjejen (på Au Pair Link) som hjälpte mig med bokningen, ifall det möjligen var någon annan från Sverige som skulle åka till Auckland samtidigt som mig. Och ibland har man riktig tur, för det var en annan tjej som också skulle åka då!! Jag fick hennes mailadress och vi har pratat lite till och från sedan dess. Det känns väldigt skönt att ha någon man "känner" när man ska åka till andra sidan jorden, speciellt eftersom vi ska sova i Dubai över natten.

Helt enkelt rullar allt på enligt planerna just nu. Jag har mailat lite mer med min Host Family och börjar bli riktigt taggad på att få åka, men samtidigt är det väldigt sorgligt. Jag är nu glad över att jag bara stannar i ett halvår istället för de 9 månader jag hade tänkt från början.😊 Men innan avresa ska jul, nyår och en hejdå-middag klaras av, kommer bli väldigt mysigt!

Hej då, så länge!
/Agnes

Likes

Comments

Innan avresa

Hej!

En torsdag morgon skypeade jag med en familj på Nya Zeeland. På söndag samma vecka pratade jag med dem igen och fick även sagt hej till deras barn. Tisdagen den 25 oktober fick jag på mailen en länk till en "Job Offer". Så jag har i stort sett en host familj på Nya Zeeland.. "Job offern" ska svaras på inom 48 timmar men jag vill inte acceptera bara för att jag är glad över att ha hittat en familj. Jag vill verkligen sätta mig utan stress och se vad det är de vill att jag ska tillföra i deras familj, vad mina uppgifter kommer att vara, mina arbetstimmar, resedatum m.m. Jag har kollat igenom allt redan och det ser jättebra ut, men jag vill ändå kunna tänka igenom allt en extra gång och se om jag har några frågor eller funderingar kring något.

Som det ser ut nu kommer jag alltså att resa till Nya Zeeland i januari! Det känns helt galet men jag tror också att det kommer bli hur bra som helst, familjen verkar jättetrevlig och jag tror att jag kommer trivas toppenbra hos dem. Nu ska jag bara fundera igenom allt och sedan trycka på "accept" och då är det bestämt😄

Likes

Comments

Innan avresa

Först vill jag passa på att säga välkommen och tack för att du kikade in! Jag hoppas att du som läser det här kommer att gilla mitt famtida innehåll och jag ska göra mitt allra bästa för att uppdatera regelbundet.

Just nu är klockan kvart i ett (mitt i natten) och jag fick för ca 30 minuter sedan ett mail från "Au Pair Link" (Au Pair-organisationen på Nya Zeeland) om att min ansökan var godkänd!! Detta betyder att jag nu kan börja söka och höra av mig till olika familjer! Så nu har jag suttit inne på deras hemsida och läst om olika familjer och skickat ett 'smile' till de jag tyckte stämde bäst överens med mig. Att skicka ett 'smile' tror jag är ungefär som att skicka en 'puff' till någon på Facebook. Familjerna kommer då alltså se att jag tycker de verkar intressanta och så får de sedan välja om de vill höra av sig till mig eller inte. Så nu tänker jag att jag bara kan vänta och om jag har riktigt tur kanske någon familj hör av sig redan nu under natten!? 😄 Annars ska jag fortsätta letandet imorgon!

Hörs snart igen, kram.

Likes

Comments