Detta är en liten påminnelse till dig, en påminnelse till dig som tror att du kommer bli mer värd om du går ner två storlekar i kläder, om du tränar bort tio centimeter av din midjeomkrets, om du går ut och springer 5 km på morgonen istället för att äta en macka till frukost.

Detta är en liten påminnelse till dig, en påminnelse till dig som sätter upp sockerförbud och känner hur hela världen rasar när du sedan äter en chokladboll, till dig som köper kläder i för stora storlekar för att dölja din kropp, till dig som ställer in planer med kompisar och familj för att du vet att det kommer innefatta förbjudna kalorier.

Detta är en liten påminnelse till dig, en påminnelse till dig som blir förbannad på dig själv varje gång du äter lite pasta, till dig som tror att du kommer bli mer omtyckt och älskad om du går ner fem kilo, till dig som ser på dig själv med avsky i spegeln för att fett är något fult, för att fett är något du inte vill ha på din kropp.

Detta är en liten påminnelse, en påminnelse till dig som väger dig varje morgon och känner hur hjärtat bankar hårt i bröstkorgen om du inte förlorat tillräckligt många gram sedan morgonen innan, till dig som för loggbok på varenda gram mat du äter och tror att det kommer göra dig till en gladare person, till dig som tror att du gör någonting bra när du dagen efter en glass skippar kvällsmaten för att spara in några kalorier. 

Detta är en liten påminnelse, en påminnelse till dig som låser in dig på toaletten efter att ha ätit och stoppar fingrarna i halsen för att göra dig av med kalorierna, till dig som ser ner på din kropp tills du känner att du inte är något värd, till dig som berömmer dig själv varje gång du hoppar över en måltid för att det i dina ögon är en positiv sak att göra.

Detta är en påminnelse till dig som har en skev bild av dig själv, av lycka och av mat: du är bra precis som du är. Du kommer inte bli mer älskad eller omtyckt om du går ner fem kilo, du kommer inte bli lyckligare av att tappa några centimeter i midjeomkrets, du kommer inte bli mer värd om du ens skaffar dig en kropp som en barbiedocka. Du behöver inte ändra någonting med dig själv för att bli lyckligare eller bättre. För du är bra precis som du är. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Kära Agnes

Jag önskar att jag kunde pratat med dig när du var fjorton år och gick i åttonde klass. Jag önskar att jag kunde hållit om dig när du gick och la dig i sängen på kvällen med tårar som blötte ner hela örngottet, jag önskar att jag kunde stoppat om dig med täcket, klappat dig på kinden och berättat för dig att det inte kommer kännas hopplöst för alltid. Jag önskar att jag kunde pratat med dig när du var fjorton år och gick i åttonde klass när du inte längre ville finnas, jag önskar att jag kunde pratat med dig och förklarat att livet kommer bli bättre. För det blev det ju. Men det visste du inte då.

Jag önskar att jag kunde pratat med dig när du var fjorton år och gick i åttonde klass. Jag önskar att jag kunde suttit vid din sida på sängkanten varje morgon och hållit din hand när du stirrade rakt in i väggen och funderade över hur du ens skulle överleva skoldagen. Jag önskar att jag kunde lagt en hand på din axel och viskat till dig att du inte alls var sjuk i huvudet fastän du tänkte så mycket att det kändes som att huvudet skulle explodera. Jag önskar att jag kunde hållit ihop dig varje gång det gjorde så ont i dig att det kändes som att du skulle gå sönder.

Vet du vad jag mer önskar? Jag önskar att jag kunde fått dig att inte göra vissa saker. Att jag kunde hindrat dig från att ens komma i närheten av första gången du gjorde dig själv illa medvetet, att jag kunde hjälpt dig på rätt spår när du började strunta i skolan, att jag kunde hindrat dig från att hamna på fel spår på så många sätt... Jag önskar att jag kunde hjälpt dig ur vissa saker innan du ens fastnade i dem. Ja, jag önskar att jag kunde skyddat dig mot allt det som skadade dig när du var så liten, ensam och svag, när du var fjorton år och gick i åttonde klass.

Jag önskar att jag kunde pratat med dig när du var fjorton år och gick i åttonde klass. Jag önskar att jag kunde bett dig hålla fast vid hoppet ett litet tag till och att du inte skulle låta de onda rösterna i ditt huvud vinna. Det gjorde du inte heller, men du hade kanske behövt höra det från ditt framtida jag för att verkligen tro på det. Jag önskar att jag kunde berättat för dig när du var fjorton år och gick i åttonde klass att livet inte alltid kommer kännas som helvetet på jorden. Så hade du sluppit oroa dig så mycket.

Vet du vad jag mer önskar? Jag önskar att jag kunde tänt ett ljus i ditt liv när allting du såg omkring dig var mörker, jag önskar att kunde bytt filter på ditt liv från ett svartvitt till ett färgglatt och jag önskar att jag kunde dragit upp rullgardinen i ditt huvud som varje dag hindrade dig från att se ljuset omkring dig. Jag önskar att jag kunde skyddat dig när du var fjorton år och gick i åttonde klass då du mådde så dåligt att du inte längre ville finnas.

Jag önskar att jag kunde pratat med dig när du var fjorton år och gick i åttonde klass. Jag önskar att jag kunde förklarat för dig att livet kommer bli bättre och att varken cigaretter eller självskadebeteenden kommer hjälpa dig mot monster i ditt huvud och att det inte är värt att strunta i skolan. Men mest av allt önskar jag att jag bara kunde hållit i din hand när du var så rädd, att jag kunde berättat för dig att du kommer växa upp till en stark och självständig person. Jag önskar att jag kunde pratat med dig om allt detta när du var fjorton år och gick i åttonde klass.

Jag önskar att jag kunde pratat med dig Agnes, när du var fjorton år och gick i åttonde klass. Ja, jag önskar att jag kunde lärt dig allting som jag numera vet.

Likes

Comments

Hej på er! Just nu ligger jag i soffan med Linnea bredvid mig. Vi har spenderat eftermiddagen med att handla apelsiner, äta apelsiner, äta brownie in a mug (som för övrigt blev äcklig), plugga, äta pannkakor och lyssna på musik. Väldigt mycket ätande som ni ser - jag mår illa, haha. Att vara mätt stoppar dock inte oss, för om ni vill veta så sitter vi just i skrivande stund och skalar varsin apelsin till... Imorgon i alla fall, så ska jag som vanligt gå i skolan, och när jag kommer hem ska jag sätta mig och plugga igen. Jag har otroligt mycket i skolan just nu och lovet är sååå efterlängtat verkligen, men det är bara att bocka av uppgift efter uppgift så är det snart dags för en veckas ledigt! Nu ska vi kolla lite tv och ha en mysig kväll, det hoppas jag att ni också får! Ha det bäst, puss

Likes

Comments

Se till att göra den här veckan bra. Ta hand om dig själv, gör något för dig som får dig att må bra. Ta också hand om människorna i din närhet, både de som du känner men även de som du inte vet namnen på. Jobba hela tiden på att bli den bästa möjliga versionen av dig själv. Gör livet till det bästa möjliga utifrån dina förutsättningar som du har just nu - kanske har du tusen anledningar att ge upp men fokusera då på de två, fem eller tio anledningarna du har att inte göra det. Tänk så positivt du kan. Kom ihåg att du förtjänar det bästa, och låt ingen hindra dig från att kämpa för det som får dig att må bra den här veckan <3

Likes

Comments

Min weheartit hittar ni under namnet agnesmathildas

Likes

Comments

Detta inlägg är till dig som ser dig i spegeln och vill slå sönder den i tusen bitar för du blir så arg och besviken, så frustrerad. Det är till dig som struntar i frukosten och tar en halvtimmes promenad på morgonen istället för att missa några extra kalorier för att se snygg ut till sommaren. Det är till dig som blir besviken på dig själv efter en chokladboll till fredagsfikat. Det är till dig som får ångest av mat men som inte har något annat än mat att trösta dig med. Det är till dig som tror att du inte är bra nog. Du är bra nog. Du är helt fantastisk. Du är du och du är helt perfekt, just för att du är du.

Likes

Comments

Detta är till dig vars liv inte längre känns värt att leva. Till dig som slåss mot monster i ditt huvud varje minut på dygnet. Till dig vars energi, motivation och vilja till att fortsätta kämpa är slut:

 Jag tror på dig. Jag kommer aldrig sluta tro på dig.

Likes

Comments

Vi alla har dagar då vi bara vill stanna i sängen hela dagen och dra täcket över huvudet, men det betyder inte att man inte kan hitta positiva saker med livet ändå. Nu ska jag lista 10 saker att vara tacksam för när livet känns surt och jag hoppas att vissa av er kommer få en liten boost ifall ni har en dålig dag! Ni kanske inte kommer kunna relatera till allt, men jag hoppas att ni i alla fall kan ta del av något <3 PUSS!

1. Allt negativt som hänt, eller händer just nu, i ditt liv har du lärt dig eller kommer du lära dig av. Man växer som människa av varje misstag man begår eller varje sak man tvingas gå igenom och det har jag verkligen märkt av egen erfarenhet. Det må kännas fruktansvärt nu, men när det jobbiga är över så är jag nästan säker på att du inte skulle vilja göra smärtan ogjord ifall du fick chansen - för den kommer få dig att växa starkare.

2. Du har ett helt liv framför dig och massor av möjligheter. Ett matteprov som du fick F på eller ett rivet hinder på hopptävlingen - vad gör egentligen det? Även om utbildningen du vill komma in på efter gymnasiet kräver högsta betyg i matte och du fick ett F på ett prov så är det inte kört. Det finns inte bara en väg till varje destination och det kommer gå att lösa på ett annat sätt om du bara har viljan, drivkraften och modet med dig på vägen. Ge inte upp för det är svårt eller kämpigt - du har ju ett helt liv framför dig!

3. Du har en säng att gå och lägga dig i efter en jobbig dag. Hur jobbig din dag än varit så har du i alla fall någonstans att landa när de fruktansvärda timmarna äntligen är förbi och dagen är över. Nästa morgon har du en ny chans att göra dagen bättre, och du får lov att varje kväll avsluta både bra och dåliga dagar i en säng där du kan sova och samla ny kraft, motivation och energi.

4. Du har rent vatten att dricka. Ett stort glas med kallt vatten är otroligt uppiggande när man är trött eller nere och du har möjligheten att ta dig ett glas för att vakna till och samla ny energi när dagen känns lite för jobbig för att genomlida. Små saker som du tar för givet är också värda att känna tacksamhet för!

5. Det som känns som hela världen nu kommer förmodligen inte spela roll om trettio år. Även om det handlar om ett jätteviktigt matteprov som du fick F på, ett slutbetyg du inte blev helt nöjd med eller en underprestation inom din idrott... Det gör inget. Tror du verkligen att du om trettio år kommer sitta och tänka på den där dagen och veta att det var det där lilla felet som vände hela din värld upp och ner och som gjorde att ditt liv aldrig blev bra igen? Det tror inte jag! Som jag sa förut; även om det är ett stort misstag eller en stor jobbighet som kan komma att förstöra en hel del, så finns det fler vägar att ta. Du må behöva ta en liten omväg men om du kämpar så kommer du nå fram till din slutdestination ändå.

6. Du har någon som älskar dig. Oavsett om det är en förälder, en vän, en mormor eller farfar eller tjugo vänner och en hel släkt och familj så har du någon som älskar dig. Ta vara på det. Det är något värt att känna tacksamhet för varenda minut på dygnet.

7. Du lever. Även om det kanske inte alltid känns som något positivt så lovar jag dig att det är det. För bakom allt det som gör ont och som har skadat dig på vägen så är livet trots allt något helt annat. Du har alla möjligheter i världen att sätta upp enorma mål, drömma stort och göra det du tycker är kul. Så även om livet rent av suger ibland - var tacksam för att du faktiskt har ett liv, för det är så mycket mer än bara negativt, även om det kommer dippar ibland.

8. Du är frisk. Du har en kropp som utstår så mycket - långa löppass, hårda powerwalks, gymträning, slag, självskadebeteenden, alkohol, tobak... Vad du än låtit din kropp utstå så är den fortfarande där och den kämpar varje dag för att underlätta för dig.

9. Du har förmågan att skratta. Även om du inte känner för det just idag, även om tårarna just nu rinner nedför dina kinder, även om du bara vill stanna i sängen just idag... Du har fortfarande förmågan att skratta, och det kommer komma dagar igen då du skrattar tills magen värker och tårarna rinner av glädje. Det kommer vara värt att vara ledsen i flera veckor för att få uppleva det igen.

10. Du har så mycket att känna tacksamhet för runt omkring dig. Du kanske inte tänkte något vidare på att solen sken idag, att löven börjat få fina färger, att det var rea på den där tröjan du köpte igår, att din mamma la i tvätten i tvättmaskinen och lät dig slippa undan imorse...? Våga känna tacksamhet över även de små smakarna - de finns överallt omkring oss!

Likes

Comments

1. December! Att vakna på vintern i ett julpyntat hus och se snön falla ner utanför fönstret, äta gröt till frukost, lyssna på julmusik, köpa julklappar... Det finns verkligen ingenting som är så mysigt som det.

2. Djur. Jag skulle aldrig i hela, hela mitt liv kunna tänka mig ett liv utan dessa fyrbenta varelser. En stor del av mitt liv består av just djur och jag skulle inte vilja ersätta den delen med någonting annat.

3. Cashewnötter. Finns det ens något som är godare än det? Jag är tveksam! Det är en sådan sak som jag aldrig tröttnar på; en sådan sak som jag på riktigt skulle kunna äta varje dag tills jag dör tror jag.

4. Skogen. Jag insåg det i somras - finns det något bättre än skogen?! Det luktar gott, det är ren och skön luft att andas, man hör fågelkvitter omkring sig, det är fint och man blir boostad med ny energi. Eller, det blir i alla fall jag! Jag älskar långa skogspromenader.

5. Känslan när alla läxor är gjorda och alla jobbiga prov och inlämningar är avbockade. Jag är en sådan person som när jag blir stressad ibland väljer att inte göra något alls även fast jag vet om att det bara kommer bidra till mer stress i slutändan. Då kraschar jag i sängen och kollar serie, går på promenad eller träffar kompisar även fast jag har en miljon andra bra mycket viktigare saker att göra egentligen. Att kunna göra de sakerna med gott samvete för att man verkligen inte har något viktigare att sysselsätta sig med är oslagbart.

Likes

Comments

Hej hörni och förlåt för uppriktigt sagt kass uppdatering de senaste dagarna. I onsdags var jag i stallet och blev stampad på foten av Bellmans jättehov, och det slutade inte heller med att han flyttade på den utan efter ett par sekunder fick jag slita undan foten när han fortfarande stod på den med all sin tyngd. Det gjorde ju lite ont så min fot blev rätt svullen och blå... På torsdag skulle jag egentligen inte gått i skolan men jag orkade inte bara sitta hemma så jag tryckte ner foten i en plastpåse och tog ett par kryckor. Inte för att jag egentligen behövde själva kryckorna utan för att foten var för svullen och bandaget för tjockt för att jag skulle få ner foten i en sko och det var alldeles för blött och regnigt ute för att jag skulle kunna gå barfota. Så jobbigt som det var att hoppa omkring på de där kryckorna och så ont som jag fick i foten under dagen så slutade det dock faktiskt med att jag åkte hem igen. Egentligen skulle jag även åkt till vårdcentralen men jag bad mamma avboka den tiden för jag inte tyckte det var nödvändigt. Under torsdagen sedan så ringde doktorn dock upp och gav mig en ny tid, för han ville titta på foten. Så igår, i tron om att jag skulle komma hem en timme senare, så åkte jag till vårdcentralen istället för skolan för att sedan bli skickad till röntgen i Motala. Inga brutna ben och inga sprickor som tur är, och den värsta svullnaden har även lagt sig nu. Tur det! Men tillbaka till uppdateringen så är det på grund av detta kaos som bloggen blivit lidande.

Igår kväll i alla fall, så var jag och mina två syskon ensamma hemma då pappa var hos farmor för att hjälpa henne att förbereda sin åttioårs-fest som vi ska på idag och mamma var på bio med några tjejkompisar. Vi lagade tacos som vi åt i soffan framför en film och sedan hängde vi lite med två andra personer innan vi gick och la oss. Nu vaknade jag för ungefär fyrtiofem minuter sedan och ska alldeles strax hoppa in i duschen. Sedan ska jag sminka mig och välja outfit och därefter ska jag som sagt åka till farmor. Det blir mysigt! Hoppas ni får en underbar lördag för det ska jag se till att ha. PUSS

Likes

Comments