Äntligen är alla prov klara, solen lyser och det är 27 grader varmt ute! - FÖRTRÄFFLIGT.

Jag håller just nu på att packa och städa ut mitt dorm, inte så kul. Men det ät bättre att inte göra allt på en gång. Idag är det Cinco de Mayo fiesta, jag och grabbarna ska ner o dricka en martini för att fira in sommarlovet samt njuta i solen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Skriver alldeles för dåligt här på bloggen men tänkte berätta om veckan och helgen som både varit kaos och kul!
I fredags lämnade jag in min sista uppgift för den här terminen, vilket var väldigt skönt. Nu har jag "bara" 4 prov kvar sedan kan jag säga att jag går på sommarlov!
Min vecka har varit ganska kaosartad med mycket skoluppgifter och SNÖ (?!). Ja usch, på Torsdagsmorgonen vaknade jag av brandalarmet, flög upp ur sängen (nivet känslan när hjärtat bankar fruktansvärt hårt för man blir s stressad av en sådan högsignal och vet att man måste ut snabbt...) av någon anledning drog jag upp rullgardinen och möttes av SNÖ. Det blev till att hoppa i vinterskorna och ta tjockjackan. Men kan ni förstå, snö den 28 April..

Som tur var försvann snön ganska snabbt och vi har fått tillbaka det varma, soliga vår-vädret. Så efter min sista inlämning var inskickad åkte jag och tjejerna till sioux falls där vi åt på en väldigt mysig och fin restaurang, sedan fortsatte vi till Sioux falls park - the Falls tror jag det heter (osäker). Det var i alla fall mycket fint. Senare på kvällen åkte vi hem och gick ut och dansade - det var nödvändigt eftersom vi visste att vi behövde plugga resten av helgen!

Igår pluggade jag en del, sedan blev det en lugn filmkväll med tjejerna. Vi såg Bridget Jones dagbok som amerikanarna inte sett innan och hade svårt att förstå den brittiska engelskan - haha!

Idag har jag fortsatt att plugga, det har varit svårare idag, dels för att jag inte är så intresserad av ämnet + att vädret ute är underbart. Men snart har jag som sagt sommarlov, GUD VAD SKÖNT DET SKA BLI.

Passade även på att börja packa ner lite saker, måste flytta ut ur mitt rum den 7 maj, men jag ska bo hos tjejerna tills jag åker till Chicago den 10. Innan dess ska jag gå på Kates och Marhias Graduation!

Btw, ses om 16 dagar.

Bye

Likes

Comments

Bara en liten snabb uppdatering mellan allt pluggande! Nu på våren (om man kan kalla det vår när det är 23 grader) så tar cowboysarna över campus. Runt om i världen är arten väldigt sällsynt och kommer bara fram i form av utklädnadsfester eller på filmrullarna. Men här i hjärtat av Brookings finns dom i mängder. Du ser enklast en cowboy genom att under skoltid smyga ur på campus (gärna i camouflage så du smälter in).

Cowboysarna finns i olika släkten, en del kallas shortscowboyser-det är stammis-släktet, dessa bär röda basket shorts, svart hoodtröja och halvhöga boots, gärna med utsmyckningar på.
Sedan har vi även smygcowboysen. Detta släkte är svårare att se på campus-savannen, de gåt ofta klädda i jeans, grå T-shirt och låga boots (INGEN utsmyckning). Eftersom de är svåra att se i mängden av människor som rör sig på campus får man istället använda öronen, de är nämligen utrustade med en litet klack bak på bootsen.
Den tredje släktingen är hattcowboysen- dessa är en enkel kombination av de två andra släkterna. De går lite luffigt, har hatt,rödtshirt och höga skor!

Likes

Comments

Som ni säkert kan lista ut har jag besökt Mall of America, MAJOR säger jag bara! För att ni ska förstå hur stort denna "mall" är så tänkte jag ge lite indikationer på det.

  • Om man går in i alla affärer och stannar i varje affär i 10 minuter skulle det ta 86 TIMMAR. (alltså inget för dig mamma).
  • 32 Boening 747s skulle få plats i gallerian
  • .57 miles is the walking distance around one level of Mall of America - asså antar att det är 0.57 miles för 57 miles blir ju ganska mega stort... det är ju 91.7 km typ. UTLÅTANDE av "är det rimligt" tänkarna välkomnas gärna!

Ganska stort är alltså Mall of America! Vilket också betyder att vi blev ganska trötta fort. Men lite shopping fick vi med oss hem. Bland annat en födelsedagspresent till ANNA, 1 par top shop jeans, 1 par nya Nikeskor och ett fint "mocka" linne. Anna hade förmodligen shoppat upp alla sina tillgågnar i denna galleria!

Förutom att besöka denna giganstiska och fantastiska byggnad åkte vi även tåg till down town Minneapolis. På tåget träffade vi en väldigt trevlig herre som bland annat pekade ut Fort snelling national cementary där hans pappa som krigat i andra världskriget nu vilade. Den här kyrkogården är det sjukaste jag har sett tror jag (bortsett från Mall of america). Tänk er att sitta på tåget och se ut genom fönstret, där ser ni flera flera tusen vita blanka gravstenar i precisa raka rader och det sträcker sig så långt ögat kan nå och vidare. Herren på tåget berättade att Fort snelling national cementary är flera miles i olika riktningar. Jag frågade " oj hur många soldater har ni egentligen" då skrattade han lite nedstämt o sa, ja tänk dig att vi har såna här kyrkogårdar på många platser runt om i landet..

Vi blev även tipsade om en bar som låg i Minneapolis men den hittade vi inte förens vi satt på tåget hem, o tur var väl det, det såg inte så trevigt ut om man säger så.. haha!

Men innan vi åkte hem hann vi även med att gå på Twins baseball match. En väldigt häftig upplevelse och inte för att skryta men jag tror jag, Jamie och Sam var the lucky charm för laget vann och de hade inte vunnit på 9 macther!!

Jag har en massa mer att berätta men nu måste jag fortsätta skriva på min inlämning som ska vara klar imorgon kväll... men kan nämna att vi även befann oss på en roof top bar innan matchen, det var coolt att ha massa skyskrapor runt sig.

Snart ses vi!

 https://www.mallofamerica.com/about/moa/facts Här kan ni se annan rolig fakta om Mall of America - vet nämligen redan att mamma och pappa kommer googla

Likes

Comments

Det är 25 dagar kvar tills skolan är slut och det märks på stressnivån. Jag har haft några riktigt jobbiga veckor nu på senaste  men i helgen har jag bestämt att jag ska koppla av och inte tänka på skolan alls. Jag, Jamie och Sam ska ta en road trip till Minneapolis. Där ska vi hälsa på Sams familj, gå på Baseball match och shoppa - en riktig girlsweekend!

Igår var det riktigt kallt här, bara 2 grader och blåst men idag är det faktiskt 21 grader och i helgen ska det bli stråålande. Jag har efter vinterupplevelsen här kommit på att jag trivs bäst i vörme och att jag förmodligen aldrig kommer (vilja) uppleva samma sorts kyla som ja gjort här!

Igår hade jag en heldag med Women studies kursen, bland annat lyssnade jag på en föreläsning som handlade om att "brand(a)" sig själv. Altså hur man ska specifiera sig i sitt valda yrke. Det är faktiskt något som jag märkt här borta, att amerikanarna fokuserar mer på det man redan är bra på och att göra det ännu bättre tillskillnad ifrån Sverige där vi jobbar på saker vi inte är så bra på för att bredda oss och vår kunskap.
Grejen med att specifiera sig är att du verkligen kan få jobba med det du verkligenär intresserad av istället för att få små sysslor som ingen annan orkar med men som man kan lägga på den med lite kunskap i allt. Mycket givande föreläsning faktiskt, nu måste jag bara komma på med vad jag vill jobba med hehe.

Snart är det dags för nästa lektion, så nu måste jag gå!

Kramar1
Likes

Comments

Det regnar och regnar här och det kryllar av daggmaskar, dom är inte små heller utan långa och tjocka som spagetti. Vill man ha extra roligt på väg hem från skolan kan man ju försöka gå på vägen UTAN att nudda någon mask - lättare sagt en gjort kan jag meddela!

Försöker samtidigt som jag sitter här och slö-skriver lyssna på ett Youtube klipp som jag sedan ska skriva 3 meningar om till sociologilektionen imorgon (värt..). Amerikanarna tar nog pris i onödiga läxor faktiskt. Men nu är det bara 38 dagar kvar i skolan här i Brookings, och 68 dagar kvar tills jag kommer hem (inte så långt ju mamma) har varit här mer än halva tiden, 83 dagar..och dom har flugit fram!

Men innan skolan är slut har jag en rad trevligheter framför mig. Team Sweden ska nämligen tävla i Beerolymics den 9 april - sponsring av matchställ välkomnas! Sedan blir det road trip den 15 april då jag, Jamie och Sam ska gå på stor baseball match och sedan shoppa en hel massa förhoppningsvis! Sedan ska vi trycka in en helg i Aimes (vet inte om det stavas så) och helst en road trip till blackmountains och mount Rushmore! Jag hade också velat se något indianskt reservat så det kanske blir på vägen till mount Rushmore.

Förresten saknar jag er alla där hemma men nu ses vi ju snart igen!

På söndag ska det vara 20 grader här, nästa vecka mellan 20-18 - looking forward!

God natt. eller ja god morgon för er blir det ju!


BTW: när Jamie var i Sverige och stötte på prinsesstårta älskade hon den. Detta var vårt försök att återskapa den till påsk. INTE så pjåkigt tyckte vi iaf, med tanke på att marsipanen knappt fanns och inte var färdig kavlad. För att inte tala om de andra ingredienserna som knappt var sig lika.

5/5 toasters tyckte vi att vi fick iaf med tanke på utgångsläget!

Likes

Comments

Hejhej,
jag och Jamie har kommit fram till två saker. Den första är att det regnar cirka 363 dagar om året i Jönköping.  Den andra är att regn här (Brookings) är duggregn och regn i Jönköping är monsunregn fast värre!

MEN, just nu är det både spöregn och dunder över Brookings South Dakota.  Jag sitter på mitt rum och har tittat på dateline- ​ett Amerikansk tvprogram/dokumentär tv-show som handlar om olika brott. Framförallt mord inom familjen.  Den tvshowen är Jamies mammas (Barb) favorit och jag blev introducerad till den under påsken som jag blev inbjuden att fira med Jamie, hennes familj och släkt. Det var en mycket mysig påsk! Vi gick bland annat till kyrkan, det var ganska mysigt. Jag skulle lägga lite mynt till barnens insamling (när de går runt till församlingen), men jag missuppfattade och la alla mynt i en liten killes korg(den tippade nästan över) istället för att lägga en till var och en - detta tyckte Amerikanarna var JÄTTEroligt... !  Sedan lärde jag mig två andra saker. Varje gång prästen sa "he is risen" skulle alla i församlingen svara "he is risen indeed" eller "he is risen indeed, halleluhja". Den andra saken var att man skulle gå runt i kyrkan och hälsa på varandra med "peace be with you" alltså som ett mingel.. haha! jag va lite borta när prästen sa detta så jag hörde bara att man skulle säga peace. Som tur var hälsade jag på Jamie och Barb först som korrigerade mig, med både skratt och berättade hur jag skulle säga!

Påsken var med andra ord mysig och avkopplande och Jamies släkt var så välkomnande och glada!


Likes

Comments

Oj vad längesedan jag skrev något här, och till råga på allt lovade jag lite bilder så nu kommer det en bildbomb. Fortfarande inte alla bilder men jag ska fixa så jag får dem i helgen när jag ska fira påsk med Jamie och hennes familj som bjöd in mig när vi var i dominikanska repubiken.

Well, njut av bilderna!


Likes

Comments

Hejhej igen,
Här sitter jag på flygplanet som om 1h och 45 minuter landar i Minneapolis! Jag är jättekissenödig men det är en principsak att inte knäppa upp eller ställa sig upp i ett flygplan så får vackert knipa i 1.45 till!

Oj vad denna resan har varit fantastisk! Dominikanska republiken är verkligen ett top notch ställe. Jag kommer skriva ett längre inlägg när jag kommer hem o lägga upp lite bilder o kanske en o annan film ifrån mudd-car Explor trippen. Men kan ju nämna att jag varit på en av världens finaste stränder, hoppat spiken i en droppstens-grotta som hade alldeles klart vatten o va ca 80 m djup rakt ner. Badat i vågor som var höga som skyskrapor, använt 2 tuber med solkräm, druckit Bahama+ cocolocco drinkar, provat dominikanska republikens nationaldrink som ska vara bra för hälsan - kanske för att man känner att man lever?! Haha! Sett hur man odlar ekologiskt kaffe, banan och andra produkter och hur man med hjälp av den ekologiska lilla familjeodlingen lyckats bygga en skola åt byns alla hjärtebarn o trotsar fattigdomen..
Kommer förevigt att ha men av låten bonanita som spelades på resorten och all annan spann klapp klapp musik😉

Som sagt bilder kommer senare eller sporadiskt - vi är ju ganska många som tagit bilder så måste samordna!

Vill passa på att skicka 2 grattishälsningar också - GRATTIS JACCI som kommit in på ingenjörslinjen i San Fransisco!!! Och GRATTIS ANNA på 25 årsdagen! 25 år till sen är du 50!!!😉❤️

Kaptenen sa nyss till oss att spänna fast oss ordentligt o behålla lugnet för ny blir det tydligen mycket turbulens.... Kul att det inte finns några spypåsar... Mindre kul för farbrorn som sitter bredvid mig.

(Fortsätter skriva nu för jag ska låtsas som att det inte är turbulens......
Lite skojjsigt att jag har flugit lika länge som det skulle ta för mig att åka o hälsa på er guys hemma i Sverige!... Längtar efter er men tänk hur kul vi ska ha när jag kommer hem i sommar).

Likes

Comments