Godmorgon från denna fina fredagsmorgon!

Jag kom till jobbet runt 06.30 idag och tog min kära kopp kaffe och satte mig i lugn och ro innan stormen kom. Jag har en ledig helg framför mig som är full av roliga planer.

Fredag: Jobb samt AW i Göteborg med några fina vänner.

Lördag: Jag börjar dagen med Spin of Hope, vilket är spinning för Barncancerfonden. Att träna plus att man gör det för en bra gärning är ju perfekt. Därefter blir det vinprovning och middag hemma hos Veronica och vi kommer förmodligen sluta kvällen med lite dans och drinkar i Göteborg.

Söndag: Det blir en lugn dag med förhoppningsvis fint väder. Då blir det nog en promenad och sitta ute på altanen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Livsstil
VILL DU BLI EN KOLLEGA?

AKTUELLA TJÄNSTER

HOVMÄSTARE

Du har en positiv inställning och ser möjligheter istället för problem. Du har ett brinnande intresse för mat, dryck och service och du ser det som en självklarhet att dela med dig av dina erfarenheter till dina arbetskamrater. Du är bekväm i ledarrollen, målmedveten och strukturerad i ditt arbete. Erfarenheter av liknande tjänst/er med goda referenser ser vi som ett krav. Vi ser det som en merit att du har erfarenhet från bröllops- och konferensmiddagar samt andra större arrangemang. Körkort med tillgång till bil är en fördel då du kommer att arbeta sena kvällar. Som hovmästare på Marstrands Havshotell är dina huvudsakliga uppgifter att leda och fördela arbetet under dina arbetspass med 100% fokus på våra gäster. Du kommer även att coacha dina medarbetare, säkerställa att rutiner följs, beställa varor samt vara ett bollplank och stöd till vår restaurangchef och FnB Manager. Du kommer att vara högst delaktig i att utveckla och lyfta Ottos Kök till nya höjder. Vi ser att du har minst 2 års erfarenhet av liknande arbete.

SOMMARJOBB - MED CHANS TILL FÖRLÄNGNING

Vår omtyckta restaurang Ottos Kök tar snart på sig sommarkostymen och öppnar upp verandan med Marstrands bästa kvällssol kan vi lova! Där serverar vi våra sommargäster förstklassig service och serverar mat från vårt salta hav. Skaldjursbufféer, sommardrinkar och a la carte hela dagen är vad som signalerar Ottos Kök på sommaren. Vi söker goa och arbetsglada medarbetare med tidigare erfarenhet av restaurangbranschen. Du är arbetsvillig och redo att ge våra gäster bästa service som vill skapa en skön stämning bland personal och gäster. Vi har som mest att göra 1/6-30/9 och det är då vi behöver just dig. Men gillar du att arbeta med oss och gästerna älskar din mat och service så finns det goda chanser till förlängning.

Det vi söker är:
Kockar med anställningsgrad 100%
En kallskänka med anställningsgrad 100%
En bartender med erfarenhet av servering, anställningsgrad 100%
Servispersonal med 3 års erfarenhet, varierande anställningsgrader 70%-100%.

Vi vill att du tar chansen att bli en av oss och jobba på Marstrands Havshotell. Vi vill att du ska vara glad och positiv. Vi vill att du ska vara sugen på en ny utmaning och vi vill att du skickar en ansökan till par.andersson@marstrands.se.

VÄLKOMMEN TILL SVERIGES BÄSTA ARBETSPLATS!

Likes

Comments

Hej på er!

Jag kom preçis hem från Marstrand då jag spenderat kvällen i vår externa lokal "Sjöboden" där jag och mina härliga kollegor hade matlagningsaktivitet ikväll. Vi säljer på konferenser saker vi själva inte gjort, så det var perfekt att få vara med om detta och se vad de egentligen gör. Så som servisen skall smaka på menyn så de har full koll på smakerna. Så vi tillsammans med Public Event möttes upp vid 17-tiden där vi blev serverade bubbel och fick se ovanstående bord med ingredienser för menyn. Därefter var det bara att brainstorma. En grupp ansvarade för förrätt och den andra för huvudrätt.

Förrätten vi tillagade blev en halstrad rödtunga på en marinerad grönsaksbädd, grillad spetskål, jordärtskockspuré och parmesanchips.

*Och till huvudrätt serverades det torskrygg på rumpabädd, blomkålskräm och rostad rödlök.

Fina Marstrand. Jag längtar tills de sena sommarkvällarna man kan vandra runt på ön med bara ben och känna doften av sommar. Uteserveringar och goda middagar.

Likes

Comments

Livsstil

Bild från champagnebaren i fredags.

HEJ SVERIGE!
Efter 160 mil i bilen är vi äntligen hemma i Göteborg igen efter en jättehärlig resa. Trots att man vilar när man sitter i bilen är jag ändå helt slut. Vi sov i Tyskland inatt och stannade och åt middag hos Carls familj i Helsingborg.
Och nu sitter vi och bokar nästa resa. Gissa vart jag ska fira min födelsedag med mina fina vänner? I LONDON såklart!!! Jag är så glad att få komma tillbaka till staden där jag bodde i vintras och få fira min födelsedag där!

Likes

Comments

Livsstil

Och där var sista skiddagen för denna gången avklarad och vilka dagar vi har haft. Just hela atmosfären med Alperna ger mig så mycket energi. Den friska luften, de intensiva skiddagarna och de mysiga kvällarna i stugan. Och självklart att spendera tid med hela familjen är så guldvärt. SÅ! Nu är jag laddad med ny energi inför våren. Men först ska vi äta middag och sedan ska vi bjuda våra föräldrar på champagne på Champagnebaren här i byn som tack för denna resa! Tidigt imorgon beger vi oss mot Sverige. Och vet ni vad? Förhoppningsvis bokas nästa resa för min del redan ikväll, mer om det senare!

Likes

Comments

Livsstil

Hej på er!
Vi kom precis hem från afterskin där vi satt i solen och drack varsin Aperol innan det var dags att dra sig hemåt innan liftarna stängde samt att vi ska ut och äta på restaurang ikväll. Laga middagar i stugan i all ära, men tacka nej till restaurang gör jag inte!
Ännu en härlig dag med många timmars skidåkning och sol, och imorgon är sista dagen då vi på lördag morgon börjar bege oss hemåt igen.
Nu -> bubbla och basta innan man ska göra sig i ordning inför kvällen.

Likes

Comments

Livsstil

GAAH. Kroppen skriker av träningsvärk. Idag åkte vi över till Colraiser för en dag där då mamma och pappa hade åkt där tidigare. Idag har det varit varmt men mulet, men nu står det att vi ska ha två soldagar kvar innan det är dags att åka hemåt, och får vi det har vi haft underbart väder här i Val Gardena!
Vi satte oss och åt en pastalunch mitt i backen och nu ska vi precis äta middag. PUSS

Likes

Comments

Livsstil

Hej på er!
Idag stod det på prognosen att det skulle vara molnigt, och detta är Val Gardenas definition av molnigt. Några svaga moln på himlen varannan timme. Alltså ännu en toppendag!

Och i denna skrivande stund sitter vi ute på vår terass i kvällssolen och dricker Aperol Spritz innan vi ska gå och handla mat inför kvällen. Samtliga dagar hittills har vi ätit hemma då vi har kök i lägenheten, men imorgon planerar vi att gå ut och äta!
Hoppas ni alla får en bra kväll!

Likes

Comments

Livsstil

Mina fina föräldrar som fortfarande hänger med förvånansvärt bra.

Vädret idag var lika fint som gårdagen. Med endast underställ och t-shirt under jackan är det rejält svettigt och solen bränner i ansiktet.

Hej på er!
Efter sju(!!) timmar i backen skriker kroppen av trötthet och nu sitter vi och dricker iste och äter mina älskade paprikachips från Lays som inte finns i Sverige. Jag måste ännu en gång ge lite beröm till vädergudarna som ger oss klarblå himmel idag igen. Det är så otroligt fint!Det enda negativa är att det är lite för lite snö. Nere i byn har vi ingen snö alls och ibland under liftarna är det grönt. Innan det var dags för hemgång satte vi oss i kvällssolen och tog en Bombardino högst upp på toppen.
Vi ska även idag basta och bubbla lite innan det är dags för tapas till middag!

Likes

Comments

Livsstil

Vilken jäkla dag vi har haft idag! Det har varit strålande sol hela dagen och vi började med några åk innan vi stannade på stället ovan och fikade. Vyn var som ett vykort, så otroligt fint.

Fem timmar skidåkning ungefär blev det innan vi satte oss i solstolarna med varsin Aperol Spritz i handen och pressade det sista i solen. Nu har vi spelat en omgång yatzy innan det är dags för lite jacuzzi och bastu i vårt SPA!

Likes

Comments

Instagram aagneskarlssson@aagneskarlssson