Header

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Halloj! I somras när jag var på Pistvakt trodde jag att det skulle bli första och sista gången jag fick se dom live. Men så fel jag hade när jag såg att Liljan skulle ha dom hos sig på spelning nu i januari. Så någon gång i höstas köpte jag såklart biljetter igen, även fast att det kändes som en evighet tills att man skulle få se dom igen. Jag har insett att jag har ett tonårs-tänk, får jag det inte nu vill jag inte ha det alls, och det gäller det mesta haha. Måste öva bort det.

Iallafall, i fredags var det äntligen dags! Vi åkte och handlade tacos och for upp till Bergsäng till David och Lisa och spelade uno, lagade mat och åt innan det var dags att åka till Borlänge. Det var en jäkla kö utanför Liljan men gick otroligt fort att komma in ändå, bra service! Gick runt och kikade lite efter folk man kände och killarna köpte dricka (jag körde) osv. För-band var Flat Foot. Dom var bra, men det var otåligt att stå och lyssna på dom när det var pistvakt man kommit för att lyssna på. Klockan var väl typ halv tolv när pistvakt gick på scen tror jag. Dom körde ungefär samma upplägg som i somras men det var såklart kul att höra det en gång till. När dom var klara vid ett så gick vi runt igen och var kvar tills stängning. Kvällen var grym överlag men (ursäkta ordet) satan (!!!) vad jag HATAR folk som inte kan stå normalt bland folk. Enligt mig ställer man sig inte längst fram, om man för det första inte ens verkar vara speciellt intresserad (står mestadels bakvänt), för det andra är sju meter lång och för det tredje (!!) inte kan stå någorlunda still, så att trogna korta fans bakom kan få en chans att titta över axeln åtminstone. Nu har jag klagat klart, haha!

Tack för denna gång pistvakt, hoppas det blir fler! 😌

Likes

Comments

Har aldrig riktigt varit den som har trott på att nytt år ska förändra något, men denna gång hoppas jag faktiskt på det. Jag tänker inte sitta och säga att 2016 var ett bra år, för det var det inte. Jag har haft det väldigt tungt, och jag har upplevt känslor som jag inte visste fanns. Men jag har även lärt mig mer om mig själv.

Att ta tag i saker och inte gå runt och känna känslor och må dåligt när det faktiskt går att göra något åt, det var något jag gjorde 2016 som jag är väldigt stolt över. Jag har en lång bit kvar dock, men det viktigaste är att jag har blivit medveten om mina känslor och tankar. Att inse att jag faktiskt inte alltid mår så bra.

Det absolut bästa med 2016 utan att överdriva är ju självklart min fina brorson, som kom till världen i somras, precis när jag behövde det som mest. Att se ett barn komma till världen är alltid något speciellt. Det finns inga negativa känslor som kommer i vägen när man ser på en bebis, som har hela livet framför sig. Elias har givit mig så mycket kärlek, bara genom att finnas. Det låter som en kliché men det är så det är. Att få vara en del av hans liv är jag otroligt tacksam över och jag ser fram emot att se han växa. Om det är så här kärlek till ens syskonbarn känns längtar jag efter känslan att en dag få egna. Den största äran jag fått i mitt liv är att få vara hans gudmor. Att få ett kvitto på att man har en stor roll i någon annans liv. Jag går gärna runt och bär på honom när han inte vill sitta i knät. Jag bär han på axeln tills jag känner att hans sju kilo känns som sjuttio när han börjar slappna av och till slut somnar i min famn. Jag ler varje gång min bror säger "du kommer bli en bra mamma".

Det finns mycket negativt med mitt 2016, men det är tack vare honom som jag vill minnas 2016 som ett riktigt bra år, och det ska jag berätta för honom så fort han förstår mina ord.

Jag har många gånger undrat för vem jag skriver. Jag har väldigt få läsare och det har känts ovärt att skriva om min dag när jag vet att jag inte gör något intressant. Men sen har jag bläddrat igenom mina gamla blogginlägg och insett att det är för mig själv jag skriver. För att läsa och påminnas om hur livet var förr. Har jag kommit dit jag vill? Vad gjorde jag för ett år sen? Nu ser jag framemot ett nytt år och går in i året med stor motivation till ett riktigt bra år.

Likes

Comments

Tycker veckorna går läskigt fort just nu! Väldigt skönt med helg, att få umgås mer med Johan och vänner.

Jag gick upp tio i sju idag för att en kille skulle komma och koppla in vår golvvärme. Dock fattades det lite grejer så han kommer tillbaka på måndag. Har suttit uppe sen dess och bara legat i soffan. Har så galet ont i ögonen och huvudet. Gjorde en synundersökning för två år sen och då kunde man inte se va som var fel, och mamma som är ögonsjuksköterska och jag konstaterade att jag troligtvis har problem med fokusering. Kollar jag tillexempel på datorn eller telefonen eller liknande tar det ett tag för mig att få en klar bild om jag tittar upp på tillexempel tavlan i skolan eller på någon person osv. Har även kommit fram till att jag är ljuskänslig. Vaknar jag i ett ljust rum kan hela dagen vara förstörd, och det var så det blev idag. Snön har gjort att det är ljusare ute så mina ögon hinner inte med när jag vaknar och det blir för ljust på en gång... Så nu värker det en hel del i ögonen och jag misstänker att mina ögon blivit sämre på dom här två åren.


Eftersom att jag varit uppe länge så har jag hunnit titta på Wahlgrens värld, Svartsjön (gryyyyym serie, titta om ni gillar svenskt och läskigt!!!) och Sofias Änglar och nu rullar Wild Things Sverige. Tycker det är ett sjukt roligt program, dock är jag väldigt lättroad. Men kika på den, ni kommer garanterat att skratta!

Solen lyser även idag, underbart tycker jag!

Likes

Comments

Det hoppas iallafall jag! Han knappt förstå att det var höst och helt plötsligt så kom snön från ingenstans. Dom senaste vintrarna har snön varit viktigare för mig än någonsin och det är väl för att jag har börjat åka skoter och till det krävs det snö. Det jag ser mest fram emot nu är när det är så pass mycket snö att jag äntligen kan prova min egen skoter för första gången. Johan åkte några vändor fram och tillbaka på åkern igår men jag väntar ett tag till!

Det är nästan lite löjligt när man vaknar till snön och känner hur humöret bara tvärvänder och man blir skitglad! Jag föredrar snön över den mörka hösten! Så igår påbörjade jag min jul-lista till spotify! 🎅

Kolla vad fint det var ute tidigare idag när solen lyste, blir alldeles lyrisk! ÄNTLIGEN. 🌟

Likes

Comments

Nu har jag äntligen köpt det jag länge velat ha. Det tog väldigt lång tid att hitta en lämplig skoter då det är så mycket som avgör. Hur långt den har gått, vad det är för motor, hur stor motor och såklart även vad det är för pris. Har spanat på blocket enda sedan förra vintern och det har bara varit sånna som gått sjukt långt eller så har det varit fel motor. Men nu är den äntligen min och som jag sa till Johan, det känns som om det är mer frihet att ha en egen skoter än en egen bil". Jag är så van att bli skjutsad och har alltid tyckt synd om den som skjutsat mig då det begränsar men nu är det över!

Likes

Comments

...spenderades på det nya jobbet. Vi fortsatte utbildningen på torsdagen och varvade diskussioner med film och åkning. För det är nämligen det jag har utbildat mig till -> truckförare! Både onsdag och torsdag såg ungefär lika ut. På morgonen satt vi och pratade fram till frukost och sen pratade vi mer och såg film osv och hade lite mer raster. Vid halv två när förmiddags-passet gick hem fick vi gå ner och testa att köra truckar. Vi fick åka i banor där vi både skulle köra mellan koner och vända med trucken i en väldigt trång u-kurva där man var tvungen att använda alla kanter fullt ut för att komma runt.

På torsdagen var vi klara med teorin efter lunchen och fick då ett skriftligt prov som gick väldigt bra. När alla var klara och vi hade gått igenom provet gick vi ner igen och fick "köra upp" på banan vi kört på dagen innan. Vi körde en och en och en av utbildarna granskade oss noga så att vi gjorde allt vi fått lära oss. Det gick också jättebra så nu har jag truckkort för att kunna jobba på mitt nya jobb.

På fredagen hade vi en introduktionsdag där vi fick lära oss om företagets värdegrund, träffa alla chefer och funktionschefer, teamledare och få gå en rundvandring. Nästa vecka ska jag ha faddervecka. Då kommer jag gå med en fadder och lära mig arbetet innan jag veckan därefter får börja jobba på egen hand! Är så taggad!

Likes

Comments