Header

Nu har jag äntligen köpt det jag länge velat ha. Det tog väldigt lång tid att hitta en lämplig skoter då det är så mycket som avgör. Hur långt den har gått, vad det är för motor, hur stor motor och såklart även vad det är för pris. Har spanat på blocket enda sedan förra vintern och det har bara varit sånna som gått sjukt långt eller så har det varit fel motor. Men nu är den äntligen min och som jag sa till Johan, det känns som om det är mer frihet att ha en egen skoter än en egen bil". Jag är så van att bli skjutsad och har alltid tyckt synd om den som skjutsat mig då det begränsar men nu är det över!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

...spenderades på det nya jobbet. Vi fortsatte utbildningen på torsdagen och varvade diskussioner med film och åkning. För det är nämligen det jag har utbildat mig till -> truckförare! Både onsdag och torsdag såg ungefär lika ut. På morgonen satt vi och pratade fram till frukost och sen pratade vi mer och såg film osv och hade lite mer raster. Vid halv två när förmiddags-passet gick hem fick vi gå ner och testa att köra truckar. Vi fick åka i banor där vi både skulle köra mellan koner och vända med trucken i en väldigt trång u-kurva där man var tvungen att använda alla kanter fullt ut för att komma runt.

På torsdagen var vi klara med teorin efter lunchen och fick då ett skriftligt prov som gick väldigt bra. När alla var klara och vi hade gått igenom provet gick vi ner igen och fick "köra upp" på banan vi kört på dagen innan. Vi körde en och en och en av utbildarna granskade oss noga så att vi gjorde allt vi fått lära oss. Det gick också jättebra så nu har jag truckkort för att kunna jobba på mitt nya jobb.

På fredagen hade vi en introduktionsdag där vi fick lära oss om företagets värdegrund, träffa alla chefer och funktionschefer, teamledare och få gå en rundvandring. Nästa vecka ska jag ha faddervecka. Då kommer jag gå med en fadder och lära mig arbetet innan jag veckan därefter får börja jobba på egen hand! Är så taggad!

Likes

Comments

Musik kommer och går och min musiksmak är väldigt varierande. Det finns många favoriter som alltid kommer tillbaka och Eva Eastwood's låtar kommer jag aldrig tröttna på. Det är något speciellt med dem!

Likes

Comments

Oj va länge jag har velat på om jag ska köpa en sängkappa eller inte. Man ser vårt sovrum direkt från köket så har tyckt att det varit så fult att ha dörren öppen men nu tycker jag att jag hittat lösningen! Jag är en sån som är påväg att göra någonting men sen skiter i det för att jag inte orkar bry mig. Men nu när jag såg dealen Jotex har tillsammans med Ellos så kände jag att det kunde vara värt att testa åtminstone! Så skulle de inte vara pengar i sjön om det blev fult. Det var alltså 50% på en vara. Hur sjukt??? Plus (!!!) fri frakt.

Såhär blev det alltså. Ignorera bäddningen, det var bara för att se hur sängkappan passade in. Extra bra är de när vi har så dåligt med förvaring så kan jag nu köpa plastbackar att ha under sängen som inte kommer att synas nu! Den är förresten inte strykt. Ska testa om den sträcker ut sig av sig själv annars tar jag av den och stryker den!

Kommer berätta mer om den här dagen imorgon! Äntligen är jag ett steg närmare att få börja jobba.

Likes

Comments

Ligger just nu i sängen och läser i en bok från utbildningen jag var på idag. Jag har alltså haft min första "arbetsdag" på mitt nya jobb. Är så stolt över mig själv som fick jobb på mitt livs första arbetsintervju. De ringde på tisdagen och bad mig komma in på onsdagen. På torsdagen veckan efter ringde ansvarig och sa att jag skulle få komma på utbildning!

Där är vi nu. Vi började åtta imorse och gick till fem. Imorgon börjar vi sju för att hinna allt och på fredag ska vi ha introduktion och rundvandring. Är så himla spänd för de känns så himla bra i kroppen. Jag längtar efter att få börja på riktigt för jag kände att det verkligen var något för mig.

Har ätit middag som J hade lagat när jag kom hem, sen har vi varit och slängt skräp på återvinningen och handlat mat. Nu bakar han chokladbollar medan jag läser vilket jag ska göra en liten stund till sen ska jag sova, är trött efter den långa dagen med så mycket ny information.

Likes

Comments

Det tog ett antal timmar att få vitrinskåpet vitt. Det som tog mest tid var nog att maskera allting med tanke på att det är spröjs på dörrarna. Men nu är det äntligen klart och nu står det här i vardagsrummet med alla grejer inuti. Känns inte helt hundra med grejerna som står där inne men det får se ut sådär så länge. Så igår rensade vi ur byrån som har stått där före. Det är så trångt i vardagsrummet att vi fick lov att ta bort byrån.

Skåpet blev alltså vitt och det tog tre målningar. Soffan, tv-bänken och soffbordet är svart så det var skönt att få in en möbel som ljusar rummet upp lite och det är ju inte lika djupt som byrån var så det blev mycket plats över! Nu ska de upp någon tavla bredvid och sen är jag nöjd. 😌

​En klassisk inredningsdetalj är väl studentmössan och den var självklar för mig att ha med i skåpet. Likaså bilder på våra saknade hundar Selma och Aniara och en bild från min farbrors begravning. 💗

Likes

Comments

​Längesen nu! Skulle vilja säga att det händer mycket, men ändå gör det inte det. Jag har slutat mitt schema på hemtjänsten och håller just nu på att söka jobb för fullt. Igår var jag på arbetsintervju så jag hoppas att jag har ett jobb snart. Det var dags att testa något nytt efter ett år på hemtjänsten så det ska bli spännande att se vad det blir. Jag har snöat in mig på ett område så jag hoppas att jag kan få jobb inom det. 

Så just nu går jag "bara" hemma. Jag söker jobb och jag tvättar, städar och målar. För någon vecka sen köpte vi ett vitrinskåp på Facebook som jag håller på att måla. Igår målade jag dörrar och inuti och nu ska jag alldeles snart gå ut och måla igen. Det kommer att bli så bra när jag är klar tillslut. Vi har fått så mycket glas och annat fint som just nu ligger i kartonger för att vi inte har någonstans att ställa det så jag har varit på jakt efter ett vitrinskåp av just den här modellen väldigt länge. Synd bara att vi bor rätt trångt och måste ta ut en möbel för att på plats med skåpet och då kommer vi att förlora lite förvaring. 

Likes

Comments

I söndags var de äntligen dags för det som vi väntat på så länge! När biljetterna släpptes i Mars satt jag och räknade ner minutrarna för att vara säker på att vi skulle få biljetter. Det är alltså pistvakt jag pratar om, något som jag är uppvuxen med. Stadsborna som jag känner vet troligtvis inte vad det är för något, men jag är så himla glad att min bror introducerade det för mig när jag var liten. Det var ganska uppenbart att det är igenkänt här i Dalarna med tanke på att det var 1400 personer där när vi var där, plus att det var ett extra insatt gig dagen efter.

Pistvakt handlar om tre bröder som bor tillsammans med deras mor Gudrun i Svartlien. Dom sköter om det som har att göra med att ha en skidanläggning och "oljer dragbanan" (smörjer liften), kollar efter lavinan (laviner), räddar stockholmare i fjällen och hänger i bodegan. Det är en serie som gick mellan 1998 och 2000 som är fullspäckad med humor! Hett tips! ​Det gjordes även en långfilm, sök på "pistvakt hela filmen" så hittar ni den på youtube. 

Det var på utescenen i Rättvik på bowlingen och det var så otroligt grymt och lyckat! Dom började alltihop med att köra introt till själva serien och då fick man nostalgi-känslor på en gång. Dom har inte skrivit några egna låtar utan endast ändrat text på låtar som redan finns. Under hela showen var dom sina "karaktärer" så det kändes som att se serien live. Stämningen som var under hela kvällen har jag nog aldrig varit med om och går heller inte att beskriva. Alla var där för samma sak - sitt intresse för pistvakt. Är glad att jag köpte biljetter och tackar alla som jag var där med för en superbra kväll!

När dom var klara på scen fortsatte det inne på bowlingen. Då tog en DJ över och spelade massa gammal musik och jag tycker att jag lyckades bevisa att man kan ha sjukt roligt nykter. Fick lite för mycket på fredagen så var inte alls sugen att dricka igen. 😉

Likes

Comments

Igår startade jag dagen tidigt med alarm halv sju. Var dock inte uppe ur sängen förens tjugo över sju.
Tjugo i satte jag mig i bilen och for till pappa. När jag kom fram åkte vi direkt till pappas kompis och dit kom även pappas kusin. Vi åkte alltså moped.

For iväg till Rättvik efter att ha varit och bytt en av mopederna som la av och var framme i rättvik kanske tjugo i tio. Betalade anmälan och fick kaffe och fika. Tio gick starten och det var totalt 297 mopedister ute och åkte. Första stoppet var i Röjeråsen där vi skulle slå en träbit med en "slägga" och man skulle anpassa hur hårt man slog till hur lång "banan" var. Jag misslyckades såklart och tog i för hårt.

Efter vägen var det "Se upp - zoner" där man skulle uppmärksamma saker som man inte tyckte stämde in på stället. Jag missade såklart alla sånna zoner haha. I efterhand fick jag läsa facit och på en zon var det en klädd julgran ute i skogen, på en annan var det en vit häst med en rättviksdräkt, alltså en hatt och ett blått täcke med inslag av rättviksdräkten på. Dock så såg jag den hästen och tänkte "ja men va kul ska dom fotografera hästen i råttviks-tema" men uppfattade aldrig att det var en "se upp - zon" haha. På en annan zon hade dom fixat en lucia (?) som stod och tittade ut ur en lada och på den sista var det en neonrosa bh hängandes på en flaggstång.

Vi kom fram till Mora strax innan tolv. Där var det lunch på moraklockan. Det bjöds på gräddstuvad pytt i panna. Sedan bar det vidare under riksvägen och upp i Färnäs, ner i nusnäs där det var nästa stopp vid dalahäst-tillverkningen. Där skulle man stapla dalahästar. Sen åkte vi via fudalen och vidare till Garsås, stumnsäs och tillsist rättvik igen där det blev prisutdelning.

For sedan hem till garsås med mopparna igen och sen tog jag bilen hem till Leksboda.
På kvällen åkte jag, Johan och Erik in till Rättvik och gick och kollade runt. Blev mycket sömn inatt men är fortfarande otroligt trött. Igår blev det totalt 12 mil på moped så det känns i kroppen kan man säga.

Nu ska vi snart äta och åka till Rättvik igen!

Likes

Comments