Header
View tracker

Tidigt imorse stod en Oslo tur och retur på schemat. Det är alltid lika kul att flyga dit så såg fram emot det. Jobbade med underbara kollegor och resorna gick supersnabbt!

Jag får alltid en speciell känsla i kroppen när jag vid 5 på morgonen står och väntar på tunnelbanan. För det är tomt. Tyst. Lite otäckt. Den långa gången som brukar krylla med folk och liv i rörelse är tom. Dessutom går tiden långsamt. Det dyker upp fler och fler i sista minuten, och alla ser lika trötta ut. På T-centralen är det mer livat. Doften av nybakat från pressbyrån och nybryggt kaffe som man stöter på när man går igenom kontrollen är så god.

Ni som också är earlybirds på T-centralen tidiga vardagsmorgnar förstår nog vad jag menar. Det är faktiskt ganska mysigt att gå upp så tidigt. Kanske inte riktigt så tidigt men nästan.

Nu ska jag bege mig mot gymmet en stund så får vi se vart dagen tar vägen!

Puss och Hej

Likes

Comments

Gick upp inatt 03.45 för att åka till Arlanda och ha lite standby men det var ingen som ringde så 6 h senare satt jag på tåget hem igen. Hur skönt, fick en hel extra dag ledigt!

Så jag kom hem, åt supergod grötfrukost som jag har fått total dille på och ätit snart varje dag i två veckor... (känner dock att det börjar bli dags att variera lite). Och ska nu hoppa i träningskläderna och gå bort till gymmet. Jag och mina vänner har bestämt oss för att vara med i Blodomloppet och det kommer vara mitt livs första lopp. Jogging har direkt aldrig varit ett intresse hos mig men det blir en kul grej, men måste träna upp konditionen lite.

Sen får vi se vad som händer och sker med resten av denna söndag.

Hoppas ni har haft en bra helg!

Puss och kram

Likes

Comments

Ännu en dag då jag tog en längre sovmorgon. Jag satt uppe sent igår och tittade på tv4 play växlat med CNN för att se när Trump blev president. Det var något stort. Något som vi kommer prata om i flera decennier. Något annorlunda. Dessutom är det kul att ha sett så man kan hänga med i snacket som går.

Vid sånna här sovmorgnar saknar jag min gos alldeles för mycket och kan knappt vänta tills jag får komma hem några dagar och träffa henne! Och såklart hela min familj. Det ska bli så mysigt och skönt att komma hem lite grann. Man uppskattar det mycket mer nu när man inte tar det som en självklarhet.

Men snart bär det av mot jobbet några timmar och sen är det också dags att packa för ännu mer jobb.

Hoppas ni får en fin lördag!
​Jag och min gos. 

Likes

Comments

Nu har till och med jag plöjt igenom den Norska TV-serien Skam. Och jag älskar den. Eller snarare en typ av hatkärlek till seriens innehåll.

Jag gick själv ut gymnasiet 2015 och dem tre åren var som en enda stor röra när man tänker tillbaka. Jag hade min första relation under gymnasiet och var involverad i studentflaket, fester och föreställningar. Kombinerade plugget med fritiden och det jag under den tiden älskade mest - dans. Och det var inte alltid lätt att få allt att gå ihop.

Jag tycker att man känner igen sig i karaktärerna i Skam. Då och då, varierar från säsong till säsong. Känner ni samma sak? Serien tar upp så mycket saker som sker i gymnasiet. Allt ifrån fest, skola, kärlek, familjerelationer, religion, sociala medier, sjukdomar - ALLT! Och dem lägger fram det på ett så realistiskt sätt att det blir som att spola tillbaka tiden.

Och visst saknar man lunchrasterna med den vedervärdiga maten och allt skitsnack, samtidigt som man spanade in grabbarna vid bordet mitt emot med ens tjejkompisar. Men den tiden har varit och den var rolig då.

Alla jag umgås med idag har sett Skam eller kollar på det nu och alla säger samma sak. Dem har träffat mitt i prick. Det är såhär det är och inte bara under gymnasietiden. Det är sådär dagens samhälle för ungdomar ser ut. Det här "spelet" man ska spela via sociala medier, vänskap, mat och tränings hetsen som idag har gått alldeles överstyr enligt mig.

Och för er föräldrar som har barn i den här åldern så kanske det inte skulle vara så tokigt att se Skam. Det kanske skulle ge en förståelse för hur det kan se ut. Hur vi ungdomar tänker kring saker och ting just idag. Hur vi påverkar varandra både positivt och negativt.

Nu är inte alla likadana och jag kan själv inte påstå att jag är exakt som en karaktär. Men vad jag har hört så känner alla igen sig på ett eller annat vis i någon av karaktärerna. Tjejer som killar.

Så har ni inte sett Skam rekommenderar jag er starkt att se det. Oavsett ålder. Och ge det några avsnitt om ni inte diggar det från början. Ni kommer säkert förstå vad jag menar.

Likes

Comments

Här låg jag imorse, alldeles för länge. Men ibland behöver man det.


Och för er som undrar så delar jag och min roomie säng och den "stökiga, obäddade" sidan den är min. 

Likes

Comments

View tracker

Tidigt imorse ställde jag mig och gjorde bananpannkakor till frukost. Det är en perfekt start på en lång dag! Och det bästa är att det är enkelt och går snabbt att göra.

Ta 2 ägg per banan och mosa ihop med en gaffel eller en stavmixer för en mer jämn smet.

Stek små eller stora pannkakor i smör. (Min favorit är små bananpannkakor).

Glöm inte att torka ur stekpannan då och då så det inte blir kvar gammalt smör vid nästa stekning.

Servera med det ni tycker är gott! 

Hur enkelt som helst!!! 

Likes

Comments