Header

Hej kompisar!

Idag är det min sista dag...! Kan inte förstå att jag varit här i hela 3 månader nu. Det känns som en betydlig kortare tid men som man brukar säga, tiden går fort när man har roligt! Jag satt just och funderade lite på vad jag har fått ut av denna resa och jag kom fram till att det har blivit en hel del saker. Många små saker som tillsammans har blivit stora! Till exempel så har jag lärt mig otroligt mycket om vem jag är och vad jag vill göra i framtiden. Jag har fått en större förståelse för andra människor och fördomar som jag hade före jag kom hit finns knappt längre, vilket är fantastiskt! Vi vet ju alla att vi människor har fördomar, vilket inte är konstigt! Men världen tror jag hade varit enklare och fredligare utan förutfattade meningar om folk. Hur mycket jag än har tyckt om att vara här så har jag ändå börjat uppskatta Sverige mer och den så kallade vardagen. Att vara stimulerad och ha måsten tror jag är viktigt för oss, det är förmodligen viktigare än vi tror. Jag minns att jag som liten drömde om ett liv som bestod av att resa jorden runt och inte behöva jobba alls. Så skulle jag aldrig tänka idag, jag ser framför mig ett liv med mycket jobb, mycket saker att göra och mycket vänner och familj runt om mig.

En annan sak som jag har blivit bra på är att vara ensam! Oavsett hur mycket kompisar man har är det omöjligt att aldrig ha några timmar för sig själv under en dag. Jag kommer från en stor familj bestående av 5 syskon vilket betyder att jag under min livstid fåtal gånger har varit ensam. I början här var det en stor utmaning för mig, jag tyckte det var hemskt att vara själv under några timmar. Inget hände ju? Allt var stilla och tyst runt om mig vilket gjorde mig galen....typ ;) Men nu kan jag stolt säga att jag njuter av att vara själv några timmar då och då. Vilket känns så bra med tanke på att när jag flyttar hemifrån blir det ju mycket tid med mig själv.

Jag här även insett att jag inte skulle kunna tänka mig att bo här...haha! Det är ju alldeles för varmt, speciellt i norra Australien. Mellan november och mars kokar det, svetten rinner och man känner sig konstant klippig och ofräsch. Grejen är att jag tror inte heller det är en vanesak, australiensare har lika stora problem med det som oss turister. Vi klagar på vinter men ärligt talat, om man jämför 40 grader och stekande hetta med snö och minus 15 väljer jag faktiskt nummer två. Kanske inte när jag semestrar men helt klart till vardags. Efter att ha bott med en familj där mannen var helt tokig kan jag också med säkerhet säga vilken typ av pojkvän jag absolut aldrig skulle tänka mig att kunna ha...! Tur vi alla är olika och har olik smak, men tror i ärlighetens namn inte ens att hans fru uppskattade dessa udda saker han höll på med. Nej ska inte vara alltför taskig.

Det blev en lång text med massa babbel, som vanligt. Den här dagen ska jag spendera i solen, med en vän. Om några timmar måste jag åka till flygplatsen för att sätta mig på planet till Sverige!! Spännande, jag längtar faktiskt.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hur mår ni? Jag mår inget vidare. Har gått och blivit sjuk...igen! Jag är extremt tät i bihålorna och har även jobbig hosta, eller egentligen har jag alla symptom för förkylning just nu. Att vara förkyld är ju inget att önska men samtidigt anser jag inte att det stör vardagen allt för mycket. Speciellt inte om man inte tränar och har ett aktivt jobb... men just nu känns det jobbigt, att flyga med täta bihålor är inte roligt. Förra gången jag flög med en förkylning satt jag och grät i slutet haha, men jag hoppas det är bättre på lördag när jag lämnar Brisbane.

Nog om förkylningar. Jag har bestämt mig för att sätta köpstopp när det gäller shopping... iallafall den närmsta månaden eller kanske till och med månaderna! Jag har aldrig bestämt mig för något sådant förut men nu känner jag att det är dags. Här i Brisbane har jag shoppat otroligt mycket, tycker jag, det känns som att jag har en helt ny garderob att använda mig av. Varför köpstopp? Dels för att kläder kostar pengar och jag vill spara pengar men även för att hur mycket jag än köper har jag aldrig något att ha på mig?! Jag tror lösningen är att vara mer kreativ när det kommer till hur man använder sina kläder istället för att köpa nytt hela tiden. Trots detta slutar jag dock inte att sukta efter kläder och skor... Det får helt enkelt vänta. Jag känner att denna tid här har varit väldigt lik en semester, en lååång semester. Med lite plugg då. Så nu när jag kommer hem kommer fokus ligga på arbete, träning och hälsosammare mat. Det känns faktiskt kul att få komma hem till en mer strukturerad vardag med fler måsten! Vi får se hur länge den känslan håller i sig hehe...

Självklart känns det också kul att få komma hem och träffa mina små hjärtan igen<33

Likes

Comments

Klockan här är cirka 14.00 och jag har just kommit hem från en promenad på någon timma. Det är alltid skönt att få lite friskluft när hjärnan går på högvarv. De senaste dagarna har allt känns jobbigare och sämre än vanligt, det kan bero på en rad olika saker här i Australien men det kan också bero på att livet går upp och ner helt enkelt. Hur som helst ska jag alldeles strax möta upp Rawan, jag hoppas att regnet håller sig borta så att vi kan vara ute. Regnet här är inget att underskatta, när det regnar så regnar det ordentligt.

Är så sugen på en acaibowl just nu... ska försöka få Rawan att äta en med mig idag..!

Hoppas ni får en bra start på veckan!!

Likes

Comments

tills jag kommer hem!!
Precis så, om cirka en vecka är jag på svensk mark igen vilket känns så bra! Min tid här har varit underbar men nu känns det bra att få komma hem, speciellt med tanke på våren som väntar i Sverige. Jag har kikat mycket på inredning de senaste veckorna eftersom att jag flyttar hemifrån efter sommaren. Längtar...!

Här har jag samlat lite inspo på hur jag vill att min lägenhet helst ska se ut...

Drömmer om en soffa i materialet ovan!!

Tycker även att rosa är snyggt att inreda med, frågan är ju ifall jag kommer att tröttna fort?

Jag som alltid kritiserat min mamma för att ha så mycket färg i hemmet har insett att jag är likadan, vill gärna ha färgade väggar och även en hel del annan färg.

Älskar även dessa små lampor!! Tycker det är så snyggt. Självklart kommer det inte se ut exakt så som ovan eftersom att jag förmodligen kommer ändra mig. Men just nu liknar detta den inredning jag gärna hade haft i min lägenhet...

Likes

Comments

Att våga göra en förändring är inte det enklaste, det krävs en hel del för att ta steget. Det spelar ingen roll vad det handlar om, att ta steget till förändring är nästan alltid krävande. För vissa kan det vara enklare men för många, exempelvis för mig var det svårare. Jag tror att nyckeln till att våga är att inte tänka så mycket utan istället bara göra. Vad är egentligen det värsta som kan hända? Jo, ifall man flyttar utomlands och inte trivs flyttar man hem igen. Ifall man börjar plugga och inte trivs hoppar man av. Det bästa med att testa är att man lär sig mer om sig själv, för vad är egentligen bäst, att undra men aldrig veta eller att testa och därefter växa som människa?

För mig har denna resa varit upp och ner. Om man tittar på Instagram får man troligen en bild av en perfekt resa, goda drinkar, god mat, fina stränder och massor av vänner. Men riktigt så ser ju inte livet ut, oavsett var man befinner sig på jorden är livet i princip en berg och dalbana. Det kommer man nog aldrig ifrån. I början när jag kom hit räknade jag ner dagarna till jag skulle åka hem igen. Jag hade inga vänner och det kändes det som att livet där hemma fortsatte och för mig här borta stod tiden stilla. Men tiden gick och jag började trivas mer och mer för varje dag. Jag har träffat så många vänner med olika bakgrunder som har lärt mig så mycket. Jag har lärt mig jättemycket om mig själv och fantastiskt nog har jag också insett vad jag vill göra de närmsta 5 åren! Bra va? Mitt tips är att våga, våga och våga. Det kommer alltid vara bättre än att undra. Jag skulle alla dagar i veckan göra om denna resa det är helt klart ett minne för livet.

Likes

Comments

På torsdag förra veckan satte vi oss, hela stora familjen, i bilen för att köra till första stoppet Port Macquarie. Jag hade inte förväntat mig något speciellt men stället var över förväntan! Det var ett bra första stopp med fina stränder och good frukost...

Det blev ett kort besök på stranden innan vi åkte vidare mot Sydney!

I Sydney hade pappa bokat ett underbart hotell så bara det gjorde ju vistelsen härlig. Jag älskar storstäder så trivdes minst lika bra i Sydney som i Brisbane. Första kvällen åt vi på en av Jamie Olivers restauranger. Maten var god! Vi var dock väldigt förvånade över hur australiernas mat och utekultur många gånger är...! Vi hade bokat bord 8.15 pm vilket är ganska tidigt eller iallafall normalt i Sverige och resten av Europa. Men i Australien är 8-9 läggdags!? När vi kom var restaurangen full men bara cirka 30 minuter senare var det nästan tomt, okej halvfullt kanske. Detta har inte bara hänt en gång utan snarare varje gång. Folk stiger istället upp 5-6 och går då och lägger sig 9-10. Men tur är väl att vi alla är olika!

Andra dagen i Sydney besökte vi den omtalade stranden Bondi! Vädret var på topp så vi njöt av sol och bad hela dagen.

På kvällen gick vi och kikade på Opera huset som var finare än förväntat! Häftigt att få se det live!

Likes

Comments

Längesedan sist... som vanligt då!

Men jag tror att en blogg utan inlägg är ett bra tecken för mig... det betyder att jag har haft fullspäckade dagar med sådant jag tycker om, då hinner jag inte blogga. Nu däremot, har jag lite tråkigt. Min familj har just åkt hem, de har ju varit här och hälsat på mig nu i 2 veckor. Det har varit så roligt att få träffa dem och umgås, vi har så kul tillsammans, men det absolut bästa är ju energin man får av glada små barn! Varför det känns tråkigt är inte pågrund av att jag är kvar ensam utan snarare pågrund av min "homestay"familj som jag bor hos här borta. Det har varit en aning jobbigt med tanke på hur mannen i huset har betett sig... För mig är det oförståeligt hur man kan öppna upp sitt hem för studenter när man inte kan bete sig schysst och respektfullt mot andra. För det är exakt så det varit här, förståelsen för andra har inte funnits och inte heller försök till att vara trevlig. Skönt då att det imorgon är exakt en vecka kvar till jag åker hem till Sverige. Alltså har jag varit här i 11 veckor! Gud vad tiden går fort. Det känns dock ganska bra att få åka hem igen, home is home helt enkelt. Men såklart är det tråkigt att lämna också! Jag har haft Brisbane som mitt hem i 3 månader ungefär och det har varit underbart. Det blir tråkigt att lämna alla vänner och staden men sånt är helt enkelt livet.

Här kommer några bilder från de senaste dagarna (månaderna??)


Jag tänkte att jag delar upp och gör flera inlägg med bilder från några av ställena vi/ jag besökt, det är helt enkelt för många fina bilder att visa.

PUSS

Likes

Comments

Hej svejs, det var ett tag sen sist! Vad har jag hunnit sen dess?

Det har regnat ungefär sen sist jag skrev... i cirka 2 veckor och när jag äntligen trodde det var över kom Debbie på besök....! Så idag åkte jag till skolan men fick åka hem igen pga risk för översvämningar mm. Så idag är jag bara hemma, riktigt segt hehe. Jag har vart i the Gold Coast med några nyfunna vänner, sett rugby för första gången samt firat en av deras kompisars födelsedag... Två av mina vänner har även åkt hem så vi har lagat crepes tillsammans och umgåtts extra mycket. Jag är även frisk så har äntligen börjat träna igen wihoo. Inte idag dock, eftersom att hela staden stängde pga regn.. typ. I helgen ska det bli bra väder så förmodligen ska jag och några kompisar till Surfers Paradise, blir nog bra ifall alla översvämningar har försvunnit till dess.

Marleene och jag njöt av regn. Mycket regn!!

Bilder från förra helgen i Coolongatta.

Hörde någon som sa att hösten i Australien brukar bjuda på vackra solnedgångar. Håller nog med.

Likes

Comments

Söndag igen... tiden går sååå ofattbart fort! Jag vaknade klockan 08 imorse av världens regnoväder och den värsta åskan jag någonsin vart med om. Jag somnade ju väldigt sent inatt, tror jag kom hem vid 05, men ändå kunde jag bara sova till 08, blir tokig! Men jag får ta igen lite sömn inatt istället. Gårdagen var så himla rolig och härlig. Jag hade absolut inga planer alls för gårdagen men jag och Marleene bestämde oss för sol och bad i South Bank som jag skrev i tidigare inlägg. Väl där mötte vi Camilla så vi låg och pratade i solen några timmar, käkade churros och njöt av det sista av sommaren. På eftermiddagen tröttnade vi på att sola så vi satte oss på en bar med livemusik där vi åt lite snacks, drack varsitt glas samt lite annat smått och gott. Stämningen var verkligen härlig där, folk kom direkt från stranden/poolen för att njuta av solens sista strålar. Vi blev därför sugna på att gå ut på kvällen vilket vi även gjorde.

Har tyvärr inte en enda bra bild från kvällen, jag är så dålig på att fota när jag går ut på baren och klubbar. Mestadels för att jag helst behåller mobilen i väskan... jag hade en incident för några år sedan då min nya mobil blev stulen. Förmodligen för att tjuven visste att den var i min väska då jag hade fotat/filmat mycket, nu för tiden föredrar jag att ha den säkert förvarad i min väska hela kvällen så att ingen vet att jag har den hehe. Vet dock inte om det fungerar men värt ett försök i alla fall.

See youu

Likes

Comments

Igår åt jag vietnamesisk på Green Tea tillsammans med Rawan! Var väldigt gott, älskar att testa ny mat!! Australien har tydligen inte någon speciell mat som är vanlig att äta i landet utan de äter mat från hela världen istället. Tycker att det är så kul med varierande maträtter från olika kulturer. Igår fanns inte bestick på bordet utan "pinnar" istället. Är inte ett proffs på att äta med dem men det var ju bara att försöka haha! Min plan var att möta upp några andra efter middagen för lite annat skoj men valde att åka hem eftersom att jag är en aning förkyld. Tackar mig själv för det beslutet idag. Jag vaknade upp 07 pigg och alert... Idag har jag skypat med mamma och min syster i några timmar hehe... brukar alltid bli längre än planerat. Och alldeles strax ska jag ta bussen in till stan för matmarknad och lite sol och bad whiee.

KRAAM på er

Likes

Comments