Lördagen den 2 september satte jag mig på planet för att flyga ner hit till Fuengirola. Dagen innan hade varit väldigt jobbig eftersom det var först då jag verkligen insåg att jag skulle lämna allt hemma i Sverige, men så fort planet lyfte så kännes allt okej. Väl framme i Malaga blev jag och 4 andra upp hämtade av Liza som jobbar på skolan, vi blev sedan skjutsade till skolan. Vårt plan hade tydligen varit väldigt tidigt så fick vänta ett tag innan min värdmamma och värdsyster kom för att hämta mig. På skolan berätta Liza att det hade blivit ändringar så jag skulle bo med tre andra gäststudenter istället för bara en som jag först trodde. Men jag tänker att jag kan berätta mer om familjen, mitt rum osv senare.


Dag två så åkte jag och Klara till skolan med Mary (vår värdmamma) för att gå på öppet hus och träffa andra elever och våra lärare. Det var kul att träffa alla nya människor och det märktes att alla var glada över att vara där. Efter det åkte vi tillbaka för att träffa Marys systerdotter och hennes familj som var på besök från England.

Dag tre och fyra bestod mest av att lära känna sin nya klass, se till så att kursplanerna stämde, få skåpsnycklar googelkonton osv. Vi gick även en stadsvandring för att lära oss staden lite bättre och få se va t.ex. posten, apoteket och vårdcentralen ligger. Jag insåg rätt fort att Funenirola är en liten men mysig stad.

På onsdagen satte skolan igång på riktigt och jag känner att det inte finns jätte mycket roligt att berätta om det eftersom skolan är mer eller mindre likadan som hemma.

På fredagens var det dags för aquathlon, vilken är en tävling där klasserna tävlar mot varandra i springning och simning. Min klass kom trea, men tror att vi hade kunnat komma högre om det inte var för att tre av fem klasser fuskade på första varvet. Efter själva tävlingen grillade vi på stranden och körde olika lekar och tävlingar. Tog tyvärr inte så många bilder eftersom min mobil låg i väskan, men här har ni i alla fall en bild på min fina klass!

Första veckan här i Funkan har varit betydligt bättre än vad jag trodde den skulle vara. Jag hade förberett mig på mycket hemlängtan, inte kunna sova och saker i den stilen men allt har verkligen gått så bra. Jag är så glad och stolt över att jag faktiskt vågade åka. Vi hörs snart igen!

Kramar Agnes!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Detta är alltså mitt första inlägg som jag skriver efter en hel vecka här i Spanien. Jag startade bloggen redan i juli men har inte känt att jag har haft något att skriva för att hela flytten kändes så långt borta och overklig på något sätt. När flytten väll närmade sig så blev allt väldigt stressigt och prioriterade att träffa familj och vänner. Nu när jag väll är på plats så känner jag att detta kan vara ett bra sätt att berätta för alla vad jag gör och att kunna kolla tillbaka på efter mitt år här. Så från och med nu kommer jag uppdatera här så ofta jag känner för det.

Jag har skrev lite om hur jag tänkte när jag satt på planet, så jag känner ändå att jag vill berätta allt från början. Men det blir i ett annat inlägg för det har hänt väldigt mycket på en vecka.

Likes

Comments