Hejsan!!
I måndags var jag som vanligt och red som vanligt fick jag Safir. Vi arbetade förvänd galopp vilket var väldigt roligt. Tjejen var sjukt pigg och stark när vi övningarna i galopp. Så pigg har hon inte vart på länge. Vet faktiskt inte varför hon var så stark och hur jag än försökte gick det inte att göra halvhalter när hon drog iväg. Men det var såå roligt att rida henne när hon var så.
Det kan bero på att det kom snö i söndags och att hon då blev piggare. Men i alla fall så är jag väldigt nöjd med ridpasset och taggar ridlektion på fredag!!

/agnes gyllensvaan :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​​Hej på er!!!

Nu är jag tillbaka och tänkte uppdatera om när jag red igår och lite mer. Så igår red jag min tjej Safir igen. För överigt jag brukar kalla henne så haha. Vi hade markarbete igår som gick väldigt bra. :) Vi tränade först mycket på sits och stog mycket i d3en lätta sitsen. Jag fick inte ont i mina ben av det men i min rygg. Är inte säker på varför men det är bra träning. Det var även mycket träning inför hoppning allmänt. Med det menar jag att vi tränade på att sitta ner i sadeln mellan hindren. EFter det jobbade vi med tre galoppbommar som det var 14 meter emellan vilket betyder 4 galoppsprång föe Safir<3 Jag försökte trycka in fem galoppsprång men hon var för stark ocg pigg på grund av att hon gått en lektion innan där dom inte galopperar och hon gillar ju att springa. Hon brukar inte gå lektionen innan men igår gjorde hon det. Är i alla fall så otroligt nöjd med henne. <333

På fredagar har jag det senaste inte ridit Safir utan har varierat lite. 

Men det var allt jag hade och säga nu! (Det blir tyvärr ingen bild idag)

/agnes gyllensvaan<33

Likes

Comments

Hej på er!

Det var ett tag sedan jag skrev här. I alla fall så red jag igår och hade som vanligt Safir. Hon var fin men kändes lite stel efter att ha haft vila några dagar i med att det varit teorivecka. Vi tränade på att rida öppna, övergångar och öka och minska traven. Efter att min ridskola haft teorivecka så är alla hästar lite trötta och sega och det var även Safir.

På fredag rider jag också och ska faktiskt inte ha Safir utan ett annat ungt sto. Jag har ridit henne förut men endast två gånger och då har det väl gott hyfsat. Jag älskar ju Safir över allt annat så vet inte och jag är så villig att lämna ifrån mig henne men samtidigt är det alltid bra med variation. 

På tal om ingenting så fyller jag år på måndag (30 oktober) det ska bli kul för min farbror kommer och han har drivit ett stuteri men har inga hästar kvar tyvärr. Han har även hoppat mycket så ska bomba honom med lite videor på min Safir.

//Agnes Gyllensvaan <33

Likes

Comments

Hejsan!!!
Igår hade jag och min kompis privatlektion. Jag hoppade Safir och min kompis sin favorit. Vi började lektionen med att jobba lite balans genom att trava och galoppera utan stigbyglar. Vi hoppade även på en stocketbit även då utan stigbyglar. Det gick bra jag var riktigt nöjd. Sen så hoppade vi stuts och jag tyckte även det gick toppen.
Nu kommer vi till det roliga. Jag har hoppat oxer förut men inte på Safir. Vi hoppar inte sådant på vanliga lektioner. Hon var fin men jag måste hålla fram handen lite längre stund så inte hon och jag tappar balansen.
Sedan hoppade vi även på volterna vilket både jag och min kompis tyckte var svårt.
Detta var ändå bara lite av vad vi gjorde på lektionen.
Kommer nog blogga lite efter pay and jump imorgon.
//Agnes Gyllensvaan <33

Bild på mig och Safir från stutsen:)

Likes

Comments

Hej!!
Jag har ej bloggat på ett tag nu pga att jag haft mycket nu på ett tag.
Jag kan ju börja med att berätta att jag och Safir hoppade i måndags. Vi hoppade många linjer och en kortare bana vilket jag tyckte var mycket roligare än att hoppa längre bana och bara 2 linjer. Safir hoppade lika bra som vanligt men jag måste öva mer på hur jag rider och kommer mot hinderna för att vi ska kunna hoppa så bra som möjligt.
Nästa vecka är det teorivecka vilket betyder att det ej ör ridning och man inte tar privatlektion. Då finns det andra aktiviteter som pay and jump som jag ska hoppa med Safir<33 Kommer berätta mer snart!
//agnes <3

Bild på Safir:)

Likes

Comments

Hejjjj!!!! 

Det var två dagar sen jag skrev här och nu är jag här igen haha. Idag ska jag åka till mitt stall och fotografera två av mina ridkompisar som ska hoppa idag. Jag fråga på min snap om det var några av mina kompisar som ville bli fotade någon gång och det var några. Jag frågade om två av dom som skulle rida idag ville bli fotade och de ville det. Jag har inte fotat hoppningar förut så jag ska alltså träna lite iadg på dom. Det ska bli jättekul och jag förstår självklart att det kommer ta lite tid att lära sig att fota riktigt bra. Jag kanske också behöver byta objektiv på kameran. Men vi får se hur det går. 

Vi får se om jag lägger upp någon bild på det jag fotade om jag får för ridskolan och för ryttarna jag fotar. 

Agnes Gyllensvaan <3

Likes

Comments

Hej på er! 

Detta kommer då bli mitt första inlägg. Jag är så taggad på vad ni kommer att tycka om min blogg. Min blogg kommer då att handla till mesta del om min ridning och min skötarponny och så vidare. Jag kan ju börja med att berätta att jag heter Agnes Gyllensvaan och är född 2004 den 30 oktober. Jag har ridit sen jag var nio alltså snart fyra år. Jag är även skötare ute på min ridskola på en av deras ponnyer. Min skötarponny heter Safir och är en sjuårig skimmel, eller hon är grå men det gills ju som skimmel. Jag rider nästan alltid Safir nu för tiden men jag klagar inte. Safir ​är fin, hyfsat pigg och lite feg att rida ut på. I spiltan är hon sur men kan vara snäll när man vet hur man ska hantera henne. Hon tycker att det är jobbigt att bli sadlad men gör ingenting mer än att gå runt lite stressat i spiltan. Det är lite svårare att tränsa henne när det är människor runt om för hon tycker det är jobbigt då, så man ska vara ensam med henne när man ska tränsa. Nog om det. Jag har alltid velat ha en häst som är fin i både hoppning och dressyr men med inriktning i hoppningen. Safir har på senaste tiden börjat bli superfin i dressyren. På min ridskola så får vi inte hoppa jättehögt men det är egentligen inte det viktiga. Jag har hoppat 75 cm som högst på Safir men har även hoppat andra ponnysar på ridskolan. Med detta försår du säkert att jag tycker Safir hoppat fin men i med att hon fortfarande är ung så kan hon hoppa lite överdrivet högt ibland. 

Nu tänker du säkert hur man kan älska en lite surare häst som Safir men för mig så är inte en de allra viktigaste, även fast det också är viktigt. 

Nu kommer vi till det jobbisgaste. Att avsluta detta inlägg. Men detta inlägg blev väldigt långt men tror att nästa inte kommer bli det. Därför lägger jag inte till någon bild idag. 

/Agnes Gyllensvaan <3 

Likes

Comments