Header

Vardag

Två bilder från vår allra första seger i LA (1.10m) i Skellefteå, hur kan det redan ha gått 4,5 år??

De två senaste dagarna har bestått av heldagar på skolan, dubbla föreläsningar i onsdags samt jobb med grupparbete efter föreläsningarna, samt hela dagen igår. Min grupp hann faktiskt klart igår så jag sparade ner skiten på datorn och lämnade sedan in de två excelfilerna. Sedan inser jag i bilen att filerna jag lämnat in knappt en är halvfärdiga = knappt något av det vi gjort under dagen hade sparats. Jag får PANIK och sätter mig på första bästa ställe påväg hem som har internet (en Maxrestaurang hahah) och satt där och nästan hyperventilerande. Grinade hela vägen hem i bilen och så fort jag kommit hem så öppnar jag datorn igen och letar överallt efter de filer jag visste att jag sparat ner (som var färdiga). Till slut hittar jag dem som tur är och skickade in rätt version av arbetet. Så slutet gott allting gott, men detta är nog det närmaste en panikattack jag någonsin varit tror jag.

Nu ska jag åka till stallet och jogga Kryckan i skogen. Jag har ju gott på "jullov" från skolan nu, eller så mycket lov kommer det väl inte att bli eftersom det väntas två tentor första veckan efter lovet. Men jag behöver inte åka till skolan iallafall, vilket betyder att det finns mer tid för min älskade häst<3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Häst

Träningen började med en markarbetesövning. Övningen är helt omöjlig att förklara, men det vi tränade på var balansen på hästen genom att galoppera på raka linjer, göra små volter och hoppa två små sockerbitshinder med två språng mellan. Sedan galopperade vi en rak linje påväg tillbaka. Väldigt oklar beskrivning, men det var svårt och nyttigt. Kryckan var väldigt på tårna och mitt i träningen blev han rädd för något, varken jag, min tränare eller resten av föräldrarna lyckades lista ut vad han egentligen var rädd för, men han hade stora problem med att galoppera avspänt längs ena långsidan. I övrigt gjorde han det han skulle.

Vi avslutade med att hoppa två hinder fristående, först ett räcke och sedan en oxer. Hindrena höjdes tills de låg på 1.15. Kryckan hoppade fint och var inte i närheten av bommarna. Det är verkligen skillnad på hans koncentration när hindrena är små, mot när de höjs upp. Han tycker det är sååå mycket roligare med riktiga hinder. Tänk om han kunde koncentrera sig lika bra under det "tråkiga" markarbetet...;)

Likes

Comments

Häst

Jag har inte uppdaterat på flera dagar. Anledningen bakom det är att jag inte riktigt har känt igen Kryckan när jag ridit honom den senaste veckan. Han har inte slappnat av och jobbat på det sättet han brukar, utan har varit spänd, inte tagit bettet, samt varit trött. Igår bestämde jag och mamma oss för att "testa" honom genom att ställa upp två hinder i ridhuset och se hur han skulle bete sig. Stannade han så hade vi våra svar.

Vi höjde hindrena successivt tills räcket låg på 1m och oxern på 1.10m. Kryckan hoppade precis som han brukar, även om han var pigg och något springig. Nu ska han få vara med lite lätt på kvällens träning, samt hoppa julklappshoppningen på söndag. Sedan får han sin efterlängtade vintervila! Hade han inte känts som vanligt igår så hade vi tagit hans vintervila nu istället!

Man får ett sådant otroligt självförtroende tillsammans med honom<3

Likes

Comments

Vardag

Den här onsdagen (precis som alla andra dagar i och för sig) kommer att ägnas helt åt skolan. Lukas bror är här idag och ska sova över, han var även här igår några timmar. Vi har varit och handlat och ska snart steka burgare. Men först lite mer plugg!

Det är så högt tempo att pluggar man inte varje dag (helst 8 timmar enligt lärarna) så hamnar man efter på en gång. För mig är det väldigt stressande då jag alltid känner att skolan hänger över mig, har svårt att ge mig själv några timmar framför TVn eller bara ligga i sängen med mobilen. Därför är det skönt att ha en häst, för då får jag några timmars avbrott. Han är så viktig min lilla Krycka<3

För övrigt så tar mamma stallet idag och hon ska bara gå en promenad med honom!

Likes

Comments

Häst

Det stod markarbete på schemat på dagens hoppträning. Vi hoppade en jäkla massa sockerbitshinder, linjer med tre galoppsprång mellan, samt en serie på böjt spår. Men först värmde vi upp genom att jobba med rakriktning i både trav och galopp. Banan vi red var på 9 hinder tror jag, och de allra flesta stod på relaterat avstånd till varandra. Därför fick jag, som har en häst som gärna hoppar alldeles för högt när hindrena är låga, jobba mycket med distanserna och rytmen. Men jag känner Kryckan så pass väl att det inte var något problem.

Träningen flöt på himla bra fram tills jag skulle göra sista rundan. Då blir Kryckan het, stark och okoncentrerad. Han flyttar över mig på höger sida av sadeln och gör sig lite "okontaktbar". Jag tror att det är precis som Eva (min tränare) sa: eftersom han hoppar så mycket högre över sockerbitshindrena än de andra hästarna i gruppen, så ska han också avsluta sin träning lite tidigare när det är markarbete. Så vi ska påminna varandra i fortsättningen, att han ska hoppa en runda mindre än de andra!

Mamma filmade lite så jag ska kolla igenom vad som finns och sedan kanske det kommer en film imorgon!

Likes

Comments

Vardag

Fredag: började som sagt med hoppning tidigt på morgonen. Åkte sedan hem och duschade för att sedan vara på föreläsning kl. 10. Efter föreläsningen städade/tvättade jag lite innan jag åkte och tog in Kryckan från hagen ca. 15. På kvällen hämtade jag upp en kompis och åkte iväg till en annan kompis som just hade flyttat färdigt in i sin lägenhet. Jag hade redan sett lägenheten då jag har hjälpt henne lite med flytten. Men vi drack glögg, åt pepparkakor, pratade och julkänslan var på topp!

Lördag: dagen började med en sovmorgon innan jag åkte till stallet för att skritta ut Kryckan, eller det var vad jag hade tänkt göra iallafall. Väl i stallet så halkade jag på en isfläck och slog huvudet i en skottkärra (huuur lyckas jag?). Efter det hade jag ont i halva huvudet och kunde inte ha hjälmen... Så jag satte Kryckan i skritten medan jag mockade istället. På kvällen åt vi middag hemma hos mina föräldrar. Kvällen avslutades med att jag och mamma kollade hoppningen från Friends innan vi åkte hem och la oss.

Söndag: Jag var i stallet ungefär 11.30, gav hästarna lunch och tog in Kryckan för ett ridpass. Det var dock inte jag som red utan Signe! Det är så roligt att se Kryckan så lugn och avspänd med någon annan som inte känner honom så bra. Hon red honom ganska lätt i alla gångarter. Jag hoppade bara upp typ fem minuter på slutet för att checka läget på honom, och han kändes som vanligt. Varken piggare eller segare än han brukar hahah! Kl. 14 gick jag och mamma på en clinic i hästens anatomi som Evidensia höll i. Den var rätt intressant, även om den inte handlade lika mycket om hållbarhet som jag hade önskat.

Måndag: Nu sitter jag på skolan och har föreläsning. Drömde en mardröm i natt så har inte sovit så bra, därför ser jag fram emot en tidig kväll. Kl. 12 ska jag åka hem och äta lunch innan jag fortsätter plugga. Ska kolla om det finns någon ledig tvättid i eftermiddag, och om det finns det så ska jag passa på att städa lägenheten ordentligt medan jag tvättar. Lukas åker och skriver en tenta vid 14 så jag ska se till att det är rent och fint när han kommer tillbaka<3

Likes

Comments

Vardag

Idag tyckte Kryckan att jag var lite konstig tror jag. Mamma byggde fram sex hinder som jag kunde rulla på i en evighetsbana medan jag värmde upp. Kryckan kändes seg och lite morgontrött hahah, men det gick över så fort han fick börja hoppa. Han var väldigt behaglig i temperamentet idag, lagom pigg och framåt men samtidigt lydig. Mamma höjde hindrena successivt medan jag hoppade, vi slutade när hindrena låg på ungefär 1.10-1.15. Kryckan hoppade jättefint, möjligen lite platt om man ska vara petig, men inga bommar trillade så jag kan inte klaga på det heller egentligen. Tusen guldstjärnor till honom som vanligt!

Anledningen till att vi hoppade idag är för att det är julklappshoppning (en klubbtävling) om två veckor (??) och då planerar vi att starta en 110 cm klass. Han känns så fin just nu och jag njuter av varje språng. Det stora målet för nästa år är att kunna rida LA igen, det känns verkligen inte långt borta. Nyper mig själv en gång i armen och kramar om min fantastiska häst gång på gång, som hoppar med både själ och hjärta för min skull, för den sport vi båda älskar❤

Likes

Comments

Vardag

Idag har jag varit ledig vilket verkligen har uppskattats. Jag passade på att sova ut ordentligt i morse. Stor skillnad på hur bra jag sov när jag slapp stressa över tentan hahah. Jag har varit i stallet och skrittat ut Kryckan samt mockat boxen. Förutom det så har jag och Lukas spelat massa Forza 17, älskar bilspel<3

Imorgon kommer väckarklockan ringa väldigt tidigt då jag och mamma ska hinna in till hippo och hoppa Kryckan innan min föreläsning som börjar 10. Dessutom är ridhuset bokat från 08 vilket betyder att jag måste sitta upp på hästen ungefär 06:40 hahah.

Resten av den här dagen ska jag bara städa lägenheten, kanske tvätta lite och ladda upp inför nästa moment i skolan som börjar imorgon, nämligen ekonomistyrning!

Likes

Comments

Vardag

Dagen började på sämsta tänkbara sätt i form av en tenta som gick käpprätt åt helvete. Det är helt omöjligt för mig att lära mig så mycket siffror på endast fyra veckor, jag hade behövt iallafall dubbelt så lång tid. Mina svagare områden inom bokföring och redovisning är aktier och skatter i aktiebolag, och vad tror ni att 95% av tentan bestod av? Jo mycket riktigt. Jag hade verkligen lagt ner min själ i detta de senaste veckorna, men det verkar inte spela någon roll. När jag satt där på tentan så skojar jag inte när jag säger att jag ville hoppa av, jag tänkte att det lär ju aldrig bli någon civilekonom av mig. Men när jag väl gick därifrån blev jag så jäkla förbannad och lyckades omvandla det till motivation. Nu ska jag fan kötta sönder fram tills omtentan den 8e januari, som för övrigt blir min första omtenta och jag ska verkligen kämpa för att det också ska bli min sista!

Nu ska jag ta det lugnt ett tag och dricka upp min yoghurt-smoothie innan jag åker ut till stallet för att mocka åt Kryckan. Mamma var där i morse och satte honom i skritten och mockade i hagen. Jag kommer förmodligen sätta honom i skritten ännu en gång idag medan jag mockar boxen. I övrigt ska han inte ridas idag då han hoppade igår!

Efter stallet ska jag och Lukas laga får specialversion av chili con carne och sedan blir det en pluggfri kväll framför TVn!

Likes

Comments