Header

Häst, Vardag

Igår fick Kryckan hoppa lite igen, dock glömde vi helt bort att testa nya bettet hahah. Men det kanske var lika bra, för då kan jag prova rida med det imorgon utan hinder. Iallafall så hoppade jag en relaterad linje på 19 meter, samt ett räcke mitt på ridbanan som jag använde när jag skulle byta varv. Allt detta rullade jag på ganska många varv medan mamma höjde successivt. Hade räcket mitt på ridbanan på 1.05m, samt räckena på linjen på 1.10m respektive 1.15m. Red inte speciellt länge sett till tid, men passet blev intensivt med många språng utan speciellt mycket pauser för att han skulle träna konditionen. Blev rätt många språng, och långa sträckor i galopp men alla bommar fick ligga kvar och han hoppade allt med sådan otrolig lätthet. Eftersom han hoppade så fint så valde jag att avsluta medan han fortfarande hade energi och ork kvar, för att han ska få känna att arbetet var enkelt för honom, samt att han inte behövde ta ut sig. Fin häst!

Efter passet åkte jag och Lukas ut till hans mamma och bror för att hälsa på. Vi åt middag, kollade på Idol och idag har Lukas hunnit byta däck på bilen medan jag har pluggat. På någon timme ska vi börja röra oss hemåt, så att vi hinner fixa allt hos Kryckan. Sedan väntar en pluggkväll i vanlig ordning!

Mozart

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vardag

Några fina minnen från sommaren 2016 såhär mitt i hösten...

Denna dagen har mest bestått av massa plugg, skrev nyss klart min reflektion inför morgondagens seminarium och det hade ju varit jättebra om jag hade hunnit iallafall välja ämne och börja förberedelsen inför måndagens workshop. Och ännu bättre hade det varit om jag hade hunnit plugga inför tentan nästa vecka, men det är en omöjlighet tyvärr. Det är inte alls enkelt att hinna med att hålla igång en häst som kräver en hel del motion för att må bra, inlämningar, deadlines och förberedelser i skolan samtidigt som man parallellt med det pluggar till tentan, och förutom det ska livspusslet gå ihop med städning, handling, matlagning osv. Listan kan göras hur lång som helst. Men jag tycker om att ha mycket att göra så jag klagar verkligen inte!

Vi var i stallet på eftermiddagen för att mocka och ta in Kryckan, sedan åkte mamma dit på kvällen och red honom i skogen. Vi har även hämtat bettet vi ska prova och även om det är för stort för honom så ska det bli intressant att prova! Tanken är att vi ska hoppa lite imorgon och då kanske vi iallafall börjar med det bettet, men funkar det inte så har jag mitt vanliga bett på ett annat träns så är det bara att byta träns om det inte passar! Låter som en jättebra plan enligt mig...

Något som är nästan lika ångestladdat som skolan (ironi) är det här med halloween, jag har kollat lite på olika saker att vara men kan inte bestämma mig. Och det är bara drygt en vecka kvar hahah. Varför är detta så typiskt mig?

Likes

Comments

Häst

Igår hoppade vi som sagt bana, med mycket bågar och relaterade linjer. I början av träningen ville jag bara grina då Kryckan gick fram som en bulldozer. Till exempel när vi skulle hoppa fram på tre låga små hinder med ett galoppsprång mellan, men Kryckan tar det som studs... Sen första varvet på "kontrollbanan" med mycket svängar som vi hoppade i början kunde jag knappt hålla honom och fick styra in i väggen flera gånger. Andra gången jag hoppade banan (första filmen) så hade han dock blivit tvärlugn hahah, vet inte vad som hände men det uppskattades<33

Jag hoppade inte banan speciellt högt, utan hade de lägsta hindrena på 90 cm och de högsta på 1,05m ungefär. Han blev alltid jättespänd nere i ett av hörnen, så där blev anridningen lite förstörd men i övrigt hoppade han fint. Fastnade lite i handen på sista linjen och fick ett språng mer än jag hade tänkt, tog om det och då rann han iväg så då fick jag trångt på mina fem språng istället hahah. Det är så lätt hänt att man gör för mycket/för lite på en känslig häst med skarpt bett. Vi ska prova ett av Bettans bett som hon tror skulle passa honom, då jag gärna i längden skulle vilja lägga pelhamet på hyllan även om Kryckan älskar det bettet.

Likes

Comments

Vardag

Idag har jag hunnit göra bort en workshop på skolan under morgonen, den gick bara bra. Nu skulle jag helst vilja hinna skriva klart förberedelsen inför litteraturseminariet idag, så jag skulle behöva morgondagen och torsdagen till att plugga till tentan, men tveksamt om jag hinner det då jag dels måste städa lägenheten och sen är det hoppträning ikväll.

Ser ut att bli bana på kvällens träning vilket känns bra då jag ridit mycket markarbete på Kryckan de senaste veckorna!

Likes

Comments

Häst, Vardag

Igår red jag Kryckan ett pass i ridhuset, där jag insåg att han har extremt dålig balans i vänster varv hahah. Jag red endast på takt spår och innanför spåret där han inte kan luta sig mot väggen. Jag flyttade skänkelvikning längs diagonalerna och tränade täta galoppfattningar (innanför spåret). I höger varv gjorde han galoppfattningarna jättebra och hade inga sol helst problem egentligen mer än att han "lärde sig" övningen efter ett tag och fattade galopp före jag hade tänkt göra det hahah. Men i vänster varv däremot kändes det ungefär som att han hade 3.0 promille i blodet när jag försökte göra fattningarna, för han helt saknade balans när han inte kunde luta sig mot väggen. Han vinglade både utåt och inåt, och kunde inte riktigt ta min galoppskänkel heller. Så vi fick jobba ett bra tag med det och det släppte en del mot slutet, men nu vet jag verkligen vad vi behöver jobba med. Så nu är det nolltolerans mot att rida längs spåret!

Annars har jag just lämnat in ett arbete, men måste ändå plugga varje dag denna vecka. På fredag nästa vecka är det tenta igen och ångesten är redan stor.. Motivationen blir ju inte direkt bättre av att boken är den tråkigaste någonsin, ämnet är tråkigt och dessutom är allt på engelska vilket gör att jag inte känner igen så många begrepp från när jag hade exakt detta ämnet i skolan...

Igår åt vi middag hos mina föräldrar, där jag och mamma avslutade kvällen med att se världscupen som äntligen startat igång igen. Det har alltid varit en tradition hos oss, så det var mysigt. Det blev ju inte direkt sämre av att svenskarna visade sig från sin bästa sida, båda dubbelnollor och placerade 4a respektive 5a<33333

Likes

Comments

Häst

Igår fick Kryckan hoppa lite i ridhuset. Vi ställde upp två räcken på en ått-volt som jag rullade på flera, flera varv. Det är jättebra om man inte orkar bygga upp en hel bana, men ändå vill hoppa flera hinder efter varandra. Hade egentligen velat ha en fet oxer också, men vi blev lata hahah. Istället fick räckena vara rätt glesa så han fick träna sin uppmärksamhet lite.

Han var lite spänd i början, så jag fick ta mantag i varenda språng typ för att han hoppade mig ur sadeln. Vi höjde hindrena successivt så att det ena räked låg på 1m och det andra på 1.10m. Tycker att han var lite väl taggad och ville springa, men han är ju försiktig av sig, så när han väl kom fram till hindrena så var han uppmärksam, noggrann och planerade språnget så att han inte skulle riva. På slutet blev han lite trött, men fullföljde ändå uppgiften och hoppade jättefint även om energin var slut. Fina häst!

Likes

Comments

Vardag

Hahah detta är så kul tycker jag, alltid blir stackars Kryckans namn felstavat!

Idag har vi varit iväg och pratat med en SYV, det tog inte speciellt lång tid vilket var skönt. Nu ska jag göra lite mat och sen åka till stallet och ta hand om Kryckan. Tänkte mig att han ska få gå i skogen idag i blandade gångarter. Inte något speciellt hårt pass, utan mer för att få röra på sig.

Under resten av dagen blir det stenhårt plugg då det är riktigt mycket nu de närmsta tre veckorna!

Likes

Comments

Vardag

Idag åkte jag till stallet vid 11.30. Kryckan fick ta det lugnt eftersom det var en ganska hård träning igår, efter att jag hade mockat funderade jag på att ta in honom igen eftersom det regnade, men lämnade honom ute då jag tyckte att jag hade varit lite väl töntig om jag tagit in honom hahah.

Efter stallet var vi på skolan för att prata med en SYV, men det såg ut att vara väldigt lång kö så vi tar det imorgon istället. Det blev en tur till Ikea och Mio där vi köpte lite småsaker, bland annat nya mysiga ljuslyktor och en duk till soffbordet. Men det kommer i ett annat inlägg!

Nu blir det stenhård plugg resten av dagen, med ett litet avbrott för att åka och handla!

Likes

Comments

Häst

Idag stod som sagt styrka och hinder ur sväng på schemat, vi började med att hoppa fram i trav över först ett kryss och sedan en oxer. Kryckan hoppade lite för "mycket" i början, alltså både för högt och för långt men han taggade ner efter ett tag. Sedan hoppade vi en lång studsserie, där blev han lite väl hastig ibland, men framför allt var han stark efteråt. Det tog jättelång tid innan jag fick stopp, och det problemet trodde jag inte att vi hade längre hahah.

Sen gjorde vi träningens svåraste övning. Vi hoppade först ett räcke och sedan en oxer på en sådan båge man gör när man tränar förvänd galopp, fast tanken var att man skulle göra ett byte till rätt galopp och sedan hoppa hindret. Ungefär som en dog-leg fast utan hinder i början på bågen. Kryckan var lite för taggad så han tog mina byteshjälper som framåtdrivande, så antingen gjorde han en spark eller så satte han av i full fart. Men jag tycker ändå att han gjorde det bra utan några dramatiska utspel. Som avslutning hoppad vi räcket och oxern (som enkelhinder utan bågen) på 1m ungefär. Tog om det en gång eftersom han blev lite studsig och ivrig. Han hoppade bra hela träningen, även om han var lite väl taggad.

En liten screen från en av filmerna, men det kommer ingen film eftersom det typ bara var detta språnget som filmades hahah.

Likes

Comments

Vardag

Den här dagen har varit väldigt produktiv hittills. Den började med en workshop mellan 8.15-9.15, när den var klar åkte jag hem och åt lunch. Värdet har varit riktigt dåligt så jag var ute och gav Kryckan sin lunch, medan han åt så mockade jag boxen och sen fick han faktiskt gå in vid 13.00 ungefär. Han hade fått på sig ett kallare täcke än tänkt imorse så han var frusen, så jag spolade av hans leriga ben och lämnade honom med ett fleecetäcke och lite morötter. Efter stallet tog jag och Lukas tag i en riktig storstädning av lägenheten, vi har även kört några tvättmaskiner.

Nu ska mamma snart hämta upp mig och vi ska tillbaka till stallet, då tisdag även innebär hoppträning. Såg banskissen och det såg ut att bli en lång styrkeövning och lite hinder ur sväng. Bra träning och precis vad Kryckan behöver!

Likes

Comments