View tracker

Häst

När man tror att man ska orka mer mat än man egentligen gör...

Idag var vi in till ridhuset igen med Kryckan under förmiddagen. Tanken var att jag skulle prova ta nått språng på lägre höjd för att veta var jag har honom lite, men de planerna fick jag ändra ganska fort. Ridhuset var helt tomt när jag kom, så jag hann precis tänka "men gud så skönt" innan det kommer tre pers och ska både longera och tömköra. Det roliga med detta är ju att alla (som kan radhusreglerna) vet att man inte får vara tre som longerar i ridhuset samtidigt. Det var någon slags hoppträning ish i andra ridhuset så det var bara att bita i det sura äpplet.

Kryckan är ju så himla mötesskygg vilket innebär att han slänger sig bakåt om han möter en större häst, vilket gjorde det omöjligt för mig att använda spåret för där var det alltid någon som tömkörde och volterna på båda kortsidorna var ju såklart också upptagna. Men det som irriterade mig till vansinne halvt var att ridhusreglerna verkade ha slutat att gälla bara för att personerna i fråga inte satt sina hästar, utan gick bakom. Det var som att de aldrig hört talas om högerregeln eller "ingen skritt på spåret". Vet inte hur många gånger jag gick tvärvika undan för att ingen flyttade på sig. Sen var ju styrningen inte heller helt 100 så ibland hamnade dem helt i vägen för mig då deras hästar kunde vika ut åt något håll helt plötsligt. Som grädde på moset så tappade en av personerna sina tömmar vid ett tillfälle och trampade på dem vilket ledde till lite kaos i ridhuset, och ungefär där kan man nog säga att jag gav upp mitt så kallade ridpass.

Kände mig som världens surkärring när jag gick ut, men jag blir så otroligt trött på det stället ibland. Det är alltid vi ponnyryttare som jämt och ständigt ska flytta på oss, även om det är 100 gånger bättre än när jag stod uppstallad där 2010-2012. Det är inget fel på personerna som var där egentligen, det är bara det att för dem var det en självklarhet att de kunde dundra fram hur de ville och att jag alltid skulle flytta mig oavsett. Jag vet inte hur andra tänker, men om jag red i ett ridhus tillsammans med någon vars häst fick panik och kastade sig bakåt varje gång jag red förbi, så hade jag hållit avstånd och inte rakt på personen. Tur att Kryckan för dagen var på bra humör så han blev inte överdrivet stressad av ridhuskaoset, men det störde något otroligt mycket. Så till nästa gång, läs på reglerna i ert egna ridhus så slipper ni alltid skylla på oss utomstående ryttare! Bara en spontan tanke sådär en fredagskväll...

Suraste inlägget jag någonsin skrivit tror jag, nu ska jag snart fara och jobba 21-05 så vi hörd väl imorgon!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker
View tracker

Vardag

Idag har jag än så länge hunnit plugga lite körteori och ska snart börja packa ihop lite saker och ta bussen till Lukas. Tar Skellefteåbussen eftersom bussen som stannar närmast där han bor inte börjar gå förrän efter 14, och så länge orkar jag inte vänta haha. The struggle is real...

Jag är ledig idag så jag tänkte att jag ska spendera den på bästa sätt, bara att passa på då vi inte kommer kunna ses så mkt i helgen då jag jobbar 21-05 passet både fredag och lördag haha.

Nostalgin öre denna bilden, detta var på tiden då vi bara var kompisar ganska exakt 1 år sen!

Likes

Comments

Vardag

Max är en väldigt rolig arbetsplats på väldigt många sätt. Inte bara för att stämningen mellan oss som jobbar är väldigt bra och att vi alltid har kul, utan även för att chefen alltid kommer på massa roliga saker för att motivera oss. Under december kör vi en typ av adventskalender fram till julafton där varje dag har ett tema av någon vara man ska försöka sälja i kassan. Den som säljer mest av varan får en julklapp märkt med datumet och högen med julklappar ligger i personalrummet (jättemysigt). När jag jobbade den 1a december så sålde jag mest mozzarellasticks och fick en julklapp, i paketet låg en väska med Max logga på haha. Kommer säkert på något bra användningsområde för den!

Likes

Comments

Vardag

Från gårdagens myskväll

Nu sitter jag på bussen påväg till jobbet, det blir ett kortare pass vilket känns skönt. Tidigare idag var jag och Lukas ute hos Kryckan och fixade allt åt honom och tog en promenad i kylan. Ge honom någon slags vilodag men ändå att han skulle ut Mvh röra lite på sig iallafall. Tror han var nöjd med motionen igår då han var otroligt lugn och bekväm att gå med!

Likes

Comments

Häst

Jag vet egentligen inte vad jag ska säga, känner mig mest helt lycklig i hela kroppen och den känslan var det länge sedan jag kände. Visst, han gjorde framsteg under sommaren, men inte utan att ha bråkat med honom i 30 minuter innan. Idag behövdes inget bråk. Han var på plats från att jag kortade tyglarna. Valde att skrittjobba honom i 25 minuter innan jag travade, han behöver det för att bli lugn i huvudet. Sen fick han trava korta sträckor, sen halt. Sträckorna blev längre och längre och när jag kände att han var varm i kroppen satte jag mig ner i sadeln och fortsatte jobba.

Det blev lite skänkelvikningar och öppna på rakt spår och i sick-sack. Inget alltför krävande utan bara för att han skulle bli lösgjord, vilket han också blev. Han var så himla mjuk och fin i sidorna och i kroppen att ingen hade kunnat tro att detta var det första vettiga passet han gjort sedan september. Valde att inte galoppera något då jag inte ville förstöra den fina känslan jag hade, för jag vet att han hade blivit betydligt svårare att ha och göra med om jag hade galopperat. Det kändes onödigt då det går att göra så mycket bra jobb i trav ändå.

Det vi ska fortsätta jobba med nästa gång vi åker in (vilket blir på fredag) är att han ska bli bättre på att faktiskt stå still i halterna, och inte fara iväg i trav så fort man ger eftergift. Samma sak att han ska fortsätta skritta när man saknar av, istället för att stressa iväg så fort han får chansen. Är jättenöjd med honom och det ska bli så roligt att fortsätta jobba med honom!

Likes

Comments

Vardag

Är uppe ganska tidigt ändå med tanke på att jag jobbade ganska sent igår, även om jag inte räknar att jobba till 24 som att jobba natt. Jag och mamma hade nämligen tänkt åka in med Kryckan till hippo för att rida i ridhus, planen är att han ska gå ett lättare pass i alla gångarter eventuellt med lite bommar inblandat beroende på hur taggad han är. Håller alla tummar för att det tomt i ridhuset, hatar att rida när det är andra där oavsett om det är en person eller tio hahah...

Under resten av dagen ska jag plugga körteori och vänta på att Lukas ska komma hem från sitt prov. Funderar på att gå och köpa hallonsoda också så blir han glad;)

En av de få starter vi gjorde i år, som även blev årets enda seger. Älskar denna hästen så enormt mycket

Likes

Comments

Vardag

Idag vaknade vi kring 10-tiden tror jag, då gjorde vi varma mackor till frukost och såg dagens avsnitt av julkalendern. Vid 13 rullade vi mot Umeå och jag hoppade av hos mig medan de andra fortsatte mot Vännäs. Jag jobbar 16-24 idag, vilket innebär stängning. Då måste man i princip alltid jobba över så skulle tro att jag har tur om jag är hemma vid 01. Men det går bra!

Måste börja fara om typ 40 minuter så tills dess ska jag bara ta det lugnt och mysa med min katt som just la sig bredvid mig!

Likes

Comments

Vardag

Detta är den första lördagen på länge som jag är ledig, om man inte räknar förra veckan när jag var i Stockholm. Väldigt skönt måste jag säga! Vet inte riktigt vad jag tänkte med när jag sa att det var final i Idol igår, men det var det iallafall inte. Fel person åkte, men rätt person är vidare till final och det är viktigast. Jag och Lukas hade gjort kyckling-tacos som vi åt innan Idol medan vi kollade på julkalendern. Den är faktiskt jättebra så jag tycker alla ska se den faktiskt! Man kommer i sån sjuk julstämning...

Idag tog vi sovmorgon och åt frukost framför dagens avsnitt av julkalendern. Efter frukosten tog vi en lång promenad, vi var nog ute i 1,5 timme eller något. Nu ska vi göra varm choklad och se fotboll för Chelsea spelar!

Likes

Comments