Häst

I lördags var Kryckan in till hoppbanan. Det var det första vettiga pass han gjort sedan i måndags då vi var i Nordmaling, men han har varit så fin hela sommaren så lite ledighet förtjänade han verkligen! Han kändes riktigt fin under framridningen och jag bestämde mig för att hoppa lite småhinder på styrka och jobba med att takten i galoppen inte får ändras varken i anridningen eller efter landningen. Något han blivit helt oförskämt bra på helt ärligt.

Sen fick Kryckan tävla mot Lukas hahah. Dom hoppade samma bana på 5 hinder (Lukas sprang hahah) där den med snabbast tid vann. Första gången vann Kryckan, men Lukas kunde ta kortare vägar än Kryckan så även om Kryckan hade ett högre tempo så blev vi slagna till slut hahah. Sista hindret var lite högre (kring 90 cm) med en låda under, som Kryckan inte brydde sig det minsta om faktiskt. När han hade hoppat banan fyra gånger i ett rätt högt tempo, så fick han hoppa samma bana på styrka i en väldigt lugn och samlad galopp, och trots att han nyss hade fått gasa och springa fort så hade han inga problem alls med att samla sig och lugna ner sig i huvudet. Blir så otroligt stolt över honom, för en sådan omställning hade varit helt omöjlig för ett år sedan. Mycket har hänt med andra ord och det ska bli så roligt att se vad han har kvar att ge!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vardag

Klockan är 00:49 och jag kom hem från jobbet för en timme sedan ungefär. Vi hade en väldigt lugn och behaglig kväll där vi fick mycket gjort, vilket resulterade i att vi kunde gå 25 minuter tidigare. Det händer inte speciellt ofta vid stängning och speciellt inte när man bara är två som jobbar sista tre timmarna. Riktigt nöjda var vi!

I fredags åkte jag faktiskt på gymmet på kvällen, var själv där vilket var skönt. Körde kondition och avslutade med lite mage innan jag kände att det räckte.

Igår (lördag) var jag ledig så jag och Lukas passade på att åka runt på möbelaffärer bland annat. Vi har spanat ut en säng och en soffa som vi är väldigt sugna på, från Mio, men vi behöver komma in i lägenheten och mäta innan vi kan slå till hahah. Men vi fick med oss två filtar, en dörrmatta och två löpare (en sorts duk) hem som jag kan visa senare!

På kvällen var vi in med Kryckan till hoppbanan och red lite, men mer om det imorgon!

Likes

Comments

Häst

Kryckan ska få börja träna i grupp igen! Ända sedan vi köpte honom har vi tränat i grupp för tränare en gång i veckan, men nu har det gått två år sedan vi gjorde det regelbundet. Det kändes som att alla gruppträningar var mer eller mindre kaos för våran del, och att det var lika bra att fortsätta på egen hand. Det var guld värt för så stora framsteg har vi aldrig gjort, som när vi tog ett steg tillbaka och stod på egna ben utan att lyssna på någon annan än våra egna magkänslor.

Men nu är det dags igen, vi kommer träna på tisdagar för Elisabeth Andersson. Vi blev kontaktade av Umeå RFs grenledare och jag fick själv välja vilken tränare jag ville träna för. Har hört mycket bra om Elisabeth och det känns bra att få göra en "nystart" med en tränare som aldrig har sett Kryckan (vad jag vet) och inte vet något om oss sedan tidigare.

Gruppträning är dessutom ett perfekt sätt för Kryckan att vänja sig vid att vara runt andra hästar, så att det inte blir en så stor grej varje gång vi åker på tävling!

Likes

Comments

Vardag

Igår var jag ledig från jobbet, så jag passade på att möta upp Lukas och hans familj på stan. Vi kollade runt lite, åkte vidare till Avion, Media Markt och en möbelaffär där jag och Lukas hittade en soffa till lägenheten som vi förmodligen ska åka och köpa senare, imorgon kanske! Kryckan har haft en lugn vecka, med mycket skritt och bete. Han har gått ganska intensivt med mycket hoppning den senaste tiden, så en liten minisemester är bara bra för honom.

Idag jobbade jag 12-20, men slutade vid 18 då det var så lugnt. Jättejätteskönt! Har just ätit och tänkte faktiskt åka iväg till gymmet en sväng, har inte varit där på evigheter tyvärr hahah. Jag och Lukas hade världens flow på gymmet i vintras, men inte nu längre. Det ska dock bli ändring på det!

Likes

Comments

Vardag

Då var det spikat och på tisdags ska vi skriva kontrakt! Vi kommer flytta in i världens sötaste lilla 1a på Grubbe (typ 200 meter från där jag bor nu hahah). Den är på 35 kvm så litet är det men den är så himla fin med balkong och allt. Den ligger en våning upp så det är skönt att det inte är bottenplan, nyrenoverad och allt!

Tanken är väl att så småningom leta efter något större, men detta känns bra än så länge. Dessutom underlättar det allt med Kryckan och det är jätteviktigt att det går ihop. Är såå himla glad verkligen, bästa tänkbara beskedet!

Två sneakpeaks, kommer bli så himla mysigt

Likes

Comments

Vardag

Igår var jag ledig, det var skönt eftersom jag bara hade en ledig dag förra veckan. Så förutom att åka till Nordmaling med Kryckan så gjorde vi inget speciellt alls. När vi kom hem vid 21-tiden så stekte vi hemmagjorda hamburgare och åt dom framför TVn. Sjukt gott och mysigt!

Mamma och resten av min familj har åkt till Stockholm, vilket gjorde att hon inte kunde vara med igår. Nordmaling är det längsta jag har kört med hästen utan henne, och dessutom var det inte med den vanliga hästbilen, utan med min bil hahah. Annars ska jag ta vara på ensamtiden med att packa ihop saker och bestämma vad jag ska ta med mig, för snart flyttar jag nämligen!

Nu ska jag strax åka till jobbet, jobbar 21-05 och det ska faktiskt bli skönt att komma iväg lite då jag varit hemma hela dagen förutom när jag var i stallet och tog hand om Kryckan. Hoppas på hög försäljning och en bra stängning så vi får komma hem i tid!

Lite bilder från senaste dagarna!

Likes

Comments

Häst

Igår var jag, Lukas och Kryckan i Nordmaling för att hoppa en P&J. Jag hoppade 90 cm och 1m. Tog ut honom i god tid så att han skulle få se sig om ordentligt vilket var ett bra val. Det var framhoppning tillsammans med storhästar vilket han verkligen inte gillade då han stundvis flög runt ordentligt så fort det kom någon i närheten. Det resulterade i en avfallning då han var mer koncentrerad på att det galopperade förbi en annan häst när han var på väg mot räcket, han skyggar undan och jag åker av hahah. Men det var bara framhoppning så jag tog nått språng till som kändes bra och gick sedan in på banan.

Rundan i 90 cm var helt okej, han blev jättetittig på 3an och tvärstannade mitt på linjen och studsade. Sen fick han för sig att hoppa ändå, men då bromsade jag in honom, la en volt och hoppade om den. han kändes väldigt okoncentrerad som han alltid gör på den höjden, studsar, gör luftsprång och "leker" eller vad man ska säga. Lyckades dock få till ganska bra språng efter det lilla missödet på 3an och resten av banan hoppade han felfritt.

Jag gick aldrig ens ut från banan innan 1m, utan det var en annan tjej som hoppade före mig så att Kryckan fick hämta andan lite innan vi hoppade exakt samma bana igen bara lite högre. Det märktes att han hade fått komma in och se sig omkring och hoppa allt en gång, för nu var han helt och hållet koncentrerad på sin uppgift. Fina språng, bra tempo och felfritt. Riktigt nöjd med den rundan!

Visst har han blivit helt fantastiskt fin?

Likes

Comments

Häst, Vardag

Igår var det tisdag, då åkte jag och mamma in med Kryckan till ridhuset för att hoppa lite. Det blev en bana på lägra höjd, 80-95 cm ungefär, med fokus på rytm och balans. Gick riktigt bra och han var riktigt fokuserad faktiskt. Lite tittighetsincidenter på en vattenmatta, men efter att ha hoppat den några gånger var den inga problem längre. Det var lite trixiga vägar och avstånd där man var tvungen att kunna reglera hästens galopp, men även det gick bra och det känns så kul att vi kommit till det stadiet att man kan börja jobba mer med detaljer. Så mycket roligare då!

Kl 21 började jag jobba och jobbade till 05, eller vi kom inte ut förrän vid 06 men inte så farligt egentligen. Dock var vi underbemannade och sålde ganska mycket så det var inte den roligaste jobbnatten jag gjort måste jag erkänna, men är otroligt stolt över mina allas insatser och vi gjorde verkligen det bästa utav situationen<33

Idag sov jag till 12, vilket bara blev 4 timmars sömn pga att solljuset gör att det inte går att somna efter jobbnätter. Men det är lika bra för jag går dagchef resten av veckan och kommer alltså börja 7.30 från och med imorgon hahah.... Så jag ska gå och lägga mig nu och hoppas att det går att sova trots en lite rubbad dygnsrytm.

Från dagens middag på Invito!

Likes

Comments

Vardag

Vad har hänt sedan senast då?

Jag har ätit en pizza och Lukas har köpt chips;)

Ridit två riktigt bra hoppass med Kryckan, och Linda hoppade även upp på slutet och travade av honom!

Jag och Lukas åt middag på Sjöbris❤

Kryckan får såklart äta mycket gräs och njuta av sommaren!❤

Likes

Comments