Vardag

Igår hade jag och Lukas världens mysigaste kväll. På kvällen åkte vi in till stan, köpte varsin lyxshake och satte oss vid älven och bara pratade. Det var en varm sommarkväll och trots tunna kläder så frös vi inte. Sen åkte vi och köpte chips och låg och kollade TWD tills vi somnade. Fler sådana kvällar tack!

Idag jobbade jag till 16. Kände mig väldigt frånvarande största delen av dagen, och lika så även då jag slutat och gick runt på stan. Stod och pratade med en kompis i 10 minuter och kände mig lika frånvarande. Antar att jag är trött och behöver sova. Så får se till att göra det ikväll.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Vardag

Min lilla smutsgris från igår

Idag är jag som sagt ledig, så jag sov utan att ställa något larm för en gångs skull. Vi fick jobba över någon timme igår då det var en kassa som strulade (skyller helt och hållet på den). Så jag somnade direkt jag kom hem i princip då vi båda var rätt slut när vi väl var klara med allt.

Ska ut till Kryckan på ett tag, eftersom han gick så hårt igår så blir det bara en kort promenad i skogen idag. Det kommer bli supermysigt då vädret är jättebra. Dock inte som igår men iallafall nästan.

Annars sitter jag och taggar till inför Brännbollsyran som jag inte alls trodde jag skulle kunna gå på. Var helt säker på att jag skulle behöva jobba,men mitt nattpass på lördagen blev borttaget!! Skulle även ha jobbat till 21 på fredagen men nu lyckades jag byta bort det så jag kommer inte missa HOV1 som jag trodde jag skulle göra!! Så nästa helg smäller det!!

Likes

Comments

Häst, Vardag

Idag är det söndag och sista dagen på min sex dagars arbetsvecka, jobbar stängning alltså 16-24. Det är så skönt att stänga på söndagar då man bara jobbar 8 timmar och vi stänger 23 istället för 24 som på vardagar (förutom fredag). Men det ska bli himla skönt med lite ledighet imorgon!

Vi var in med Kryckan till hoppbanan för att hoppa lite tidigare idag. Passet började verkligen helt åt skogen med en häst som bara studsade runt, kastade sig för allt och ingenting funkade. Dessutom så dumstannade han på någon liten bom bara för att typ, men sedan så gjorde mamma en liten justering på padden under sadeln och efter det gick allt så mycket bättre. Mer reglerbar, betydligt mycket lydigare och hoppade riktigt bra också. Det blev en bana på 90 cm ish så det var inga höjder, men fullt tillräckligt då vi tar det väldigt lugnt. Bromsen funkade helt okej även där trots att han tyckte det var lite väl kul med hinder...

Likes

Comments

Vardag

Det ekar tomt här och det beror på att jag har haft en riktig skitvecka hittills, eller egentligen till och med igår. Energin har legat på noll och det har även hänt en del andra saker också, men nu är det mycket bättre. Idag jobbade jag 10-18 och det var ganska lugnt faktiskt. Åkte hem och käkade mat och dog sedan på ett ungefär. Ska försöka sova så mycket jag kan inatt vill jag lova, då jag jobbar hela helgen. Hade min enda lediga dag denna veckan igår, så nu är det bara att köra på.

Imorgon jobbar jag 11-19 och efter det ska jag vara med Lukas. Nu ska jag duscha, plocka undan lite saker och sen dyka ner i sängen, I´m out säger jag bara...

Likes

Comments

Vardag

Min extremt vackra häst från sommaren 2015.

Igår hade jag en extremt konstig dag. Jag sov väldigt länge i söndags efter nattpasset men jag var rätt trött ändå så jag trodde inte att det skulle bli några problem att sova, speciellt inte som jag knappt tog mig ur sängen vid 22.30 för att borsta tänderna. Men trots att jag var helt utmattad både fysiskt och psykiskt så somnade jag aldrig. Låg vaken från 23-9.30 då jag gick upp. Andra gånger när man sagt "jag har inte sovit något inatt" så har man kanske ändå sovit 1-3 timmar. Men natten till måndagen sov jag INGET. Låg och snurrade konstant och kollade på klockan med jämna mellanrum, blev ännu mer stressad över faktumet att jag fortfarande inte hade somnat, och då blev allt såklart ännu värre.

Var nära att jag sjukanmälde mig, men gjorde inte det utan åkte till jobbet ändå. Slutade 16 och det gick faktiskt himla bra att jobba, men det var en lugn dag också vilket kanske var tur. Under kvällen var jag med Lukas, vi låg och kollade möbler inför en framtida lägenhet och planerade. Hur mysigt som helst!!

Nu ska jag åka till jobbet om 10 minuter ungefär. Jobbar 15-01.15 och är kvällschef, mitt första helt egna chefspass sedan jag klarade uppkörningen i fredags hahah. Kvällschef är väl också den "svåraste" då det är mest saker att hålla i huvudet och fler saker som måste göras. Är dessutom ensam chef på plats mellan 20 och 24 då vi stänger. Men jag gillar ansvaret och det ska bli kul att få testa på det och lära mig inför framtiden. Har ju trots allt stängt fler gånger än jag någonsin kan räkna till, så egentligen borde det gå bra. Får hålla tummarna helt enkelt!

Likes

Comments

Häst

Jag minns detta som igår. Vår andra tävling tillsammans och vi hade bara haft honom i någon månad. En LB+5 och vi hade något litet nedslag efter en himla bra runda om jag minns rätt. Min kavaj var kvarglömd hemma, så vi fick panikköpa tröjan på bilden som för övrigt var i storlek XL. Och på kvällen flög vi till Grekland. What a life...

Idag var Kryckan en riktig stjärna. Jag och mamma hade lagt en tjock padd (till benlindor) under sadeln utöver den padd han redan har med fårskinn. Jag kände redan när jag hoppade upp att jag fick en helt annat position naturligt i sadelomen skillnaden märktes ordentligt först när jag fattade galopp och han var så fantastiskt fin och avslappnad redan från start. Kändes som att jag satt två decimeter högre upp än vanligt bara för att han för en gångs skull jobbar rätt med musklerna utan att jag behöver bråka i 40 minuter först. Kunde inte sluta galoppera runt, runt banan i båda varven för jag fick helt enkelt inte nog av min fina häst.

Jobbade mest markarbete över hinder på 75 cm ungefär. Precis lika fin som i uppvärmningen var han också, ingen dragkamp och ingen hets. Bara runda, fina galoppsprång, små halvhalter, ordning och reda. Dock har han en tendens att hoppa alldeles för högt över små hinder, samt att han hoppar "för långt". För även om han får till en bra avsprångspunkt så hoppar han för långt och landar väldigt långt på andra sidan hindret. Båda dessa saker förstör rytmen en del, men inget som inte går att jobba på. Bara en gång tog han bettet och klev av för stort. Då tog han ett luftsprång när jag var helt oförberedd (var så länge sedan han gjorde så) tappade då någon decimeter av tyglarna och då tog han sin chans att kliva av typ 1,5 meter för tidigt. Men jag gjorde bara en halt och tog om hela banan en gång till och han gjorde det så bra!!

Jag är riktigt stolt över de framsteg Kryckan har gjort det senaste året bara. I och med att mitt tävlingsintresse i princip dog ut blev det lättare att ta sig tid att lägga all fokus på markjobbet istället och det har resulterat i en otroligt välriden häst, en helt annan häst på många sätt än på bilden ovan. Tänk om jag gjort detta jobbet 2013 istället för 2016/2017. Då hade väldigt mycket sett väldigt annorlunda ut.

Likes

Comments

Vardag

Lite fina minnen från Maxskolan.

Nattpasset flöt på bra. Stod i kök mesta tiden och det är där jag trivs allra bäst under nätter, så jag var 110 procent nöjd. Vi kunde även stänga relativt i tid, då vi klockade ut kring 05.10 har jag för mig. Vi hade kunnat komma iväg tidigare också, men tiden rann iväg lite mot slutet.

Idag sov jag till 13 ungefär så fick ändå 6,5 timmars sömn då jag somnade 6.30 ish. Lukas kommer på ett tag och jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på, vi hade pratat om en shoppingdag på Avion men vi får se hur det blir. Jag jobbar ju 20-05 även idag, men planen är att Lukas stannar ändå men åker till en kompis typ när jag börjar. Blir nog en mysig dag hoppas jag!

Likes

Comments

Vardag

Nu på morgonen hade jag min uppkörning. Den gick riktigt bra så numera åker gråmössan på och på tröjan står det kökschef. Teoriprovet som var det jag var mest nervös för egentligen, fick jag tydligen näst intill alla rätt på, hade bara glömt en liten detalj i ett av svaren. Ingen är nöjdare än jag kan jag säga! Ska ju tillbaka och jobba 20-05 ikväll, vilket annars hade känts jobbigt men nu känns det bara jättekul. En riktig boost för motivationen!

Nu har jag landat hemma och har ätit. Jag åkte aldrig in med Kryckan igår, dels för att Umeå bjöd på storm men också för att jag inte mådde speciellt bra. Hade ont i huvudet, halsen samt mådde lite illa. Mår inte 100 idag heller men tänkte göra ett nytt försök iallafall med att ta mig till hippo. Efter stallet ska jag bara duscha, vila och ladda upp inför ännu en jobbnatt!

Lite bilder från gårdagen.

Likes

Comments

Vardag

Ett finare minne från i somras.

Jag hade lyckats glömma min laddare till datorn hos Lukas i helgen, men nu har jag fått tillbaka den och allt är som vanligt igen. Jag var ledig igår och även idag vilket är jätteskönt och välbehövligt. Planerna för dagen är att dra in Kryckan till ridhuset, och ja jag ska inte rida på hoppbanan idag tyvärr då Umeå bjuder på hagen/regn/snö på löpande band.

Annars ska jag bara ta det lugnt idag och förbereda mig inför helgens krognattspass. Lukas har vinglasprovning med sitt jobb ikväll så ska hämta honom och då käkar vi efter det också. Sen väntar en kväll med TWD och sängläge!

Likes

Comments