Header

Ja dere, da var det endelig helg! Og for meg er det ikke bare helg, men starten på en 4 ukers ferie. Det har seg sånn at det australske skoleåret starter i januar og slutter i desember, mrd unntak av year 11, som er det trinnet jeg går i. Year 11 starter i januar og slutter i september. Så det betyr at vi nå er i slutten av year 11, som betyr at alle skal ha sluttårsprøvene sine. Men jeg har jo ikke akkurat vært her lenge nok til å kunne ha prøver med pensum fra et helt skoleår når jeg kom hit for litt over en måned siden. Så da slipper jeg de prøvene. Prøvene er fordelt på de 2 neste skoleukene, og etter de to ukene er det en toukers ferie. For meg betyr det en måned fri!
Denne uken har på en måte vært litt ferie også, siden alle driver med forberedelser til prøvene i alle fag, så da har det ikke vært noe annet for meg å gjøre enn å drive med mobilen. Så denne uken har ikke akkurat vært den mest krevende uken skolemessig. Det har vært litt deilig å gjøre ingenting, men på en annen side må jeg innrømme at skoledagene går ganske då sakte når man ikke har noe å gjøre.. tiden går jo alltid fortere når man stresser med å bli ferdig med noe.

Planen fremover blir vel å nyte det fine været og kanskje få litt brunfarge, og få besøk av bestevenninnen min fra Norge som er på utveksling også. De sluttårsprøvene er forskjellig fra skole til skole, men jeg og Julianne var så heldige så skolen min her i Kincumber og skolen hennes i Mudgee har prøvene samtidig, sa da benytter vi anledningen til å møtes. Vi har ikke sett hverandre siden vi tok farvel på flyplassen i Sydney den kvelden vi landet i Sydney (21. Juli). Det blir deilig å kunne snakke norsk med noen igjen uten at det må være på FaceTime eller skype, og ikke minst være med noen i sammen samme situasjon som meg, så det blir kjempekoselig!

Her er er bilde fra vi sa hade<3

Vi har gledet oss til dette lenge, og nå en det bare en dag til vi treffes!!

Håper alle får en fin helg<3

-Agnes

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

God kveld fra Australia!
I dag har det vært farsdag her i Australia, og det feiret familien med et familiebesøk her. Var spennende å møte familien til vfamilien for første gang!
Nå som det er vår har temperaturene begynt å stige masse, selvom det bare er dag 2 av våren. Dagens topptemperatur var på 28 grader, og derfor ble det en liten BBQ til fathersday-lunch (med fløtegratinerte poteter.. favoritten!!).

Siden det var så fint vær, dro Vsøstera og kusina hennes og jeg på en liten tur til en park. Var godt å røre seg litt etter masse mat og kake:))
Våren her i Australia er helt annerledes enn i Norge. I Norge blir det varmere og så smelter snøen, og så blir blir det kaldt igjen og så begynner det å snø igjen, og så smelter det, og snør igjen.. Mens her blir det varmere med en gang våren kommer, noe som er utrolig deilig. Må si at den norske våren er rimelig irriterende til tider hahah. Nå som det er varmt ute, får jeg jo endelig bruk for klærne jeg har pakket!

Jeg må innrømme at der var litt trist å feire farsdag uten pappa, og det gjorde savnet etter pappa og resten av familien hjemme bittelitt større. Men det var uansett hyggelig og når det er god mat er jeg alltid fornøyd!👍🏼

Gratulerer med Australsk farsdag til verdens beste pappa!! Veldig glad i deg❤️❤️

Forresten så var det noen som sølte vann på Macen min så den fungerer ikke at the moment, og det gjør det litt vanskeligere å oppdatere denne bloggen like ofte akkurat nå, men skal se hva jeg får til👍🏼

-Agnes<33

Likes

Comments

Ja, da var endelig vinteren i Australia over for i år, og det er jeg veldig glad for! Da jeg pakket til Australia pakket jeg ganske få varme plagg siden jeg tenkte at det kom til å være varmt.. der tok jeg rimelig feil gitt, for tro det eller ei, denne vinteren har vært veldig kald for meg. Du tenker kanskje er jeg burde burde være vandt til kulde på grunn av de kalde norske vintrene, men dessverre har nok ikke det hjulpet meg noe. -Ja det har vært opp mot 25 grader noen dager, og det har vært deilig, men det har også vært nede på 9 grader, og enda kaldere om natten. Det er jo ikke akkurat så kaldt i forhold til norsk vinter, men jeg har likevel aldri frøset så mye i mitt liv!

Siden Australia har det ganske så varmt 3/4 av året, så er det ikke akkurat like nødvendig for dem å isolasjon og varmeanlegg som hjemme i Norge. Her er det Aircondition til sommern som blir prioritert, noe jeg så klart forstår. Det var et sjokk å sove her de første nettene. For hjemme i Norge holder isolasjonen på varmen, og slipper ikke inn vinden, mens her derimot, er det ikke så mye varme å holde inne, og den lille varmen som er der, er det ikke noen isolasjon til å holde på. Så de første nettene lå jeg nesten og skalv av kulde til tross for at jeg hadde på meg 2 par ullsokker, kosebukse, t-skjorte, bomullsgenser og en tjukk hettegenser over. Heldigvis var vmoren min omtenksom og ga meg et stort og tjukt rosa prinsesse-pledd, som hjalp veldig på kulden!

Dette er jo selvfølgelig noe å bli vandt til, og det har jeg blitt, jeg har til og med droppet ullsokkene hahaha:p

Grunnen til at det har føltes så kaldt selvom gjennomsnittstemperaturen sikkert har vært 15 grader, er fordi det er en sterk, kald og sur vind i lufta hele tiden, siden vi bor langs kysten. Og for meg er det egentlig verre enn den kalde vinteren i Norge. Siden når det er minusgrader bruker jeg jo uansett en stor og tjukk vinterjakke, mens nå som det er "varmt" men forsatt kaldt på grunn av den sure vinteren, bruker jeg lettere klær, så jeg blir bare kald og frossen.

Meen.. nok om vinteren, for nå er den endelig over! Idag var første dagen av våren, og jeg gleder meg skikkelig til at det skal bli varmt nå! Det er bare så mye mer å finne på når det er fint vær, og i tillegg så får flere av vennene mine lappen nå i løpet av noen uke, så da blir det lettere å komme seg til steder. Så vi kommer sikkert til å begynne å dra på stranda og sånt etter skolen nå som vinden snart forsvinner og sola kommer frem.


Jeg merker faktisk allerede at det begynner å bli litt varmere, for jeg har byttet ut kokende varm kaffe til å varme meg på etter skole, til en deilig kald iskaffe. Så nå skal jeg kose meg med en iskaffe og feire at det er vår og helg<33

Håper alle får en fin helg♡

Likes

Comments

Heihei! Idag har jeg ikke vært på skolen, for jeg har vært med en gjeng hyggelige eldre damer på Days for Girls, som basically er frivillig arbeid for jenter i uland eller land fra "den tredje verden", som ikke har midlene til å kjøpe sanitærutstyr for å få sanitære forhold.

Det disse damene gjør for i Days for Girls er å lage sanitær-kits til jenter som trenger det. Det er på en måte en liten "syklubb", for det de gjør er å sy bind som kan vaskes og brukes på nytt og en liten bag/nett som jentene kan ha alt sanitærutstyret i. Idag lagde vi 100 sanitærpakker som skal sendes til Afrika veldig snart.

Jeg har aldri vært med på noe sånt som dette før, men fra nå av har jeg definitivt lyst til å bli mer involvert i slike prosjekter, for det er som de sier "den største glede du kan ha, det er å gjøre andre glad", og dette kan jeg med hånden på hjertet si stemmer<3

Det er lett å tenke at du ikke vil kunne gjøre noe forskjell siden du bare er én person, men å hjelpe noen få er jo mye bedre enn ingen. -Og hvis mange personer (som "bare er én person"^) gjør noe for de som trenger hjelp, vil vi til slutt kunne hjelpe mange mange mennesker.

Dette sanitær-kittet består av 8 bind, en vaskeklut, et stykke såpe, to truser, en plastpose de kan vaske bind i, men bag til å ha alt oppi og en liten lapp der det står hvordan man skal bruke bindene.

Det er så trist å tenke på at det faktisk er så mange som ikke har råd eller mulighet til å ha så enkle ting som vi tar forgitt som et stykke såpe, så det å gjøre noe for å hjelpe til synes jeg egentlig er en plikt når vi lever et luksusliv i forhold til dem. Jeg synes hvertfall det var utrolig hyggelig og lærerikt å være med på dette i dag, og håper jeg får vært med flere ganger!

Det er litt dumt siden Days for Girls krasjer med skolen, men forhåpentligvis får jeg lov til å droppe noen dager på skolen for å dra dit igjen, siden jeg tar året som ikke-tellende, og dermed har det egentlig ikke så mye å si om jeg mister noen dager med undervisning.

Jeg synes dette var en veldig givende dag, og håper at jeg har gjort noe for å hjelpe noen få jenter hvertfall:) Days for Girls har flere måter de hjelper jenter på enn dette. Du kan lese mer om hva Days for Girls gjør HER. Days for Girls har klubber overalt i verden inkudert Norge, så det er lett å bli involvert:))

-Snakkes<33


Likes

Comments

Heey! I dag kom jeg hjem fra skolen til en hyggelig overraskelse; nemlig en pakke fra Norge! Oppi pakken lå det blandt annet noen norske suvenirer til vertsfamilien, en ullsinglett siden tro det eller ei, det er utrolig kaldt her akkurat nå (det er jo tross alt vinter), det lå også noen klær jeg hadde glemt å ta med meg. Og til slutt det viktigste; Freia Melkesjokolade og Firkløver, favorittkjeksen min Gjende-kjeks og deilig og sprø Sørlands-chips. Jeg må virkelig si at savnet etter Firkløver og Sørlands-chips har vært stort!

Familien smakte på både sjokoladen, Gjende-kjeksen og Sørlands-chips, og syns dette var veldig godt. Vertsmoren min og jeg var enige om at den norske chipsen smaker bedre enn den australske.

Det var koselig å få et kort og et lite bilde av familien, det er jo ikke bare sjokolade og chips jeg savner, jeg savner familien også.

Jeg skal gjøre mitt beste for å bevare denne deliciousnessen så lenge som mulig<33 -for det er ikke bare bare å skaffe det. Det tar over to uker fra jeg bestiller det fra mamma og pappa, til den kommer på døra, så jeg får nyte dette mens jeg har det!

Det var dagens/ukens høydepunkt for meg hittil hvertfall:)) Nå er det snart kvelden for meg, men for dere i Norge er det enda morgen, så håper dere får en fin dag videre♡


Likes

Comments