Hej!
Har under många, många år undrat och funderat över min personliga sexuella läggning. Vissa vet ända sedan barnsben vem eller vilka de blir kära i. Inte jag. Eller alltså såhär;
Jag har alltid tänk på mig själv och identifierat mig som en cis hetero-tjej. För mig betyder det att jag endast blivit kär i killar och endast haft ett intresse att leva i en relation med en person av det motsatta könet. Däremot är jag väldigt förvirrad för jag tänder också på tjejer. Har dock aldrig känt att jag vill leva i en romantisk relation med någon av samma kön som mig, aldrig heller upplevt samma känsla till en tjej som jag haft till killar. Däremot kan jag bli helt paralyserad när jag träffar en icke-man som är så jävla cool och vacker både på insidan och utsidan.
Jag har tänkt under en period att jag kanske borde identifiera mig som queer, men det begreppet är så otroligt brett för mig, samt att jag är lite för dåligt påläst för att egentligen veta exakt vad det innebär. Också tänkt en period att jag kanske är homo-romantisk, men vad betyder det egentligen?
Jag tror att en egentligen inte har någon sexuell läggning. Jag tycker att vi lägger alldeles för stor vikt på vilken läggning vi har. Jag vill absolut inte trampa någon på tårna, jag menar bara att det är så onödigt att leva hela sitt liv, undrande eller döljande kring sin sexuella läggning.
Jag tror att människor blir kär i människor, helt enkelt.
Tack för mig (vego)leverpastej

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej! Hoppas ni sovit gott. Det har inte jag. Nä. Hade först ganska svårt att somna, vaknade vid halv fem och kunde absolut inte somna om. Hatar när det händer. Så jag gick upp, tog en macka, la mig och läste outlander och somnade om efter två timmar. :)
Än så länge har dagen fyllts av häst häst och mera häst. Baron har fått nya dojjor och om några timmar bär det av till min tränare för ridlektion! Så kul!
Ja. Hade väl inte så mycket mer att säga för stunden. Kram och puss på er :P

Likes

Comments

Tja!!! Det var ett bra tag sen! Har bytt mobil och inte orkat ladda ner appen hehe och sen bara inte orkat uppdatera tbh. Men ska försöka bli aktiv igen lol. Okej, vad har hänt sen sist?
Jag har slutat grundskolan!!! Haleluja!!!! Äntligen! Herregud jag börjar gYmNaSiEt!!!! Sjukt? Jag är ju typ 14 och min största prioritet i livet är att kolla på sherlock om kvällarna??? Men alltså jag är så redo för gymnasiet. Har taggat och längtat sen typ sexan. För er som inte vet ska jag gå estet med inriktningen teater. Sjuuuukt kul.
Ja vad mer... vi ska köpa häst!!! Det är helt sjukt det med! En livslång dröm som äntligen går i uppfyllelse! Vi ska köpa världens bästa häst, min bästa vän! Baron! Jag har sån tur som fått lära känna honom ordentligt innan vi köper honom. Jag har liksom provridit i ett år kan en säga.
Livet rullar på helt enkelt. Både på gott och på ont. Mår fortfarande inte bra vilket är ganska drygt. Men igår satte jag upp en bild på lady gaga på sovrumsväggen. En bild från musikvideon till edge of glory. Tittade på den igår och började påriktigt gråta, haha. Texten är så fin och kom på att jag ska se henne live, igen! Shit. Livet är inte så dumt. Synd bara att det är så himla svårt att se.
Ha det bäst vi ses om ett halvår ;)

Likes

Comments

​HEJ!!! 

​Long time no see, typ. Jag har saknat dig, kära blogg. Haft lite prestationsångest för att jag inte skrivit. Men har haft fullt upp inte minst sagt i huvet, så har inte kunnat få ner något på papper. Allt är en enda röra. Men nu kände jag att hela mitt huvud klarnade lite. Hahah. Nej men jag fick en ide. När jag får en ide till vad jag ska skriva kan jag liksom inte tänka på någonting annat. Jag tänker samma meningar om, och om, och om igen. Fast det slutar alltid med att jag skriver någonting helt annat istället. Som nu till exempel. Haha.

Vad har du gjort idag, kära blogg? Inget antar jag. Bara legat där, samlat lite damm och bara, funnits. Skönt. Önskar jag hade det så. Eller det har jag ju. Här sitter jag, samlar lite damm och bara finns. 

Fast jag har gjort lite mer än så idag, faktiskt. 

Jag hade ~​NATIONELLT PROV​~ idag. Och jag överlevde! Som alla 01.or i hela Sverige redan vet var det svenska som stod på menyn idag. Det gick helt ok. Har kommit på nu att jag svarat fel på ett flertal frågor. Det skär i mitt hjärta dock. Jag ser upp till min svenska-lärare så mycket. Vill absolut inte göra honom besviken. Jag vet att han litar på mig och då känns det absolut inte bra att inte prestera bra på ett prov. 

Förutom det har jag lyssnat på musik, åkt buss, fått reda på att en häst i mitt stall kanske bär på kvarka-viruset, gråtit en skvätt av oro för att min/mina hästar kanske blir smittade, ridit, fastnat med skorna i leran i hagen, pratat med Alicia, pratat med Ella, funderat, kollat på TV, sjungit, skrikit, skrattat, sovit, ätit, kissat... okej jag tror ni fattar. Jag har myst med mina katter också. Ja. Det var väl allt jag hade att säga. Jag lovar, jag ska bli bättre på att uppdatera dig, kära blogg. Jag vet att du undrar vart jag tar vägen. Förlåt att jag inte ger dig den uppmärksamhet du förtjänar. Jag är liksom fett tagg på att skriva men inget händer. Aja. Nu ska jag duscha och kolla på Jane the virgin. :) ha det gött. 

Likes

Comments

Jag har tänkt på en grej. Varför är det så, att varje gång en kvinna ska porträtteras som stark och modig för att hon gör det hon gör, så gör hon alltid någonting som är mansdominerat. Alltså till exempel bilden nedan. För att den ska vara så effektiv och påverka så många människor som möjligt måste kvinnan på bilden utföra ett jobb som oftast är mansdominerat. Varför kan man inte jobba som sjuksköterska eller städare och ändå få samma publicitet? Är inte dom också starka och modiga människor?
Näe, fin tanke men det håller inte riktigt ändå fram.

Likes

Comments

Jag skrev ett aslångt inlägg för ett tag sedan, men dum som jag är glömde jag att spara det. Lol.

För en vecka sen typ fick jag biljetterna. Biljetterna som tillåter mig se min största förebild, idol och ledmotiv i livet, live. Jag ska se Lady fucking Gaga live!!!! Med min bästavän!!!!! Kan det bli bättre?
Lady Gaga har varit min största idol större delen av mitt liv. Eller nej kanske inte större delen, men en lång tid iallafall. Det var 2009 jag först hörde hennes namn. Jag hade ingen aning om vem det var så jag sökte väl på Spotify eller youtube eller något. Det var så det började. Sedan dess har jag varit som besatt. Mitt största intresse när jag var 9 var att söka information om henne på Wikipedia. Jag lärde mig varenda ord utantill som stod på hemsidan. Jag kollade intervjuer om och om och om igen. Även fast jag inte fattade ett ord av vad hon sa.
Jag har alltid haft problem med att vara ensam. När jag var mindre fann jag det otroligt svårt att sova ensam och i skolan kände jag mig också extremt ensam till och från. Min tröst var Lady Gaga. Jag visste att även fast hon inte har en aning att jag ens existerar, så finns hon där ändå. Hon bryr sig on mig ändå. På kvällarna brukade jag ligga och fantisera om hur vi träffades och tog en fika på stan. Efter det blev vi allra bästa vänner. Hon var (och kanske är) som en extra mamma. Hon kallas ju trots allt Mother Monster.
Kärleken för den starka, modiga, vackra, inspirerande artisten växte stor. Hon hjälpte mig igenom mina svåraste nätter som ung. Fanns där när mörkret kändes som mörkast och när den totala ensamheten tog ett fast grepp runt mitt bröst.
Och nu ska jag se henne live, för andra gången. Sist var magiskt. Aldrig gråtit så mycket tror jag. Iallafall inte av lycka. Även fast den där besattheten kanske avtagit en del, är jag ändå så otroligt fascinerad av denna kvinna. Vet inte hur jag ska kunna tacka henne för att hon fick mig att tro på mig själv.

I'm beautiful in my way
I'm on the right track baby
I was born this way
🦄🏳️‍🌈

Likes

Comments

Hej! Jag har ju skrivit en del om mina andra "intressen". Men jag spenderar faktiskt större delen av mitt vakna dygn i stallet. Eller okej det kanske var att ta i, men jag är där ganska ofta iallafall. Mitt stall ligger i Trödje där jag bor. Vilket är riktigt riktigt skönt. Det tar typ fem minuter att gå till stallet. Verkligen lyxigt.

Jag rider en häst som heter Baron, han är en islandshäst, fem år och världens snällaste häst. Visst, han är en unghäst, han har lite bus för sig och tycker inte allltid att det jag tycker är kul är kul. Men det är ändå något speciellt med att lära känns en häst. Han kan inte snacka skit om mig, han kan inte vända mig ryggen när jag behöver honom som mest och han blir som en bästa vän. Jag lär känna honom och han lär känna mig. Det är så fint att bli ett team med någon som är så många kilo tyngre än mig och som har en helt egen vilja. Att få den tilliten och förtroendet är så otroligt mäktigt och häftigt. En får nästan lite hybris.

Jag har ridit Baron i ungefär ett år nu. Vi har haft stora motgångar som har tärt riktigt mycket på mig. Nästan fått mig att vilja sluta rida. Men vi ger aldrig upp och de gånger det går bra, då går det så otroligt bra. Han är en sån fin häst. Inte bara i personligheten utan också i ridegenskaper. För att vara fem år är han otroligt lovande. Jag hoppas jag får fortsätta rida och utvecklas med honom, vem vet, vi kanske till och med kan ta oss an ett SM tillsammans?
Världens finaste vän
Barón från Trödje

Likes

Comments

Nu är det officiellt. USA och världen styrs just nu av en homofobisk, sexistisk, islamofobisk, rasistisk m.m, inte minst maktgalen människa. Idag avslutar en godhjärtad, klok, genuin och älskad människa sin post som president över förenta staterna. Det mäktigaste landet i världen. En president som gjort så mycket för sitt land blir nu ersatt av en människa med en mental ålder på 3 år men en fysisk ålder på 70 år. Under dessa 70 år har denna människa inte satt sin fot i den amerikanska politikens värld.

Idag börjar en människa som har en otroligt skev kvinnosyn sin post som president över förenta staterna. Varför inte bara sätta en jävla sten som president istället. Den hade ju iallafall behandlat folk lite bättre.

I skrivande stund stiger Obama in i sin helikopter och lämnar landet för att ta en veckas semester med sin familj. Jag kan inte få in det i min hjärna. Jag är förkrossad. Jag är övertygad att världen om bara något år inte kommer finnas mer. Jag är övertygad om att världen inte kommer bli en bättre plats. Ozonlagret kommer inte läka. Svarta kommer fortsätta att bli dödade av vita (ofta kukbärande) poliser. Homosexuella, tansexuella och andra med annan sexuell läggning eller identitet än heterosexuell, medelålders, vit man, kommer att bli tryckta så långt ner i skiten att de inte längre kommer kunna orka sig upp igen. Nej, just nu känns det hopplöst. Jag vet att en inte ska tänka allt för negativt och se saker från den ljusa sidan, men en ska inte heller bli president om en har för avsikt att skörda folk som inte är som en själv.

Tack för mig.

Likes

Comments

Hej! Här kommer lite spontana tankar och funderingar haha.

Jag har precis läst klart Therese Lindgrens bok "ibland mår jag inte så bra". Eller jag har typ två sidor kvar men ändå. Jag måst bara säga att jag känner igen mig så otroligt mycket i det hon skriver. Jag skäms också på grund av min psykiska ohälsa och tänker "hur kan folk vilja vara vän med mig, jag som är helt sjuk i huvudet?". Varför skulle nån liksom vilja vara vän med någon liga galen som jag. Men vet ni. Min psykiska ohälsa är inte jag. Mina diagnoser bestämmer inte över hur jag är som person. Jag är en jättesnäll och trevlig tjej som ibland inte mår så bra. Min ångest och oro definierar inte mig som person. Jag tänker inte låta min rädsla för att bli galen styra mitt liv.
Jag hoppas att alla ni som också lider av olika sorters psykisk ohälsa eller diagnoser inte slutar kämpa.
Och kom ihåg; hittills har du överlevt 100% av dina dåligaste dagar.
Jag vägrar skämmas över den jag är. Du är aldrig ensam. Jag är aldrig ensam.

Godnatt❤

Likes

Comments

Hej! Nu har jag glömt bort att skriva lite, hehe. Men jag har varit i Sundsvall eller ja, Timrå, i fyra dagar hos mina bff's Vendela och Johanna❤❤. Åh va mysigt vi har haft det. Är så lycklig när jag är i Timrå med dem. Vi hälsade på deras mormor och morfar (när det var -26 grader), åkte skridskor, åkte pulka, hade finmiddag med grannarna och våra föräldrar, kollade på the 100, umgicks med Johannas pojkvän Filip, åkte pulka, kollade på youtube, snackade lite, lyssnade på höga kusten av Thomas Ledin och sov. Så skönt när en har kompisar en kan vara precis som en vill med. Helt kravlöst liksom. Ääeee vill nog inte tillbaka till Gävle och börja skolan igen. Men jag har haft ett jättefint lov. Har inte gjort så jättemycket har tagit det lugnt och umgåtts med vänner och familj. Hade velat träffa fler kompisar men jag hann inte. Hoppas ni har haft ett fint lov! (Oj nu snackar aggep med alla sina fans här).
Puss å kram!!!
(Borde en ha nån typ signatur typ som Therese Lindgren har "ilysm". Näe kanske inte det kanske är lite töntigt)

❤❤❤❤

Likes

Comments