View tracker

Sista fotograferingen bland löven för i år. Dessa tre sköna kusiner och deras mammor träffade jag för en månad sedan. Första snön hade täckt Norberg men när jag kom fram till parken i Fagersta som vi bestämt såg det ut som att gubben frost hade glömt en fläck.

Om man bara hade dessa killars energi. Tänk så mycket man skulle orka mer. Det har varit några riktigt tuffa veckor. Leveranser som ska vara klara innan jul samtidigt som sista spurten i skolan innan lovet. Men jag tror det börjar lugna ner sig nu. Har bara två fotograferingar kvar innan jul, så nu ligger fokus på att göra klart det plugg jag har.

Har fått min nya dator nu också, vilken skillnad ni anar inte. Som det underlättar både i skolarbeten och fotojobb! Vad är era bästa bloggtips? Vad vill ni se?


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Stort tack ännu en gång till bästa CEWE.se som ville sponsra mig med några fotoposters för att kunna visa upp mina bilder i skyltfönstret på byn och på öppethus i skolan. Ni kan beställa egna posters här. Själv brukar jag hitta många av det bästa julklapparna hos dem!

Likes

Comments

View tracker

För att vara helt ärlig så har jag faktiskt inte gått runt med dåligt samvete över att jag inte bloggat. Snarare tvärt om, en dag kom jag på att, hoppsan jag har glömt att blogga på flera månader . Jag har inte haft en tanke på det.

I höst ska jag köpa en ny dator, och då lovar jag, då skare allt bli bloggare av mig minsann! Twitter är jag duktig på dock, så att komma på saker att skriva om har jag inget problem med. Det är helt enkelt datorn som är felet. Och tiden förstås.

Det är så mycket jag vill berätta om, som det flesta säkert redan vet om. Det känns som att jag delar med mig så mycket ändå på övriga sociala medier så vad ska jag med en blogg till? Ordbajsa och skryta om mina fotouppdrag.

Nej, jag vill absolut inte skryta, jag vill bara inspirera andra. Visa hur vägen kan se ut och vilka resultat man kan få om man aldrig ger upp.

Ni får stå ut med mobilbilder här på bloggen tills vidare. Så mycket smidigare att blogga direkt från mobilen. Annars blir det aldrig av. Förut använde jag bloggen för att publicera bilder och jag försökte skriva så lite som möjligt. Nu kommer det snarare bli tvärt om. 

Äntligen sommarlov, nu blir det 50% fotograferingar och 50% körkort som gäller. 

Likes

Comments

Hörni, ni måste skälla på mig. Blogga kvinna! Nej men ni vet själva hur mycket det är sista veckorna i skolan. Vad sägs om att jag bloggar i sommar istället? Har inget speciellt inplanerat. Ingen resa eller så. Jag ska bara jobba så mycket som möjligt!
Jag fick för någon dag sedan reda på att jag kom med i projektet Framtidens Företagare! Jag kommer alltså få driva företag i sommar oxå! Är så glad. Vad passar då inte bättre än att blogga om det här projektet och inspirera andra?
Jag har fortfarande så svårt att förstå att varje fotografering är sann. Att jag får göra det här på riktigt. Ännu svårare att förstå är att folk fortsätter kontakta mig och bokar fotograferingar i sommar trots att UF företaget avvecklas nu. Fantastiskt roligt är det.

Ovanstående skrevs på ett café i söndags och bilderna togs samma dag. Publicerade aldrig?? Okej, har mer att berätta nu.
Idag blev vi bjudna på UF lunch och vi tre företag som gick vidare i Avesta till DM i Falun fick ta emot lite fina blommor, presentkort osv. Fick även veta att min årsredovisning gått vidare till det 10 bästa i Dalarna. Och då har alltså 200 UF företag drivit i år. Häftigt!? Prisutdelning och resultatet får vi reda på under skolavslutningen.. Spännande haha

Likes

Comments

Antingen trycker ens eget självförtroende ner en, eller så får man helt enkelt höra från människor i omgivningen att man ska ge upp. Att våga tro på sina drömmar är inte alltid det lättaste. Missförstå mig inte, jag har väldigt många underbara vänner samt familj som stöttar mig och hjälper mig att våga tro. Men jag har alltid tvivlat. Jag tvivlar fortfarande på mig själv. Och jag får fortfarande höra, trots ett framgångsrikt UF företag, att jag egentligen borde satsa på något annat.

Jag tror att det finns någon mening med i princip nästan allt i livet. Jag menar, vi lär ju oss av allt vi går igenom. Men låt oss säga att dom skulle ha rätt, att jag inte kan bli fotograf i framtiden. Då tror jag iallafall inte att jag fotograferar och satsar på det nu i onödan. I så fall kommer det väl leda mig in på en ny stig i livet. Valet jag har idag är att antingen försöka bestiga det där berget som det står Fotograf på eller så står jag kvar nere på plan mark och ser på när andra når min dröm. Jag har valt, trots motvind och spöregn, att satsa, våga och kämpa mig upp mot min dröm. Den må vara bland molnen. Men jag ser ingen tillräckligt stor anledning för att stå kvar på plan mark. Detta tack vare mitt brinnande intresse och för att jag tycker att fotografera är det roligaste som finns. Vad jag menade tidigare var att om jag inte lyckas ta mig till toppen, så kommer jag iallafall ta mig högre upp för att kunna se nya perspektiv och nya utsikter i livet. Förstår ni vad jag menar?

För att kunna ta sig upp för, låt oss kalla det "drömmarnasberg", måste man tro på sig själv. Riktigt tufft med ett dåligt självförtroende. Ännu jobbigare om man dessutom får höra från andra att man egentligen är på väg upp för "fel" berg eller rent utav borde vända om och ge upp. Antagligen hör det en hel del ihop. När dessa åsikter kommer som en iskall regnskur i motvind så påverkar det självklart självförtroendet negativt.

Därför är jag så otroligt tacksam, att det faktiskt finns dom människorna också i mitt liv som peppar mig, tror på mig och uppskattar det jag gör. Jag vet faktiskt inte om jag hade stått där jag är över huvud taget utan det stöd jag fått. Mina tankar går till den som inte har samma stöd och mod att våga tro på sin dröm. Därför vill jag med detta inlägg tala om för dig, att jag tror på dig. Vad din stora dröm än är, så tycker jag att du ska våga drömma, våga tro och våga satsa, oavsett vad andra säger. Jag tror på dig!Likes

Comments

Jag citerar från mitt inlägg på Facebooksidan:
"Jag lämnar Falun och UF- mässan 2016 otroligt glad, trött och nöjd! Tusen tack för allt stöd och all hjälp jag fått ännu en gång. Vilken händelserik och minnesvärd dag! Med mig hem har jag diplom och pris i kategorin årets tjänst. 📷💕"

Det var min sammanfattning av det hela. Nu tänker jag låta bilderna tala. Jättekul om någon från mässan har hittat hit till min blogg! Låna jättegärna bilder om du eller ditt UF företag är med på någon bild. Var snäll och tagga mig så blir jag glad! Facebook: Fotograf:AgnesAchrén UF Instagram: @fotografagnes

Likes

Comments

När jag fotade åt Klackbergsbacken i vintras fick jag kontakt med en tjej från Svenska skidförbundet som jobbar med Lilla Världscupen. Hon fick mitt visitkort och några mail och samtal senare resulterade i att jag fick ett uppdrag att fota åt dem i Leksand! Jag är så glad och tacksam över att jag fick den här chansen. Så värdefullt är det att  synas och skapa kontakter!

Likes

Comments

Från att fått höra att jag skulle byta dröm och inte bli fotograf, till att få som uppdrag att fotografera Norbergs kommunalråd Åsa Eriksson.. Jag vill ABSOLUT inte vara skrytsam, men jag måste kanske få tillåta mig själv iallafall en gång att vara lite stolt. Jag följde min dröm, gav aldrig upp och gjorde det jag älskar. Det här är även en kamp mot mitt självförtroende. Och att jag ens existerar som fotograf nu i min kommun, att folk tipsar varandra om mig.. finner inte ord, det här är min dröm!! Hoppas ni vet att ert stöd och alla fina ord betyder så så så mycket för mig. Förhoppningsvis kan jag ge er tillbaka inspiration och modet att våga tro på era drömmar!

Hoppas ni får en fin vecka // En väldigt glad fotograf

Likes

Comments

I söndags fick jag träffa Felicia och ponnyn Cilla. Det var ett tag sedan jag plåtade häst sist men jag känner mig nöjd med resultaten. Jag är ju faktiskt lite rädd för de där stora djuren, men samtidigt är de så mysiga, fina och häftiga! Respekt! Hur som helst, underbart väder fick vi också! När man fotograferar djur så är det ju verkligen på deras villkor. Så det gäller att vara snabb och framförallt smattra av mååånga bilder! Cilla var så fin mot den vita snön så jag sa det att hon ser ut som en riktig sagohäst!

Likes

Comments

"Grop" där man nacksköt fångar

Ovanför, rester av ugnar där man brände lik. Nedan, rester av gaskammare

Här utfördes olika fruktansvärda expriment på människor

det var helt och hållet omöjligt att ta sig ut

​vad får ni för tankar, frågor och åsikter av att ha sett dessa bilder? Visst är det i princip omöjligt att föreställa sig? Stay in school kids, kom ihåg att kunskap är makt. Ju mer kunskap vi har om det som hände desto mindre är chansen att historien återspelar sig. Nästa inlägg tror jag blir med bilder ifrån städerna Bonn och Köln. 

Likes

Comments