Hon vaknar med ett moln över sig, ett grått risigt moln som trycker på hennes axlar vilket gör att hon ser kortare ut. Hopkrupen går hon mot köket, slänger en blick över axeln när hon lämnar sovrummet. Där bland skrynkliga lakan ligger en kropp som hon känner, men resten är för henne ett mysterium.

När hon cyklar till jobbet rinner tårarna på hennes kind, inte för att det är kallt eller blåsigt, utan för att hon rannsakar sig själv. Minsta steg tills ytterdörren smälldes igen rakt i hennes ansikte. Vad gjorde hon för fel när hon gick upp? Borde hon inte sagt godmorgon, inte lutat sig fram för att kyssa honom? Inte varit där över huvud taget?

Hon vet nämligen att när hon försöker prata med honom kommer han att lägga skulden på henne. Att det är hennes fel att det är som det är hemma. Att hon inte borde klaga, att hon har förändrats, att hon borde flytta för att han inte orkar med henne. Ändå stannar hon kvar.

Varför börjar vi älska oss själva mindre för att älska någon annan mer - och stannar trots hur relationen får oss att må. Jag har funderat mycket det senaste, mest för att många i min närhet inte lever i en sund relation men väljer att stanna ändå. Efter att ha funderat kring mig själv i min senaste relation är jag mycket skeptisk till att kämpa för någon som inte kämpar för mig. Jag ser ingen mening med att stanna för att man inte vill gå, men samtidigt vet jag att det är svårt eftersom någonstans bakom den fasad som din partner byggt upp, hukar och gömmer sig människan du blev kär i.

Många säger att de inte kan lämna eftersom deras partner inte skulle klara sig utan dem. Att det förmodligen är såhär det ska vara (att känna sig som inget). Att söka något bättre har snarare blivit något "fult" och vi borde "stå ut med det vi har" - NEJ säger jag. Vem säger att vi ska nöja oss, och när slutade vi bry oss om oss själva mest?!

Har du tänkt på att det finns en människa som du med högsta/största sannolikhet säkert ska leva med resten av ditt liv - . det är DU. Börja älska dig själv mer, sätt värde på vem du är och vad du förtjänar, bry dig om dig själv för att du är DU. Att lämna något som inte är bra är ingen svaghet utan en styrka.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag har haft så himla mycket i skolan på sistone, så idag när jag lämnade in den näst-sista uppgiften i kursen kändes det verkligen underbart. Kändes till och med som febern och förkylningen släppte lite grann. I förra veckan träffade jag en gammal kompis tillika lagkompis. Vi flyttade båda upp till Jönköping för att gå gymnasiet och spelade därför i samma lag under en längre tid. Det blir så tråkigt när man slutar med något, så som vi gjorde med ishockeyn, eller varför inte när man går ut gymnasiet. Man pratar mycket om att ses men det blir aldrig av. Man flyttar, träffar nya människor och växer in i en ny roll i en ny tid. Därför var det extra roligt att jag och Ellen äntligen tog tag i att ses - för vi trivs så bra i varandras sällskap. Vår fika tog ett oväntat avslut då vi bestämde oss för att det var dags att damma av skridskorna igen. 4 år sedan sist- HAHA, kalla oss crazy för det är vi. I söndags gick vi i alla fall på is igen med Hv71's bdamlag för att få lite känsla inför Torsdag då vi ska på try out med troja ljungby...Blir spännande att se hur det går!

I Måndags var jag och tjejkompisarna och firade Julias B-day på Prison island i Jönköping - herregud vad roligt man kan ha... mitt lag vann dock inte men vi kom på en tredjeplats (vi behöver inte nämna antal lag .. känns bättre då haha). Vi kämpade i alla fall och det syns nu, en svullen knäskål och blå-prickiga kroppar. Men vad gör det om 100 år?

Förresten vilket riktigt höstväder vi har fått nu, och det verkar hålla i sig. Jag sitter i min lägenhet med dubbla tröjor och filtar och tittar på dokumentärer, bara jag som älskar dokumentärer som om de vore godis? så om någon har tips på härligt spännande o intressanta dokumentärer hit me up!

Btw, har äntligen hittat min systemkamera så förhoppningsvis kommer det bli lite fina bilder såsmåning om.

pusss 

Likes

Comments

Idag är det en solig, härlig lördag här hemma och humöret är på topp. Jag tror det beror på att jag fick prata med min bästis i natt. Det är så svårt att hon flyttat till andra sidan jorden samtidigt som jag är så stolt och glad för hennes skull. - Hon är nämligen värd det!!

Hon bor i Kalifornien nu och lever Life, kika in på hennes blogg här och bli avundsjuka ;)

Det är i alla fall tur att Facetime finns för ibland känns det hopplöst men då är hon bara 1 call away. Samtidigt går jag runt hemma i Jönköping och längtar efter henne varje dag. Ibland tänker jag "perfekt dag att träffa jaci på bryggan, ta vår favvo sallad, rosé och bara prata strunt o mysa" men sen kommer jag ju på att hon inte bor här längre. Det är tungt, men som jag sa innan vet jag ingen som är så värd det som hon är.

Hon är verkligen goals på alla plan, hur coolt är det inte att hon redan som liten hade bestämt sig för att bo i USA när hon var runt 20+ och så gör hon det. NEJ vad jag tycker om henne. Längtar sönder tills jag ska åka och hälsa på henne.

Ni vet den där människan som kommer in och tar ert liv med storm. Personen som både finns där och pushar en ut i ovisshet och skapar härliga och sjuka minnen men samtidigt kan skapa enorm trygghet och vara en extra pelare i ditt liv. Personen som man ibland tänker är för bra för en, att man inte kan skänka lika mycket glädje tillbaka till. Till henne som suttit och tröstat mig otagliga gånger, som dragit med mig på upptåg som jag annars inte skulle fått uppleva, fått mig att våga vara mig själv mer. Hon som vet allt om en och det känns tryggt. Hon som jag delat de djupaste hemligheter med och aldrig är rädd för att det ska komma ut - för hon är min Main.

förlåt för dålig kvalité men min kamera var sönder - en av våra "sista" bilder innan hon flyttade.

Likes

Comments

Idag vaknade jag upp väldigt tidigt av solen som lyste in. Jag har alltid varit en morgonmänniska mer än en kvällsperson och jag älskar att gå upp tidigt och göra en riktigt god kaffe och känna att jag har hela dagen framför mig.

Varje fredag om jag är ledig brukar jag följa en viss rutin, nämligen att gå upp och göra den goda kaffen med skummad mjölk, sedan går jag ut och går. Det blir oftast runt munksjön här i Jönköping - mest för att det är så vackert, speciellt nu när det är lite kyligt på morgnarna. När jag kommer tillbaka blir det dusch, toningsinpackning för håret samt kaffemask. Kaffemasken är min absoluta favorit och så himla smidig. Det enda du behöver är kaffesump från morgonkaffet (eller blanda kaffe + lite vatten) och försiktigt skrubba/lägga på huden i ca 10 min. Kaffemasken är perfekt där du har mörka områden tillexempel under ögonen. Jag tycker alltid att jag ser piggare och fräshare ut efter och vem vill inte ha den känslan en fredag?!

Medan toningen och kaffemasken verkade så hann jag organisera om i mina garderober - något jag har behövt göra länge men som inte blivit av så nu var det ju skönt att jag hann göra det. Om några timmar ska jag möta upp mina tjejkompisar för en Taco friday på Akademin som sedan kommer fortsätta med mys hos Linnea, det ser jag framemot. Nu ska jag fortsätta att plocka o fixa i lägenheten.Likes

Comments

Idag har jag en sådan dag när man tar med täcket till soffan och myser ner sig med tända ljus, kaffe och en bra lista på spotify. Det duggregnar och blåser ute vilket gör att det känns ännu mer okej att inte göra något alls idag. Jag är ganska bra på att kunna vara själv och bara läsa en bok och ändå njuta av stillheten. Det vet jag att tillexempel att min syster inte kan göra och hon förstår inte hur jag gör. Men jag menar att det blir stressfritt jag tänker inte att jag missar något bara för att jag inte är med, som många andra kanske gör, utan jag ser det som ett sätt att betala tillbaka till sig själv, att hitta lugnet och släppa stress.

Igår var jag och Jönsson och åt på världens mysigaste (och godaste) ställe. Olgas Crepes i Jönköping. Vi har gått förbi i ca 2 år men aldrig ätit där så igår bestämde vi att det var dags - och vi ångrar det inte. Herregud vad gott det var, kommer förmodligen bli stammisar där nu. Jag tog en crepe med pulledpork, majs, tomat, ruccola, bbq sås och ost... HEAVEN. Det vattnas i munnen nu när jag ens bara tänker på det. REKOMDATION!

Igår hade jag även en jätterolig utekväll med mina tjejkompisar - spontant ör alltid bäst tycker jag! Vi gjorde roliga lekar och pratade om allt mellan himmel och jord precis så som tjejkvällar + vin brukar bli i vårt gäng. Jag är verkligen glad att jag finally flyttade in till stan så jag kunde umgås mer med vänner och att jag fick möjlighet att lära känna dessa underbara tjejer bättre under mitt sista år på högskolan. Vi tar verkligen vara på tiden och festar ganska mycket just nu, men det tycker jag är okej, jag menar vi kommer ju snart börja jobba och då blir det inte lika många sena onsdagskvällar på Akademin.

Nu ska jag nog sätta igång en film och fylla på kaffekoppen

puss.


Likes

Comments

Det har gått väldigt många dagar sedan du sist tog plats i min hjärna. Jag kände att jag äntligen kunde lämna dig, mig och "oss" bakom mig. Jag kände mig stark och lycklig, oslagbar. Jag har alltid sagt till mig själv och vänner att, man får ge det 365 dagar - sedan är man över det. Jag har trott på det och jag hade läkt.

För ca 1 år sedan tog jag ett av mina livs svåraste beslut. Jag var tvungen att göra slut med killen som jag trodde jag skulle dela livet med. Inte för att jag själv kände mig säker i beslutet utan för att han inte vågade. Han var feg genom hela vår relation - kunde aldrig ta beslut. Jag tror det var därför han betedde sig som han gjorde på slutet. Han kunde aldrig prata, hade aldrig tid, ringde och skrek på mig, gömde sig. Jag minns så väl dagen jag fick semester om hur lycklig jag var för att vi tidigare bestämt att jag skulle åka upp för att träffa honom (det hade gått 4 månader sedan sist, han bodde i norrland o jag i skåne efter att vi flyttat från Linköping där vi bodde ihop). Jag satt i bilen, satte på min favorit låt och lät mobilens signaler tuta fram. Plötsligt slutade signalerna låta och jag lät mina ord dansa iväg från min tunga om vilket flyg jag skulle ta och om hur kul vi skulle ha, om hur mycket jag saknade honom. Det var tyst i två sekunder sedan hörde jag "Kan du förhelvete sluta ringa varjegång jag festar!!!" sedan sa det klick. Jag kom ihåg känslan, hur han dödade mig inifrån. Om han hade pratat med mig hade jag ju vetat att han va på fest och då hade jag inte ringt. Vi pratade inte på två veckor eftersom jag bestämt att han fick ta beslutet om att be om ursäkt. Min semester tillbringade jag hos mamma och pappa på lantstället. Jag grät många nätter den sommaren. Men han återkom sa förlåt, att han hade det jobbigt. jag sa till honom att om du vill göra slut så gör du det nu, du sårar mig mer om du låtsas. Han sa nej.

Vi sågs aldrig igen. Två månader senare var jag tvungen att göra slut. Det var jobbigt, vi hade delat så mycket ihop. 3 år av kärlek, bråk och upplevelser. Men jag insåg att han aldrig skulle våga ta beslutet så därför fick jag göra det åt honom.

Efteråt åkte jag till Usa, jag lärde mig älska mig själv mer och att aldrig älska mig själv mindre för att älska någon annan mer. Jag började hitta tillbaka och va stark.

365 dagar + 12 dagar

Jag föll handlöst, tappade allt jag byggt upp på 365 dagar. Blev den lilla osäkerheten igen, kurade ihop mig till en boll och tårarna kunde inte sluta rinna. Killen jag en gång älskat, levt ihop med och försvarat från otrohetsrykten hade varit otrogen mot mig.. och jag fick veta det via Instagram 1 år senare. Jag trodde jag skulle dö - på riktigt. Han hade 1 år med sin nya tjej, 1 år och 12 dagar senare än vad jag dumpade honom förra året. Plötsligt föll allt på plats, hans beteende, hans ursäkter hans humör och det folk hade insinuerat till mig. Jag kände mig dum, blottad, sviken, ledsen men mest av allt arg. Arg över hur jag varje gång fått höra rykten blåst bort dem eftersom jag "kände honom, han skulle aldrig göra så" - för det var så du sa, otrohet var det värsta du visste och det värsta man kunde göra mot en annan människa. Jag är arg över att du ljög, att du inte hade mage nog att berätta, att du inte trodde jag skulle få veta, att jag stod ut med dig så jävla länge. Jag är glad över att jag dumpade dig, att jag lärt mig en hel del sedan sist, att jag inte är människan som är falsk, att jag inte sårat en annan människa så på djupet som du gjort, att jag kan stå rakryggad och att jag kan ta tag i problem och gå vidare. Du kommer alltid bära med dig en tyngd i ditt hjärta - eller kommer du? Du är trotts allt inte den som du utgav dig för att vara,

Min text är väldigt förenklad, allt jag vill säga går inte att skriva - de människor som känner mig vet om hela historien men detta inlägget skriver jag mest för mig själv, för att rensa systemet. Om du läser detta, av någon konstig anledning, hoppas jag du förstår att jag tillskillnad från dig är stark, målmedveten och otroligt rakryggad när jag går ifrån dig ännu en gång.


Likes

Comments


En stor kaffe med skummad varm mjölk och propudd med banan - BÄSTA starten

Likes

Comments

Nu har det gått tre månader sedan jag åkte hem från USA. Jag skulle ljuga om jag sagt att jag inte saknar det. Det är en speciell frihet att ge sig av och bygga upp ett nytt liv på en plats där ingen känner en eller vet vem man är. Visst, det kan vara tufft i början att lämna alla kompisar, familj och säkerheten - men det man får för mödan gör verkligen alla tårar och vakna nätter värt det.

I ärlighetensnamn har det inte gått en enda dag utan att jag tänker på vad mina kompisar i USA gör. Jag har funnit vänner där som jag vet att jag kommer känna mig "hemma hos" resten av mitt liv. De blev som en extra familj. Det är givetvis kul att komma hem till alla kompisar här hemma men efter ett tag är man inne i samma vardag som man var innan man åkte - vilket kan vara lite farligt. Då tänker jag framförallt på att man lär sig och växer så mycket i sig själv när man åker och att det då blir trist att inte bygga vidare på det (sig själv) när man kommer hem igen.

Innan jag åkte var jag en ganska hyffsat utåtriktad person men jag hade en väldigt ångest över att bli bedömd hela tiden (eller tanken på att folk kunde göra det). Jag kände mig inte hemma i mig själv och var osäker - fast jag kanske spelade säker och tuff så var jag i självaverket ganska vilsen. Det kan säkert ha en koppling till att jag nyss hade gått ur ett långt förhållande som typ hade tagit upp nästan hela min vakna tid i tre års tid. Jag hade ångest över att gå och handla för att jag kände att jag inte dög och jag över-analyserade ALLT. Vågade inte göra saker för jag tänkte att jag var för stor, eller för ful eller för konstig osv osv. Det var helt enkelt mycket som inte stämde och jag tror att (framförallt) min familj kände på sig att jag inte riktigt visste vem jag var, därför pushade de mig lite extra till att faktiskt våga åka och släppa allt här hemma. - Vilket jag är väldigt tacksam över idag!!

I USA lärde jag känna mig själv, jag bestämde mig för att sluta överanalysera, bli tjejen som vågade, tog plats och accepterade sig själv, och säkert mycket därtill. Det är häftigt att sitta vid datorskärmen och skriva detta nu för jag känner exakt samma känsla som då - jag kände mig LEVANDE, mer levande än jag känt mig på flera år. Det finns mycket exempel jag dra som gjorde mig levande, men det skulle bli för många så därför gör jag inte det haha.
När jag kom hem åkte jag på festivaler,något jag aldrig skulle gjort innan efter som det "inte var min grej" men det är fel FÖR DET ÄR SÅ MIN GREJ!! Jag reste, jag gick rakryggad, jag älskade livet, och jag kör det verkligen(bestämmer vägen) istället för att vara en osammanhängande passagerare.

Vad jag vill komma fram till är egentligen samma klyscha som alltid - SHIT vad man växer som människa. Jag tror faktiskt jag får fortsätta med detta inlägg en annan dag för det finns så mycket jag vill berätta, men låt säga att detta är en bra början...


Min topp 3 om du vill ha förändring🌟

1. Flytta (behöver inte vara utomlands men någonstans där du kan "börja om")

2. Skriv upp 3 saker som du önskar att du vore (ex: mer utåtriktad, positiv & strukturerad) - och genomför/bli dom

3. Köp Hanna Widell & Amanda Schulman's The golden year - LÄS LÄS!!Likes

Comments