Header

När jag var i Partille i måndags och shoppade köpte jag en bra sak till hundarna på Glitter. Jag hittade en smyckeshållare som var tillräckligt stor för att kunna hänga koppel på och ev halsband/selar oxå om dem inte är för stora. Men koppel funkar bra iaf, både smala och breda. Jag hade spanat in den lite förut och den kostade bara 65kr, så jag köpte den. Blev riktigt nöjd faktisk, lite mer organiserat bland hundarnas saker nu. Fördelen är ju att man kan hänga den lite vart man vill och slipper skruva upp mer krokar på väggen. 🙈

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Heeej! Idag är det 2 dagar kvar tills jag, mamma och Emma åker upp till Stockholm för att kolla på Ungdoms SM. Emma kommer till mig idag (Onsdag) och kommer sova här tills hon följer med upp till Sthlm och lämnas över till Cornelia.😉 Även om både hon och jag var anmälda till U-SM för bara någon månad sedan ska varken jag eller Emma tävla längre. Jag kan inte tala för Emmas del, men varför jag och Nova inte ska/får tävla är p.g.a noskvalster som Nova fick för ca 2 veckor sen. Eftersom hon riskerar att smitta andra och det inte heller skulle vara bra för hennes välmående får vi inte tävla igen på minst en månad enligt både regler och veterinär. Hennes sista dos medicin får hon på Fredag innan vi åker, sen dröjer det inte så jätte långt innan vi är på G igen!

Eftersom jag inte kommer tävla ska jag försöka fokusera på att ta kort istället, speciellt på dom jag känner. Är även jätte pepp på att träffa folk jag har kontakt med men aldrig träffat, även dom jag redan träffat som ex bästiis Rebecka! Jag ska även heja rejält på kompisar och speciellt på mitt lag Team minis in motion (eller borde jag säga gamla?😓) nu när jag tyvärr inte kan vara med och jaga pallplats med dom längre.. Jag beställde min lagtröja långt innan jag visste att vi inte kunde vara med. Vet inte vad jag ska göra med den, känns så fel att ha på den nu och jag tror ni förstår varför.

Men som tur är så har jag Yatzy som jag kan träna med iallafall, vi ska på kurs både idag och imorgon för Fiona Lövdinger i Göteborg. Inte agility dock utan allmänlydnad. Emma kommer då få följa med vilket är ett + för min del.😊

Hoppas vi ses på U-SM!! //Elin

Likes

Comments

Igår bestämde jag mig för att jag skulle åka till klubben och träna med bara Yatzy. Jag visste inte om jag skulle palla två super taggade agility hundar den dagen, så jag tänkte låta Nova stanna hemma. Jag tänkte efter lite och bestämde mig för att ha med Nova ändå.

Det gick strålande bra! Det var kossor ute bredvid planen och team Lyxlirarens var nere vid nedre plan och tränade lydnad med ordförande Emelie och en tjej som kallas Jossan. Men Yatzy brydde sig inte ett skit, Nova visste jag redan inte skulle påverkas. Yatzy som i vanliga fall är livrädd för kor!😆 Det kanske va lite stökigt i mellan åt men jag är jätte nöjd ändå. Fokuset låg på Yatzy då jag hade planerat träningen efter honom, vi körde en blåbärsbana som jag hittat på nätet och gjort om i början. Nova fick köra den på lite annat vis och var jätte duktig!! Hon är inte lika snabb som Yatzy men jag älskar ändå hennes glädje över att få köra med mig<33

Min kusin var med så jag fick rundorna på film! :D Senaste gångerna på klubben har jag varit själv så jag har inte fått något på film. Hoppas ni tycker det ser bra ut kram//Elin & Nova, Yatzy

Likes

Comments

Hej! Alla har vi våra egna historier om hur vi började med agility. För vissa kanske det var att ens föräldrar själva är agilityförare och man lixom valde att följa deras fotspår, eller att en släkting eller kompis höll på. Men för mig började det med en blomsterpinne.

Min farmor skaffade Yatzy efter att deras äldre hund Peppo blev överkörd av en bil och dog i April 2015 (blir tårögd bara utav att tänka på det). Peppo gästade min blogg och instagram då och då, så vissa av er vet ungefär vem han var. Men för er som inte vet tar jag det lite snabbt.

Peppo dog i en olycka som 8 år. Han var en blandning mellan JTR och DSG vad jag vet, minns ej de andra raserna. Jag tränade honom i agility på låg nivå. Han var väldigt bra vän med Nova och har funnits där för mig så länge jag kan minnas.

Nu vidare till hur allt började. Jag var ungefär 12 år (året var då 2013) när jag hittade en blomsterpinne ute i trädgården. Jag satte den mellan ett träd och en spade som jag satt ner i marken och fick Peppo att hoppa över pinnen. Jag tycket att det var sjukt kul, och ändå var det bara en blomsterpinne han hoppade över. I början kallade jag det för Cirkuskonster och lekte typ att vi var på cirkus XD. Jag visade dessa konster för min hundfantast till faster som vart utbildad instruktör i agility sedan 2009. Hon sa att det var ungefär agility jag höll på med. Jag visste inte riktigt var det var hon pratade om fören hon visade mig riktig agility, efter det var jag helt blowed away. Efter den dagen var jag fast i agilityn, blev så fascinerad utav denna underbara hundsport.

Min farbrors ex hade tydligen tävlat med Peppo förut så han kunde ju redan agility sen några år tillbaka. Peppo hade inte kört på länge när jag började med honom men han kunde fortfarande det allra mesta. Så jag satte ihop en bana i trädgården så bra jag kunde, resultatet blev ungefär såhär:

Haha asså gud. Denna bild publicerade jag på instagram den 3:e April 2013. Jag kan märka ut många fel nu i efterhand, och som många andra nya i sporten stavade jag agility med två L. Men erkänn att det var en ganska kreativ tunnel utav kompostgaller och dynor jag hade gjort iallafall XD.

Under detta året när jag ändå hade varit riktigt aktiv med honom redan sen förra året med aktivering, skötsel av klor och päls osv, träning etc insåg mina föräldrar att jag verkligen var intresserad utav att ta hand om en hund. Så min dröm som 12-åring gick i uppfyllelse och jag fick en egen valpis redan 2013. Den valpisen var Nova och idag har även hon en karriär i agility<3

Hoppas ni gillade min lilla historia om hur jag började med agility.! Skriv gärna oxå om hur ni började med agility/hund och säg gärna till mig så jag kan läsa det. Ha det bra kram// Elin & Nova, Yatzy

Likes

Comments

Hej! Amanda ( @skithundar ) tipsade mig om att skriva inlägget "en ras ur varje rasgrupp", det lät kul så jag tänkte göra det idag. Man gör precis som det låter så vi sätter igång helt enkelt.

Grupp 1: Vall-, boskaps- och herdehundar

Det är raser från denna grupp som är dom absolut vanligast i agility som T.ex. Sheltie, Aussie, kelpie och såklart den överlägsna agility-rasen Border Collie. Det var lite svårt för mig att välja men jag tror att jag väljer Shetland Sheepdog. Det värkar va en simpel, lättlärd, samarbetsvillig, mysig och liten ras. Jag älskar att tävla small vilket jag gärna fortsätter med i framtiden, men vem vet, jag kanske köper mig en large någon dag.

Själv så vill jag ha en Bi Blue (färgen) Shelties, såå fina! Foto: Anna Jakubu

Grupp 2: Schnauzer och pinscher, molosser och bergshundar samt sennenhundar.

I denna grupp ingår Yatzy som är en Dansk-svensk gårdshund, men det är dock inte den rasen jag kommer välja. Jag känner inte så många dansk-svenskar men vad jag förstått är det inte bara Yatzy som är en liten mini IPO malle. Visst de är en bra agility ras och om man tränar dom bra är dom duktiga. Yatzy är fkn helt underbar, men rasen är dock lite för "extrem" enligt mig. Så jag väljer Dvärgschnauzer svart, svart & silver och peppar & salt (svårt att bara välja en) Min kompis har en i peppar och salt och hon är sååå fin och mysig. Hunden heter Wera och faller mig väldigt bra i smaken.

Alla bilder kommer från: http://www.dvargschnauzer.se/aringrets-svenskfoumldda-vinnare-2015.html

svart, svart & silver, pepper & salt

Grupp 3: Terrier

Kanske inte min absoluta favorit grupp men eftersom jag ska välja en så väljer jag Cairnterrier mest baserat på utseende då jag inte kan så mycket om rasen.

Foto: Tistelöns Kennel

Grupp 4: Taxar

Denna grupp består endast utav taxar men det finns ju olika typer utav taxar, så jag väljer långhårig tax som jag tycker är väldigt fina.

Bild: kennel Yam-yam´s

Grupp 5: Spetsar och raser av urhundstyp

I denna grupp väljer jag mittel (tysk spets/ mittelspitz) som är en jätte fin ras som inte är så ovanlig i dom mindre agilityklasserna.

Här är en bild på Emmie Johanssons mittel Mushu som är en utav hundarna på årets startfält i agility SM i Växjö. Bild: Canine Rush (min favorit agility-fotograf, alltid oerhört fina bilder)

Grupp 6: Drivande hundar samt sök- och spårhundar.

Större delar utav denna grupp består utav jakt hundar vilket inte alls är min typ av raser. Skulle aldrig kunna tänka mig att jaga heller. Men jag väjer Dalmatiner rent utseendemässigt. Tycker dom är rätt fina med alla sina prickar.

Bild: http://www.jaegers-dalmatiner.de/

Grupp 7: Stående fågelhundar

I denna grupp väjer jag irländsk setter. Tycker som är fina och funkar ju faktiskt i agility, kanske inte det man borde satsa på men dom är ju inte helt omöjliga iaf. Gick agilitykurs 2 tillsammans med en setter.

Bild: SKK

Grupp 8: Stötande hundar, aporterande hundar och vattenhundar.

Utan att tveka väljer jag Tollare som är en riktigt fin ras. Dem är rätt vanliga i agility och vi har flera ekipage på klubben med tollare.

Detta är en bild på Elins tollare Olle ( medgladjeoiver.blogspot.se ) som faktiskt är en utav dom finaste tollarna jag vet. Visst är han urtjusig!?

Grupp 9: sällskapshundar

Vad jag märkt är detta kanske inte direkt den populäraste gruppen bland andra bloggare men jag själv gillar den. Det finns ett par raser i denna grupp som är bra på agility t.ex. Pudel (väldigt vanlig i agility), papillon, Boston Terrier, Cavalier och Bichon Frisé. Det är kanske inte en överraskning att jag kommer välja Papillon i denna grupp. Nova har Papillon i sig och vår bästa träningskompis Julia med Harry har en papillon, Tezzie är en papillon och flera på min klubb har papillon. Det är en väldigt energisk och aktiv ras som är arbetsvillig. Funkar i de allra flesta sporter men enligt mig framför allt i agility. Ser ofta papillons på tävlingar då jag lägger märke till dom. Vi får ju inte missa att nämna öronen heller, riktigt fina.

Grupp 10: Vinthundar

Hehe denna grupp är inte heller en stor favorit. Men låt detta gå snabbt, jag väljer Whippet.

Hoppas ni tycket detta inlägg var kul att läsa! Ha det bra karm// Elin & Nova, Yatzy

Likes

Comments