Okej, igår hade vi den sämsta träningen på länge men så kan de ju också vara ibland.

Stella var inte sig själv helt enkelt. Hon kändes inte så fokuserad och gjorde lite som hon själv ville. Hon hade inte heller bra fart. Men jag tror att det kan hänga ihop med att hon snart ska löpa.

Om ca 1 vecka ska vi tävla igen. Hoppas att jag hinner få till någon bra träning med bra känsla innan dess. Just nu känner jag mig inte så pepp faktiskt, men hoppas det kommer 💪

Blev tyvärr inte så mycket att skriva

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Veckorna rusar iväg och jag har så mycket att göra så att jag hinner oftast inte blogga, tyvärr. Det är tvätt, städning, promenader, matlagning, hundträning och massa mer sen helt plötsligt har dagarna rusat förbi.

Imorgon är det agilityträning med skolans träningsgrupp igen, tänkte utvärdera hur träningen gick i ett inlägg efteråt. Så vi får se om inlägget kommer upp imorgonkväll eller senare. Jag tycker träningarna har gått så bra på sistone och det vi har lagt mest fokus på är slalom. Slalomet har verkligen varit ett problem för oss på de senaste tävlingarna, men om lite mer än 1 vecka ska vi tävla igen så då får vi se hur det går med slalomet.

Annars händer det inte så mycket mer här i Forshaga denna vecka då vi åker hem igen på torsdag. Förresten så har jag ju inte berättat att i söndags när jag och Stella satt på bussen från Dalarna till Forshaga så krockade bussen med en älg! Det var lite läskigt tyckte jag men Stella tog det jättebra, och låg bara kvar i sätet. Ingen i bussen blev allvarligt skadad som tur var.
Likes

Comments

Kort och rolig dag i skolan. Heidi Billkvam var i skolan och pratade om tävlings psykologi, wow vad bra hon var. Hon pratade så att man blev rörd och rös. Samt att hon kunde förklara allt på så bra sätt, man sätt liksom där och tänkte wow. Jag fick så mycket inspiration till att träna och tävla. Men jag fick också mycket att tänka på, mycket smarta tips att klura på. Spännande!

I helgen kommer Calle och hundarna till Forshaga för första gången. Saknar och längtar verkligen efter dem! Men vi har inga speciella planer för helgen. Blir säkert några promenader i skogen och att åka runt och kolla lite. Har i princip bara sett Forshaga centrum och skogarna här i kring. Så det ska bli kul. Synd bara att helgerna går så snabbt..Likes

Comments

Idag för precis ett år sedan hämtade jag hem min Stella. Jag minns precis hur det var när jag kom till stället där dem bodde, Stella var riktigt försiktig och när jag satte mig på huk kom hon försiktigt fram till mig och gav mig en puss. Det är en sån stund jag alltid kommer minnas.

Jag visste sedan innan att du var "lite" rädd för bilar och trafik, men det visade sig ganska snabbt att du även hade fler rädslor. Folk och främmande hundar var ju också riktigt läskigt.

Det gjorde ont i mig när jag såg att du inte ville gå ut och gå en enkel liten promenad för att du var så rädd att du bara kunde ligga på backen.

Jag la mycket träning på att allt som hade med bilar och promenader skulle bli roligt, att du skulle vilja följa med oss. Till en början åkte vi bara ut i skogar, grusgropar och liknande där det inte fanns andra människor, bilar och annat du var rädd för. Bara för att leka och ha kul. Tillslut ville du själv hoppa in i bilen och följa, för du visste att de skulle bli kul. Vi ökade det och började åka till platser med mer folk och bilar för att sitta och bara titta, äta godis och ha det bra. Det blev även mycket annan träning under detta år.

Idag har jag en hund som vill följa överallt, inte ett dugg rädd för bilar, klarar av många fler olika miljöer och situationer. Hon har klarat ett hanteringstest, följer med mig till skolan varje dag, kan vara i hundstallet.

Alltså all träning har varit så värt det! Vi fortsätter träna på att hon ska vara trygg på tävlingsplanen, jag tror att vi kommer lyckas. Tänk att vi tillochmed hunnit ta en pinne liksom, och jag har endast tränat och haft henne i ett år. Jag är sjukt jävla stolt kan jag ju säga. Hon är som en helt ny hund 🌟
📷- Amanda Dahlin

📷​- Synne Åkre

Min lilla sheltie var tillochmed trygg med en helt ny hund i lördags, och dessutom så var de ju en stor hund också. Duktig tjej!

Likes

Comments

Jag och Amanda har dragit igång en grupp på facebook för oss agilityintresserade här på Forshagaakademin. I torsdags hade vi en träning där inte en enda människa kom med och ville träna med oss, sjukt jävla trist tycker jag. Men jag lever på hoppet om att gruppen var så ny och vi la ut att vi skulle träna med så kort varsel. Nästa gång hoppas vi på att någon vill vara med. Jag behöver liksom träna med mycket störning.

Även fast det bara blev jag och Amanda som tränade så hade vi en grymt bra träning! Tror att både jag och Amanda är lika nöjda med det passet. Jag får så mycket tips av Amanda att tänka på, vilket gör att det går så sjukt mycket bättre, grymt tacksam för det! Lär mig nya byten, vart jag ska placera mig osv.

Träningen gjorde mig så pepp på att träna mer, och jag anmälde mig tillochmed till en agilitytävling nästa månad i Karlstad.

Videos från träningen hittar ni på vår instagram @agilitymaniacsLikes

Comments

Tisdag, längsta och jobbigaste dagen på veckan... skola 8-17. Dock så är de inte jättejobbigt när vi får läsa/skriva uppsatser om olika raser. Om det hade varit att lära sig om något icke hundigt så hade det ju varit värre.

Jag och Amanda bestämde iallafall att gå till skogen Sisu ikväll. Det är så kul att gå runt och kolla in nya plaster som man aldrig varit på och bara chansa på vilket håll man ska gå åt. Promenaden blev 2h lång så vi kom hem runt 21 och då hade jag varken hunnit äta middag eller duscha innan så det blev ju ganska sent ikväll.

För övrigt så tycker jag att det går bättre och bättre med Stella i hundstallet och när vi tränar. Dem som är i hundstallet säger att hon är lugn i sin box, så det är bra 👏

Likes

Comments

Meningen med att jag skapade denhär bloggen var bl.a. att jag skulle kunna uppdatera från min tid i Forshaga liksom. Av olika anledningar har jag inte känt för att uppdatera, men tänkte försöka börja med de nu.

Sitter iallafall i bilen påväg dit, med blandade känslor som vanligt.. Ser iallafall fram emot att hundsports 2orna och 3orna börjar nu.

Sen får vi se vad resten av veckan har att bjuda på 👋

Likes

Comments

Halloj!

Denna vecka är vi hundvakt åt sheltien Exxit när hans matte Amanda är på tollarspecialen. Jag har sommarjobbat färdig och är nu ledig fram tills jag börjar i Forshaga. Imorgon tar vi husvagnen och beger oss av mot Svenstavik och hundutställning! Nåja, nog om detta för de var inte alls det inlägget skulle handla om.

Jag har länge känt att det hade varit bra med en lista över alla sheltieuppfödare i Sverige som HD/AD då jag själv letat efter en och sett fler som efterlyst om det finns någon liknande lista. Så i tisdags bestämde jag mig för att börja göra en, jag tycker att det både är intressant och roligt.

Även fast det inte är ett krav från sssk att röntga avelsdjuren så skulle jag aldrig köpa valp från icke friröntgade shelties. Varför det då? Jo, eftersom det förekommer höftfel i rasen så skulle jag inte chansa att köpa valp från föräldrar/släkt som inte är röntgade. Man har ju ingen aning om vad dem har för höfter.. Och jag som vill ha en hund som ska kunna hänga med på de mesta, och främst agility då vill ju ha en hund som håller. Agility kräver rätt mycket fysiskt.

Fick några negativa kommentarer på mitt inlägg. Men jag blev så himla glad över att majoriteten var positiva, att det finns så många kloka människor. Visst alla tycker olika, men varför skulle det var negativt att röntga? Om de nu skulle vara så att ens hund får väldigt dåligt resultat på röntgen så får man ju tänka att det var bra att röntgade så att man slipper ta valpar på hundar med dem resultaten och föra vidare det.

Jag blev också överraskad över hur många kennlar som faktiskt finns på listan hittills! Något mer som gjorde mig väldigt glad var att jag har inspirerat en tjej till att göra en likadan lista i Norge, superbra tycker jag.

Fick även kommentarer om att man inte skulle stirra sig blind på vissa fel.. Alltså att det var dumt att utesluta att kolla på valpar från kennlar som inte röntgar osv. för att det var så mycket som spelar in vid köp av valp. Det är väl självklart att jag fattar att hunden inte bara består av höfter... det förstår väl vem som helst att det inte bara är höfter jag går runt med i mitt hundkoppel, eller? Jag är fullt medveten om att friska hundar,mentalitet, ögon, kemi mellan valpköpare och uppfödare mm. spelar in! Men eftersom jag tycker röntgen också är en av de viktigaste punkterna så kommer jag inte kolla efter valp på en kennel utanför listan som inte röntgar avelsdjuren. För jag tror inte att jag behöver kolla utanför den listan över dem som röntgar, för visst tror jag att man kan hitta någon bra av de 36st kennlar som just nu står med på listan över dem som röntgar, eller?

Kul i alla fall att så många tyckte att det var ett bra initiativ. Glömde nog att nämna att ni hittar listan i gruppen Shetlands sheepdog Sverige på Facebook. Alla kommentarer och diskussioner finns även under inlägget om någon vill läsa 😊


Likes

Comments

Första pinnen är ju alltid något speciellt!

I helgen var vi i Munkfors och tävlade, 2 dagars tävling. Riktigt trevlig tävling och fin tävlingsplats. Stella kämpade på bra i värmen, dag 2 var bättre än dag 1. Jag tror att dag 2 kändes bättre för Stella när hon hade hunnit vara där dagen innan och blivit lite van med platsen osv. Hon vart tryggare och vågade "släppa loss" mer dag 2.

På söndagen lyckades vi springa en felfri runda och komma på 2:a plats med vår första pinne! Äntligen, känslan var underbar och jag kan ju säga att jag nästan satt och grät av glädje efteråt. Det är andra gången i mitt liv som jag får lämna in en tävlingsbok, hoppas verkligen att jag får göra det många gånger till.

På söndagen gjorde hon en tjuvstart i agilityloppet, sprang ifrån mig och upp på balansen... alltså det är ju inte rätt men på något sätt kändes det ändå bra 😂 Att hon vågar lämna mig och för att hennes hindersug på balansen var så enorm. Jag satte om henne i starten och körde klart banan så som den skulle vara, tyvärr blev det väldigt struligt i slalom och hon ville bara springa till nästa hinder. Denna tävling är nog den första vi har misslyckats så på slalom, men nu vet vi ju att vi ska träna på det.

Nu laddar vi om för Gagnef-Floda i helgen, 2 dagars agility igen.


​Ser nästan ut som att Stella ger bitchblicken för att hon inte vann 😂​👆

Likes

Comments

Här blir de inte mycket till bloggande just nu känner jag..

Jag har jobbat hela denna vecka och har en till jobbvecka framför mig. När jag jobbar är hundarna hemma med husse.

Just nu sitter jag i bilen påväg mot Munkfors, 2 dagars agilitytävlingar med bara Stella står på schemat. Ser ut att bli varmt i helgen, jobbigt för oss alla.. och Stella har ju såklart inte samma tempo som vanligt när de är så varmt. Men vi ska ha kul och göra vårt bästa!

Nästa helg blir de 2-dagars tävling i Dala-Floda, även där blir de bara Stella.

Just de, vi gör ju debut i agilityklass nu! de hade jag nästan glömt 😂🙊

Likes

Comments