Vardag

Hej! Har vart stilla med uppdateringen någon dag beror mest på att skolan startade igår och så hade jag ridning så tänkte inte på att blogga så får göra det nu istället.

Första dagen i skolan igår. Känns väll helt okej och såklart jättekul att träffa kompisarna för jag går i en jättebra klass som jag trivs i. Är inte lika taggad på nationella proven men det går säkert bra och ändå onödigt att stressa upp sig allt för mycket nu över dem.
Idag gjorde vi en utflykt till skansen vilket kändes onödigt som bara den. Vi gick runt i 4 timmar och kollade på djur som var i supersmå inhägnader, tycker verkligen inte om skansen/kolmådern mm för dem har djuren i väldigt små utrymmen med det har utomhus det är liksom en hel jord som dem kan röra sig på. Älg ser men ändå väldigt ofta när man åker bil så bara onödigt att ha dem i bur samt dem andra djuren också. Vi började hallfall klockan 08.10 och kom hem 14.15.
Imorgon går vi från 08.10 till 14.00 och schemat som vi fick igår följer vi på måndag nästa vecka. Så det blir 2 till onödiga skoldagar innan det är helg. Vi får se hur uppdateringen är för är verkligen inte gjord för att gå upp 06.00 och lägga mig 23.00 för lite sömn men kan inte lägga mig tidigare för då somnar jag inte.

Nu ska jag ge mig ut om ett tag och träna med Frasse.

KRAM!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Allmänt, Vardag

Hej! Idag är det min sista dag på sommarlovet för 2017. Det har gått på tok förfört men har hunnit med mycket ändå under sommaren och haft ett jättebra lov. Ska ändå bli jättekul att träffa alla igen för vissa har jag inte sett på ett tag av dem som går i klassen så det blir kul.

Gårdagens träning med Frasse gick kanon men han hade så mycket energi och fick sprang och sprang i 190 runt och runt så han blev väldigt trött i slutet och lyssnade inte. Men innan han blev sådär jättetrött var han riktigt duktig. Tränade med honom länge i Lördags r så undrar vart all energi kom ifrån igår haha. Ska träna med honom idag så får han vila imorgon eftersom jag har ridning Tisdag och Fredag.

Nu ska jag gå ner och sätta igång en tvättmaskin med sängkläderna för hittade Frasse imorse liggande på mina huvudkuddar så då känns det bäst att tvätta och bädda nytt.

Börjar 13.00 imorgon och slutar typ 14.00 bara upprop, så onödigt.. På onsdag drar hela åk 9 till skansen också onödigt tycker jag men men vad ska man göra åt det? Sedan har jag ingen aning om vad som händer men det lär mina lärare informera oss om imorgon.

Citatet ovanför är så sant <3 Hoppas ni har en bra dag så skriver jag er senare! KRAM

Likes

Comments

Inför tävling , Vardag, Inför träning

Hej! Har inte gjort speciellt mycket under förmiddagen utan tagit det mest lugnt, om man inte gjort det tillräckligt under sommarlovet? Imorgon är det sista dagen på sommarlovet och det känns som jag konfirmerades för bara någon vecka sedan men det är betydligt längre över 1 månad. Tiden flyger alltid iväg under lov och lediga dagar vilket är rätt tråkigt men har haft ett jättebra lov & ska bli kul att träffa alla igen.

Ikväll är planen att åka till brukshundsklubben runt 8 tiden för det är en kurs i nosework från 17-19 så då passar det bra ifall vi kommer efter för det är alldeles för varmt för att träna nu. Så det hoppas jag blir av annars blir det träning senare ikväll på tomten.

En vecka kvar tills märstahoppet ska verkligen bli så kul och PM brevet har kommit så agility klassen startar sin banvandring 8:45 sedan är det XL osv och banvandring för varje klass. Lunch paus efter agility klassen och banbygge till hopp klassen där jag och Frasse ska vara med i L klassen så vi ska gå banvandring ihop med XL klassen innan dem startar sin klass. Dagen innan tävlingen för man reda på startplats hoppas jag är hamnar rätt långt fram för det är 35 startande i L klassen och ungefär om inte mer i dem andra klasserna.

Mamma har bakat en bulldeg så vi ska baka bullar om endast några minuter, så mysigt när det vart lite halv dant väder underdagen mulet men nu kom solen från ingenstans, skönt med värme.

Hoppas ni får en bra dag så skriver jag mer om hur det gick på träningen + om Märsta tävlingen om en vecka!

Puss och Kram

Likes

Comments

Vardag

Han är allt lite knasig går och lägger sig i mitten av tunneln så jag inte ska ha någon chans att kunna ta hans leksak, haha. Trots att han är knasig så är han faktiskt världens sötaste hund. <3

Likes

Comments

Shopping

Hej! Idag så gjorde jag och pappa en "utflykt" till Arninge och täby och fixade lite smått och gott. Vi fick med oss en transportbur till Frasse ifrån Arken zoo i storlek L. Som ni ser på bild 1 så får Frasse plats i buren och han gillar den verkligen. Det är en canvasbur ifrån dogman som är väldigt praktiskt då den går att fälla ihop och förvara den i väskan man fick till. Det finns en hel del smarta utrymmen där man kan förvara saker vilket är jättebra när man är på tävling och inte vill hålla i massa grejer.

Som ni ser på bilden nedanför så är det ludd som golv vilket Frasse tycker var jätteskönt. La in en liten filt där inne men den kommer jag plocka ur eftersom vi kommer fälla ihop den när den inte används. Blev en hel del bilder på buren i riktigt dålig kvalité men orkade inte ta kameran och så var ljuset så irriterande när jag fotade så var inte så mycket att göra åt saken, hoppas att det funkar ändå.

Ingången: Går att fästa med kardborre så att själva "gardinen" är uppe när hunden väll ska in eller ut och går lätt att stänga med dragkedjor. På bild 3 ser ni när buren är stängd så hunden ser ut och får in mycket luft.

Sida 1: Går att fästa med kardborre och stänga med dragkedjor. Eldigt smidigt och hunden ser ut även här.

sida 2: " små fönster som inte går att fälla upp och så är det än stort fack som är perfekt att förvara tillexempel tävlingsboken med mätintyg för agility eller vaccinationsintyg.

Taket: Går att öppna och hunden ser ut i mitten utav taket. Går att stänga med dragkedjor och fästa med kardborre. På bild 3 ser ni handtagen som man bär själva buren med. Går att knäppa bort ifall man vill böra 2 tillexempel så man kan hålla ett handtag var.

Baksidan: Har ett litet fönster som inte går att öppna. Finns en rymlig väska som man kan knappa fast på buren eller runt magen med hjälp av banden som ni ser på bilden nedanför. Går att reglera banden självklart efter önskad storlek, går även perfekt att ha som en väska om man längre bandet. Det ni ser nedanför dem 2 banden är metall pinnar som man stoppar ner i marken ( finns hållare för dem i varje hörn på buren) så att buren står stadigt när man är utomhus. I väskan tänker jag ha värdeskar så man har det nära sig och inte behöver oroa sig om att det försvinner. Elea kanske bra att ha saker till Frasse, vi får se vad jag har där i.

Hoppas ni har haft en bra dag så skriver jag mer senare!

Puss och Kram

Likes

Comments

Vardag

Hej! Igår skrev jag inget för glömde helt bort det eftersom det var ridning igår så var i stallet under eftermiddagen/kvällen och så kollade jag på en film med familjen under kvällen.

Men idag ska jag och pappa till Arninge och köpa hundbur till Frasse som han ska ha på tävlingar, stövelväska till mina ridstövlar, något i täby som stärker bredbandet hemma & så ska vi ladda på mitt skol SL kort så jag kan åka dygnet runt.

Det regnade HELA gårdagen samt så regnar det nu, trist!
Hoppas ni får en bra dag så hörs vi senare! Kram

Likes

Comments