Header

Hoooola!

Efter 10 dagar så landade även Amanda i nya Zeeland och det gemensamma äventyret kunde därmed fortsätta. Först på listan var att boka ett flyg ner till södra halvön där vår busstur med kiwi Experience skulle börja. Inte särskilt glada blev vi när vi upptäckte hur dyra flygen hade blivit. Det här med planering... hrm...
Eftersom vi inte heller visste varifrån vår buss skulle börja så traskade vi ner till kiwi experiences kontor. Ord utbyttes och kort sagt så blev vi gratis uppgraderade till att få påbörja vår tur redan i auckland istället för att betala flyg ner. Detta med anledning att vi var svenska. Heja Sverige! På kvällen firade vi vår framgång med några flaskor vin.. för att dagen efter vakna upp utvilade (haha) och redo för vårt äventyr.

09.00 rullade bussen vidare mot hot water beach. Familiar? Japp det var där Filippa var några dagar tidigare. Återigen, en strand som ligger ovanpå en underjordisk vulkan vilket innebär att om man gräver så kommer det upp kokande hett vatten. En cool upplevelse!

Även cathedral cove fick Filippa uppleva för en andra gång, men vid detta tillfälle med sämre väder. En lång hike men så värt det! Svårt att tröttna på alla vackra smultronställen som nya Zeeland har att erbjuda. På kvällen bodde vid hot water beach på ett litet campingliknande ställe, mysigt värre. Morgonen efter var det som vanligt tidig utcheckning för att sedan härja vidare mot waitomo. Varje dag består utav minst 1h hike på olika vackra platser, utan undantag även denna dag då vi vandrade genom gamla gruvor och över svajiga broar. Fruktansvärt fint och en spännande upplevelse!

I waitomo tillbringade vi även en natt och lyxade till det med ett privatrum, och VILKA sköna sängar! Efter vår tacokväll sussade vi som små barn. Dagen efter bar det återigen av men denna gång mot Rotorua, en liten och illaluktande stad på grund av de underjordiska aktiviteterna. På vägen dit stannade vi vid Hobbiton Movie Set, vilket vi båda tyckte var någon av det absolut bästa hittills på vår resa. Hur coolt som helst att se allt i verkligheten och att få höra kul fakta från när filmerna spelades in. Sen att turen avslutades med en Hobbit-öl var inte heller helt fel!

Hela vår vistelse i Rotorua blev hastig då vi på kvällen hade bokat in ännu en aktivitet. Vi skulle nämligen åka till Tamaki Maori-village, få höra allt om deras kultur, uppleva sång och dans och sist men absolut inte minst äta deras mat. Väldigt fräck men också lite skrämmande upplevelse att se riktig Haka-dans (sök på youtube om ni inte vet vad det är). Och maten, den var HELT MAGISK!

Ooooch så återigen dagen därpå vaknade vi och gissa vad? Jo, vi packade våra väskor. Man skulle nästan kunna tro att vi blivit bra på det vid detta laget men nej. Icke så nicke. Nästa stopp blev Taupo. På vägen dit gick vi genom en riktigt cool skog, en så kallad redwood forest. Väl i Taupo ville vi sola och bada men eftersom vädret inte var på vår sida vandrade vi runt i stan och shoppade lite. När solen gått ner testade vi oss på utelivet, som bestod mer eller mindre utav en bar. Hyfsat kul och ett kärt återseende med Vanessa (kanadensaren som Filippa träffade i paihia) men höjdpunkten var nog trots allt "naddamauden".

Dagen därpå stod river valley på schemat. Ett ställe som ligger bokstavligen mitt i ingenstans, ute i den mest häpnadsväckande natur vi har sett här i nya Zeeland. Boendet låg i en brant dal, intill en flod, hade ingen täckning, inget internet och var helt enkelt det mest genuina stället vi bott på. Snacka om karaktär! Eftersom det var alla hjärtans dag så var det massa lekar på schemat, vissa var roliga men vissa var minst sagt tvivelaktiga när det kommer till sexualiseringen av tjejer. Vi hade trevligt men hade ändå i bakhuvudet att detta kan vara vår enda chans att sova ut då bussen dagen efter inte gick förrän 1 på dagen. Så runt 12 tiden drog vi oss upp till sovsalen för att avsluta kvällen med chips. För övrigt är detta det sjukaste rummet vi sovit i. I själva verket är det en enda stor våningssäng med 8 madrasser uppe och 8 stycken nere. Minst sagt trångt!

Tills vidare!

AP & FJ

Hot water beach

Vårt härliga gäng från Hobbiton-turen!

Huka Falls

Tamaki Maori village

Hopp från vattenfall i Gollums pool

River Valley

Likes

Comments

Klockan 4 på morgonen ringde klockan i Melbourne och det var dags för mig (Filippa) att säga hejdå till en sömning Amanda. Då sjukdomen inte lagt sig tog det emot extra mycket att resa med flyg och all dess innebörd. Oddsen var däremot på min sida denna måndagsmorgon, då jag blev uppgraderad till business-class på flyget. Bekväma säten och godare mat, inget jag tackar nej till trots att det endast handlade om 3 timmar!

Efter en nervig passkontroll tog jag mig med buss till hostelet Jucy snooze. Egen dubbelsäng, toalett och dusch. Verkligen bästa möjliga stället att vila ut sig och bli frisk på! Efter två inte så händelserika nätter och dagar köpte jag det minsta Kiwi-passet Bay & Cape, för att återigen socialisera mig och börja upptäcka Nya Zeeland.

Tidigt på morgonen gick jag till upphämtningen och vaknade snabbt till av busschaufförens goda humör och härliga humor, vilket jag nu märkt gäller alla chaufförer som kör för Kiwi Experience. Med få stopp på vägen anlände vi till slut till den mysiga lilla byn Paihia. En fin liten strand, mysiga matställen och ett hostel med härlig atmosfär där vi första kvällen avnjöt en billig barbeque.

Dag två i Bay of Islands bjöd på en fantastiskt rolig guidad tur till Cape Rienga, den nordligaste punkten i landet. Denna händelserika dag innehöll både bad på fantastiska stränder och fartfyllda aktiviteter. Exempelvis sandboard, vilket var fruktansvärt kul, men också jobbigt som F*N då vägen upp var brant och svettig. Detta resulterade i att jag åkte en gång. Sen fick det vara nog minsann, man kan ju inte ha hur kul som helst.

Något som är värt att nämna är också att vi fastnade med vår buss i djup och pudrig sand. Vi fick gräva spår, putta och dra så att svetten rann på oss alla. Kul att berätta om nu i efterhand, men i just den stunden var det slitsamt och frustrerande. Belöningen fick vi i slutet av dagen då vi åt fish & chips på en av Nya Zeelands mest kända fiskrestaurang. Engelsmännen på bussen (alltså i princip alla passagerare) hurrade över denna friterade fiskbit som om det vore det bästa som hänt på hela dagen. Jag försökte hänka på denna exalterande anda för att inbilla mig att det verkligen var värt 9(!!!!) dollar. Funkade sådär.

Väl tillbaka i Auckland en dag senare checkade jag in på Nomads. Det var under de kommande dagarna som jag verkligen började uppskatta staden. Jag och Vanessa, en kanadensisk tjej, tog färjan till vulkanön Rangitoto och hikeade som galningar uppför hela ön. När vi kom tillbaka bestämde vi i all hast att vi skulle göra Aucklands skyjump, alltså ett hopp från högsta byggnaden i staden. Vi bokade en halvtimme efter att det ens kom på tal, och en timme senare så stod jag där uppe, och tittade på när människorna gick runt som små myror på marken. Hur hon lyckades övertala mig så snabbt vet jag faktiskt inte, men jag gjorde det. 192m rakt ner i fritt fall, efter att instruktörerna fått mig att luta mig över kanten i 15 sekunder. Fyfasiken. Då var jag inte särskilt tuff.

Jag åkte även på en dagstur till Cathedral Cove och Hot Water Beach (där vi och typ 200 andra grävde desperat i sanden efter varma källor) i Coromandel. Strålande sol, trevligt sällskap i alla åldrar och nationaliteter samt en rolig guide. En fantastisk dag med mycket bad i turkost vatten och vackra vyer. Dessa hektiska men roliga dagar tar ganska hårt på en. Därför har mina övriga dagar i Auckland tillbringats strosandes på stan eller i sjön Judges Bay som ligger en halvtimmes gång från centrum och Nomads. Detta med antingen min svenska vän Johanna som jag delade rum med, eller tyskarna jag träffade på Coromandel-turen.

Att resa själv var till en början tufft. Nu låg jag iofs sjuk på rummet i två dagar, men det kan också bero på att det är så långt ifrån vardagslivet man kan komma. Hemma har jag alltid människor jag känner runt omkring mig. I Australien var Amanda min trygghet hemifrån. Men nu helt plötsligt fanns det ingen i min närhet som jag kände, eller som kände mig. Man blir tvungen att ta första steget med andra personer konstant, och jag lärde känna många härliga personer som jag haft fruktansvärt kul med. Det jag däremot märkt att jag saknar i dessa temporära relationer är ett djup. Att resa ensam är därför förmodligen inget jag kommer att göra igen, för hur underbart jag än haft det, så är det alltid härligare att dela dessa stunder med någon som står en nära.

Detta inlägg blev så långt att jag själv inte ens orkar läsa igenom det. Här kommer bilderna iallafall!

Tills vidare!

Likes

Comments

Hej vänner!

Då var vi tillbaka på spåret igen! Efter fem nätter i Melbourne tillsammans var det dags att gå skilda vägar i 10 dagar, därav gapet i vårt bloggflöde. Men nu ska vi iallafall försöka berätta allt för er utan att det blir alldeles för rörigt!

Vi anlände till Melbourne sent på kvällen efter en 13 timmar lång bussresa, men stopp i bland annat huvudstaden Canberra. Väl framme var vi inte jättesugna på att orientera oss fram med stora väskor genom ett mörkt Melbourne. Men efter ca 30 minuter så var äntligen framme vid Space hotel, ett hostelpräglat hotell som vi tyvärr blev besvikna över. Ingen alkohol tillåten, massor av barnfamiljer och tråkig personal som inte var särskilt hjälpsamma. Inget vi rekommenderar till ungdomar som vill ha lite mer skoj och stoj! Däremot var hotellets rooftop helt fantastisk och köket var öppet 24/7 (Utmärkt när Amanda glömde att man inte kom in på klubben med flipflop och Filippa fick stilla sitt mjölkbegär mitt i natten). Annars var det ingen höjdare.

Melbourne var förutom boendet en härlig stad som varje dag hade event och något nytt på gång verkade det som. Trots att det var full rulle uppfattade vi stadens atmosfär som väldigt laid back. En skön stämning som sträckte sig hela vägen ut till St Kilda, där vi mer eller mindre tillbringade några timmar varje dag. Efter att bara ha spenderat enstaka nätter på föregående ställen så kände vi att det var dags att slappna av lite.

På lördagen fyllde Amanda 20 vintrar vilket noga hade planerats som en lång dag av fest. Tyvärr gick inte planen i verk då Filippa vaknade upp med illamående och feber. Dagen spenderades på stranden och på kvällen blev Filippa liggandes medan Amanda gick ut med en annan vän!

2 dagar senare skiljdes vi åt och påbörjade varsitt 10 dagar långt äventyr. Jag, Amanda, stannade kvar i Melbourne för att se Bruce medan Filippa styrde sina vingar mot nya Zeeland. För mig bestod dagarna runt konserterna mest utav så kallade roll calls, vilket innebär att man måste dyka upp på upprop 4 gånger per dag för att behålla sin plats i kön. Utöver det låg vi på stranden, kikade runt i stan och drack öl. Första konserten var en renodlad hits-konsert, inga direkta rariteter men samtidigt väldigt politiskt koncentrerad på hela Trump-situationen. Samma dag hade Trump lagt på luren under en samtal med Australiens premiärminister varpå Bruce öppnade med en cover vid namn "don't hang up". Senare under konserten berättade Bruce att han hade tillhandahållit information om att 21 nationer befann sig på arenan just den kvällen. Han rabblade upp samtliga länder och avslutade med .....and sweden!! Mäktigt.

Andra konserten innehöll fler överraskningar vilket gjorde att den toppade den föregående. Efter konserten tog vi oss direkt till flygplatsen för att ta 06 flyget till Sydney. I Sydney väntade nästa kö och 40 grader varm luft. Arenan låg ungefär 45 minuter utanför staden vilket hindrade oss från att göra allt för mycket mellan uppropen. Men ett par strandhäng hann vi ändå med. Konserten var ungefär i stil med Melbourne 2 men detta var en inomhusarena vilket tillät en mycket mer intim konsertupplevelse.

Dagen därpå lämnade även jag Australien efter minst sagt tårfyllda hejdå till vårt Bruce crew.

Tills vidare!

/AP & FJ

Likes

Comments

Hejsan kära läsare (aka familj och andra som konstigt nog finner det intressant att läsa om vårt göttiga liv här borta)

Tidigt på morgonen anlände vi till Sydney efter en låååång busstur på 13 timmar. Relativt utvilade letade vi upp vårt hostel som heter Bounce. Centralt beläget med en mysig rooftop. Som alltid sugna på att få en nyans mörkare hud tog vi färjan över till Manly beach, där spenderade vi några timmar innan vi släpade oss tillbaka. Kvällen spenderades först på vår rooftop där vi lärde känna några nya människor som vi sedan gick med till en bar. En av killarna, en amerikan John, hade bestämt sig för att åka till blue mountains dagen därpå och undrade om vi ville följa med. Sagt och gjort tog vi tidigt dagen därpå tåget ut mot dessa fascinerande berg. Som allt annat var det, svettigt, jobbigt och alldeles alldeles underbart. Vyerna var utom denna värld. Vi betalade även en peng extra för att få åka över en djup dal mellan två berg, i en så kallad cable car. Häftigt men kanske lite väl nervigt för Amanda ;)

På kvällen gjorde vi en repris av föregående kväll men med en uppgradering av bar. Efter ett restaurangbesök med vår vän John så gick vi till Scubar, som var betydligt bättre än Sidebar från dagen innan. Att vi hade kul märktes en aning dagen efter, men det hindrade inte oss från att agera äkta turister. Botaniska trädgården, operahuset och Bondi beach checkade vi av på en dag. Kvällen blev däremot inte askalas eftersom att Filippa glömde sitt ID. Vi missade därför hostelets bar crawl. Detta surade vi däremot inte över en sekund eftersom att kebaben vi åt där på kvällskvisten var en av dom bästa hittills. Mums!

Dagen därpå styrde vi vårt stök mot Melbourne som vi ska skriva om i nästa inlägg!

Tills vidare!

/AP & FJ


Likes

Comments

Hallåååeee!!

Port Macquarie levererade utan tvekan! Första dagen var vi på ett koala hospital vilket precis som namnet lyder tar hand om skadade koalor. Vanligaste orsakerna var att de blivit påkörda eller skadats via skogsbrand, men även andra sjukdomar såsom klamydia förekom. Vi var på en guidad tur där vi fick höra varje koalas individuella historia. En emotionell upplevelse som vi båda uppskattade väldigt mycket!

Vi bodde på ett hostel vid namn beachside backpackers, ett genuint, litet ställe med mycket karaktär. Alla kände alla och vi kom snabbt in i deras gäng. På kvällen var det återigen en "barbecue-kväll" som var väldigt god. Närmre midnatt gick vi in till de få barer som är belägna här, ingen höjdare men vi var ett stort roligt gäng så vi hade kul ändå.

Dagen därpå hade vi bestämt oss för att göra "coastal walk" som var en 10 km lång promenad. Detta gjorde vi med vår nyfunna vän Cassie, en härlig tjej från Kanada. Stigarna slingrade sig genom klippor, regnskog, nudiststränder, hundbad etc etc. Svettigt och jobbigt men värt varenda steg. Trots att vi de två första timmarna letade efter mat (varav vi lyckades springa in på TRE ställen PRECIS när dom stängt köket) så höll vi humöret uppe. Australien är verkligen häpnadsväckande vackert.

Sista biten av promenaden blev det väldans stressigt. Vi hade nämligen bokat en sunset boattrip vid klockan 6, och efter x antal fotosessions och gapande framför otroliga vyer så hade vi ont om tid. Förlåt mamma Petra och mamma Anita, men vid detta laget så var det bara att hålla ut tummen vid vägkanten. En liten lokalboende gubbe plockade efter en stund upp oss alla tre och vi hann till och med köpa ett par öl till båtturen.

Det blev ingen lugn båttur utan en familj på 12 personer (varav hälften var barn) hade partaj och bråkade om godis ca hela resan. Annars var den en mysig liten tur, vi pratade om hur vi ser fram emot framtiden men också hur ångestladdad den är. Detta samtal blev ännu mer panikartat när vi körde in i ett område där endast lyxvillor med egna yacht-hamnar fanns. Vi har på denna korta tid träffat så många människor med annorlunda syn på livet att vi själva har bildat en ny uppfattning. Samtidigt att vi förändrat många andras syn genom att som helsvenska tjejer inte ha blont hår och blåa ögon. Japp stereotypen lever än kvar.

Väl tillbaka på vårt hostel tog vi det lugnt för att senare ta nattbussen till Sydney! Återigen sov Amanda hur bra som helst medan Filippa kämpade sig igenom även denna busstur. Nu tycker jag (Amanda) att vi alla hejar lite extra på Filippa till nästa bussresa så att stackarn inte behöver lida för mycket på sin drömresa ;)

Tills vidare!

/AP & FJ

  • 455 readers

Likes

Comments

Förlåååt för dålig uppdatering! Vi har haft fullt upp här Down under.... nä okej vi har bara inte riktigt orkat.

Vi kom tillbaka till brisbane som nämnt tidigare och spenderade en sista kväll där innan vi tidigt tog oss iväg till Byron bay söndagmorgon. Meningen var att vi skulle ta bussen ner som gick vid kl 1 men på vår tur till fraser Island träffade vi några tyskar som skulle köra ner där på morgonen så vi åkte med dem istället.

Väl nere i Byron bay hade vi inget hostel bokat men åkte till Arts factory som vi hade blivit tipsade om. De hade dock bara en natt så vi bokade ett annat hostel de 3 sista nätterna. Många hippies, måååånga svenskar och lite droger här och var. Kanske för lite tid på ett ställe för att döma men vi kände inte riktigt att det var vår cup of tea. Vårt andra hostel passade oss betydligt bättre i smaken med läge, människor och stämning. Så vi är glada att det blev som det blev.

Detta hostel heter Backpackers Holiday Village. Mysigt, fräscht, ung personal som vi fortfarande undrar vad deras jobb faktiskt var. Dricka alkohol och spela beer pong måste vara två av uppgifterna då de festade varje kväll, utan undantag. Att vi vann över både dom och tre andra lag i beer pong gjorde nog alla lite chockade, men framförallt killarna som jobbade på hostelet. Till slut hade de satt upp ett annat bord, eftersom att dom inte fick spela vidare när vi vann. De hade även en helt underbar barbecue-kväll för bara 10 dollar. Jättegod mat och vi fick ta hur mycket vi ville! Guld när man ätit nudlar och storkok flera dagar i rad. Att där dessutom bodde två ödlor på hostelet var jättekul. Lägger in en bild på den lite mindre ödlan nedan som heter Djingo!

Byron bay är för övrigt en väldigt liten men innehållsrik stad. Många mysiga butiker och restauranger. Stranden är fin men väldigt trång eftersom det är bara en viss del som är övervakad av lifeguards medan resten kan man bada i "på egen risk". Efter ormincidenten kände vi att det var klokt att trängas lite. Trots vårt försök att vara försiktiga så skrek Filippa efter 1 timme ungefär att hon blivit stucken/biten av något i vattnet. Det visade sig vara bluebottle jellyfish, som är typ som en manet. Ofarlig men orsakar väldigt intensiv smärta. Vår guide på fraser Island jämförde det med konstanta knivstick. Dessa fanns lite överallt uppspolade på stranden och vi märkte att fler och fler blev "stuckna" och sprang till lifeguards för att få ispåsar. Tillslut var vågorna för nära våra fötter och vi bestämde oss för att gå till poolen på hostelet istället!

Byron bay gav oss inte bara mysig stämning, god mat och en massa intryck, utan också en rejäl solbränna som vi nu ska bota med after sun och skugga. Igår tog vi det lugnt hela dagen för att sedan ta bussen i 6 timmar till Port Maquarie. Efter mycket sömn för Amandas del, och nästan ingen sömn för Filippas så kom vi äntligen fram inatt. Nu bor vi på ett lite mindre hostel som vi tänkte skriva mer om i nästa inlägg!

Tills vidare!

/AP & FJ

  • 563 readers

Likes

Comments

Efter pub-crawl med vårt hostel på torsdagskvällen gick vi tidigt upp i fredags för att bege oss mot världens största sandö - fraser Island. En tredagarstripp var egentligen det vi var ute efter, men allt var fullbokat så istället fick det bli en 2 dagarstripp.

Företaget vi åkte med var koncentrerat på alla åldrar medan de vi egentligen ville åka med hade fokus på ungdomar. Så lite besvikna är vi över just den delen. Annars har det varit väldigt roligt, kritvita stränder, blått vatten, vackra vyer och häftig regnskog. Vi bodde på en resort och på kvällen gick vi ner till en beach bar och spelade lite biljard. Det blev dock en tidig kväll eftersom vi båda var trötta fråb kvällen innan.

Väl tillbaka i rummet blev det däremot kalabalik då en orm hade tagit sig till grannens uteplats. Exalterade som vi var gick vi relativt nära för att ta bilder på denna fräcka varelse. Mindre tuffa var vi sedan när vi fått reda på att ormen var den tredje farligaste i hela världen. Snabbare än en springande människa och giftig som attan. Dessutom stod den i anfallsposition när vi tog bilderna. Haha, vi ska nog vara lite mer försiktiga i framtiden...

I skrivande stund är vi på väg tillbaka till brisbane där vi ska spendera en natt till i väntan på bussen som imorgon ska ta oss till.... Byron bay!! Vi är väldigt exalterade då vi bara har hört positivt om det stället. Däremot är det många som sagt att man ska boka hostel i tid eftersom det snabbt blir fullt men nu har vi inte haft internet på två dagar så vi får se hur det går.

  • 774 readers

Likes

Comments

Efter en anordnad taco-kväll på vårt hostel igårkväll så tog vi tåget in till oliver, Albin och Gustav som har en lägenhet här i Brisbane. Efter ett par glas tog vi oss sedan in till en klubb där vi dansade hela natten. Imorse gick vi motvilligt upp innan klockan 11 för att äta frukosten som vi fått höra skulle ingå, men vände snabbt igen när vi såg att den kostade och var icke värd pengarna. Det slutade med att vi rostade våra stackars brödskivor och åt dom med marmelad. Inte en höjdare men billigt nog för att kunna njuta lite av det ändå.

Därefter vandrade vi i den kokheta värmen till färjan som skulle ta oss till Southbank, en lagun mitt i centrala Brisbane. Hungriga och trötta letade vi efter en restaurang med AC. Tillslut efter blod, svett och tårar landade vi såklart på en alldeles för dyr restaurang. Ett målande exempel på hur det går när vi ska följa en budget. Kan liknas med när vi båtluffade i Grekland och vi första dagen checkade in på ett på tok för dyrt hotell för att vi helt enkelt inte orkade leta vidare under solens hetta. Värme klär oss inte.


Nåväl, vi badade hela dagen vid lagunen tillsammans med Gustav och oliver och klagade över hur varmt det var. Stackars oss. Lagunen var väldigt vacker trots alla miljontals ungjävlar vars livsuppgift verkade vara att skrika högst och simma in i folk. Nu klagar vi igen, förlåt. 


Efter att ha tagit oss tillbaka till vårt hostel så lagade vi pasta pesto som vi avnjöt på takterrassen som har en vacker utsikt över hela staden. Nöjda med vår return till budgeten gick vi ner till receptionen och bokade ett paket till fraiser Island med avgång på fredag. Brisbane är väldigt fint men vi börjar redan känna oss klara och är redo för nya äventyr. 


Tills vidare!


/AP & FJ  • 873 readers

Likes

Comments

Kl 1 på natten landade vi här i Brisbane. Vilket för oss var en överraskning då vi trodde att vi skulle landa mitt på dagen och hade därmed bokat vårt hostel därefter... men vi åkte till vårt hostel och vi fick vårt rum tidigare. Efter att ha handlat till frukosten mitt i natten gick vi och la oss i tron om att vi skulle gå upp när klockan ringde vid 8. Vid 12 vaknade vi till liv och sedan dess har vi hängt vid poolen här på vårt hostel. Ikväll är det taco-night och sedan ska vi träffa några kompisar från Sverige som också är här!

Tills vidare!

/AP & FJ

Poolen på vårt hostel!

  • 902 readers

Likes

Comments

Hallå hallå!

I skrivande stund sitter vi vid gaten på Dubai International AirPort efter att ha käkat varsin cheeseburgare. Klockan är 01:40 lokal tid men det är full kalabalik på flygplatsen. När vi flugit i 6 timmar så väntade en alldeles för lång bussfärd men nu sitter vi här, med ytterligare 16 timmar kvar uppe i luften innan vi når vår första destination: BRISBANE!

Tills vidare!


/AP & FJ


Likes

Comments