Header

Tänkte börja med att säga att jag nu mår bra, No need to worry :) Men för er som undrar så kommer mer här en liten story om vad jag lyckats med den här gången.

Allt började för några veckor sedan då jag fick otroligt ont i ryggen. Jag gick med det ett tag och tillslut insåg jag att jag behövde söka för det, inte det roligaste på andra sidan jorden med en oklar försäkring. Men vi bestämde för att gå till en kiropraktor. Där och då trodde vi att vi hade löst problemet med en inflammerad ryggrad (låter värre än vad det är). Som behandling fick jag elstöts terapi (låter också värre än vad det är) samt hänga upp och ned. Men allt detta gjorde mig värre och vid mitt tredje besök hos kiropraktorn kunde jag knappt gå. Då fick han en tanke om att det kunde vara gallblåsan det var fel på så han tyckte jag skulle gå till en "riktig läkare". 4 dagar senare hade jag tid på en lokal vårdcentral och efter att ha lämna både blod och urin prov och blivit undersökt trodde läkaren också på att jag hade drabbats av något gallblåse relaterat så de skickade mig till ett större sjukhus där jag skulle göra en CT- Scan.

Lyckligt lottad som jag är jobbar min värdmamma på sjukhuset och hennes bästa vän jobbar på den avdelningen som gör CT-scans så trots att jag var fruktansvärt nervös kändes det skönt med ett bekant ansikte. Hon gav mig ett glas med kontrastvätska som jag skulle dricka. Med magont och nerver var det inte lätt att få ner det. 45 minuter senare var det meningen att jag skulle få ett rum och en IV inkopplad i armen men det var överfullt så jag fick en stol i en korridor. Jag skulle inte säga att jag är nålrädd, eller jo det kanske är det jag är för direkt när hon hade satt nålen i mig kände jag hur rummet började snurra och allt blev svart. Vaknade upp med en papperskorg i ansiktet, en slang i armen och min värdmamma som höll mitt huvud för såklart började jag kräkas. Är så otroligt tacksam för min värdmamma, finns ingen tryggare människa. Iallafall så halvt medvetslös fick jag någon medicin genom IV i armen som smakade som metall i munnen. Det var lite obehagligt att känna smak av något som man inte åt. Sen var det dags för bilder och pga allt som hänt fick jag köras i rullstol. Skulle dricka upp resten av min kontrastvätska men jag kunde inte pricka munnen med glaset så min värdmamma fick mata mig med den. Känner mig ändå stolt att engelskan fortfarande fungera, hade ju vart rätt jobbigt om jag började prata Svenska. Innan bilden skulle tas fick jag en jättekonstigt medicin i blodet, i ca 45 sekunder blev jag jättevarm och det kändes precis som om jag kissade på mig. Frågade flera gånger om jag gjorde det men de lovade att det bara var medicinen. Efter det var jag skakade jag jättemycket och somnade ganska direkt när vi kom hem.

I fredags kom resultatet och alla prover var normala så det jag nu behandlas för är magsår. Jag längtar faktiskt till skolan på måndag för pga det här har jag missat en hel vecka. Och sen måste jag avsluta med att säga hur fantastisk min värdfamilj är. Speciellt min fina fina värdmamma som bokstavligt talat höll mig uppe när jag själv inte klarade av det, de fick en riktig olycksfågel men ger ändå inte upp på mig <3

Min värdmamma lekte lite papparazzi, har inget minne av att någon av bilderna togs

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Gula skolbussar, cheerleading, American football, poptarts och High School. En dröm för mig som i Augusti förra året blev sann då jag flyttade till Kentucky, USA som utbytesstudent. Jag valde att åka då jag ville utmana mig själv och utveckla min engelska. Det bästa med att vara här är att man lär känna nya människor varje dag och får en större förståelse för en annan kultur. Även om jag ibland sliter mig i håret för att vissa kulturskillnader kan vara frustrerande älskar jag varenda sekund av det.

Jag valde att resa med EF för att det känns tryggt och det är EF hela vägen. Vill du också lämna Sverige och bege dig ut på ditt livs äventyr eller bara är nyfiken på vad det innebär att vara Utbytesstudent tycker jag att du ska kolla in EF informations möten här http://www.ef.se/highschool/infomeetings/

Likes

Comments

Den här Julen har varit helt fantastisk. Bättre än jag någonsin hade kunnat föreställa mig. Innan jag lämnade Sverige trodde jag att Julen skulle vara den jobbigaste tiden med hemlängtan. Det kanske låter hemskt men jag längtar faktiskt inte hem. Har heller inte upplevt hemlängtan på ett par månader. Senaste gången var veckan innan min födelsedag i oktober. Mycket har nog att göra med att jag verkligen känner mig som hemma i Familjen och att jag älskar skolan.


Vår Jul började kvällen innan med att vi gjorde "raindeer food" havergryn och glitter. Samt la fram kakor och mjölk till tomten

Sedan har familjen en tradition att varje år läsa boken "The night before Christmas"

Sedan så fick alla barnen i familjen nya pyjamaser som man ska ha på sig på kvällen och dagen efter. Jag fick Minion och Frozen pjamas plus mysiga tofflor. Den natten sov hos jag hos min värdsyster och när alla hade gått och lagt sig kom tomten och plingade i bjällror och stampade runt i huset ett bra tag, det är förbjudet att se tomten så vi fick snällt vänta till morgonen efter innan vi gick upp.

På morgonen blev jag väckt av min värdbror som var ivrig att få öppna paket så vi gick ner till vardagsrummet och möttes av detta, det syns inte i bild men min yngsta värdbror Sam hade önskat sig ett rymdskepp och han fick ett stort rymdskepps tält av tomten haha.


Paketöppnandet började och herregud var lyckligt lottad jag är. Fick så himla mycket fina grejer. Fick bland annat lingonsylt, viking strumpor, Amerikansk fotboll, Kentucky saker, presentkort och mängder med godis


Julstrumpa jakten började med en gömd ledtråd i julgranen och sedan fick vi gå på en lång jakt runt i huset för att hitta alla lappar som vi behöve

Den här julen var för mig helt magisk. Vet inte hur jag ska tacka min fina värdfamilj <3<3 I början av december så gjorde vi en adventsljusstake för att få in lite svenska traditioner också

Några sockerbagare bor det tyvärr inte här men kul var det. Även om jag lärde mig den hårda vägen att pepparkakshusen INTE var ätbara haha.

God Jul och gott nytt år till alla er där hemma! :)

Likes

Comments

Today I've been 100 days in the states. It has for sure been the craziest but also the best 100 days of my life.

I do believe that everything happens for a reason. And I'm my case things turned out to be better than I could ever wish for. I know every exchange year is different and mine is for sure not an exception. My year started out as a rollercoaster, and when I needed it most I met some awesome heroes that I today get to call Family.

Due to sickness I had to move to a temporary host family just days after i arrived. I want to give a big thanks to Bonnie and Tim Grooms for taking me in for a few weeks.

And with thanksgiving being yesterday i wanted to give a million thanks to my permanent amazing

(host) Family - You're the best!Nicole

I remember feeling bad, homesick and alone. My teacher sent me to the nurse - You. I was scared cause I've heard other students talked about how you only gave out crackers. I remember walking in to the office saying "I'm sorry but I'm about to cry". And that's what I did. I cried my eyes out stressed from everything that had been going on. And you listened and I could se tears in your eyes. I felt bad for making you cry. But you made me feel safe and you gave me a hug, my first hug in a very long time.

Days passed, It was after school. I was on my way to parent pick up and just as I went out the doors of the front office I felt a tap on my shoulder. I turned around and it was you - Nicole. You told me you wanted to speak with me in your office. I remember the words so well and the memory from it makes me laugh. You said "I know I'm not good at making food or clean the house but I want to be your family for the upcoming year” I’ve never been so happy before. You hugged me and I felt safe and finally home. And thats where this adventure started.

I'm so thankful for being a part of this crazy and amazing family and having you as my host mom. It's all thanks to you. You're just too nice and even when you forget your keys or ask me funny questions about Sweden you're still perfect.

Mike

Host dad. Yeah just like an alien as you always say. It must be hard having an international spy living in your house. I'm sorry you found my bag full of passports and fake IDs, you weren't supposed to see that. I'm thankful for when you saved me from turning into a bag of Swedish fish. I’m really pleased to have you teach me everything about conspiracy theories or quantum physics even if it most of the times scares me. Just as much as your jump scares or the monkey head in my room. But I love every bit of it and one day I will get you back.

Halle

I love hanging out with you, and when you show me new places like the waterfall without water. You make normal things fun, like putting the Christmas lights up. I can´t wait till I get to try those Hersey's chocolate things that I've never tried before. Thank you for being my host sister you're just amazing and I can’t wait until our next adventure.


( The only picture i had of us lol, and it would probably take us a few years to get a good one anyway)

Garrett

Knäppa unge, your attempts to learn Swedish so that I have someone to talk to makes me really happy. Even though you steal my Swedish chocolate and NEVER share your food you're still pretty awesome. You better start practicing your fly swap technique cause I'm about to seek revenge. But I’m really thankful for you and I couldn't ask for a better host brother.

Sam

You're the cutest four-year-old I know. I love when we go zombie hunting or trying to kill Godzilla. And I'm sorry for tricking you with that I eat monkey sandwiches in Sweden, I promise you will understand when you get older. All your funny comments make my days. And I agree with you - Sweden is a weird place.

I feel home with you. You're my second family. I’m sorry for poisoning you with Swedish liquorish but I don't regret it because it was really funny. I don't think its possible to get a better host family than you even though you make fun of my Ranch addiction. I’m excited to see what the time we have left will be like. Cause honestly if we would face an zombie apocalypse I wouldn't want to be with anyone else but you. Thank you for taking me in, I will be forever grateful. I love you more than Ranch - and that´s a lot.

Likes

Comments

Jag antar att ingen missat att det är val på på gång här. Jag är så lättad att den här uppståndelsen är över snart för att det är verkligen det ända som alla har pratat om sedan jag kom hit. Sitter för närvarande i vardagsrummet och övervakar nyheterna för att få reda på vinnaren.

Idag har skolan varit off men skolan hade en slags uppvisning och då jag är i drama klassen så skulle vi visa upp vår teater som heter Check please. Den är riktigt rolig och handlar om två personer som går på många misslyckade dejter. Jag spelar en mycket gammal tant som inte har några repliker utan jag går bara in på scenen med en rullator och sen spottar jag ut ett par löständer och sen släcks belysning ner. Men det är kul och jag har så kul med alla människor som tar den här klassen

Likes

Comments

Åh nu har det varit så där tråkigt tomt här på bloggen men nu så. Det har hänt så mycket sen sist och jag har faktiskt planerar att göra inlägg om allt trots att det var ett tag sen. Jag har flyttat till en ny familj och jag ska skriva om det senare :)

I onsdags (den 26)fyllde jag 17 år. Om dagen blev bra? Den blev hur perfekt som helst. Började faktiskt dagen innan när jag kom hem från skolan efter träning och då hade jag massa helium ballonger i mitt rum <3 Och på ytterdörren satt det en ballongkrans

I skolan var det hur många som helst som sa grattis till och med människor jag aldrig pratat med. Fick presenter från mina fina vänner ❤️ Bla så fick jag en flaska med ranch dressing åh jag älskar ranch så himla mycket. Av min värdfamilj så fick jag ett halsband med ett superfint citat som verkligen passar in på den här resan. Och två böcker samt pärlsocker. De hade specialbeställt det för jag har letat så länge efter det. Har verkligen värdens bästa värdfamilj. Efter skolan åkte vi till papas pizza där jag åt ranch wraps med cheese and bacon Fries. Sååå gott. Efter det åkte vi hem igen och då sa de att se hade ytterligare en överraskning och då fick jag en ice cream Oreo cake. Så sjukt gott åh. Sen fick jag presenter från några i deras släkt. Hade en underbar dag trots att jag är långt ifrån Sverige.

Jag är verkligen så fruktansvärt tacksam för allt just nu, och ett stort tack till alla där hemma som grattade mig samt ni som skickade paket det betyder massor <3

Likes

Comments

Jag måste börja med och säga att jag ÄLSKAR!! min skola. Det har verkligen blivit en perfect match. Den heter Mccreary central high school och jag har faktiskt ingen koll på hur många elever vi är. Skulle gissa på 300-500. Jag hade turen att bli Senior vilket jag är glad över då jag får göra allt som seniors gör. Vi är 4 utbytesstudenter på min skola, två tyskar och en italienare. Första skoldagen var jag såå nervös men redan första lektionen släppte det. Alla är så välkomnande och snälla.

Jag har samma schema varje dag och det ser ut så här:

First Period Yearbook. 08.15 - 09.03 Klassen börjar 08.15 och då börjar vi med att alla ställer sig upp och säger pledge of allegiance. Sen är är det daily announcement vilket ingen lyssnar på men det gör att vi missar de första 5 min av vår totala 50 min lektion. Yearbook klassen är rätt chill för vi gör ingenting vi sitter bara och väntar på att klockan ska ringa. Antar att det är för tidigt att börja med yearbooken. Så denna klass brukar vi käka frukost i och bara ta det lugnt typ.

Second period: English. 09.10 - 09.58 Den här klassen här också rätt chill för alla utbytesstudenter på min skola tar engelska 2 vilket är väldigt lätt. Men denna klass är också den där jag har mest att göra. Det är inte svårt med det tar sån tid. Och läraren älskar papper så man sitter där med tusen miljarder olika papper och försöker lista ut vilket av de som hon vill att vi ska göra. Men det går bra för mig och klasserummet är gulligt för läraren Ms. Kidd dekorerar klassrummet med massa olika bilder och grejer. Känns som man är tillbaka i lågstadiet<3

Third Period: Art. 10.05 - 10.53 Också en lätt klass för vi har ingen lärare för tillfället så vi målar bara, den här veckan håller vi på med fönster färg. Jag brukar käka mitt fika som min värdmamma skickar med mig varje morgon och bara ta det lugnt.

Fourth Period: Us. History. 11.00 - 11.48 Tycker verkligen inte om den här lektionen. Det är hur svårt som helst för vi går så snabbt fram. Men läraren sa att han inte skulle bry sig om mitt resultat då han förstår att det är svårt med språket haha.

Fifth Period: 11.55 - 13.15 Drama. Den här klassen börjar med att vi har 17 minuter lunch. Man hinner precis ta sig till matsalen och äta innan vår drama class ska mötas i biblioteket och sedan gå till vår aula. Klassen är hur rolig som helt med jättehärliga människor. Från början var det tänkt att jag skulle sköta ljuset men sedan lyckades jag få en roll i vår play som håller på att sätta upp nu. Vi ska tävla med den i Oktober så vi är lite stressade men det roligt.

Sixth Period: Sociology. 13.22 - 14.10 Åh älskar den här klassen så mycket. Vi reflekterar just nu mycket kring valet Clinton/Trump och det är så kul att höra hur olika åsikter alla har. Vi pratar också mycket kultur och jag får prata inför klassen minst 10 min varje lektion och bryta alla myter de har om Sverige/Europa

Seventh Period: J.R.O.T.C 14.22 - 15.15

Jag kommer göra ett separat inlägg om denna lektion för den är lite speciell haha.

Hoppas detta ger liten inblick i vad jag gör på dagarna. Ska försöka uppdatera oftare nu, om ni har några frågor kan ni bara kommentera här under så ska jag göra mitt bästa för att svara :)

Likes

Comments

Jag har fortfarande inte en permanent familj och jag vet inte när eller om jag överhuvudtaget kommer få en. Jag bor fortfarande på bondgården hos den provisoriska familjen och jag har ingen aning om hur länge jag ska stanna. Lite jobbigt att jag fortfarande behöver bo i en resväska. Jag vill ju kunna landa och känna att jag också får starta mitt år. Jag ska inte klaga på boendet dock för familjen här är hur underbara som helst och gör verkligen sitt bästa för att jag ska trivas trots omständigheterna. Och det som har hänt går ju inte direkt att påverka. Men jag är besviken på EF. Under hela den här grejen har ingen ringt och frågat hur jag mår eller hur jag har det. Men det är som det är. Nu vill jag bara att min "gamla" värdmamma ska få komma hem från sjukhuset så jag flytta tillbaka till mitt rum. Iof vet jag inte ens om jag ska bo kvar där eller om jag ska få en ny familj. För tillfället är det ingen som vet.

Önskar att jag kunde komma med roligare nyheter men läget är som det är. Dock får jag följa med på roliga äventyr med den provisoriska familjen så det är väl det jag kan uppdatera om. Vi får se vad som händer. Det kan bli lite oklart vad jag menar när jag uppdaterar eftersom jag inte vet hur jag ska formulera alla då jag far och flänger lite här o där. Men ni får göra ert bästa för att förstå det här blir förhoppningsvis bra i slutändan :)

Likes

Comments

Det har hänt mycket under min första vecka här, saker som man inte kan förbereda sig för. I mitt fall så har jag flyttats till en temporär familj då min en i min välkomstfamilj har drabbats av en sjukdom som innebär en längre sjukhusvistelse. Men jag ska förhoppningsvis tillbaka dit snart (Allt beror på hur det går). Men på grund av detta har jag inte haft tid till att skriva då jag har haft fullt upp med att lära känna en ny familj. Men jag trivs här, jag bor på en stor bondgård med alla möjliga sorters djur (Ja jag är allergisk men det får funka för tillfället). Pappan är Law Enforcement (Typ polis) och mamman jobbar i en Gun store. Så om du kan din matte rätt så kan du räkna ut att det finns en del vapen här, men det är inte synliga för mig eller den tyska student som jag för tillfället har dubbelplacering med. Men iallafall så mår jag bra, får lite halvdålig sömn på grund av att jag är för lång för min säng men det är lugnt. Jag är tacksam över att jag får bo här. Positivt är att jag får chansen att uppleva olika familjer här i Kentucky. Alla är så snälla och hjälper mig. Och skolan är helt underbar, älskar mina klasser och människorna. Jag kommer berätta mer om allt detta senare jag ville bara uppdatera om läget och att det kan dröja tills jag kommer med mer roliga inlägg men jag måste landa i allt detta. Men jag lovar - Jag mår bra! :D

Likes

Comments

Förlåt för att det här kommer så sent men det händer så otroligt mycket saker hela tiden. Men nu så! Ska försöka bättra mig. Detta blir långt men jag vill sammanfatta allt som hänt den senaste tiden.


Jag har kommit till min värdfamilj och jag mår helt okej, känner mig konstant trött och illamående men det har antagligen bara med Jetlag och göra. Flygresan gick hur bra som helt. Även fast jag måste medge att jag aldrig hade klarat bytet på Frankfurt utan mina fina resekompanjoner. Herregud vilken stor flygplats vi hade 2 och en halv timme tills flyget skulle gå och vi hade planerat att äta men när vi väl kom fram till gaten var det 15 min kvar till boarding så det fick vi glömma. Vi landade i New York och då gick vi till passkontrollen och sedan till en Buss som tog oss till Ef Academy.

Jag kom fram till mitt rum och såg att jag skulle bo med en Svensk vilket faktiskt var skönt. Somnade tidigt efter att ha varit vaken i över 24 timmar. På morgonen vaknade jag runt 04 och jag mådde så illa. Jag försökte dricka vatten men det försvann inte så jag gick till en lounge och satt där helt ensam och väntade på frukosten typ. Jag grät lite också för att det hade blivit så mycket intryck och jag var hungrig och trött.

Sen hade vi föreläsningar om hemlängtan, kulturkrockar och hur man skaffar vänner typ. Det var roligt för vi hade bästa ledaren Austin, han var så härlig. En rolig grej som hände var att många hade svårt att uttala mitt namn så under en tid så var jag Elf för en ledare från Taiwan trodde jag hette så.

Vi åkte även till New York city och det ändå jag har att säga om de är att allt är så galet stort. Jag var lagom jetlaggad under hela vistelsen så mycket har jag tyvärr glömt. Vi åkte en klassisk gul skolbuss med förvånande sköna säten. Smärtan i mina fötter efter New York är obeskrivbar. Men det var en härlig resa även om jag hade önskat mer Turist aktiviteter.

Väl tillbaka på Campus så fick jag min avresetid vilket var 06.20 (då mitt flyg skulle gå) detta innebar att min wake-up time var 01.30. fick inte alls mycket sömn. Men jag överlevde bussresan till La guardia. Väl där betalade vi och checkade in våra väskor. Vi var 3st som åkte på samma flyg. Såklart fastnar jag i Säkerhetskontrollen med mina receptbelagda mediciner och eftersom namnet på de var på Svenska tog det extra lång tid. Men tillslut kom även jag igenom, under tiden som detta hände gick brandlarmet men alla bara ignorerade det!? Flygresan till Charlotte gick bra och när vi var landat var jag ensam då jag var den enda som skulle till Tennessee. Men jag hittade min gate, köpte en svindyr men god macka och väntade på planet. Såg på min biljett att jag satt allra längst fram vilket innebar att jag var i första boarding klassen.

När vi väl skulle gå på planet såg jag hur otroligt litet det var. Inte alls många säten. Var nästan tvungen att krypa ombord för att ingången var så liten. Dessutom var majoriteten av passagerarna Piloter eller flygvärdinnor som jag gissar var påväg hem?. Så det var + 10 turister och ca 30 piloter och flygvärdinnor. Men det kändes tryggt, dock hamnade jag bredvid en superpackad kille. Men han somnade ganska direkt så det var skönt. När vi väl landade så gick jag ut ut en dörr och där stod min välkomstpappa och välkomnade mig. Min välkomstmamma som skulle ha hämtat upp mig är sjuk, men vi påbörjade bilresan mot Kentucky och jag somnade ganska direkt i bilen. När vi nästan var framme stannade vi på Walmart (det är på riktigt större än ullared) och jag köpte strumpor och shampoo. Sen kom jag äntligen fram till mitt nuvarande hem och jag fick träffa min Välkomstmamma.

Jag kommer skriva mer om saker som händer men känner att det börjar bli för långt så det kommer senare :) Kram

Likes

Comments