Header

Jag måste börja med och säga att jag ÄLSKAR!! min skola. Det har verkligen blivit en perfect match. Den heter Mccreary central high school och jag har faktiskt ingen koll på hur många elever vi är. Skulle gissa på 300-500. Jag hade turen att bli Senior vilket jag är glad över då jag får göra allt som seniors gör. Vi är 4 utbytesstudenter på min skola, två tyskar och en italienare. Första skoldagen var jag såå nervös men redan första lektionen släppte det. Alla är så välkomnande och snälla.

Jag har samma schema varje dag och det ser ut så här:

First Period Yearbook. 08.15 - 09.03 Klassen börjar 08.15 och då börjar vi med att alla ställer sig upp och säger pledge of allegiance. Sen är är det daily announcement vilket ingen lyssnar på men det gör att vi missar de första 5 min av vår totala 50 min lektion. Yearbook klassen är rätt chill för vi gör ingenting vi sitter bara och väntar på att klockan ska ringa. Antar att det är för tidigt att börja med yearbooken. Så denna klass brukar vi käka frukost i och bara ta det lugnt typ.

Second period: English. 09.10 - 09.58 Den här klassen här också rätt chill för alla utbytesstudenter på min skola tar engelska 2 vilket är väldigt lätt. Men denna klass är också den där jag har mest att göra. Det är inte svårt med det tar sån tid. Och läraren älskar papper så man sitter där med tusen miljarder olika papper och försöker lista ut vilket av de som hon vill att vi ska göra. Men det går bra för mig och klasserummet är gulligt för läraren Ms. Kidd dekorerar klassrummet med massa olika bilder och grejer. Känns som man är tillbaka i lågstadiet<3

Third Period: Art. 10.05 - 10.53 Också en lätt klass för vi har ingen lärare för tillfället så vi målar bara, den här veckan håller vi på med fönster färg. Jag brukar käka mitt fika som min värdmamma skickar med mig varje morgon och bara ta det lugnt.

Fourth Period: Us. History. 11.00 - 11.48 Tycker verkligen inte om den här lektionen. Det är hur svårt som helst för vi går så snabbt fram. Men läraren sa att han inte skulle bry sig om mitt resultat då han förstår att det är svårt med språket haha.

Fifth Period: 11.55 - 13.15 Drama. Den här klassen börjar med att vi har 17 minuter lunch. Man hinner precis ta sig till matsalen och äta innan vår drama class ska mötas i biblioteket och sedan gå till vår aula. Klassen är hur rolig som helt med jättehärliga människor. Från början var det tänkt att jag skulle sköta ljuset men sedan lyckades jag få en roll i vår play som håller på att sätta upp nu. Vi ska tävla med den i Oktober så vi är lite stressade men det roligt.

Sixth Period: Sociology. 13.22 - 14.10 Åh älskar den här klassen så mycket. Vi reflekterar just nu mycket kring valet Clinton/Trump och det är så kul att höra hur olika åsikter alla har. Vi pratar också mycket kultur och jag får prata inför klassen minst 10 min varje lektion och bryta alla myter de har om Sverige/Europa

Seventh Period: J.R.O.T.C 14.22 - 15.15

Jag kommer göra ett separat inlägg om denna lektion för den är lite speciell haha.

Hoppas detta ger liten inblick i vad jag gör på dagarna. Ska försöka uppdatera oftare nu, om ni har några frågor kan ni bara kommentera här under så ska jag göra mitt bästa för att svara :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag har fortfarande inte en permanent familj och jag vet inte när eller om jag överhuvudtaget kommer få en. Jag bor fortfarande på bondgården hos den provisoriska familjen och jag har ingen aning om hur länge jag ska stanna. Lite jobbigt att jag fortfarande behöver bo i en resväska. Jag vill ju kunna landa och känna att jag också får starta mitt år. Jag ska inte klaga på boendet dock för familjen här är hur underbara som helst och gör verkligen sitt bästa för att jag ska trivas trots omständigheterna. Och det som har hänt går ju inte direkt att påverka. Men jag är besviken på EF. Under hela den här grejen har ingen ringt och frågat hur jag mår eller hur jag har det. Men det är som det är. Nu vill jag bara att min "gamla" värdmamma ska få komma hem från sjukhuset så jag flytta tillbaka till mitt rum. Iof vet jag inte ens om jag ska bo kvar där eller om jag ska få en ny familj. För tillfället är det ingen som vet.

Önskar att jag kunde komma med roligare nyheter men läget är som det är. Dock får jag följa med på roliga äventyr med den provisoriska familjen så det är väl det jag kan uppdatera om. Vi får se vad som händer. Det kan bli lite oklart vad jag menar när jag uppdaterar eftersom jag inte vet hur jag ska formulera alla då jag far och flänger lite här o där. Men ni får göra ert bästa för att förstå det här blir förhoppningsvis bra i slutändan :)

Likes

Comments

Det har hänt mycket under min första vecka här, saker som man inte kan förbereda sig för. I mitt fall så har jag flyttats till en temporär familj då min en i min välkomstfamilj har drabbats av en sjukdom som innebär en längre sjukhusvistelse. Men jag ska förhoppningsvis tillbaka dit snart (Allt beror på hur det går). Men på grund av detta har jag inte haft tid till att skriva då jag har haft fullt upp med att lära känna en ny familj. Men jag trivs här, jag bor på en stor bondgård med alla möjliga sorters djur (Ja jag är allergisk men det får funka för tillfället). Pappan är Law Enforcement (Typ polis) och mamman jobbar i en Gun store. Så om du kan din matte rätt så kan du räkna ut att det finns en del vapen här, men det är inte synliga för mig eller den tyska student som jag för tillfället har dubbelplacering med. Men iallafall så mår jag bra, får lite halvdålig sömn på grund av att jag är för lång för min säng men det är lugnt. Jag är tacksam över att jag får bo här. Positivt är att jag får chansen att uppleva olika familjer här i Kentucky. Alla är så snälla och hjälper mig. Och skolan är helt underbar, älskar mina klasser och människorna. Jag kommer berätta mer om allt detta senare jag ville bara uppdatera om läget och att det kan dröja tills jag kommer med mer roliga inlägg men jag måste landa i allt detta. Men jag lovar - Jag mår bra! :D

Likes

Comments

Förlåt för att det här kommer så sent men det händer så otroligt mycket saker hela tiden. Men nu så! Ska försöka bättra mig. Detta blir långt men jag vill sammanfatta allt som hänt den senaste tiden.


Jag har kommit till min värdfamilj och jag mår helt okej, känner mig konstant trött och illamående men det har antagligen bara med Jetlag och göra. Flygresan gick hur bra som helt. Även fast jag måste medge att jag aldrig hade klarat bytet på Frankfurt utan mina fina resekompanjoner. Herregud vilken stor flygplats vi hade 2 och en halv timme tills flyget skulle gå och vi hade planerat att äta men när vi väl kom fram till gaten var det 15 min kvar till boarding så det fick vi glömma. Vi landade i New York och då gick vi till passkontrollen och sedan till en Buss som tog oss till Ef Academy.

Jag kom fram till mitt rum och såg att jag skulle bo med en Svensk vilket faktiskt var skönt. Somnade tidigt efter att ha varit vaken i över 24 timmar. På morgonen vaknade jag runt 04 och jag mådde så illa. Jag försökte dricka vatten men det försvann inte så jag gick till en lounge och satt där helt ensam och väntade på frukosten typ. Jag grät lite också för att det hade blivit så mycket intryck och jag var hungrig och trött.

Sen hade vi föreläsningar om hemlängtan, kulturkrockar och hur man skaffar vänner typ. Det var roligt för vi hade bästa ledaren Austin, han var så härlig. En rolig grej som hände var att många hade svårt att uttala mitt namn så under en tid så var jag Elf för en ledare från Taiwan trodde jag hette så.

Vi åkte även till New York city och det ändå jag har att säga om de är att allt är så galet stort. Jag var lagom jetlaggad under hela vistelsen så mycket har jag tyvärr glömt. Vi åkte en klassisk gul skolbuss med förvånande sköna säten. Smärtan i mina fötter efter New York är obeskrivbar. Men det var en härlig resa även om jag hade önskat mer Turist aktiviteter.

Väl tillbaka på Campus så fick jag min avresetid vilket var 06.20 (då mitt flyg skulle gå) detta innebar att min wake-up time var 01.30. fick inte alls mycket sömn. Men jag överlevde bussresan till La guardia. Väl där betalade vi och checkade in våra väskor. Vi var 3st som åkte på samma flyg. Såklart fastnar jag i Säkerhetskontrollen med mina receptbelagda mediciner och eftersom namnet på de var på Svenska tog det extra lång tid. Men tillslut kom även jag igenom, under tiden som detta hände gick brandlarmet men alla bara ignorerade det!? Flygresan till Charlotte gick bra och när vi var landat var jag ensam då jag var den enda som skulle till Tennessee. Men jag hittade min gate, köpte en svindyr men god macka och väntade på planet. Såg på min biljett att jag satt allra längst fram vilket innebar att jag var i första boarding klassen.

När vi väl skulle gå på planet såg jag hur otroligt litet det var. Inte alls många säten. Var nästan tvungen att krypa ombord för att ingången var så liten. Dessutom var majoriteten av passagerarna Piloter eller flygvärdinnor som jag gissar var påväg hem?. Så det var + 10 turister och ca 30 piloter och flygvärdinnor. Men det kändes tryggt, dock hamnade jag bredvid en superpackad kille. Men han somnade ganska direkt så det var skönt. När vi väl landade så gick jag ut ut en dörr och där stod min välkomstpappa och välkomnade mig. Min välkomstmamma som skulle ha hämtat upp mig är sjuk, men vi påbörjade bilresan mot Kentucky och jag somnade ganska direkt i bilen. När vi nästan var framme stannade vi på Walmart (det är på riktigt större än ullared) och jag köpte strumpor och shampoo. Sen kom jag äntligen fram till mitt nuvarande hem och jag fick träffa min Välkomstmamma.

Jag kommer skriva mer om saker som händer men känner att det börjar bli för långt så det kommer senare :) Kram

  • 815 readers

Likes

Comments

Den här dagen blev inte alls som planerat, bättre faktiskt. Allt började med att min pappa ringde och frågade om jag bakade? Jag fattade ingenting men brydde mig inte heller efteråt. Sen har mamma gått runt och fin-städat hela morgonen vilket också var ovanligt, men inte heller det kunde jag förstå. Gick runt här hemma i pyjamas och ägnade mig mest åt att ta det så lugnt som möjligt. Plötsligt hör jag en bildörr smällas igen och jag tittar ut och där står ingen mindre än mormor och morfar. De bor rätt långt bort så jag sprang till mamma och frågade vad tusan de gjorde här. Fick till svar att hon inte visste (Sorry mamma men du är sämst på att ljuga) Fick panik, jag hade inte duschat, borstat tänderna eller bytt om. Men det var ju bara mormor och morfar - trodde jag. Men de kom in och mamma tyckte att jag skulle snabbduscha så det gjorde jag, väl i duschen hör jag dörren plinga. Gaahhh vad har ni gjort!?. Hör att min Kusin och hennes barn kommer. Springer och byter om och tänker att nu kommer nog ingen mer. Då plockar mamma fram tallrikar, inser dock att det är 13!? tallrikar. Då kommer det ännu en kusin och deras familj med barn. Blev verkligen överraskad och mormor hade bakat tårta <3

Fick träffa alla fina kusinbarn som kommer vara så stora när jag kommer tillbaka, utöver mys med dem så fick jag även min första Dollar-sedel. Tack så jättemycket! <3

Sen sa jag hejdå till alla, vilket inte var så jobbigt som jag trodde. Det har nog mest och göra med att jag inte har insett att jag åker. Något som jag verkligen kommer sakna är mormors mat, finns på riktigt inget bättre. Och morfars humor, han är bäst <3 Vi höööörs från Amuuuuurika Morfar!!

​Dagens planer var att packa, men det får natten spenderas till istället. Bara två dagar kvar nu!!! TAGGGAA

  • 1086 readers

Likes

Comments

​Har fått lite frågor gällande det här med att jag ska bo i en välkomstfamilj, så tänkte därför reda ut de frågetecken som vissa av er kanske sitter på.

En välkomstfamilj är en familj som man blir placerad i då placeringen fortfarande inte är 100% klar. För att få skriva in sig i en skola i USA så krävs det att man är skriven på en adress i området. Därför väljer EF att sätta studenten i en Välkomstfamilj så att man kan få en plats på skolan samtidigt som letandet efter en permanent familj fortsätter. För att en familj ska få bli värdfamilj krävs det att de måste gå igenom en så kallad screening vilket innebär att de b.la ska kollas mot belastningsregistret, få hembesök och gå en utbildning. Allt detta tar tid, och därför placeras man i en välkomstfamilj så att skolplatsen blir garanterad.

I mitt fall handlar mycket om tid. Jag fick min placering sent, vilket innebär att man var tvungen att snabbt hitta en skolplats till mig. Vilket man gjorde och då skrevs jag in hos min välkomstfamilj. Dock var jag tvungen att godkänna den då jag var dubbelplacerad med en tysk tjej. Nu pågar letandet för fullt efter en ny permanent familj till mig. Men det tar som sagt tid och jag kommer att bo hos min välkomstfamilj 1-4 veckor. 

Men allt känns superbra och jag är så redo för det här, om det finns något mer som någon undrar så kan ni kommentera här så ska jag svara så gott jag kan :)

Likes

Comments

Idag fick jag reda på att jag åker den 17, något som var väldigt oklart då jag har fått olika bud av EF. Först 10 sen 17 sen 24 och eftersom det första valet var redan nu på onsdag så har jag mentalt förberett mig för det. Men idag dök det upp ett mejl från EF där det stod att jag hade ett fått den 17 som avresedatum och jag kunde ladda ner mina biljetter. Varför jag har haft så mycket kaos beror mest på att mycket har vart oklart dels familj och placering samt att jag är allergiker. Men nu verkar det som att allt har löst sig och jag är mer än redo.

Jag kommer då flyga 06.20 på morgonen ifrån Arlanda nästa vecka på onsdag. Mellanlanda i Tyskland och sedan vidare mot New York!! :) Äntligen faller de sista bitarna på plats. Nu har jag bara massa tid att döda då jag trodde att jag skulle åka på onsdag. Men det är härligt och jag ska njuta av Sverige till fullo. Och ta tag i packningen, har hela tiden gått och väntat på att väskan ska packa sig själv med det gör den tydligen inte? Jaja det blir bra. Ska försöka ta med så lite som möjligt. Såg även att jag kommer landa i Tennessee när jag ska till min Välkomstfamilj då det är närmare staden jag ska bo i än Kentuckys flygplats. Det här blir sjukt bra nu ska jag bara räkna ner tills den 17 Augusti :)

Om någon annan EF:are har detta flyg kan ni ju hojta till :)

Likes

Comments

Nu äntligen tredje gången gillt, JAG HAR FÅTT PLACERING. Vakande igår imorse av ett missat samtal ifrån Malin på EF och ett meddelande där hon skrev att jag skulle ringa när jag vaknade. Så det gjorde jag och fick då reda på att min ansökan hade skickats ut en områdesrepresentant som hade blivit så intresserad att hon var tvungen att stanna bilen och läsa hela min ansökan. Hon ville verkligen ta emot mig och hade tydligen sagt att det var en perfekt matchning. Till och med EF var chockade över att det gick så här snabbt, jag hade ställt in mig på att få placering typ på flyget. Men nu har jag fått den och den känns toppen.

Jag ska alltså till KENTUCKY!!!!


Först när jag hörde det tänkte jag bara på den där friterade kycklingen, men sen efter att ha googlat lite så känns det superbra. Jag älskar verkligen skogen och nu bor jag i en nationalskog?. Bor än så länge hos en välkomstfamilj tillsammans med en tysk tjej. Har inte fått någon information om varken familj eller skola mer än namnet, men eftersom att min placering blev klar på 12 timmar så är det kanske inte så konstigt. Fick även höra att det är möjligt att jag åker på onsdag. Härligt att jag börjat packa och så.... Så nu blev det lite stress men det löser sig. Uppdaterar med mer när jag vet mer :)

Bor väldigt nära detta vattenfall :)

Likes

Comments

Det var inga allergivänliga djur, EF och jag gjorde därför ett beslut om att jag, för min egna säkerhet inte kommer att åka till den familjen. Det innebär att jag kommer börja om från ruta 1. Jag är just nu Placeringslös och har chansen igen att hamna i hela Usa. Det är lite äventyrligt på ett sätt och vad är det man brukar säga tredje gången gillt ? Först Indiana sen Utah och nu får vi se. Jag blev lite ledsen först då jag hade ställt in mig på sedan april att jag skulle till Utah. Med det här kommer lösa sig. Nu har jag hela USA framför mig det är ju lite härligt men samtidigt skrämmande, tanken på att jag ska någon annanstans än Utah gör mig rädd. Det blir bra, Det måste bli bra. Som jag sa tidigare är jag inte besviken på EF. Dom gav mig bra pepp och stöd inför det här och jag vet att jag kommer få the time of my life oavsett.

Likes

Comments

Jag fick nästan min placering idag. Eller jag fick den men direkt efter så var det som att jag lämnade tillbaka den. Det har antagligen blivit ett missförstånd då min värdfamilj har hundar och katter. EF kontoret har kontaktat USA för att höra om det är en miss eller om det typ skulle kunna vara allergivänliga hundar. Får därför inte kontakta någon även fast jag har allas uppgifter och hela placeringsinfon. Det känns tråkigt då jag känner att placeringen hade varit en perfekt matchning. Ska få mer info på måndag så nu ska jag gå en hel helg och vänta.

Man skulle kanske kunna tro att jag är besviken på EF, men det är jag inte. Visst det har inte varit den lättaste vägen för mig men jag vet att EF har gjort det dom har kunnat för att göra det bra för mig. De frågar hur allt känns och besvarar alla frågor och kämpar för att allt ska lösa sig och bli så bra det kan bli för mig. Det som har hänt nu är en mänsklig miss. Men jag är glad ändå, det har verkligen blivit ett äventyr för mig. Kanske kommer jag inte veta vart jag ska när jag sätter mig på flyget, men det är ju lite coolt.

Även om det värsta just nu är att jag inte vet, jag vet inte om jag ska byta familj. Jag vet inte när jag åker och jag vet inte vart jag ska. Men stödet från EF gör mig trygg. Det är bara att vänta, på vad vet jag inte men på nånting. Lite konstigt är det att de första redan åkt och startat sina liv där borta. Men det blir bra. Det blir ett äventyr. Ett roligt äventyr som jag ska göra det bästa utav.

Likes

Comments