Random

Hej igen!

Jag är medveten om att uppdateringen har varit usel, vilket beror på skolan. Jag har faktiskt ingen annan ursäkt än att den har tagit upp all tid och jag har helt enkelt inte orkat. Nu har jag höstlov, så kanske kommer de någon recension. Men något som jag har tänkt på är att jag ska börja recensera musikalbum och böcker också. Bloggen kommer fortfarande till största del handla om filmer och serier, men det kommer också att komma recensioner om musikalbum och även böcker när jag har tid.

Jag kommer absolut bli bättre på att uppdatera när jag orkar!

bye

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Filmer

Originaltitel: Ghost in the Shell

Språk: Engelska, Japanska

Genre: Science-Fiction, Action

Regissör: Rupert Sanders

Producent: Avi Arad & Steven Paul

Manus: Jonathan Herman & Jamie Moss

Originalmusik: Clint Mansell & Lorne Balfe

Fotograf: Jess Hall

Klippning: Neil Smith & Billy Rich

Produktionsbolag: DreamWorks Pictures, Reliance Entertainment, Arad Productions, Shanghai Film Group Corporation & Huahua Media

Distribution: Paramount Pictures

Speltid: 2h

Ghost in the Shell är en amerikansk film från 2017, som baserats på den japanska mangaserien med samma namn.

The Major (Scarlett Johansson) var med om en olycka och fick sin kropp omkonstruerad, och nu är hon en del av Section 9 som sätter stopp för brottslingar. De får ett mystiskt uppdrag och måste lösa detta, då det kan få allvarliga konsekvenser om de inte gör det.

Medverkande: Scarlett Johansson, "Beat" Takeshi Kitano, Michael Carmen Pitt, Pilou Asbæk, Chin Han, Juliette Binoche, Peter Ferdinando, Kaori Momoi, Lasarus Ratuere, Danusia Samal, Anamaria Marinca, Michael Wincott, Yutaka Izumihara, Tawanda Manyimo, Daniel Henshall, Rila Fukushima, Pete Teo, Yuta Kazama, Chris Obi, Adwoa Aboah, Kaori Yamatoto & Andrew Morris.

Jag har aldrig riktigt varit speciellt förtjust i science-fiction filmer, men jag bestämde mig ändå för att gå och se denna på bio och jag måste erkänna att det var riktigt mäktigt!

Filmen är välgjord med häftiga effekter vilket var jättecoolt att se, speciellt på bion. Dock kändes det som att det var det. Den är jättebra gjord, men det är det.

Jag har inte sett mangaserien och har därför inget att jämföra med, men jag tycker att filmen är riktigt bra. Filmens styrka är definitivt alla specialeffekter, allt annat är väl helt okej. Scarlett Johansson gör ett bra jobb i huvudrollen, de andra är också helt okej i sina roller. Manuset är väl inte att skryta om direkt, men däremot tycker jag att musiken är mäktig.

Min åsikt om science-fiction filmer blev bättre efter att ha sett denna filmen, så jag ska definitivt titta på fler filmer inom denna genre. Just denna film var dock bara en film med coola specialeffekter, men överlag en helt okej film, så jag hoppas att det finns fler bättre filmer än denna.

Den här filmen är absolut sevärd, men jag är säker på att det finns mycket bättre filmer än denna.


Mitt betyg: 3/5

Likes

Comments

Film-bucket list

Hej! Tiden går väääldigt fort, nu är det redan augusti och jag tänkte bocka av några filmer från min "bucket list". Har inte sett så mycket filmer denna månad, så jag tänker att nu under augusti ska jag titta så fort jag får en möjlighet, då det inte är så långt kvar till skolstarten!

Filmerna som jag har recenserat länkas under namnet och markeras med:


- Boys Don't Cry


- Carol


- Ed Wood


- Ghost


- Hateful Eight, The


- Hobbit-serien


- Hobbit: En oväntad resa


- Hobbit: Smaugs ödemark


- Hobbit: Femhäraslaget


- Indiana Jones-serien


- Jakten på den försvunna skatten


- De fördömdas tempel


- Det sista korståget


- Kristalldödskallens rike


-Ingenting och allting


- Lion


- Moonlight


- Nerve


- På heder och samvete


- Street Cat named Bob, A


- Suicide Squad


- Terror på Elm Street-serien


- Terror på Elm Street


- Terror på Elm Street 2 - Freddys Hämnd


- Terror på Elm Street 3 - Freddys Återkomst


- Terror på Elm Street 4 - Freddys Mardröm


- Terror på Elm Street 5 - The Dream Child


- Terror på Elm Street 6 - Freddy's Dead - The Final Nightmare


- Wild


- Wonder Woman

Likes

Comments

Filmer

Originaltitel: Nerve

Språk: Engelska

Genre: Thriller

Regissör: Henry Joost & Ariel Schulman

Producent: Allison Shearmur

Manus: Jessica Sharzer

Originalmusik: Rob Simonsen

Fotograf: Michael Simmonds

Klippning: Madeleine Gavin & Jeff McEvoy

Produktionsbolag: Allison Shearmur Productions, Keep Your Head Productions & Supermarche

Distribution: Lionsgate

Speltid: 1h 36min

Nerve är en amerikansk thrillerfilm från 2016, baserad på boken med samma namn från 2012 som är skriven av Jeanne Ryan.

Venus "Vee" Delmonico (Emma Roberts) är vän med Sydney (Emily Meade) som är en "player" på spelet Nerve. Antingen är man en "watcher", en som bara tittar på när "players" gör utmaningar, eller en så kallad "player" som utför utmaningarna som de anonyma tittarna ger. Om man utför utmaningarna och lyckas, får man en viss summa pengar, men om en av utmaningarna misslyckas förlorar man allt. Vee bestämmer sig för att bli en "player", och när hon träffar på Ian (Dave Franco) som också spelar så utsätts de båda för allt farligare utmaningar.

Medverkande: Emma Roberts, Emily Meade, Dave Franco, Miles Heizer, Machine Gun Kelly, Juliette Lewis, Marc John Jefferies, Kimiko Glenn, Samira Wiley, Ed Squires, Brian Marc, Eric D'Alessandro & Casey Neistat

Nerve är en film som jag länge har velat se, och nu när jag har sett den är jag inte ett dugg besviken! Jag satt som fastklistrad under större delen av filmen, den var otroligt spännande, speciellt emot slutet av filmen.

Emma Roberts är duktig i sin roll, resten av skådespelarna är helt okej. Manuset är också helt okej, inte något mästerverk direkt. Något jag däremot tyckte var lite bättre var faktiskt musiken i filmen, det blev en allt mer spännande stämning vilket såklart är ett stort plus i såna här typer av filmer.

Dock tänkte jag mycket på om det verkligen är trovärdigt att ett sånt här spel skulle kunna finnas bland ungdomar utan att det blir upptäckt av de vuxna. Det är nog det största minuset, att det inte känns speciellt trovärdigt.

Jag tyckte också att slutet var lite konstigt, det var som sagt riktigt spännande men samtidigt ett väldigt udda slut, tycker jag i alla fall. Överlag tycker jag att den här filmen är bra och riktigt spännande, och speciellt tror jag det är en bra ungdomsfilm.

​Mitt betyg: ​3/5

Likes

Comments

Filmer

Originaltitel: Lion

Språk: Engelska, Hindi & Bengali

Genre: Drama, Biografi

Regissör: Garth Davis

Producent: Iain Canning, Angie Fielder & Emelie Sherman

Manus: Luke Davies

Originalmusik: Volker Bertelmann & Dustin O'Halloran

Fotograf: Greig Faser

Klippning: Alexandre de Franceschir

Produktionsbolag: Aquarius Films, Narrative Capital, Screen Australia, See-Saw Films & Sunstar Entertainment

Distribution: The Weinstein Company, Transmission Films & Entertainment Film Distributors

Speltid: 2h

Lion är en amerikansk-australiensisk-brittisk biografisk dramafilm från 2016, som baserats på biografin "A Long Way Home" som skrivits av Saroo Brierley.

Den 5-årige Saroo (Sunny Pawar) bor med sin familj i Indien. En dag följer han med sin bror Guddu (Abhishek Bharate) till en järnvägsstation där han ska söka ett jobb, och Saroo blir så trött att han somnar på en bänk. När han sedan vaknar igen är han helt själv och letar efter sin storebror. Han går då in på ett tåg för att leta, och av misstag somnar han på tåget. Nästa gång han vaknar har tåget lämnat stationen, där hans bror finns. Nu hamnar han väldigt långt bort från sin familj i Khandwa, Indien.

Medverkande: Sunny Pawar, Dev Patel, Abhishek Bharate, Priyanka Bose, Nicole Kidman, Rooney Mara, David Wenham, Divian Ladwa, Deepti Naval, Tannishtha Chatterjee, Nawazuddin Siddiqui m.fl.

Lion är som sagt baserad på en verklig historia, och filmen delas upp i två delar.

I den första delen får vi följa Saroo som barn, och jag tycker verkligen att hela den första delen är helt fantastiskt bra gjord. Relationen Saroo verkar ha med sin biologiska familj gör mig verkligen berörd. Jag blev så berörd att tårarna kom under några tillfällen, vilket egentligen inte var så chockerande för mig.

I den andra delen får vi se hur Saroo lever 20 år senare, när han bor i Australien efter att ha blivit adopterad i den första delen. Han börjar söka efter sin biologiska familj som finns i Indien, vilket såklart också är berörande, dock blev inte jag lika berörd under den andra delen som jag blev i den första delen.

Skådespelet imponerade verkligen på mig, speciellt Dev Patel och Nicole Kidmans insatser. Jag tyckte att manuset var riktigt bra och musiken likaså.

Jag är inte alls chockad över att den här filmen blev nominerad till ett flertal Oscars, då jag tycker den är jättebra och känslosam. Att veta att detta är något som hänt i verkligheten gör det ännu mer känslosamt.

Det här är en helt fantastisk film som verkligen träffar en rakt i hjärtat, jag rekommenderar den starkt.


Mitt betyg: 4,5/5

Likes

Comments

Random

Hejsan!

Jag ber om ursäkt för riktigt dålig uppdatering. Tyvärr tror jag inte att uppdateringen kommer bli så mycket bättre, då det inte är så långt kvar till skolstarten. Jag börjar ju 9an och vill satsa mycket på skolan känner jag, men ska göra mitt yttersta för att uppdatera mycket nu innan dess.

Har några recensioner på gång, så troligtvis blir det lite bättre med uppdateringen ett tag i alla fall!

Bye

Likes

Comments

Filmer

Originaltitel: The Danish Girl

Språk: Engelska

Genre: Drama

Regissör: Tom Hooper

Producent: Tim Bevan, Eric Fellner, Anne Harrison, Tom Hooper & Gail Mutrux

Manus: Lucinda Coxon

Originalmusik: Alexandre Desplat

Fotograf: Danny Cohen

Klippning: Melanie Ann Oliver

Produktionsbolag: Working Title Films, Pretty Productions, Artemis Productions, Revision Pictures & Senator Global Productions

Distribution: Focus Features & Universal Pictures International

Speltid: 2h


The Danish Girl är en brittisk-amerikansk dramafilm från 2015, som baserats på den biografiska romanen med samma namn, som handlar om Lili Elbe, av David Ebershoff från år 2000.

Einar (Eddie Redmayne) och Gerda Wegener (Alicia Vikander) är två konstnärer som är gifta och lever ett bra liv. Gerda håller på med ett porträtt av sin vän Ulla (Amber Heard) men en dag kan inte hon komma. Då ber Gerda sin man om hjälp, och han får posera med samma klänning som Ulla hade för att det skulle bli bra. När han gör detta känner Einar något han inte tidigare känt, och därefter börjar han kalla sig för Lili och hans resa mot en könskorrigering startar.

Medverkande: Eddie Redmayne, Alicia Vikander, Amber Heard, Matthias Schoenaerts, Ben Whishaw, Sebastian Koch, Emerald Fennell, Adrian Schiller, Henry Pettigrew m.fl.

Enda sedan den här filmen kom ut har jag velat sett den, och jag har haft stora förväntningar på den. Trots att jag har hört väldigt olika åsikter om denna film så har jag alltid hållit fast vid och trott att den är jättebra. När jag såg den för första gången blev jag inte ett dugg besviken, jag älskade den!

Den är så otroligt vacker, och skådespelet är helt fantastiskt. Jag är grymt imponerad av både Eddie och Alicia, och det var definitivt en välförtjänt Oscar som Alicia vann. Det enda jag tyckte var lite konstigt var att hon nominerades till "Bästa kvinnliga biroll" och inte huvudroll, då jag tycker att filmen handlar precis lika mycket om Gerda som den gör om Einar/Lili. Men hon förtjänade definitivt sin Oscar och det hade Eddie också gjort!

Jag blev också väldigt berörd av filmen, den är som sagt väldigt fin och känslosam. Skådespelarna är väldigt duktiga under de mer känslosamma delarna, vilket såklart gör filmen mycket bättre.

Det här är en superbra film, jag rekommenderar den verkligen!

Mitt betyg: ​4/5


Likes

Comments

Filmer

Originaltitel: Full Out

Språk: Engelska

Genre: Familjefilm, Drama

Regissör: Sean Cisterna

Producent: Jay & Jeff Deverett

Manus: Beth Iley & Willem Wennekers

Originalmusik: Grayson Matthews & Roy "Royalty" Hamilton

Fotograf: Pasha Patriki

Klippning: Michelle Szemberg

Produktionsbolag: Carmel Creek Productions & Mythic Productions

Distribution: AVROTROS & Disney Channel

Speltid: 1h 27min


Full Out är en amerikansk-kanadensisk film från 2015. Den är baserad på en verklig historia, gymnasten Ariana Berlins historia.

Ariana Berlin (Ana Golja) och hennes vän Isla (Sarah Fisher) vill mer än allt annat lyckas inom gymnastiken. Ariana satsar på att komma in på UCLA, en skola med mycket framgångsrika gymnaster. Just när allt går så bra för henne inträffar en bilolycka. Hon hamnar i koma, och när hon vaknar måste hon träna ett bra tag för att kunna gå som förr igen. Hennes läkare tror att hon aldrig kommer kunna hålla på med gymnastik igen, men Michelle (Asha Bromfield) tror på henne och inspirerar henne att hitta tillbaka till det hon var menad för.

Medverkande: Ana Golja, Sarah Fisher, Asha Bromfield, Jennifer Beals, Robbie Graham-Kuntz, Lamar Johnson, Courtney Van Wirdum, Genny Sermonia, Ramona Milano, Nick Baillie, Jacqueline Byers, Jake Epstein, Trevor Tordjman, Art Hindle, Ariana Berlin m.fl.

Den här filmen hittade jag på Netflix, efter att ha sett serien Degrassi: Next Class (recensioner kommer på varje säsong när jag har tittat om på de igen!!) som Ana Golja, som spelade Ariana Berlin, också medverkar i.

Det första jag kan säga är att jag gillar den här filmen, jag tycker att det är en riktig "feel-good-familjefilm" som jag säkert skulle ha uppskattat mycket mer om jag såg den när jag var mindre. Filmen känns verkligen som en film som skulle kunna ha varit min favoritfilm som barn, och jag tror säkert att den är det hos många barn.

Jag tycker att historien är fascinerande och motiverande på många sätt, speciellt med tanke på att den är baserad på något som har hänt i verkligheten. Ett minus med det är att det känns som att personerna bakom filmen verkligen är medvetna om att det är en inspirerande historia, och de överdriver de det lite. Det framgår framför allt i manuset, där de trycker in små citat som är väldigt inspirerande, vilket är fint såklart, men det passar inte alltid med i konversationerna tycker jag.

Musiken i filmen är charmig enligt mig, och passar till de allra flesta scenerna. Skådespelet är också bra, och jag gillar att de valde att ha med den riktiga Ariana Berlin med i filmen, trots att hon inte spelade sig själv. Jag tycker också att Ana gör ett bra jobb som Ariana.

Överlag är detta en mycket charmig "feel-good" familjefilm, som jag absolut rekommenderar och jag tror definitivt att barn kommer uppskatta den!

Mitt betyg: 3/5

Likes

Comments