Header

Ännu en nominering, och den här gången kommer den ifrån @eschutz . Nu kör vi!

1. Nämn tre bra sidor/egenskaper hos dig

Har humor, är kärleksfull och envis.

2. Nämn tre dåliga sidor/egenskaper hos dig

Temperamentsfull, stökig och känslomässigt skör, eller instabil om man föredrar det ordet.

3. Vad är ditt drömyrke?

På bokförlag, om det så skulle innebära att jag skrubbar toaletterna!

4. Om du skulle få byta liv med någon person för en dag vem skulle det isf vara & varför?

Oj. Det finns nog ingen människas liv som intresserar mig så pass mycket. Otroligt tråkigt svar, men jag är nöjd med mitt eget liv.

5.Om du skulle flytta vart i världen skulle du vilja bosätta dig då?
Roliga Maggan här. Men helt ärligt så vill jag inte bo någon annan stans än i närheten av Uppsala. Visst hade jag kunnat svara Florida, men det är inte mer än ett drömresemål. Jag har bott 50-60 mil ifrån nära och kära tidigare och det finns bara en sak att säga: det är skit. Livet är för kort för att vara ifrån dom man älskar.

6. Vilken är din favorit högtid?

Hade det inte varit höst nu så hade jag svarat höst. Den är mysig på avstånd och man försöker desperat inbilla sig att det är så härligt att äntligen få klä sig i tre lager stickat. Nu befinner vi oss mitt i den där "härliga" hösten och jag vill ha vår! Håret sticks under halsduken och mina boots i storlek 39 är på gränsen till för små, men av ren princip sak så köper jag inte storlek 40.

7. Favoritdjur?
Homosapiens

8. Vad ville du bli när du var liten?

Jag hade nog aldrig något drömyrke direkt, förutom att bli känd då. Inte så noga för vad dock.

9. Nämn tre saker du inte skulle kunna leva utan
Pratar vi saker så skulle jag säga min mobil, en bok och tandborste.

10. Nämn fem saker som alltid finns i ditt kylskåp

Pepsi, ketchup (den är det dock inte jag som köper, men likt förbannat så finns den alltid där), ost, buljongtärningar och ägg.

11. Din favoritlåt just nu?
Ingen aning.

Den här gången utmanar jag @elinor @EmmaochMelissa och @johannaisabella att svara på dessa:

* En bok du vill läsa
* En fras du säger ofta
* En grönsak du älskar
* En favoritrestaurang
* Någonting anmärkningsvärt du gjort
* Typ av person du inte klarar av

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Kim har ju visat sig vara någon typ av övermänniska när det kommer till hushållsarbete. Varför har han undanhållit det kan man undra?

Allt som oftast när jag kommer hem om dagarna så är det diskat, städat och det doftar mat. Och en kan tro att det är kokta snabbmackisar och mamma Scans köttbullar han bjuder på, men icke.

Igår blev det till exempel hemmagjorda hamburgare. Och han hade till och med ställt sig och skurit upp lök, som han hatar, då är det banne mig kärlek!

När jag dessutom bad honom här om dagen (när han ensam var med Alfred ovh storhandlade) att köpa en pepsi så kommer han hem med ett helt flak. Det kommer att ta oss en hel livstid att dricka upp det, för så mycket häller vi inte i oss. Men då var motivationen att "det går ju åt".

Där har ni vägen rätt in i mitt hjärta. Och då är jag inte ens en man. Hoppas ni får en härlig fredag!

Likes

Comments

Här kommer del 2 i Liebster awards, tack bästa @EmmaochMelissa för frågorna. Vilka du säkert glömt att du givit mig vid det här laget! ​

1. Vad vill du förmedla med din blogg?
Inte ett skit. Ett gott skratt hos läsaren om jag har en bra bloggdag.

2. Vilken typ av blogg gillar du att läsa?
Bloggar som inte är nischade över huvudtaget. Som ena dagen skriver om den vidrigaste blöjkatastrofen och den andra om en god middag som intagits. Men det mesta får gärna skrivas med en nypa salt och av personer som är någorlunda på samma plats i livet som jag själv, det har jag mest i utbyte av att läsa.

3. Hur är den perfekta lördagen för dig?
En ledig dag, sovmorgon till 08.00 om jag har tur och en hotell-look-alike frulle i hemmet. Gärna inte alltför många aktiviteter inplanerade. Men får vi in lite shopping och en massa lek är det en perfekt lördag.

4. Flyg, tåg eller båt?
Tåg alla dar i veckan! Så himla skönt att sitta x antal timmar på en tåg med choklad och x antal böcker/tidningar att plöja. Att flyga innebär för mig att under hela resan måla upp olika skräckscenarion i mitt huvud, dessa spårar oftast helt ur när luftgroparna sätter igång med sitt. Djupt vatten och djuren däri är jag alldeles för rädd för att kunna njuta av en båtresa, ofta Titanic-referenser som dyker upp i huvudet.

5. Din bästa egenskap?
Är det något jag är dålig på så är det att klappa mig själv på axeln. Men jag skulle nog säga att jag allt som oftast är väldigt rolig, ibland är det jag själv som skrattar mest till och med. Betyder det att jag kanske inte är så jävla rolig ändå?

6. Vad är din huvudsyssla?
Jag jobbar på bank.

7. Vilket är ditt bästa inredningtips?
Herregud. Ska det verkligen komma från mig som bor i en knarkarkvart? Läs här. Minimalistiskt är min grej, vilket alltså är den absoluta motsatsen till hur jag bor idag. Annars gillar jag att inreda med böcker, gröna växter och hyllor/tavlor på väggarna.

8. Hur ofta städar du toaletten?
Kanske varannan vecka, sen kan jag ju hoppas att Kim gör det de veckorna jag inte gör det.

9. Vilken är din favoritfilm utav Astrid Lindgrens filmer?
Barnen i Bullerbyn och Pippi.

10. Hur ser din morgon ut hemma hos dig?
I och med att jag jobbar lite olika tider så ringer klockan inte samma tid varje morgon. Dock så ringer den alltid för tidigt, alltid. Hur är det möjligt? Går upp, spenderar alldeles för mycket tid framför spegeln. Tänker i början "nä, idag blir det bara lite foundation och mascara" - vilket slutar i att jag står med alla möjliga typer av borstar och ögonskuggor. Kanske åker plattången fram också, alldeles för sent såklart. Resultatet blir att jag får kasta i mig frukosten framför tvn eller ståendes. Kaffet får allt som oftast vänta tills jag kommit till jobbet.

11. Varför gillar du min blogg?
För att vi, som jag skrev ovan, är jämngamla med världens sötaste ungar. Och för att jag tror att vi hade kommit så jäkla bra överens in real life. Förhoppningsvis så får vi chans att ses en fin dag!

Den här gången utmanar jag @livetmedliten @livetmedsally och @varamorsa att svara på dessa:

* En bok du vill läsa
* En fras du säger ofta
* En grönsak du älskar
* En favoritrestaurang
* Någonting anmärkningsvärt du gjort
* Typ av person du inte klarar av


Likes

Comments

Övrigt, Begrundan

Jag är så jävla efter min tid, så denna vecka jobbar jag mig ikapp med dessa Liebster awards som jag blivit ombedd att göra. Med glädje! Jag tänjer dock lite på reglerna och håller mig till ett mindre antal frågor och nomineringar. 

Jag blev utmanad av fina @moafidelie att svara på dessa frågor. Längst ner har några av er blivit utmanade att svara på egna frågor, vilket givetvis är valfritt. Men ni borde. Men ni måste inte. Fast jag hade gjort det.

- Tre favoritsaker i mitt hem
Soffan, kaffebryggaren och ett par vit/guldiga ljusstakar som vi har på köksbordet.

- Absoluta favoritprogrammet på TV
Jag kan absolut inte välja en! Älskar serier! Suits, Grey's anatomy, Criminal minds, Vänner, Sons of Anarchy, One tree hill etc etc.

- Mest använda apparna i min telefon
Mail, Nouw, banken, H&M, BankID, instagram.

- Det här är mest attraktivt hos det motsatta könet
Alltså det var ju tusen år sedan jag var "på marknaden" senast så automatiskt tänker jag på vad jag går igång på gällande Kim såklart. Humor, värme, skäggstubb och fina läppar/leende är vad som får den här mamman att skälva.

- På sociala medier föredrar jag bilder på
Bebisar, böcker och barnkläder. Hahaha.

-Den här musiken lyssnar jag på
Det händer så sällan. Men lyssnar jag så är det på Gavin DeGraw eller det som är inne på radiostationerna just nu.

- Klädesplagget jag känner mig mest bekväm i
Jeans och en tisha.

@eschutz @Stinasmamma och @LisaDavidsson får svara på dessa om de känner för det!

* En bok du vill läsa
* En fras du säger ofta
* En grönsak du älskar
* En favoritrestaurang
* Någonting anmärkningsvärt du gjort
* Typ av person du inte klarar av

Likes

Comments

Affe

Vi glider fram på ett bananskal genom livet just nu, när det kommer till utvecklingssteg i alla fall. Jag kommer ihåg hur stegen med dess tydliga avspegling hos barnet brukade avlöpa varandra för. Var det inte matvägran så var det långa vakna perioder på nätterna. Ungen är alltså Alfred, om det var någon som tappades bort på vägen.

Men nu mina vänner känner vi att vi lever igen - var eviga gång vi ska försöka nästla oss in i hans mun för att borsta tänderna. Det finns väl knappast många ungar som gillar denna typen av aktivitet. Men det finns fan heller ingen som avskyr det så avgrundsdjupt som Alfred.

Vilka knep har vi testat hittills? 

• Bytt tandkräm fyrtioelva gånger - funkar inte.

Bytt tandborste nästan lika många gånger - funkar inte.

• Underhållit med dans, sång och desperat viftande med armarna - funkar inte.

• Klistrat på ett oroväckande stort leende i hopp om att han ska förstå att det är kul att borsta tänderna - funkar inte.

Som ni ser har vi i princip testat allt. Ni måste hjälpa till lite här innan han blir tandlös igen. Hur gör ni? Nog för att det är mysigt att trösta ett gråtande barn, men hur jävla kul är det när man vet att det är en själv som orsakat det?

  • Filed under: Affe

Likes

Comments

​Denna vecka kom alldeles för snabbt efter att bara haft gårdagen hemma med familjen. Tur då att det är en rolig och lite mer tillbakalutad vecka jag har framför mig. Jag har nämligen en veckas utbildning på jobbet där vi nu ska få mer kunskap och mandat kring lån och sparande. Superkul verkligen!

Annars har jag tänkt, efter xx antal veckor, att komma igång med träningen igen. Tanken är att jag försöka ta mig ner på mattan hemma för att göra några övningar när Alfred somnat och Kim är iväg på träning. Om jag kommer upp är en annan fråga. 

Nu kommer jag hem i princip när det är mörkt hela veckan så utelek i färgglada löv får ske till helgen istället. Vi har även plöjt klart ännu en säsong Criminal minds, så nu stänger vi tvn ett tag och plockar fram böckerna, filtarna och tekopparna istället. Ok, filtarna ligger såklart framme året om, man kan aldrig bli för varm. 

Likes

Comments

Vardag

Godmorgon! Två morgoninlägg dagarna efter varandra, mår jag verkligen riktigt bra? Nej, jag gör nog inte det.

Det senaste dygnet har varit ganska schizofrent för mig om jag ska vara helt ärlig. Ena sekunden har jag bestämt mig för att åka på konferensen idag, andra inte. Det känns bara så himla värdelöst att vara ifrån min familj ytterligare en hel dag. Men å andra sidan så råkar jag veta att vi ska äta en jävla massa under dagen och kvällen, och mitt barn kan jag ju sannerligen inte äta.

Jag sitter till slut på bussen in till stan, där vi sen ska ta oss vidare till Arlanda där konferensen äger rum. Vi får se hur långvarig jag blir, jag kanske åker hem när jag känner mig mätt...

Likes

Comments

God morgon på er! Helgen närmar sig med stormsteg och jag välkomnar den med nya naglar. Det fick bli tre stycken små bilder á la sim-kort så att ni förhoppningsvis inte ser mina hemska nagelband. Busted, jag försöker försköna min vardag med filtrerade och förminskade bilder. Jag börjar kanske få storhetsvansinne.

Jag ska snart ge mig på ett arbetspass som avslutas innan klockan 16. Och vi har så väl planerat in ett möte i eftermiddag (möten på fredagseftermiddagar är ju så på sin rätta plats!) med tillhörande fika. Det blir nog en bra dag ska ni se.

Efter jobbet ska jag möta upp hela familjen annorlunda och skåla in lillebrors husköp som förmodligen blir klart under dagen då dom ska skriva papper. Liten blir stor. Det är så jäkla häftigt att min fyra år yngre lillebror har gått och köpt hus! Och lite irriterande också, då jag inte ens är i närheten av att kunna göra det. Men mest coolt. Jag sträcker på mig lite extra som den stolta storasystern jag är.

Hoppas ni får en fin fredag hörni! (Juste, kvällen avslutas med barnloppis, tjoho!)

Likes

Comments

Idag fick vi veta att årets nobelpris i litteratur går till Bob Dylan. Och jag är så besviken.

Ska jag vara helt ärlig så har jag otroligt dålig koll på herr Dylan både som musiker och låtskrivare. Jag låter det därför vara osagt huruvida jag tycker att han håller en hög kvalitet eller inte.

Men nobelpris? I litteratur? Jag kan köpa att låttexter klassas som litteratur. Det handlar fortfarande om det skrivna ordet. Men det känns som att den prestigefyllda och högkvalitativa stämpeln som Nobelpriset i litteratur alltid haft nu smutsas ner med en rockstjärna till vinnare. Varför blanda in en av populärkulturens mest ansedda artister? Får dom inte synas tillräckligt ändå? Dom har ju ändå en hel drös med priser att kamma hem ändå, artisterna.

Kan man inte då istället fokusera på att lyfta de stora författarna som aldrig blivit riktigt erkända, som Joyce Carol Oates. Det finns få författare som enligt min mening förtjänar det lika mycket. Eller istället se det som en möjlighet att lyfta fram de mindre erkända författare som finns, men som är viktiga att lyfta fram i sammanhanget. Det finns så mycket inom det riktigt litterära som förtjänar att hyllas! 

Fortsätter det på den här vägen är jag rädd att priset kommet att tappa sin integritet helt. Eller så är det redan för sent. Vem tar hem priset nästa år? Justin Bieber? Eller manusförfattaren till Hem till gården? 

Likes

Comments

Jag har alltid pratat som om det vore en självklarhet att jag någon gång i framtiden kommer att bo i hus. Men för x antal år sedan började jag fundera över det på riktigt. Det kändes som att jag utan vidare reflektion bara bestämt mig. Jag kommer någon gång att köpa ett hus. Av vilken anledning hade jag dock ingen aning om. För att man ska. För att det är nästa steg. Så lätt det är att fastna i ett visst tankesätt ibland.

Men det var inte förrän Alfred kom som jag verkligen insåg att det är viktigt för mig. Jag är själv uppvuxen i hus med en tillhörande tomt och anser att det är ett fantastiskt sätt att växa upp på. Nära till naturen och gärna en vän eller två.


Men än så länge har vi inte bråttom. Det finns inte en chans att jag skulle ha ork eller tid till hus just nu. Men en dag vore det fint med ett hus. Kanske till och med bygga nytt, så får man det precis som man vill ha det från början. Vilken dröm.

Se bara dessa från Myresjöhus. Vilket hade du flyttat in i?

Likes

Comments