Header

Det här med firmafest hörni. Varning - för här kommer ett otroligt gnälligt inlägg.

Så så så kul kväll. Jag trivs så bra i mina närmaste kollegors sällskap, vi har så kul ihop. Och det är något visst när alla klätt upp sig från topp till tå och det bjuds på god mat på allas favorit lunchhak som arrenderats för kvällen.

Men det blev inte direkt en sådan kväll för oss som för alla andra. Med en som jobbar imorgon, en som skulle upp tidigt och köra långt, en skulle spela fotbollsmatch och en med väntande ägglossning. Och så jag då. Hon som sovit 12 timmar de tre senaste nätterna, hon som har småbarn (ok, jag var inte den enda med småbarn), hon som gnäller att volymen är alldeles för hög (men det var den faktiskt, det ringer fortfarande i mina öron...) och hon som tittar med avsmak på de 20-åriga kollegorna som står och åmar sig på dansgolvet tillsammans med cheferna som närmar sig pension.

Nog för att det är dags för mig att dricka lite för mycket vin och komma hem alldeles för sent med klackar som nött skavsår på mina fötter. Men inte i sällskap med mina avlägsna kollegor. Ni vet, dom man inte känner så himla bra. Och dom som kommer att stå för incidenterna alla kommer att snacka om på måndag. Längtar redan efter snacket kring förmiddagskaffet på måndag.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag hade verkligen inte planerat ett blogginlägg idag, men så hände något som gjorde att jag kände behov av att få skriva av mig. Att jag under de senaste veckorna tappat orken och lusten kring bloggandet är ni nog flera som märkt. En bidragande faktor har varit att flera av er som jag tidigare följt dagligen också tappat intresse och ni är flera som pausat skrivandet ett tag. Det har minst sagt smittat av sig. Men faktum är att jag också verkligen behövt backa från detta lite. Jag fick sån prestationsångest av att jämt gå runt att planera vad jag skulle skriva om för dagen och ta mig tid till att fota till x antal inlägg. Det är så mycket annat i livet som kräver mitt fokus nu och jag mår bra av att fokusera helt och hållet på vad som är bäst för mig och min familj.

Idag när vi kom till förskolan för att hämta hem Alfred fick vi alltså höra det jag bävat inför att få höra ända sedan förskolestarten. Alfred har idag blivit biten två gånger i vardera arm av ett annat barn. Jag har fått förklarat för mig att vissa barn gör så och att det är något som förekommer på nästan alla förskolor. Men hade hoppats på att min son skulle skonas. Vi fick informationen om att dom inte visste vilket barn det var och att han hade varit väldigt ledsen, så pass att de plockade fram kylklampar att lindra med. Det gör mig så otroligt illa till mods att tänka på att ett annat barn bitit mitt barn i armen. Tankarna far hejvilt huruvida Alfred gjorde något elakt för att locka fram det, eller om han stod upp för sig själv och visade att det inte var okej för honom. När vi gick därifrån blev jag också besviken på personalen och den bristfälliga information vi fått. Bör dom inte ha tagit oss åt sidan för att lugna oss, förklara att barn gör så. Varför barn gör så. Varför gör barn så? Barn tar efter oss vuxna, men vi går väl inte runt och biter varandra heller. Vart kommer beteendet ifrån? Hänger det ihop med uppfostran? Mest orolig är jag faktiskt över om personalen verkligen talade sanning när dom sa att dom inte vem det var som bitit. Har dom inte koll? Hade jag varit det bitande barnets förälder hade jag velat veta hur mitt barn beter sig på förskolan och göra allt som står i min makt för att hen i fortsättningen behandlar andra med respekt. Det känns verkligen inte alls kul att lämna honom på förskolan imorgon, rädd att det ska hända igen. Jag är livrädd att han ska känna sig otrygg på en plats som annars ska vara så trygg.

Har ni varit med om liknande med era barn? Hur artade det sig och hur hanterade ni och era barn det?

Likes

Comments

Det blev en hel del shopping i London och givetvis var det mesta som kom med hem till Alfred. När jag sitter så här med facit i hand så önskar jag att jag köpt på mig ännu mer då det fanns så mycket fina och billiga barnkläder - på Primark med flera. Men jag får åka tillbaka helt enkelt. Här är det mesta som blev påfyllt i Alfreds garderob, minus fåtalet plagg.

Mina favoriter? Strumporna utan tvekan. Så fina och roliga. De ger mig barndomsminnen då jag hade trosor med veckodagarna på när jag var liten, som fortfarande ligger i en låda hemma hos mormor och morfar. En dag hoppas jag dessa ligger väl använda utav både Alfred och flera syskon i en byrålåda hemma hos deras morföräldrar.

Likes

Comments

En ny Smakbox damp ner i brevlådan och denna månad var minst lika härlig som alla de tidigare. Temat för månaden - firande. Och det om något ska vi ägna oss åt nu i två månader, som har hela 8 födelsedagar att fira innan juli är slut. Och då pratar vi bara allra närmaste familjen. En drinkmix som redan har hunnit testas i alkoholfri tappning, så fräscht med lime! Världens godaste chips från Svenska lantchips med smaken grillat har vi redan tryckt i oss ett par gånger tidigare, så ännu en påse ska nog inte vara svår att få ner. Några av prylarna uteblev från bild då de inte kändes tillräckligt bildsköna helt enkelt. Men vetemjöl, senap och dulce de leche var ytterligare några produkter som fanns med.

Och som vanligt så vet ni vid det här laget att ni med koden g22325 får 20% rabatt på er första box om ni hakar på. Vilket jag inte skulle förstå varför någon inte skulle vilja.

Likes

Comments

Herre jisses vilken perfekt dag vi haft. En röd dag mitt i veckan känns så himla lyxigt och vi bestämde för flera dagar sedan att vi ville iväg på en dagsutflykt idag. Och efter att ha läst att Tom tits har något för alla mellan 2-100 år så testade vi det. Nej, det var långt ifrån allt som Alfred uppskattade eller ens förstod, men vi har haft så himla kul alla tre. Vi hade picnic i gräset och sprang runt för att testa på både det ena och det andra. Så kul att dagsvilan uteblev, trodde vi ja. Vid 16 när vi satte oss i bilen för att åka hem så slocknade Alfred innan vi ens hunnit ut på E4.

Väl hemma slog vi på grillen för att laga i ordning middag, nationaldagen till ära så lyxade vi till det med nötrulle och klyftisar. Efterrätten tog vi också på grillen i form av grillbilar, alltså - vilken hit! Jäklar vad vi ska grilla Ahlgrens bilar i sommar. Nu - soffan.

Likes

Comments

Vecka 23. Det började med en sjukdag hemma. Mina halsmandlar fortsätter att besvära mig med sin storlek och en hosta har börjat arta sig. Det är tur att jag är ledig tis-ons så att jag har fler dagar på mig att bli bättre. Jag vaknade även upp med en mindre ögoninflammation. Det tar visst aldrig slut det här. Är det inte Alfred så är det jag.

Imorgon när vi är tillsammans hela familjen så drar vi iväg på en dagsutflykt. Mer om det imorgon - men en picnic-väska kommer i alla fall med. Det ryktas om 20 grader dit vi ska. På onsdag har Alfred och jag planer med några vänner. Till dess har vi också beställt fint väder och hoppas kunna sitta ute med lite plock att äta.

Sedan vankas kvällsjobb tors-fre. Och till helgen ska vi fira lillebror som fyller 23. Det låter som att det blir jag som håller i födan, då han beställt smörgåstårta. Vi har äntligen köpt färg och Alfreds hylla ska bli målad och placerad i hans rum. Jag måste även börja planera tema och fika till Alfreds 2-årskalas. Herre jisses, om en månad har vi en tvååring här hemma!

Likes

Comments

Fredag och äntligen lite helg. För egen del startade den med en sjukdag hemma, helt ensam dessutom, det är inte få förunnat numera. Jag har märkt av halsen ett par dagar och inatt slog det till med besked. Det enda jag kunde ligga och tänka på under natten var att jag snart skulle bli tvungen att svälja igen. Och när morgonen kom så var jag så pass hes att det inte kändes lönt att åka till jobbet när jag bara har telefon som redskap.

Med de senaste dagarnas tvättade maskiner har jag idag fortsatt försöka ta mig ner till botten på tvättkorgen. Till och med de fåtal röda plaggen i botten ska äntligen få sig en omgång, vilket i princip aldrig händer. Och Alfreds rum har bäddats och städats rent. Så nu sitter jag på bussen och ska hämta hem min lilla kille från förskolan. Vi ska bosätta oss i sandlådan hela eftermiddagen om jag känner honom rätt. Då vi bara ven runt på nödvändiga tråkigheter (en storhandling utan dess like, A's första tandläkarbesök och sedan in i bilen igen för att hämta pappan på jobbet) igår på vår lediga dag så behöver vi ha lite kul idag!

Likes

Comments

Idag har varit en typisk mensdag. Ni vet vad jag menar. Första dagen - kläderna känns obekväma, humöret lågt, ryggen och andra kroppsdelar smärtar och du vill bara bädda ner dig. Jag varnade Kim på hemvägen i vilket skick jag var i och väl hemma byter vi i princip av varandra i dörren. Jag för att natta vår son och han iväg för att spela innebandy. Hemma möts jag av choklad och en förpackning tamponger, om inte det är kärlek så vete sjutton.

Alfred har precis somnat efter en förvånansvärt lätt läggning och jag... Ja, jag har bäddat ner mig i soffan med en kopp te, tidningar och choklad. Och härifrån reser jag inte på mig förrän det är dags att gå i säng.

Likes

Comments

Ni läste rätt. Efter en veckas svacka och för lite energi så blir det alltså en moodboard denna vecka. Men veckan kommer fortsätta vara totalt kravlös när det kommer till bloggen då det fortfarande är mycket, lite för mycket, att stå i.

Denna vecka startar med en kortare dag på jobbet och direkt vidare till kalas för Kevin, Alfreds kompis blir hela 3 år gammal. Det var himla mysigt att ses och leka en stund ute i solen!

Senare i veckan väntar både middag med bokcirkeln och Alfreds första tandläkarbesök. Det ska bli otroligt roligt att se hur han tycker att det är, med tanke på hur varsam han är med att släppa in bara tandborsten i munnen.

I helgen hoppas jag kunna njuta mycket av både familj och väder. Här hemma vore det kul om vi fick klart Alfreds hylla. Den ska målas och ben ska skruvas på. Helgen avslutas med ett kortare kvällspass på jobbet, men sedan är det banne mig inget helgjobb på över en månad.

En promenad eller någon typ av fysisk aktivitet kanske också vore att föredra?

Likes

Comments

Trots jobbhelg så har vi haft en väldigt fin helg tillsammans. En som bjudit på fint väder, en massa skratt och kärlek. Glass i en park, plockmåltid utomhus med en varsin bok och idag en god middag samt presenter till mamman i vår hem, dvs jag. Vilka fina pojkar jag har. Nu ska jag bläddra igenom en tidning och äta några munsbitar från Magnum, innan sängen kallar.

Likes

Comments