Hur mycket jag än gillar utmaningar så gillar jag desto mer när träningen flyter och vikterna ökar. Men det kan ju inte fortsätta så i alla evighet utan förändringar i träningen. Så nu har jag kommit till en platå. Har fastnat på 24kg hantlarna i bröstpress...

Jag tror delvis att det sitter i huvudet då 20kg flyger upp flera gånger.

Så nästa pass blir det att prova något annat. Inte bara köra på som jag har gjort. Nu ska jag chocka mina stackars muskler. Dags att slänga upp (med hjälp) tyngre vikter, dags att visa kroppen och huvudet att den pallar mer än vad den verkar tro. Sen kommer (förhoppningsvis) 24kg kännas som en fis i rymden!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu är jag inne på dag 2 utan kaffe... Jag trodde aldrig att jag vakoffeinberoende. Men vaknade med huvudvärk och har verkligen varit seg hela dagen...

När jag slutade jobbetgick tankarna till att barahem och lägga mig. Men när jag närmade mig gymmet bestämde jag mig trots allt för att gå dit.

Tänkte att jag behöver ju inte köra så hårt...

Men väl där och efter några raka marklyft så va huvudvärken som bortblåst. jag körde på mitt pass som vanligt, om inte med lite extra energi faktiskt.

Att träning hjälper mig vid "vanlig" huvudvärk har jag ju redan märkt men att det till och med hjälpte mig nu, det trodde jag inte...

Men jag är glad och har energi till kvällen!

Likes

Comments

Nä nu är jag trött på att vara uppblåst, gasig och ha ont!!!

Jag har under en lång tid haft problem med min mage. Till och från och upp och ner. Vissa perioder har magen varit ok så detta gjorde att jag hela tiden sköt upp att ta tag i det.

Men nu har jag äntligen gjort de. Har varit hos läkaren och testat för glutenintolerans, så sköldkörteln är ok, så det inte är någon bakterier, laxerande medicin och provat själv utan laktos för att se om det blev någon skillnad.

Men alla tester såg bra ut, blev bara värre av medicinen och att utesluta laktos märkte jag ingen skillnad av. jag ringde till läkaren och bad om en tidigare läkartid än om 6v som vi hade bokat in. Fick en om 2 veckor... Så länge klarar jag inte av detta. Det påverkar mig både psykiskt och fysiskt. Vågar inte Kär 100% på gymmet för att det känns som att jag ska släppa mig, jag blir nedstämd och trött av att ha så ont och av inte veta vad det beror på...

När jag har beskrivit mina problem för min kollega så är det liknande som hon har... Och hon har fått diagnosen ibs.

Så från och med idag går jag efter FODMAP och utesluter allt som kan vara jobbigt för magen. Fick igår laga mat utan lök och vitlök för det är ett big no no. Ta bort mina fiberhavregryn på morgonen och kaffet ska jag försöka hålla mig undan ifrån. Kaffet är jobbigare än vad jag trodde. Orkar knappt skriva detta för ögonen vill bara blunda och huvudet vill sprängas. Men har jag klarat av en tävlingsdiet så ska jag väl klara av detta!

Även att detta va en av de sista grejerna jag ville att det skulle vara så håller jag tummarna att det funkar och att jag efter det kan hitta ett sätt att äta som funkar för mig. Jag får ju ha kvar mitt jordnötssmör!

Likes

Comments

Igår gick jag verkligen mellan sängen, soffan och köket. Hade ingen energi till något. Hade sovit dåligt och var jätte seg och trött. Tanken på gymmet fick mig att gäspa...

Men samtidigt visste jag att energin skulle kommer komma tillbaka om jag bara tog mig dit.

Så till slut åkte träningskläderna på och jag gick till gymmet. Bröst/axlar/triceps blev det. Och ja du gissade rätt, jag hade mycket mer energi när jag kom hem sen 😊

Om jag lyckas tänka på den känslan som jag får under och efter ett pass så är det väldigt lätt att ta mig till gymmet. Säkert är det samma sak för dig, eller efter en löprunda eller någon annan träning. Så lyckas du bara ta dig upp från soffan och iväg på din träning så kommer de bra känslorna som ett brev på posten!

Likes

Comments

Hallå igen!

Nu är jag tillbaka här för att skriva av mig igen. Det är även längesen jag skrev så jag har en massa att skriva.

Jag hoppas ni följde min resa och tiden efter tävlingsdebuten på superset.se. Tävlingen var fantastisk och idag är det dags att betala tävlingslicensen för att tävla i november/december igen.

Jag valde att vänta ett år till att tävla igen för att känna att jag har haft tid för att träna på riktigt och både får bygga och bli starkare. Ett klokt beslut känner jag nu då min träning är roligare än någonsin och jag känner mig stark. Jag kommer att dela med mig både av min träning men även kost och mina tankar om hälsa här.

Idag är det dags för rygg/biceps men först nyhetsmorgon och frukost!


Likes

Comments

Vi har väl alla frågat oss den frågan någon gång!? För ingen vill väl äta en övermogen banan...

Jag läste någonstans att man skulle ta bort bananerna från varandra, så dom är en och en och att man tar plast runt toppen.
Så va ju tvungen att experimentera:

Banan nummer 1 fick ha plast runt sig och ligga i kylskåpet.
Banan nummer 2 har ingen plast och ligger i rumstemperatur.
Banan nummer 3 har plast och ligger ute i rumstemperatur.
Banan nummer 4 är två stycken med plast och ligger ute i rumstemperatur.

Två dagar senare ser de ut som på bilderna nedan. Bananen som ligger i kylskåpet har redan blivit grönaktig på ena sidan och brun på andra, medans de resterande är ganska lika i färg. Med någon liten fördel för de med plast på.

Ytterligare en dag senare är kylskåpsbananen riktigt brun/grön medans de två bananerna som är själva ser bra ut. Bananerna som sitter ihop har börjar bli lite bruna.
👇

En dag senare ser de tre bananerna som är ute i rumstemperatur ungefär lika ut och kylskåpsbananen är den stora förloraren, vad det gäller utseendet.
👇

Men det är väl ändå insidan som räknas?
Där blev det en liten liten fördel för den ensamma bananen med plast.
👇

Smaktest av min kompanjon Sheron, givetvis ett blindtest. (Poäng 1-5)

Kylskåpsbananen -4p
Banan utan plast -2p
Banan med plast -3p
De två bananerna med plast - en svag 3poängare

Så min slutsats av detta experiment är att plasten gör en liten liten skillnad i färg och smak, men inte tillräckligt för att jag ska fortsätta med det.
Men även, gå inte efter utseendet. Även den fullaste banan kan få smaklökarna att göra en volt av glädje!

Likes

Comments

Denna dagen har varit full med glädje. Först och främst hade jag min påfyllningsdag där jag från klockan 15.00 fick äta i princip vad jag ville 🍞🍌🍪
När klockan slog 15 så var jag och köpte kemfix, inte så spännande. Men bara tanken av att klockan va 15 gjorde mig taggad!

Men först skulle det handlas och detta gjorde jag hungrig dessutom. Alla vet ju att man aldrig ska handla hungrig. Men faktiskt (jag är mkt stolt över mig själv ) så åkte bara en proteinbar ner i kundvagnen, förrutom det som jag redan hade bestämt mig för. Det va en mycket bra plan att redan innan fundera, skriva ner och bestämma mig för vad jag skulle äta. Faktiskt så har jag inte ens ätit allt jag skrev ner och ändå känner jag mig nöjd.


Men när jag kom hem åkte några mackor med ost, kalkon, tomatpuré, oregano och chili in i ugnen. Första tuggan och jag va i himmelriket 😊

Nästa mål blev tacos.

På min diet är det endast fisk/kyckling /kalkon, så köttfärs har jag längtat efter!

Dagens sista mål blev bananpannkaka gjord på banan, 2 ägg, en skvätt äggvita och som pricken över i:et lite av body science vanilj protein. Till detta nötkräms kvarg och chili cashewnötter 😋

Så nu sitter jag här med uppblåst mage och hur nice det än har varit så blir det skönt att återgå till dieten igen 😊


Nu till ännu mer glädje! Min coach Danijela var i Alingsås och tävlade på SM i athletic fitness idag och VANN!!! Så grymt jobbat och en morot för mig!


Allt för denna söndag!
Träna på 💪

Likes

Comments

Jag och Sheron letar ständigt efter saker som kan göra vardagen lättare... Varför göra det svårare än vad det är liksom 😊

Då det blir lök i maten, lök i omeletten och för att det är väldigt drygt att hacka lök så har vi denna fantastiska lök-hackare. Man skalar löken, gör lite mindre bitar och drar några gånger (beroende på vilken storlek vi vill ha) i snöret... Vips så har vi perfekta bitar lök. Inga tårar och rinnande näsa, bara perfekt lök.

Om jag ska hitta något minus så är det storleken. Då det ryms ungefär 3/4 lök så kan det ibland kännas för lite... Men då kan man ju alltid dra fram matberedaren som också är en bra uppfinning.

Men denna sak är både liten och praktisk! Perfekt om det inte finns en massa plats i köket👍

Likes

Comments

Efter lite för lite sömn var det tunga ben som gick mot gymmet igår. Jag hade bestämt dagen innan att köra några roddintervaller som avslut på gympasset, så det fick det bli...

Jag satte mig redo, tänkte för mig själv "nu SKA jag komma längre än sist, jag har blivit bättre ". Jag drar första taget och det känns bra... Fortsätter, fortsätter, fortsätter och tiden är ute. Neeej, sämre än vanligt, va!? Får ladda om, 4 chanser kvar... Kör ännu en gång... Men även denna blev sämre. Ställer mig upp, lagom irriterad! Funderar på vad jag kan göra bättre. Sätter mig i rodden igen. Försöker se lyckan av att ha klarat det, känner det i kroppen.
Sheron kommer in och säger -"kör nu".
Bara att köra... Drar, drar, drar och drar. Känner hur trött jag är men jag ska klara det. Tiden är ute, jag kollar på displayen och får ett stort leende på läpparna... Jag har kommit längre... Inte mycket, men längre kom jag.

Lyckan av att klara av något som man har bestämt sig för, även om det är en så "liten" grej, är en så bra känsla. Denna känslan är kvar i kroppen även idag (efter ett sämre pass) Men dagens pass ska jag inte tänka på nu, jag kom längre igår och det känns så himla bra! 😈😇

Fick även denna härliga bild och lite pepptalk på posten av Isabelle R... Den ska ramas in. Små saker som gör så stor skillnad och ger energi! 💪

Likes

Comments

Denna helg har varit full med utmaningar, både i träningen och för psyket...

I lördags stod framsida ben på schemat. Sheron hängde med mig till gymmet för att kunna passa i böjen. Där är det mitt huvud som säger stopp. Återigen är det den som spökar när jag ska öka i vikt. Jag kollade vad jag hade tagit förra gången jag böjde och såg att det var 60*5... Så jobbade mig uppåt och när jag väl hade 60kg på stången stod sheron beredd bakom mig. En gång gick okej, andra gången gick, men tredje kändes jobbig. La ifrån mig stången för att prova igen... Vet att jag kan, jag måste vara övertala mitt huvud också!

Utfall från i lördags!


Senare på lördagen va det det 40-års fest och helgens andra utmaning, födelsedagstårta!!! Det blev en del träningssnack så det hjälpte en del, men lukten av den chokladtårtan, jag finner inga ord...
Men nu när helgen är över, jag har tränat och ätit som jag ska... Då känns det mycket, mycket bättre än vad den tårtan hade smakat 😊

Likes

Comments