Nu var det ett tag sedan som det uppdaterades här. Det har kommit lite emellan. Skulle egentligen skrivit färdigt detta igår men då gick brandlarmet igång 😂. Någon hade bakat på en avdelning och det hade varit någon bullrest kvar i ugnen som orsakade ett stort rökmoln när ugnen öppnades. Så var ingen större fara än så turligt nog.

Allt fungerar iaf som det ska!

I café Oskar har vi hunnit med filmkväll, vi har ätit hemmagjord glass, haft fina pratstunder och jag har tagit emot endel önskemål ang filmer att se på och böcker att läsa. Jag har även varit till biblioteket tillsammans med en boende och vi hade en riktigt trevlig eftermiddag. Vi glömde nästan att gå av stadsbussen vid vår hållplats på vägen hem 😂🙈.

Ikväll fortsätter vi med bokkvällen. Ett nytt kapitel ur Gösta Berlings saga ska läsas.

Till veckan får det nog bli filmkväll igen 😊.
Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Visst älskar vi väl alla våfflor? 😋

Våffelfrukost blev det iaf idag på Oskarslund. Idag hade jag med mig plommonsylt också som jag inte tappade i trappan 😂.

Det blev succé! Mycket uppskattat av våra äldre. Fina pratstunder om livet och ord som "det var så gott så jag nästan gråter" 😄. De får bra frukost inne på avdelningarna också och även bra mat. Våfflor serveras annars på torsdagar... men det är det lilla extra som gör så mycket och ibland så behöver man inte struktur, planering och "såhär ska det va"! Ibland får det vara en överraskning, oväntat men så väldigt tacksamt.

Ibland mår de även som bäst när det är så tyst och stilla och ibland vill de veta vad som kommer härnäst.

....och härnäst blir det hemmagjord blåbärsglass som just nu ligger på frysning. 

Idag är förövrigt himlen "som ett vykort".

Likes

Comments

Det har varit en hel del anhöriga och boenden i caféet i eftermiddag. Jag har haft endel att göra. Gjorde iordning kioskbollar som är "vita chokladbollar". Smeten mixas och innehåller bla grädde och kokos. Dessa ska vi ha till morgondagen.

Imorgon ska det även göras blåbärsglass.

Jag har även hunnit med att spåna lite med våra boenden kring vad de vill att jag ska läsa för bok till veckan när vi ska ha "bokcafé" en kväll och vad de vill se på för film när vi ska ha filmkväll kvällen därefter.

Strindberg, Lagerlöf tyckte någon och när det kom till film så ville någon gärna se en svensk nyproduktion.

Imorgon blir det frukost i caféet igen. De varma mackorna med ost, skinka och ananas blev en succé så det serveras det imorgon också 😊.

Likes

Comments

Då var lördagens frukost strax avklarad. Dagen började dock inget vidare. Innan jag åkte hemifrån tidigt imorse, stoppade jag ner en burk med hemgjord plommonsylt som jag sedan kraschade på vägen ner till omklädningsrummet 😣. Det var sylt överallt! Så jag började min dag med att torka glas och sylt 😊👌.

Fixade iordning mannagrynsgröt och varma mackor/toast på beställning. Det lilla extra gör så otroligt mycket och även den lilla pratstunden, samvaron.

Några gick ut för att promenera i det fina vädret efter frukosten och några gick och vilade.

Funderar på vad vi ska hitta på i caféet under eftermiddagen och vad som ska bakas/serveras. Uppdatering kommer.

Likes

Comments

Hej och välkommen till Oskars café. Nu är vi äntligen igång med bloggen. Ett par kvällar i veckan samt varannan helg framöver kommer jag att uppdatera er om våra aktiviteter på Oskarslund. Oskarslund är ett vårdboende/demensboende som öppnade i februari -16. Hos oss har vi spabad, solrum och ett café där jag just nu arbetar 50%. Jag kommer hålla i olika aktiviteter, baka, servera frukost och ha myskvällar för våra boenden och visa upp dem här. Dels för att dokumentera och dels för att kanske inspirera andra 😊.

Just nu är det plommontider och ikväll har jag bakat plommonkaka som ska serveras imorgon. Ikväll har vi även haft toast och cider på menyn och fina pratstunder vilket var väldigt uppskattat av våra boenden.

Likes

Comments