Vi har hyrt en bil! Redan i fredags hyrde vi den och körde till västkusten, insåg snabbt att det är bästkusten. Första ordentliga stoppet var i Ullapool, men där var det någon slags festival och fullt röj så alla B&B var fullbokade - roadtrippen fortsatte mot Lochinver.

Vi sov på det utan tvekan bästa B&B (The Rose i Lochinver)
— Billigt - 42£
— Utsikt att dö för
— Sen incheckning (Vi var sent ute som vanligt hehe)
— Centralt (500m till stadscentrum = 2 pubar)

I skrivande stund sitter vi i Tounge (Tunga på Gaeliska), har hittat ett lika härligt B&B med lika bra utsikt och ska gå till en förhoppningsvis lika trevlig pub och spela biljard för en femkrona!

Första stopp på vägen hit från Lochinver var nordatlanten, där vi badade! Sjukt uppfriskande och helt klart turkos vatten. Klarvit sandstrand och helt vindstilla. Kändes lite mer som Italien än Skottland.

Efter det så stannade vi för att beundra och ta bilder på utsikten kanske 500 gånger, per mil. Vägarna är enfiliga vilket gör det intressant med möten eftersom det är stup på ena sidan. Men vi lever, och bilen är hel!

Ett axplock av bilder kan ni se nedan och resten kommer upp när suget för öl är mindre...

Ciao!


Likes

Comments

Alright, idag har vi plockat potatis. Mycket potatis. Vi har också busat med några vinthundar och ätit mackor men mest har vi plockat potatis. Och bönor. Hundarna är supermysiga, människorna är supertrevliga och naturen är helt fantastisk.


Efter en kort cykeltur in till Tesco insåg vi att Systembolaget nog är den sämsta uppfinningen på väldigt länge. Allt var billigt.


Brittisk TV är inte så mycket att hänga i granen men vi har en TV, ändå najs. Vädret är sjysst och vi stormtrivs!

Tack & hej leverpastej


Likes

Comments

Tja Tja bloggen,

P&E här. För 8(9) timmar sen lämnade vi skithålan Höör för att ge oss ut på vårt första av många äventyr. Tåget gick till Kastrup och nu sitter vi igen på ett tåg, denna gång från Edinburgh till Inverness. Strömmen funkar inte i vår vagn men vi har internet så klagar inte för mycket.  Dom extremt potenta loken som drivs av diesel toppar kanske 90km/h (om ens det).

Over and out!

Likes

Comments