Nu kanske jag frågar en klyschig fråga igen, men vad betyder egentligen ”frihet”? Detta är ord som även brukar lägga sig bland mina tankar med andra som kan vara vad som händer efter döden eller när har man mod, men vad är dessa ordens definition?
Om vi skulle börja med ordet ”frihet” tror jag ofta man definierar det till att ha möjligheten att få välja sina egna val, jag instämmer delvis, men jag tror att det är något mer än bara få välja sina egna val. Min definition av frihet skulle nog vara när jag lyckas övervinna mina egna rädslor och göra saker som jag i vanliga fall inte skulle gjort eller vågat göra och jag skulle även inräkna att man får ha en egen kontroll över sitt liv och sina val. Jag skulle även säga att jag känner mig ”fri” då jag får göra eller uppleva nya saker eller saker jag älskar att göra som gör att jag får känna ett adrenalin i kroppen.
Mod är även ett ord som man kan definiera på många olika sätt. Mod brukar nog definieras som att vågar övervinna sina egna rädslor eller att göra saker som inte andra människor vågar? Jag tycker att min definition av ordet mod har ändrats mycket med åldern, som exempel tyckte jag att de som håller på med olika sorters stunt, medans idag tycker jag att det ä modigt att våga bryta normer eller gå emot strömmen. Mod skulle nog kunna vara att bara säga hej till någon eller våga säga vad man själv tycker. Idag när jag är så mycket äldre än vad jag var när jag tyckte de som utövar stunts kan vara dumdristigt, men jag skulle istället koppla det med min definition att denna människa gör något den älskar och får känna adrenalinet flöda!

Detta var nog allt för mig denna gång, så Ciao och har det bra tills nästa gång!
😋

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Annorlunda är ett ord jag ofta tänker på, jag känner ofta att jag är annorlunda bland de människor som är min omgivning varje dag. Jag tror jag haft denna känsla sen kanske 7-8an. Att vara/känna sig annorlunda är det positivt eller negativt? Men för mig tror jag att det är negativt, för det känns ofta att jag håller avstånd från min omgivning eller att jag stänger av min omgivning med musik. Näe jag lyssnar på musik gillar jag att analyserar texter och försöker tyda ifall de har nått ”budskap”, men när det är lite ”nedstämda” låtar känns det som jag kan relatera till dem. Fast det är inte alltid jag relaterar till ”nedstämda” låtar! Det känns som ofta att jag ej passar in i miljön jag vistas i, men det kan vara för att jag ej har likadana intressen som de andra, men det känns som jag alltid lyckas hamna ändå fel i nån grupp. Det som även kommer upp är att jag alltid funderar ifall jag ej hade valt den sport jag utövar istället för typiskt vanliga sporter som ”fotboll, hockey, innebandy osv” hur mitt liv hade sett ut och hur långt man hade kunnat kommit då? Eller bara hur jag mitt sociala jag hade varit då?
Är det bara jag som har liknande funderingar?? 🙄😅

Detta var lite tankar jag har, men Ciao, du får ha det så bra tills nästa gång!

Likes

Comments

Då var mitt sista jullov slut och nu har vi börjat skolan, det är ganska sjukt att jag nu börjar den sista skolterminen (Jag går tredje året på samhällsprogrammet). Det jag har gjort detta lov har varit ganska enformigt eftersom jag har jobbat nästan varje dag. Det jag jobbar med är ganska brett eftersom jag jobbar i min lokala skidbacke(Bjästabacken)! Det jag gör där är lite olika, jag jobbar i vår skiduthyrning, ibland kan jag stå vid de olika lifterna, kan även vara och bygga i backen. Jag är även skidtränare, då jag har en grupp på 10-14åringar och lär ut hur man hoppar och gör tricks, railar osv! 😜 På jul så var jag bara hemma och myste med min familj och på nyåret så var jag även hemma med familjen då också, men la mig tidigt eftersom jag jobbade på nyårsdagen. Förutom att jobba detta lov så hann jag även se ”Star Wars the last jedi”, jag tycker den var fett bra!! Jag hann även åka lite skidor en dag!

Här har vi några bilder ifrån skidåkningen och en av mina arbetsplatser!
Ciao, du får ha det så bra tills nästa gång! 😋

Likes

Comments

Tjena, tjena! Adrian Eriksson heter jag, är 18 år och är bosatt i Örnsköldsvik.
Nu när det har blivit ett nytt år kände jag att jag ville pröva på något nytt och varför inte blogga tänkte jag då!?
Om jag ska presentera mig lite grann så skulle jag nog beskriva mig som att jag älskar att fotografera och redigera, är väldigt aktiv, soft (väljer myskväll hemma före fest) haha, gillar musik, både att lyssna och spela/sjunga själv. Här har vi även lite bilder från mina tidigare ”äventyr” och fler kommer det bli!
Ciao, hare bra tills nästa gång vi ses 😋

Likes

Comments