Det är några stycken som har undrat vad jag gjorde i Göteborg idag och nu kan jag äntligen dela med mig av det eftersom det är officiellt. Jag sökte för några veckor sen till en modell agentur via Instagram, därefter ville dem att jag skulle maila fler bilder till dem och så gjorde jag. Det gick några dagar och jag släppte det lite eftersom förväntningarna var låga. Men från ingenstans fick jag ett mail tillbaka "Hej! vi skulle gärna vilja träffa dig. När har du möjlighet att komma till agenturen?" Detta var då i tisdags, så dem senaste dagarna har jag försökt planera en så snabb resa till Göteborg som möjligt. Det tog tid och herregud vad det har stressat mig att hitta en lämplig dag, ringa fram och tillbaka och hitta någon att åka dit med. Men i torsdags på förmiddagen så bokade jag och Linda (Husmor) biljetter till mig och Cristina till Göteborg. Detta var så orealistiskt, att jag helt plötsligt skulle ha ett möte med en modellagentur. WHAT?!

Vi åkte från Vinslöv kl 05:51 och ja vi var trötta(!!). När vi kom till Göteborg så hade butikerna precis öppnat och så vi gick och kollade i butiker fram tills kl 12 för att sedan ta en lunch paus. Därefter gick vi i några butiker till, drack en chai latte på Espresso house (fave). Sedan köpte vi biljetter för att kunna ta bussen till agenturen. Herregud vad det stod fel information över allt, men vi var ute i god tid (inte likt mig för dem som känner mig). När vi kom fram byte jag om och gick in för att fylla i papper och sedan tog vi några bilder. Efter det skulle dem svara inom 2 veckor oavsett vilket svar jag hade fått. Men vi hann bara ta spårvagnen tillbaka och gå in på Zara. Sen mailade hon tillbaka att de hade antagit mig till deras modellagentur. Så jag finns nu på deras hemsida under kategorien "people". Vilket framsteg, nu kan jag bocka av ännu ett mål. Jag jobbar officiellt som en modell nu!!

Här kommer lite bilder från Gbg och länken till modellagenturen jag är med i.

Ha en fin kväll! // Addis

http://modellink.se/female/people/?model=4882

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag som många vet bor i familjehem. Varför och anledningarna till att jag bor i familjehem är min ensak och jag kommer inte att skriva ut det här. Detta är hur det gick till för mig och min version, alla har inte samma historier om familjehem.

Lite bakgrundsfakta så att ni förstår vad allt betyder.

Ett jourhem är ett tillfälligt hem, det vill säga att man bor där under en kort tid ca fyra månader. Man bor oftast där för att lösa anledningen till att man flytta dit eller för att flytta vidare till ett familjehem. Ibland kan jourhemet man bor i ha jouren och det betyder att under en viss tid måste dem ta emot alla akutplaceringar, vissa akutplaceringar alltså barn kommer polisen med. Ett familjehem däremot är permanent och där bor man tills man har blivit större och själv flyttar ut. Ett familjehem blir som en extra familj utöver sin riktiga. Familjehemmen väljs ut av socialen för att kunna passa en så bra som möjligt.

I början på september 2013 så flyttade jag till ett jourhem. Jag hade aldrig träffat familjen innan eller hört talas om dem. Jag visste knappt själv vad ett jourhem var. När jag åkte dit med alla mina saker efter skolan, var jag ganska nervös men mest nyfiken på hur familjen skulle bo och hur dem skulle se ut. Det kändes jättekonstigt att jag helt plötsligt skulle bo hos en familj jag aldrig träffat innan i en obestämd tid. När jag hade bott där i ca fyra månader blev jag matchat med ett familjehem som jag träffa. Men både jag och socialen kände att det inte var bra för mig, eftersom dem var ute efter något annat som inte riktigt var syftet med att vara familjehem. När jag hade bott där i ca sju månader så blev jag matchat med ett annat familjehem som passade mig. Jag fick reda på lite information om familjehemmet som vad dem heter, vart det låg och hur stor familjen var. Efter detta fick jag åka dit och träffa dem ca tre till fyra gånger och sova där över en helg. Det kändes återigen konstigt att jag skulle flytta in hos en främmande familj som jag inte hade någon koppling till. När det hade gått en månad efter träffarna så flyttade jag den 10:e juni in hos familjehemmet i Vinslöv. Det blev en ordentlig nystart för mig, men jag tyckte att det var välbehövligt. Jag kan än idag få tanken "jag bor hos en främmande familj som jag inte har någon koppling till". Men med tiden som gick lärde man känna alla i familjen och deras rutiner. Jag skulle vilja säga att det tog ca 1 år för mig att komma in riktigt i familjen och hitta min plats.

Relationen jag har med familjen är som vilken familj som helst det vill säga att dem stöttar mig, vägleder mig och tar hand om mig som en normal familj ska göra. ALLA familjer har dåliga och bra dagar så även denna familjen. Med andra ord är denna familjen som vilken annan bara det att denna familjen öppnar sitt hem och sina hjärtan för att ta hand om andra barn utöver deras egna. Jag älskar min riktiga mamma och pappa och det är klart att jag helst hade bott hos dem. Men nu är det som det är av olika anledningar. Av ren respekt till mina riktiga mamma och pappa har jag valt att inte kalla mina fosterföräldrar mamma och pappa utan jag kallar dem husmor och husfar eller tilltalar dem med deras namn.

Jag är tacksam över att jag har hamnade/hamnat i ett bra jourhem och familjehem. Båda hemmen har velat mitt bästa, lärt mig ett och annat i livet och jag tycker om båda mycket. Jag tänker inte skriva ut namn om personerna för dem det handlar om vet vem dem är och folk som läser detta har ingen nytta av att veta deras namn. Jag hoppas att ni tyckte om mitt första blogg inlägg fler kommer det att bli :).

Ha en fin dag! // Addis


Likes

Comments