Vad jag förstod så var det många som ville veta hur allt gick till med Väla Magasinet. Tänkte ta de vanliga frågorna jag brukar få om det. Dock kommer jag svara på dem i en löpande text den kommer bli ganska lång men jag vill få med allt!

Det började i slutet på juli någon gång när Samuel (min fosterbror) ville till nova Lund för att dem hade en model casting, vann man castingen blev man modell för Nova lund under ett år. Jag åkte med Samuel som sällskap så att han slapp åka dit ensam. Jag hade inte själv tänk att söka men när vi väl var på plats slog det mig "varför söker jag inte?". Man var tvungen att ha målsmans underskrift eftersom att jag var under 18 år. Jag ringde Linda så att hon fick snacka med dem på Nova Lund om att jag fick vara med i tävlingen. Det löste sig och när vi var klara med att anmäla oss fick vi var sitt nummer. Jag fick 66 och Samuel 65, nu återstod det bara att vänta på vår tur. Det som var allra läskigast var att jag nu skulle gå upp på en catwalk inför säkert 150 personer och inför en jury som bestod av folk från Mikas Models Malmö. När det närmade sig vår tur så var där en kille som hämtade alla som snart skulle upp på catwalken, vi fick ställa oss i ett led och vänta. Han berättade även att man skulle gå fram, tillbaka, sedan fram till juryn som skulle ställa lite frågor och sedan var det klart. Jag gick som han sa, juryn ställde frågor men dem bad mig gå en extra gång och sedan var jag klar. Vi väntade sedan på resultatet. Jag gick inte vidare men det gjorde Samuel så han fick gå en till catwalk i klädd kläder från butikerna på Nova Lund. Han vann dock inte hela tävlingen.

Efter detta ville jag ta tag i min dröm om att bli modell och detta var i början på augusti 2016. Jag börja följa många köpcentrum på Instagram och bland dem började jag följa @välacentrum och några dagar senare la dem upp en bild om att dem sökte modeller till deras nästa magasin. GOLDEN opportunity tänkte jag och gick direkt in till Linda och sa att vi verkligen MÅSTE dit. Jag gick in på deras hemsida vart man kunde anmäla sig. ALLA tider var slut men de hade skrivit ut att man kunde chansa och åka dit ändå, and so we did.

I slutet på augusti körde jag, Emma (fostersyster) och Linda till Väla centrum. När vi väl var där fick man fylla i information som namn, mail och telefonnummer på en lapp som man tog foto med. Därefter tog fotografen ca 10 bilder. Notera gärna att detta tog max 2 min. Jag bara log och snurra runt sen var det klart. Jag tror jag fick vänta ca 3 veckor på svar, svaret var att jag tyvärr inte hade kommit med. Jaha tänkte jag då, tråkigt men jag söker väl till nästa år igen. Med dessa bilderna sökte jag till ca tio agenturer varav ingen svarade eller så svarade de att jag inte hade det som krävdes. Jag la det lite på is och tänkte "jag söker till Väla Magasinet igen nästa år".

Någon gång i maj-juni så var jag påväg hem från skolan, jag hade precis hoppat av tåget då det ringde i telefonen det var ett nummer jag inte kände igen så jag lät det ringa. När jag kom hem blev jag dock lite nyfiken på vem det var som hade ringt så jag sökte upp det på hitta.se. Där stod något namn jag inte kände igen och sen stod där Helsingborg, Ödårka. Jag förstod verkligen inte vad någon från Ödåkra i Helsingborg ville mig. La inte ner mer tid på det och gick och satte mig i soffan. När jag satt där och kollade på tv ringde dem igen, jag var så nära på att klicka dem igen men svarade och möttes av "Hej det är ****** från Välas centrum vi undrar om du fortfarande är intresserad i att vara med i Väla Magasinet?". Mitt svar bestod seriöst av "äähm eh ja", jag blev så chockad! Tror till och med att jag frågade henne " Är jag med i väla magasinet nu?" trots att hon nyss hade sagt det. Jag var i chocktillstånd hela dagen och kunde knappt fatta att hon i telefonen nyss hade frågat om mina storlekar och verkligen sagt att dem skulle höra av sig med mer information. Efter detta ville jag verkligen ringa upp igen och säga "förlåt men jag förstod inte riktigt är jag med i Väla Magasinet nu?" Jag fick ytterligare mer information via mail att plåtningen skulle ta plats den 9:e augusti mitt i välas gågator.

I två till tre månader gick jag runt och spekulerade på vilken outfit jag skulle ha, vilka jag skulle fotas med, vart vi skulle fotas och den stora frågan som kom upp mest "Hade jag chansen att vara på själva omslaget?"

Dagen innan plåtningen fick jag ett samtal av henne igen, hon frågade om jag kunde komma vid 8 tiden. Det var lite väl tidigt för mig då jag bor två timmar ifrån Väla centrum och gärna vill vara ordentligt utvilad, så vi bestämde 9 istället. Kl 09:00 den 9 augusti 2017 ett år senare var jag på Väla centrum för att plåtas för deras magasin. HUR SJUKT? När jag kom till infocentret så fick jag gå upp till kontoret och vänta på att jag kunde gå till hår och smink. När jag väl var på make up store för att fixa sminket filmade dem lite till videon behind the scenes Väla magasin nr 4. Dem som var där började snacka om en stor päls jacka som jag skulle ha och att det med mitt stora hår skulle bli hur fint som helst. Därefter fortsatte jag till hår, jag fick då reda på att mitt hår skulle vara så stort som möjligt för att jag skulle ha den fina päls jackan på mig. Frisören sa " Ditt fina hår och päls jackan kommer bli så fint på omslaget" chockad men glad som jag blev sa jag "Det visste jag inte". Den största frågan jag hade haft var inte längre en fråga utan det var fakta. Jag skulle vara på omslaget i klädd en tiger of sweden päls jacka med stort afro. Detta betydde också att jag skulle plåtas två gånger i olika outfits.

Jag fotades mitt framför matställena på Väla, den stora ringen i mitten där man kan gå ner till clas ohlsson för er som har varit där eller vet. Så ni kan tänka er hur mycket folk som stannade och kollade, men jag tyckte bara att det var otroligt kul. Första outfiten gick jättebra och var min favorit. Jag ÄLSKAR solglasögonen jag hade på mig där. Andra outfiten var sådär jag gillade verkligen inte skorna och byxorna satt konstigt. Men ja sånt får man ta, jag gjorde det bästa av situationen iallafall. Det var stressigt, ont om tid, jag hade en pälsjacka på mig inomhus som var till vintern och hade inte ätit eller druckit sen 6-7 tiden på morgonen detta var vid kanske 1-2. Men jag älskade allt med detta och hade utan att tveka velat jobba med det i framtiden.

Här nedan kommer bilderna i ordning enligt det jag har berättat. Hoppas ni orkade läsa allt och att det var kul att läsa det.

Första bilden är på Samuel när han gick modell för Nova lund med deras kläder. De första bilderna på mig är från 2016 då jag först sökte till Väla. På sista bilden finns där även en liten mini intervju som jag gjorde på Väla.

Här länk till behind the scenes videon: https://www.youtube.com/watch?v=9N67PMhU-EQ

Ha en fin dag! :) // Addis


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Det är några stycken som har undrat vad jag gjorde i Göteborg idag och nu kan jag äntligen dela med mig av det eftersom det är officiellt. Jag sökte för några veckor sen till en modell agentur via Instagram, därefter ville dem att jag skulle maila fler bilder till dem och så gjorde jag. Det gick några dagar och jag släppte det lite eftersom förväntningarna var låga. Men från ingenstans fick jag ett mail tillbaka "Hej! vi skulle gärna vilja träffa dig. När har du möjlighet att komma till agenturen?" Detta var då i tisdags, så dem senaste dagarna har jag försökt planera en så snabb resa till Göteborg som möjligt. Det tog tid och herregud vad det har stressat mig att hitta en lämplig dag, ringa fram och tillbaka och hitta någon att åka dit med. Men i torsdags på förmiddagen så bokade jag och Linda (Husmor) biljetter till mig och Cristina till Göteborg. Detta var så orealistiskt, att jag helt plötsligt skulle ha ett möte med en modellagentur. WHAT?!

Vi åkte från Vinslöv kl 05:51 och ja vi var trötta(!!). När vi kom till Göteborg så hade butikerna precis öppnat och så vi gick och kollade i butiker fram tills kl 12 för att sedan ta en lunch paus. Därefter gick vi i några butiker till, drack en chai latte på Espresso house (fave). Sedan köpte vi biljetter för att kunna ta bussen till agenturen. Herregud vad det stod fel information över allt, men vi var ute i god tid (inte likt mig för dem som känner mig). När vi kom fram byte jag om och gick in för att fylla i papper och sedan tog vi några bilder. Efter det skulle dem svara inom 2 veckor oavsett vilket svar jag hade fått. Men vi hann bara ta spårvagnen tillbaka och gå in på Zara. Sen mailade hon tillbaka att de hade antagit mig till deras modellagentur. Så jag finns nu på deras hemsida under kategorien "people". Vilket framsteg, nu kan jag bocka av ännu ett mål. Jag jobbar officiellt som en modell nu!!

Här kommer lite bilder från Gbg och länken till modellagenturen jag är med i.

Ha en fin kväll! // Addis

http://modellink.se/female/people/?model=4882

Likes

Comments

Jag som många vet bor i familjehem. Varför och anledningarna till att jag bor i familjehem är min ensak och jag kommer inte att skriva ut det här. Detta är hur det gick till för mig och min version, alla har inte samma historier om familjehem.

Lite bakgrundsfakta så att ni förstår vad allt betyder.

Ett jourhem är ett tillfälligt hem, det vill säga att man bor där under en kort tid ca fyra månader. Man bor oftast där för att lösa anledningen till att man flytta dit eller för att flytta vidare till ett familjehem. Ibland kan jourhemet man bor i ha jouren och det betyder att under en viss tid måste dem ta emot alla akutplaceringar, vissa akutplaceringar alltså barn kommer polisen med. Ett familjehem däremot är permanent och där bor man tills man har blivit större och själv flyttar ut. Ett familjehem blir som en extra familj utöver sin riktiga. Familjehemmen väljs ut av socialen för att kunna passa en så bra som möjligt.

I början på september 2013 så flyttade jag till ett jourhem. Jag hade aldrig träffat familjen innan eller hört talas om dem. Jag visste knappt själv vad ett jourhem var. När jag åkte dit med alla mina saker efter skolan, var jag ganska nervös men mest nyfiken på hur familjen skulle bo och hur dem skulle se ut. Det kändes jättekonstigt att jag helt plötsligt skulle bo hos en familj jag aldrig träffat innan i en obestämd tid. När jag hade bott där i ca fyra månader blev jag matchat med ett familjehem som jag träffa. Men både jag och socialen kände att det inte var bra för mig, eftersom dem var ute efter något annat som inte riktigt var syftet med att vara familjehem. När jag hade bott där i ca sju månader så blev jag matchat med ett annat familjehem som passade mig. Jag fick reda på lite information om familjehemmet som vad dem heter, vart det låg och hur stor familjen var. Efter detta fick jag åka dit och träffa dem ca tre till fyra gånger och sova där över en helg. Det kändes återigen konstigt att jag skulle flytta in hos en främmande familj som jag inte hade någon koppling till. När det hade gått en månad efter träffarna så flyttade jag den 10:e juni in hos familjehemmet i Vinslöv. Det blev en ordentlig nystart för mig, men jag tyckte att det var välbehövligt. Jag kan än idag få tanken "jag bor hos en främmande familj som jag inte har någon koppling till". Men med tiden som gick lärde man känna alla i familjen och deras rutiner. Jag skulle vilja säga att det tog ca 1 år för mig att komma in riktigt i familjen och hitta min plats.

Relationen jag har med familjen är som vilken familj som helst det vill säga att dem stöttar mig, vägleder mig och tar hand om mig som en normal familj ska göra. ALLA familjer har dåliga och bra dagar så även denna familjen. Med andra ord är denna familjen som vilken annan bara det att denna familjen öppnar sitt hem och sina hjärtan för att ta hand om andra barn utöver deras egna. Jag älskar min riktiga mamma och pappa och det är klart att jag helst hade bott hos dem. Men nu är det som det är av olika anledningar. Av ren respekt till mina riktiga mamma och pappa har jag valt att inte kalla mina fosterföräldrar mamma och pappa utan jag kallar dem husmor och husfar eller tilltalar dem med deras namn.

Jag är tacksam över att jag har hamnade/hamnat i ett bra jourhem och familjehem. Båda hemmen har velat mitt bästa, lärt mig ett och annat i livet och jag tycker om båda mycket. Jag tänker inte skriva ut namn om personerna för dem det handlar om vet vem dem är och folk som läser detta har ingen nytta av att veta deras namn. Jag hoppas att ni tyckte om mitt första blogg inlägg fler kommer det att bli :).

Ha en fin dag! // Addis


Likes

Comments