Enda sen jag var liten har folk frågat vad vill du bli? vad är ditt drömyrke? hur ser din framtid ut? Helt ärligt så har jag alla gånger svarat jag vet inte! sluta tjata typ! Jag visste inte vilken linje jag ville gå i gymnasiet för jag visste inte vad jag ville bli. Efter jag gått ut gymnasiet visste jag fortfarande inte vad jag ville bli. Det är bara nu senaste året jag verkligen kommit på min passion för arbetslivet och vad jag vill göra. Men att det ska vara ett sånt tjat. Jag är 24 år gammal och nu har jag kommit på vad jag vill bli och arbeta med. Jag kan själv känna att man hade velat kommit på det tidigare (åldersnojja) men kanske behövdes denna tiden för att jag skulle komma på det..

Likes

Comments

​Till er som inte känner till detta relativt nya märke på marknaden tänkte jag berätta att det blivit mitt absoluta favoritsmink. Produkterna är ekologiska, innehåller endast mineraler och tillverkas här i Sverige. Jag fick chansen att träffa grundaren för företaget och fick därmed hem lite prover. Jag är supernöjd! 

När jag letar smink letar jag sjävklart efter mineralsmink då jag märkt att min hud gillar det bättre. Utfyllnadsprodukter som tillsätts i vanligt smink får min hud att må dåligt. Finnar, fet hy, torr hy etc är exempel på det. Hur som helst så upptäckte jag YAG mineral och foundationen känns lätt, naturlig och den smälter nästan in i huden. Min näsa känns inte torr vilket jag upplevt med andra mineralsmink som t.ex Lily Lolo och Tikei. Concealern täcker bra och ögonskuggorna är underbart vackra.

Jag har testat en del mineralsmink men YAG är den som fungerat bäst och ser mest naturlig ut vilket jag tycker är viktigt. Jag vill kunna sminka mig på ett naturligt sätt och inte "se" sminkad ut. 

Likes

Comments

Det finns nämligen två oljor som blivit mina bästa vänner. Arganolja och Mandelolja. Dessa oljor går att använda såväl till huden som till håret. Min användning av dessa oljor använder jag i håret och jag är otroligt nöjd. Arganoljan använder jag till två saker: som värmeskydd och dämpning av frissigt hår. Mandeloljan använder jag som fukt och mjukgörande till håret vilket behövs när man har tjockt ostyrigt hår.

Något att påpeka här är att eftersom mitt hår är tjockt och frissigt har jag alltid varit i behov av vårdande produkter såsom värmeskydd och mjukgörande till håret. I många år har jag letat efter produkter som är rena och återfuktande men vare sig man går till salong eller butik så innehåller alltid produkterna antingen silikoner eller sulfater. Dessa ämnen torkar ut håret oroligt mycket och används som utfyllnad för att få produkten billigare.

Så är du ute efter ett värmeskydd eller en mjukgörande produkt så rekommenderar jag Argan och Mandeloljan starkt! Bara häll ut några få droppar i handen och dra igenom håret. Oljorna är dryga så behövs ytterst lite och därför håller dom länge. 

En liten historia jag gärna vill dela med mig av är för ett tag sedan när jag var inne i en hårbutik. Jag tänkte jag skulle testa personalen och frågade ut henne vad hon rekommenderar till mig med ett frissigt hår. Hon visade mig en produkt, jag tackade och gick sedan igenom ingredienserna på baksidan av produkten, vad hittar jag tror du? Jo silikoner... Jag blir faktiskt lite less, men det är inte första gången detta händer mig. Problemet ligger dock i att människor som arbetar med dessa produkter säger till sin kund att produkten är silikonfri för att den i innehållsförteckningen inte står silicone. Visst där har dom rätt men den vanligaste silikonen som finns i skönhetsprodukter heter dimeticone och de sorgliga är att dom har inte en aning om detta. 

​Okunniga eller bara felinformerade? Jag kan tyvärr inte svara på den frågan. Jag är hur som helst glad i att jag har den kunskapen till ett friskare hår. Jag slutade använda silikoner helt och hållet för kanske 2 år sedan nu och mitt hår har nog aldrig mått såhär bra. 


Likes

Comments