Godmorgon eller godförmiddag !
Kort inlägg! Så idag är det Valborg! Är dock inte så förtjust i högtider för jag vet att ingen kommer höra ah sig eller något sånt, jag vet att jag kommer få tillbringa denna kväll hemma. Rätt surt ändå.. men men. Har nyss vaknat i alla fall och det är stålande väder utan för fönstret, snart sommar 😉☀️. Så vi får se vad denna dagen bjuder på, har inte bestämt något eller så. Känner redan en känsla med att det är en sån här högtid...
I alla fall ta hand om varandra ikväll , det lär behövas.
Hoppas ni får en trevlig Valborgsmässoafton!
Låt brasan brinna! 🔥

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Tjena! Det var ett tagsen jag bloggade nu men det är pga att jag har praktik & inte så mycket att skriva om för tillfället. Men jag tänkte prata om min diagnos utredning som börjar ta fart sakta men säkert. Var på ett möte på psyket och fick prata med en kvinna där som kollade lite hur jag är och frågade frågor, hon gick även igenom de papper jag fyllt i för några månader sen. Det var ett bra möte men nästa möte kommer komma längre fram, hon tippade på i juni eller juli. Hon sa att jag hade alla kriterier för ADHD av det hon märkte på mig och de jag fyllt i på papperna. Men känner hur svårt det är att hålla fokus på möten och även sitta still, det liksom kryper i hela kroppen och jag blir stressad, om jag summerar det så blir det mycket i huvudet att hålla reda på. Efter det mötet så var det vidare till praktiken! Har haft praktik nu snart i 2 månader, slutar typ 12 maj eller så, tiden går fort! Har inte så mycket mer att säga i dagens inlägg, så vi avrundar här och nästa inlägg kommer inom kort.

Likes

Comments

Hej! Det var ett tagsen jag bloggade, känner att motivationen sjunkit lite till och från men måste bara ha mer material att skriva om. Skulle kännas mycket lättare med någon som sa till mig vad jag ska skriva om, när inläggen ska publiceras osv.. sugen på att hjälpa mig? Bara att maila mig eller skriva på Facebook. Jag gillar att blogga men jag känner att jag har för lite läsare och vill gärna ha fler som tar del av vad jag skriver, jag vill kunna hjälpa så många som möjligt som sitter i min sits och sen vore det även kul att höra deras historia och hur dom reflekterar över det. Min mail kan jag skriva längst ned i detta inlägget. Uppskattar all hjälp jag kan få, vill bara bli bättre o bättre!

OBS ett "riktigt" inlägg kommer till veckan eller imorgon.

Mail: GabrielWidstm@outlook.com

Facebook: Gabriel Widström

Likes

Comments

Hej! Blir inget vanligt inlägg idag då jag måste sätta mig ned o planera vad jag skriva om, så jag lägger in några bilder i stället. Hoppas det funkar lika bra 😉
/Gabriel

Likes

Comments

Hej på er! Som rubriken lyder så tänkte jag prata om hur det är med mig och hur det får för mig just nu. Nu känns det som det mesta funkar faktiskt, har äntligen bokat teoriprov & uppkörning för B kort (Bil körkort) efter ca 3 år! Och bara det kändes hur skönt som helst ich aldrig känt mig mer motiverad till att klara av något, aldrig känt det förut, någonsin. Bara jag klarar av det så kanske man har större möjlighet till ett riktigt jobb, då jag tillslut kan jobba ihop pengar till en lägenhet och flytta hemifrån som jag längtar sjukt mycket till, vara känslan av att ha ett eget ställe du kan vara dig själv på o göra vad du i stort sätt vad du vill med. Enorm frihet. Nu ska fan inte mina tankar stoppa mig mer.. alla dessa negativa tankar jag bär på dag in och dag ut ska bort, jag ska höja mitt självförtroende, jag ska inte låtas tyckas ned av någon, jag ska ta avstånd från dom som inte menar mig väl, jag vill ha en nystart på livet.
Vore så skönt! Sen är det inte bara att starta ett nytt liv, det krävs mycket mer! Som att ha en säker grund att stå på och mod framförallt, utan mod så kommer man inte långt och jag tycker även att man ska våga tro på sig själv att man kan klara av vad som helst, inget är omöjligt! Om du har det jobbigt med dig själv så har kanske en lösning eller i alla fall ett gott råd och det lyser såhär 👉🏻Jag tycker att DU ska stå upp för dig själv, tro på dig själv och vara den DU är och låt ingen ändra på DIG

Denna veckan som varit har jag även gjort en egenremiss för en ny diagnos som jag vill utredas för. Och diagnosen är ADD. Men vad är ADD? Jo ADD är som ADHD fast utan hyperaktiviteten. Sen finns det säkert någon mer skillnad men inte vad jag vet. Så i alla fall så väntar jag på det mail som det kommer o stå att min utredning börjar, ska bli intressant. Jag tycker inte att man ska gnälla eller se sin diagnos som en nedgång eller så, använd och se den som en superkraft som ingen annan har, tro mig det mesta blir väldigt lätt om du tänker så!

Jag tackar djupt för de fina kommentarer jag fått om bloggen, det motiverar till att göra fler inlägg men sen finns det de som tycker att det är fjantigt och bara tycker att jag söker bekräftelse och så är inte fallet , som många vet är det en unik blandning jag har och jag vill gärna dela med mig min historia och mina erfarenheter! Ska även tillägga att denna blogg är även opolitisk, skulle det komma upp någon typ av rubrik med följande text om diagnoser eller adoption så kan jag kanske kunna ta upp det men vill gärna hålla det mesta neutralt! Hoppas DU får en fin helg! 😜
/Gabriel

Likes

Comments

Hej ni som läser.
Jag har länge tänkt på att skriva detta inlägg men har varit nervös för att få veta vad folk kommer tro om mig efter detta, jag ska sluta från och med nu sluta o bry mig om vad folk tycker om mig för det är inte längre relevant. Jag tänker säga vad jag egentligen tycker om mig själv. Jag tänker länge måla upp någon falsk fasad eller tro att jag är någon som är stört, bäst och vackrast.. för jag är långt ifrån det. Jag tycker inte att jag är en bra människa, jag tycker inte att jag är värd något, jag är inte värd något över huvudtaget. Jag är en sån som misslyckas med allt jag försöker med, jag tanker sluta försöka snart, jag blir alltid besviken, nedstämd. Jag tycker inte om mig själv för mitt utseende, hur jag pratar eller hur jag för mig och uttrycker mig, och jag hatar min diagnos. Jag ogillar allt jag gör och det jag gör ska alltid kommenteras av precis alla. Såhär är det, jag vill knappt veta av mig själv, jaga hatar mig själv.

Jag är trött att bli kommenterad, jag är trött på vad folk tycker om mig, jag är trött att bli nedklankad, varför måste man finnas till? Känns så onödigt att ens existera, jag har aldrig gjort något som är bra, om jag nu försökt att göra det så har jag ändå misslyckats, jag är misslyckad. Jag är trött på att försöka, jag är trött på att vara JAG.

Det här är bara vad jag tycker, och grejen är att jag får höra onödiga och spydiga kommentarer av folk och grejen är att man inte ska ta åt sig av skit men jag gör det. Jag tar åt mig vartenda ord och tillslut börjar jag o tro på det, jag hittar det relevanta i de onödiga kommentarer jag får. Och det gör så att jag blir mer & mer labil för varje dag som går, har inget hopp om mig själv kvar. Jag har ingen större lust att träffa folk längre heller. Jag vill bara åka från Sverige o bara försvinna för ett tag. Vill åka någonstans där tar mig för den personen jag är, jag vill åka till någonstans där folk kan respektera mig, jag vill åka någonstans där jag kan få känna glädje och lycka, jag vill åka någonstans där jag kan vakna glad och gå lägga mig tryggt.
Mina dagar nu med humör och allt är verkligen upside down. Den glada Gabriel är bara en fasad.

Likes

Comments


Hallå igen! Hoppas ni haft en bra jul och ett gott nytt år. Tänkte börja blogga igen så vi kör!
Tänkte prata om hur o stabil och labil jag egentligen blivit. Varför har jag blivit så o stabil & labil? Alltså.. alla dessa tankar som gror i huvudet på en och det känns som om det blir bara värre, då kanske du tänker att det vore bra att ha gå till en psykolog? Tro mig har haft ca 3-4 st och jag tycker inte att det hjälper.. varför? Jo för att jag tänker så här att om jag berättar allt för denna psykolog kommer hen att hjälpa mig eller ska jag bara prata och inget händer därefter..? Finner ingen mening i det, och jag vet inte riktig vad jag ska ta mig till riktigt. Försöker att använda bloggen som ett ventilations verktyg och det kanske fungerar..
när jag brukar känna mig såpass o-stabil så är jag väldigt nere och säger inte mycket, och minsta felsägning eller påhopp från någon kan få mig att känna att jag är helt värdelös och jag har tänkt på detta länge, vem vet jag kanske är värdelös, jag kanske inte duger. Och det är då adoptionsfrågan kommer fram, varför blev jag bort adopterad? Var det för att jag inte dög, var det för att jag var oplanerad, var det bara för att jag var så värdelös, vill ingen ha mig? Sådana frågor är det som präglar mig nästan varje dag, i alla fall 80% av dygnet. O andra sidan så kan det bara vara så att mina neologiska föräldrar inte hade nog med pengar att försörja ett barn till, och man vill väll trots allt det bästa för sitt barn..? Jag skulle tro att det är så genom att jag kommer från den fattigare delen av Rumänien så det känns logiskt så, men ändå så går jag runt med de negativa tankarna om mig själv och det är något jag får kämpa vidare med.

Har hört att många sagt till mig att dom inte duger osv som jag känner men då har jag alltid varit den som säger tvärtom till dem, att dom duger att många älskar dom etc.. känns som om jag lägger mer energi på andras problem än mina egna och glömmer bort mig själv någonstans i andras problem. Tror jag är så som person att jag bryr mig för mycket om andra, vill alltid att andra ska må bättre än vad jag själv gör, vilket kanske är fel men vad vet jag..? Jag är bara mänsklig så..
Sen kan man även undra vad som händer om man går runt med dessa negativa tankar tillräckligt länge, kan bli destruktiv eller självmordsbenägen osv osv? Vilket jag inte vill bli eller vara, jag vill känna glädje av livet men än idag är det något jag inte gör. Det har gått såpass långt så jag bryr mig inte mycket om mig själv, jag skulle rent utsagt skita i om jag skulle krocka när jag är ute med mina vänner eller om jag skulle råka ut för en olycka, jag tänker mer att " händer det så händer det" visst, det är sjukt ego att tänka så och det är idiotiskt, för vem får lida när jag råkar illa ut för något ? Jo min nära o kära och vänner, jag tror och hoppas inte dom vill veta av att det skulle hända mig något som kan förändra mitt liv eller att det tar slut på ett tragiskt sätt. Så det är nog så man får tänka. Finns nog mer o skriva om detta ämne men klockan är nu när jag skriver detta 02:45 och jag ska upp tidigt så jag känner att vi säger punkt här. Kanske sticker in något i bloggen under veckans gång, vi får se! Tänkte även sticka in ett citat här " Livet är som en bok, du kan inte ändra de sidor som redan är skrivna, men du kan börja på ett nytt kapitel"

Så ni får ha det så bra så länge, Chaaao!
/Gabriel

Likes

Comments

Hallå ! Detta året har varit annorlunda kan man gott säga.. men får hoppas att 2017 blir ett toppen år! Kommer börja att blogga igen första lördagen 2017 alltså den 7 Januari. Men det sagt så God jul & gott nytt år önskar Adoptivdiagnos!, ta hand om varann! 🎅🏻🎅🏻🎅🏻
/Gabriel

Likes

Comments

Hallå! Tänkte skriva ett inlägg som inte har ett dugg med att göra om min adoption men delvis min diagnos, vet egentligen inte om det beror på min diagnos men strunt samma ska komma till sak. Kände bara att jag måste få ur mig lite.

Finns kärlek? , tror jag på kärlek?, kommer jag få känna kärlek? Dessa frågor har grävt djupa tankar i mitt huvud under ca 4 års tid och tänker mer o mer på det. Jag fick känna på vad kärlek var första gången 2014, jag ser henne som min första riktiga kärlek. Vi kom i kontakt sen höst 2014. Vi började prata mer o mer allt mellan himmel och jord. Vi bestämde oss för att ses i bådas tycke, sagt och gjort så åkte jag till henne i Karlstad. Vi möttes upp på buss-station, vi gav varandra en kram. När vi väl kom hem till henne var det ganska stelt, visste nästan inte vart jag ville ta vägen. Vi satt i hennes rum och det var en tystnad som jag aldrig hade känt förut. Det var tyst i kanske 5 minuter men kännandes som timmar, men till slut börja vi diskutera städer och länder vi ville besöka, så jag tog fram telefonen och visade "Google maps" för att visa vart jag ville åka o lika så hon.

En kort stund efter frågar hon om jag är hungrig och jag svarar "lite" innan dess hade vi pratat om på telefon vad vi skulle laga för mat tillsammans och fick bestämma, då var hennes favorit pommes med fläskfilé. Så vi gick ut till köket och satte i gång, jag stekte kötet medan hon skötte Pomfritten. Kvällen rullade på och vi trivdes med varann. Vi pratade om att ses fler gånger, och det gjorde vi. Problemet var att jag fattade tycke väldigt tidigt om henne samma så hon. Vårat prat med varann förändrades och blev "gulligt" emot varann. Så jag kände kärlek vid första ögonkastet, det var en mäktig känsla jag aldrig kommer o glömma. 

Tiden gick och det blev december. Nästan hela december månaden gick bra tills nyår. Vi messade på nyår som vanligt, innan tolvslaget får jag ett otrevligt sms från hennes kompisar som då tagit hennes telefon och skrivit tex "du vet att hon inte tycker om dig egentligen va? Du vet att hon bara leker med dig? Hon kommer aldrig få eller ha känslor för dig, aldrig." Och det var där jag börja tvivla så jag ringde men hon klickade mig bara, jag tänkte att jag ringer dagen efter, inget svar då heller. Ca 3-4 dagar efter så ringde jag igen och hon svara. Hon sa att hon inte visste längre och undvek mina frågor om de hennes vänner skrivit till mig. Hon sa att hon inte var redo för något förhållande eller något av dess slag. Jag blev förkrossad på den korta tiden vi sågs men jag blev kär och fick tunnelseende. Såg bara henne, inget annat. 

Jag kunde inte släppa att det hade hänt, kändes som allt vara varit en dröm. Efter det så tänkte jag på henne dag ut & dag in, kunde liksom inte släppa mina tankar om henne. Jag satt fast. Ett tag efter detta hände så dock jag reda på att hon pratat med en annan kille under tiden på exakt samma sätt som mig, alltså på ett "kärleksfullt" sätt, och det funkade för dom. Det var då jag lärde mig att jag hatade kärlek, trodde inte på kärlek för fem öre, aldrig i livet.

Saker o ting förändrad med åren. Ja blev äldre och släppte det men har även idag svårt att träffa någon pga att detta kommer upprepas och jag har träffat fler och samma visa fast på ett värre sätt varje gång. Jag orkar inte lekas runt med och utnyttjas och bara ha kul med för stunden. Senast detta hände var våren 2016. Sen dess har man bara isolerat sig från kärlek, det är även ett ord idag jag har svårt med, jag har svårt att lita på någon, för ibland så känns som ingen vill ens bästa, skulle någon säga något så är det bara ord eller bokstäver utan mening för mig. Jag hatar att det ska behöva vara så, det ska inte behöva vara så. Sen kanske många tänker "dra inte alla tjejer över en kam/kant) nej absolut inte men blir bara svårare att lite på den människan om jag skulle träffa någon annan, då blir det mer att man håller sig undan för sånt som kan skada en psykiskt. Har levt med någon typ av psykisk ohälsa länge nu (7-8 år) och allt grundar sig inte i kärlek, men det är en annan historia. Jag är bara trött att leva med denna "psykiska ohälsa " jag blir mer o mer labil för varje dag som går, mer o mer skör. Minsta lilla ord fel kan få mig bokstavlig talat att antingen gråta eller att tänka tankar som jag inte borde, tex - varför har jag existens när man är exakt oönskad av alla man vet om, och då kanske DU som läser räkan ut vad svaret blir om man känner sig oönskad, jo bara att försvinna. Jag försöker hålla mig positivt under dagen men natten är värst det är då man gräver ned sig djupare o djupare för varje natt som går, tillslut vet jag inte längre vart man ska ta vägen. Man känner sig "lost" och även borta i sig själv, så viktiga frågan vem är jag?

/Gabriel

Likes

Comments

Hallå & välkommen! Ber om ursäkt att det inte kom något inlägg på Lördagen som bestämt. ber hundra gånger om ursäkt! Men i alla fall. Måste sätta mig ned någon dag o skriva ett längre inlägg. Har ganska mycket att skriva om men min hjärna blandar ihop och kastar runt allt jag har där inne så blir väldigt svårt att skriva ett inlägg vissa gånger.. Jag vill ju ha långa och händelserika och informationsrika inlägg för det blir roligare att läsa! Men ska bolla lite på ett längre inlägg till veckan som jag skriver i förväg och sedan postar på lördagar.

Tänkte så här att jag kan blogga lite allmänt om diagnoser och adoptioner och kanske lite om vad jag gör på dagarna på vardagarna och ta de "viktiga" inläggen på lördagar.. låter det bra?

Så jag ville prova o ha en Q/A och det menas med (för den som är allmänt dålig på engelska & förkortningar) "Questions and answers". Tror de flesta hajjar vad det är! Så ni kan ställ vilken fråga ni vill här i kommentarsfältet eller så kan ni fråga mig på Facebook chatten, funkar vilket som 😜. Så jag hoppas jag får någon fråga som jag kan svara på i ett annat inlägg! Förresten sp kommer alla viktiga inlägg att heta "blogginlägg" tråkigt namn men så är det!
Jaha.. det vart det de! Kul att du läste idag med! Ta hand om varann /Gabriel

Likes

Comments