Blogginlägg 2.
Hallå alla som läser! Idag tänkte jag berätta lite om min resa hit till Sverige från Rumänien. Så vi börjar med mina föräldrar. Dom ansökte om att få adoptera, och att adoptera är en väldigt lång process som innebär mycket tålamod och tester och så vidare.. men nu kanske du tänker, vad är en adoption?! Jo här kommer en kortfattad text som jag tagit från 1177 för jag orkade inte att sammanfatta det 😉 (Att adoptera betyder att man blir barnets nya förälder, vilket innebär att man är barnets vårdnadshavare och förmyndare. En adoption kan enligt svensk lag aldrig upphävas. Den vanligaste formen av adoption i Sverige är internationell adoption , det vill säga att man adopterar ett barn från ett annat land.) så där har vi det! I alla fall.

En adoptions tid kan 1-3 år att få igenom, vilket är väldigt länge. Men när mina föräldrar hämtade mig så hade dom tittat på en annan gosse dom kanske skulle ha, men det blev mig i stället som tur var. Men jag har läst att resan var jobbig och påfrestande. Men det gick i alla fall bra. Jag hade bott på ett barnhem i Bukarest i Rumänien, och Bukarest är även huvudstaden i Rumänien. Jag bodde där i ca 1,5 år vilket inte är så länge. Jag tror att man får bo på det barnhemmet till man är 13-14 år gammal tills man släpps ut. Tur som det så slapp jag genomlida det. Efter dom hämtat mig så bodde vi på ett hotell eller motell (ganska oklart för mig vad det var) och sen var det en lång resa till Sverige där jag skulle leva och få min framtid. De första åren var nog bra, har aldrig frågat mina föräldrar hur det var de första åren men antar att det gick ganska bra 😉. Min mamma sa att jag alltid var väldigt glad och sprallig som liten och hade oftast ett stort leende på läpparna 😀, glömde även notera här att jag kom hit året 1997 . Men 1 år efter det så fick jag även en lillebror som heter Mathias. Hade jag några synpunkter på att ha en lillebror när jag var såpass ny i denna familjen? När man är väldigt liten som jag var (drygt 2 år) så tänker man inte på det, jag anpassade mig fort i denna familjen genom att jag inte visste något annat eller vet fortfarande inte något annat så detta är min number one family liksom.

Många har frågat mig om jag vet något om mina biologiska föräldrar, tyvärr så vet jag inte så mycket om dom. Min mamma har sagt att hon visste att det fanns en mamma vars namn jag inte vill säga här och vet inte ännu korrekt stavning på hennes namn. Min mamma sa även att jag tros eller har en storebror också.. who knows! 😉. Har dessutom fått frågan också om jag inte vill ta reda på mitt ursprung med land och biologiska föräldrar, klart jag vill det, vill det mer än något annat i världen! Men det är väldigt svårt utan en professionell. Mina föräldrar separerade även när jag var ca 7-8 år och även kunde man inte greppa vad det betydde men ändå så förstod man ändå innerst inne vad det var. Mina förändrar hade planer att åka tillbaka till Rumänien och visa mig bär jag var tillräckligt gammal och vart allt skedde och vart jag har mitt blod ifrån. Men det blev inte så. Drömmer även idag om att få åka tillbaka med en av mina föräldrar för jag kan seriöst inte få en bild i huvudet av att dom åker tillsammans genom att dom varit skilda såpass länge nu, och min mor & far har hittat ny kärlek, man måste även har respekt för det fast man emot det fortfarande, jag tror att man aldrig kommer acceptera det, men det är bara att gilla läget helt enkelt, det är ju trots allt deras val och inte mitt. Som ung så trodde jag att jag kunde påverka det men såklart hade man jätte fel!
Då har vi klarat av detta kapitel, lite fakta brist här men kommer komma mer o mer detaljer det kan jag lova! Och detta jag skrivit nu det är från huvudet. Jag behöver sätta mig ned med min Mammas bok som hon skrev och den innehåller allt med detaljer osv kanske inte släpper all information men mycket kan utlovas genom att detta är såpass viktigt för mig att gå ut med.
Vet inte om det är så många att de går ut med att dom är adopterade men finns många som deltagit i tv 4'as serie "Spårlös" och jag har även sökt dit själv en gång men inte fått något svar eller så, har inte ens en aning om dom sänder det fortfarande men om dom gör det så kommer jag söka och söka tills jag kommer med, som jag sa är det väldigt viktigt för mig att veta allt som går att veta. Drömmer även om att få skriva en egen bok om mitt liv som adopterad (ville bara notera det!) Så det vart det med det! OBS ett nytt inlägg kommer varje lördag så håll er uppdaterade! Om någon Facebook profil med namnet "AdiptovDiagnos" önskas så kommer jag lösa det men det känns fortfarande såpass nytt och behöver fler läsare som är intresserade, vore jätte kul om någon spred bloggen till sina vänner, familj etc som har någon liknande bakgrund som mig. Du som även inte har det är såklart välkommen att ta del och lärdom om mitt liv.
Ta hand om er / Gabriel 😜

  • 71 readers

Likes

Comments

Så att vi ska få en bra början så ska ni få veta lite kort vem jag är. Jag är en kille på  20 år men fyller 21 i december. Jag är oftast glad och positivt inställd till det mesta. Är även väldigt lätt att ha o göra med. Jag bor med min far i Kristinehamn. Är för tillfället arbetslös. Så har inte så mycket för mig om dagarna än å söka jobb..

Då går vi in på det viktiga! Jag är en kille som är adopterad från Arad - Rumänien. Jag kom till Sverige året 1997 och är född 1995. Och jag lider av en diagnos och möjligtvis en till, tyvärr.. jag har en del av Autism och det gör att min hjärna blir väldigt trött fort av ansträngning tex.. finns mycket mer att berätta om min diagnos och resan till Sverige. Jag har under mina år i Sverige fått tackla fördomar om att vara just adopterad, som tex att folk kanske tror att man blivit övergiven, och lämnad av massa andra skäl, listan kan göras lång. Har fått många frågor angående det så tänkte att det var smart att skapa en blogg om detta så får ni läsare veta mer och dess innerbörd etc you name it. Så ni kommer få ta del av planeringen av mig hit till Sverige och hämtning av mig och mitt liv här i Sverige som adopterad. Hoppas ni vill ta del av det här skulle betyda mycket! Så kanske jag kan ändras folks syn på adoptering och diagnoser. Med det sagt så sätter vi punkt här och hörs vidare, Ta hand om er! / Gabriel 😜🇸🇪

Förresten så kommer det komma ett nytt inlägg varje lördag till att börja med!

  • 127 readers

Likes

Comments

Hallå alla som läser min nya blogg! Skapade denna bloggen för ta ton mot adopterade & personer med diagnoser. Och inte bara det. Jag själv har en intressant historia med mig , så jag hoppas verkligen du vill ta del av min historia. Kom även att tänka på att jag inte har någon "header" här så tänkte om någon är duktig på att fixa sånt. Vore väldigt tacksam i så fall!

Det första riktiga inlägget kommer den 26-11 -2016 alltså imorgon Lördag, så håll dig uppdaterad! / Gabriel ☺️✌🏻️

Likes

Comments