Jag har läst boken "Extremt högt och otroligt nära" som är skriven av Jonathan Safran Foer. Boken handlar om en     9-årig pojke som heter Oskar. Oskar är en intelligent, omtänksam, rolig och nyfiken pojke. Han är även en otroligt bra uppfinnare som uppfinner nya saker hela tiden. Oskar förlorade sin pappa Thomas den 11 september, då Thomas hade ett möte i ett av tvilling tornen som blev attackerade av flygplan.

En dag hittar Oskar en blå vas högst upp på garderoben i sin pappas klädkammare. I vasen hittar han ett kuvert med en nyckel i, på kuvertet är det skrivet Black med en röd penna. Oskar bestämmer sig genast för att ta reda på vad nyckeln betyder och han har bestämt sig för att besöka alla människor i New York som heter Black. En av människorna som han träffar är Mr Black, en 103-årig man med massor av historier att berätta. När Oskar frågar honom om han vill följa med på sökandet,  tar Mr Black emot erbjudandet direkt. De två tillsammans fortsätter med sökandet, de träffar nya människor och Oskar träffar en person som står honom närmare än han tror.

Jag tycker att boken är en fantastisk historia, eftersom att den har med en verklig händelse. Boken innehåller bilder som är kopplade till texten på ett bra sätt och detta stärker känslorna ännu mer. Känslorna jag fick var blandade, jag var lite ledsen ibland, glad, nyfiken och jag skrattade också några gånger. Jag skulle rekommendera boken till alla!

Likes

Comments

​Hej och välkommen till min blogg! Här kommer du att hitta kunna läsa om filmer som jag har tittat på och böcker som jag har läst. Kanske dyker det upp några överraskningar!

Likes

Comments