En tidig morgon med det finaste jag har i veckan

När jag går i skolan börjar jag nästan alltid 08.30. Skolan ligger på andra sidan Linköping vilket betyder cirka 6,5 mil från vårt hus. Vi har mycket närmre till Ikano och Linköping city. Jag samåker ju med 3 andra tjejer och det är så himla skönt att slippa köra varje skoldag själv 😍

På morgonen brukar jag gå upp och göra frukost till Alexis. När jag åker tar Johan över med påklädning samt dagis-lämning. Det funkar bra för oss. Ibland vet jag med mig att alexis behöver sova ut och då ger jag dem bägge sovmorgon och smiter iväg i tysthet. Alexis börjar inte på dagis förrän klockan 09 här i Svärtinge nämligen.

Nu blir det frukost på vår lediga dag! Idag har vi en lång to-Do-lista:
Storhandla
Besikta min bil
Hämta ett kontrakt
Reklamera en vara
Ta kontakt med ivt
Installera skymningsrelä till carport
Dammsuga och damma
Tvätta

Inte superkul men ibland måste man ha dessa dagar 😄

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Det var dags för en favorit-ö. Curaçao med de fina korallreven, den härliga stämningen och det klara vattnet. Här njuter vi alltid. Vi har vart på Curaçao 4 gånger och på damma strand 3 utav dem. Den är så gemytlig och härlig!

Stranden har dessutom free Wi-fi och god mat. Ni hör ju själva 🙌

Mitt under måltiden började det plötsligt spöregna så vi åkte tillbaka till båten igen och dör tittade solen fram så småningom ☀️

Likes

Comments

Efter en dag på haiti hängde vi på båten och åt glass i stora lass. Man kunde ta mjukglass själv typ överallt, livsfarligt...

Alexis fick en snygg(😂) solhatt på Haiti då hans tidigare flög över bord haha! Inte första gången något flyger över bord för våran del. Sist var det Johans toffel som åkte av hehe..

På denna båt fanns det en perfekt barnpool för Alexis ålder. Han kunde plaska bäst han ville och njöt av varje sekund!

Likes

Comments

De här fina bilderna kom åt fel håll i förra inlägget så jag slänger upp dem igen 😍

Likes

Comments

Vi vaknade tidigt morgonen därpå och var superhungriga! På hotellen i USA ingår nästan aldrig frukost så vi letade upp ett frukost-ställe (läs: tog en taxi till närmsta subway) innan vi åkte till hamnen i Miami för att gå på båten.

Denna gång provade vi att åka med Royal Caribbean vilket jag tycker var ett väldigt bra bolag! Maten var klart sämre än celebrity men båten var otroligt barnvänlig och det fanns alltid något att göra.

De två första nätterna var vi "at sea" och hade ganska dåligt väder. Istället för att sola spelade vi kort, åt mat, grabbarna tränade och spelade casino och vi tog det lugnt. Skönt att komma ner i varv ☺ Jag har dock inga bilder från dessa dagar. Inte lika kul att tack spö-regnet helt enkelt.

Dag 3 kom vi fram till Haiti där vi aldrig varit förut. Ön var ingen paradis-ö men absolut godkänd. Det är ju en väldigt fattig ö dör kryssningsfartygen äger en del utav den. Det är höga murar runt "kryssnings-delen" där pengar sprutar ur folks fickor, på andra sidan muren råder extrem fattigdom. Ganska tragiskt faktiskt 😓

Likes

Comments

Pluggat från att jag vaknade imorse med några mat-pauser. Visserligen vaknade jag 10.00 men ändå. Är nästan ifatt allt jag missat under resan vad jag tror, det visar sig väl imorgon i skolan om inte annat 🙈

Underbart väder vilket har underlättat! Alexis är fortfarande hos mamma och det om något underlättar ju. Det blir så lugnt och tyst här hemma utan honom. Helt sjukt.

Igår grillade vi korv i det fina vädret och Alexis matade hönsen med korv-bröd. Mys!

Likes

Comments

Precis hemkommen från mamma. Alexis är kvar där på sleepover och Johan på lagfest. Tomt här hemma utan mina killar💙
Vi pratade om gamla minnen som ger en viss känsla. Får ni också så?

När jag till exempel tänker tillbaka på SMID-tiden (gymnasiet) tänker jag på A-klassen och då framför allt Lovisa och Amanda. Mycket skratt i grupp-rummen med vårt "gäng." Ingen vikt-hets, vi åt som hästar och hängde på låset i matsalen. Träning på Tunavallen säkert 9ggr/vecka i alla väder. Lokalfester! Interna SMID-fester med personliga inbjudningar😂. Garage-krök! Hajk. Mjukisoveraller.
Musik som dyker upp i huvudet just nu är:
Chris Brown

Highway Man

Seize the day

Memories

Country Road (😂)

Akon

Do IT all night

Swedish House Mafia

Tiden jag jobbade som säsongare i Sälen. Glädje, nya människor, fest, hembränt(!), underbara backar, skidor och snowboard, kyla och nya människor med öppna sinnen. Men även ångest. Jag hade slutat gymnasiet och visste inte vem jag var. Jag ville vara vuxen men hur var man det? Tappade kontrollen för ett tag.
Musik:
Mikrofonkåt
Björn Rosenström
Barbra streisand
Baksmälla

När jag jobbade i 3-butiken i Eskilstuna. KARIN, vi hängde jämt och hade livets tid. Inga måsten. Ingen planering. Jobbade som säljare med hög press och jag älskade det (trots magkatarr ibland) Ute-luncher. KEY/Le Grand där vi var alldeles för ofta men vi kunde inte bry oss mindre. Johan började på 3 och vi klickade direkt. Det fanns något där hela tiden, han var ju så snygg att jag knappt orkade titta på honom och där skulle vi jobba tillsammans varje dag. Efter en tid var vi fast och så kära att jag inte ens kan beskriva känslan.
Musik som ger tillbaka den känslan:
Tröjan du hatar
Made of
We found Love
Ju mer dom spottar
Titanium
Krossa alla fönster
När jag går ner
Antidote
Äckligt
Dansa, pausa

När vi flyttade till Norrköping. Att lära känna en ny stad och se den som mitt hem. Eskilstuna kommer dock alltid att vara speciellt. Vår fina lägenhet. Att jobba i klädbutik/ Vero Moda. Kärleken till Johan. Parmiddagar. Att börja leta hus. Att lära sig vara sambo. Lycka men fortfarande lite vilsen och väldigt ung.
Musik:
Feels like home
Holy grale
This is Love
Där palmerna bor

Tiden i vårt första hus: här förstod vi vilket jobb det är att ha ett hus men samtidigt hur roligt det är. Byggde vår första pool, altan, rullade gräs, spa-bad och levde livet. Fester både inomhus och utomhus. Mycket jobb i butiken men det var väldigt roligt till en början. Spel-världen öppnade sig för mig och jag tog hand om butiken som min bebis. Isabelle bodde i Norrköping och glädjen för det var enorm. Tappra försök att hålla igång träningen på gym... promenerade massor i fina Svärtinge. Blev gravid och lyckan var total. Att Alexis låg där inne kan jag fortfarande inte förstå. Det känns som ett annat liv när jag gick runt med den stora kulan och kände mig så fin.
Musik jag tänker på och som får mig att minnas:
Timber
Trumpsta
Wizard
Addicted to you
Summertime sadness
SELFIE
Busy Doin Nothing
Summer
Fakkin fin
Din soldat

Vad kommer jag minnas från den här tiden som är just nu? Som studerande, med Alexis på 1,5 år och i vårt nya hus? Vilka låtar kommer få mig att rysa och att le sådär fånigt när jag hör dem? Tiden kommer visa det antar jag☺ Har ni tänkt på det någon gång. Att när vi lever i tiden så tänker vi inte på att vi skapar minnen att minnas föralltid. Vi är ju mitt uppe i det men efteråt så har vi skapat både känslor och minnen att tänka tillbaka på. Man ska leva i nuet men jag älskar att tänka tillbaka på fina stunder också 💕💕💕

Likes

Comments

Torsdagen den 2:e Mars gick flyget till Miami. Flygresan gick relativt bra. Alexis hade lite svårt att komma till ro när han skulle sova men utöver det gick det smärtfritt! Vi hade turen att få 3 säten vilket var välbehövligt då Alexis börjar bli så stor att han snart behöver ett eget. Vårt sällskap, Salle och Pera åkte premium men vi verkade inte få göra det tillsammans med ett litet barn. Stämmer det att man inte får det?

Väl framme i USA gick allt smidigare än någonsin vid pass-kontrollen men när vi kom ut och skulle ta en taxi var kön helt obegränsad istället!

Resan tog nog ungefär 18-20 timmar sammanlagt men det får man ju räkna med :-)

Vi somnade sött alla 3 i sängen när vi var incheckade och klara på hotellet. Klockan var ju cirka 05.00 då svensk så det behövdes!

Likes

Comments

Hemma, välbehållna men sååå trötta! Saker jag lärt mig under resan:
Uber är världens bästa grej. Vi tog det överallt i USA. Typ om vi ville till donken så beställde vi en och åkte dit för ca 4 dollar, hur bra? Snabbt, smidigt, enkelt.
Alexis har fått en egen vilja och den är stark. Med tanke på att han inte pratar får vi svårt att kommunicera ibland och han kan då bli väldigt frustrerad...
Amerikaner älskar småbarn. Hela båten kände Alexis ännu en gång. Jag har kallpratat med så mycket amerikanska damer under resan så ni anar inte. Till slut vill man bara gömma sig.
Royal caribbean är mycket barnvänligare än celebrity men celebrity är mycket lyxigare.
Man kan leva på skräpmat väldigt länge utan att tröttna. Aldrig tur..
Man kan inte plugga på en Karibien-kryssning. Jag läste inte en sida och har nu panik. Som tur var hann jag lite mer i Fort Lauderdale.
Ett hus blir smutsigt även om man inte är hemma. Det betyder att jag inte bara måste tvätta utan också städa snarast.
Att åka på semester med barn på 1,5 år är inte semester.
Att åka på semester med barn är glädje och kärlek!
Jag har fått ökad förståelse för andra föräldrar med gnälliga barn. Det finns faktiskt ingen knapp att stänga av ungen på även om man måste.

Nu ska jag beställa pizza och se CL!
Skriver imorgon 😘

Likes

Comments

Lite tankar samtidigt som jag ligger vid en pool i Fort Lauderdale.. ikväll åker vi hem till Sverige igen. Då ska jag uppdatera om vår resa!

Likes

Comments