Header

Jag har inte tid att blogga. Jag är för lycklig. Jag får dåligt samvete bara jag ägnar 10 sekunder åt att fippla med telefonen, för det är alltid något jag missar då. Den här staden är så livad, spännande, lärorik och helt, helt, heeeelt perfekt för mig. Jag vill inte ens ta bilder med rädsla för att missa fina stunder. Allting som i Sverige är vardagligt och tråkigt är roligt här. Att handla, pendla, vakna tidigt och gå i skolan är vardagliga saker jag blir helt euforisk av nuförtiden. Något jag älskar mer är även kombinationen av skola och fritid, allting är liksom i perfekt mängd.

London, du är så grå, men du gör mig så färgglad

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Första skoldagen har hittills varit en... succe! EC London Euston har visat sig vara en skola över mina förväntningar beträffande lärare, lokaler och upplägg. Jag är så exalterad över vad som komma skall under dessa fyra veckor. Lunchen spenderades på torget utanför Euston Station med tre tjejer från skolan; en från Japan, Frankrike och... Göteborg! Zupertrevligt. Första lektionen bestod av lite speaking och writing för att lärarna ska kunna betygsätta mig och sedan placera mig i rätt klass, så jag väntar fortfarande på mitt schema. En local tour samt ett welcome event i Somerstown Coffee House står på schemat följt av middag med Eve och Moa. Måste även förbi ASDA (ett enormt köpcenter) för att storhandla mat inför veckan. London's treating me goooooood.

Likes

Comments

Gårdagen måste ha varit en av de längsta dagarna i mitt nittonåriga liv. Landade i London 8.00 och sedan dess var vi på språng fram till klockan 22.00. Bara tanken av att bära på en väska gör att det kryper i kroppen på mig. Men fan så mycket vi skrattade. Om ni bara visste hur tunga väskor vi hade. Om ni bara visste hur vi såg ut. Jaja, nu är vi här iallafall med allting i behåll. Idag ska jag möta upp Eve och Moa i Canary Warf och därifrån får vi försöka hitta ett mysigt ställe att käka brunch på!

Den här lilla herren vinkade oss adjö

75 kronor för dessa. Det är få saker jag ångrar i mitt liv, och detta var en av dem

Likes

Comments

Tja. Jag måste ta upp två saker.

1. Nu kommer jag generalisera lite för att göra min poäng tydlig. Jo, vi kvinnor (är det ok att jag refererar till mig själv som kvinna? Jag har körkort, jag får rösta och jag betalar skatt. Ok? Ok!) tenderar ofta att packa för mycket. Slänger in tre extra klackskor ifall de sju andra skulle bli bestulna. När vi ändå är igång så följer fyra och en halv dunjacka med i väskan trots att vi ska till Thailand. Ifaaaaaaaaaaaaall att det skulle börja snöa. Det jag försöker säga är: Jag tillhör inte denna typ av kvinna. Mina tankebanor är totalt tvärtemot. Istället för att tänka "ifall det börjar snöa/regna/jordbävning/meteorregn..." så är jag optimistisk och helt enkelt håller hårt om hoppet om att dessa saker INTE kommer inträffa. Jag skippar helt enkelt att slänga med tre extra klackskor och fyra och en halv dunjacka på grund av min optimism. Vad är min poäng? Jo, jag packar snabbt och lätt. Jag tror det är något ärftligt jag fått av pappa som lever som en backpacker när han reser med jobbet. En tandborste. Rena underkläder. Klart! Nu finns det massa tid över till att äta kladdkaka och kolla på serier. WIN WIN!


2. När vi ändå är inne på min pappa... Da funniest thang hände igår. Om du som läser detta besitter en gnutta observationsförmåga har du nog inte undgått från att slänga ett öga på Manchester United-ryggan på bilden ovan. Såhär var det: Jag behöver en väska som handbagage för att slänga in det sista. Skuttar ner till pappa i köket och ber honom hämta en till mig från förrådet. Då smyger han förbi mig, in till sitt kontor och med honom tillbaka in till köket är denna väska. Väskan med stort V. Jag börjar flina och säger att jag är trött, stressad och behöver en väska med detsamma. Men han är tydligen seriös och berättar att han alltid reser med denna. Han börjar sedan posera med väskan för att visa olika sätt man kan bära den på. Åh pappa, skillnaden mellan dig och mig är att jag har ett rykte att tänka på!!!!

Skämt åsido. Väskan är faktiskt jäkligt frän, rymlig och praktisk. Dad, I have underestimated you. Men det spelar ingen roll hur mycket du poserar med väskan. Det går inte att skymma faktumet att man bär den. Det som oroar mig är inte väskans visuella roll, utan om ett Manchester Untied-fan skulle springa fram till mig och börja ställa frågor. Typ "vad heter spelare nummer 8:s morfars bästa kompis kanin som gick bort 1941?" Ni vet sådana frågor som fotbollsfanatiker ställer till fake-fans.

Aja.

Det kanske är värt att nämna syftet med min vistelse förutom att bli kär i en britt, dricka te och äta fish & chips. En 4-veckor lång språkkurs i General English står på schemat. Ja, ja, jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, jag ska gå i skolan! Är fnittrig och exalterad, typ sådär som man var när man började ettan på lågstadiet. Ni vet när man tog fram kläder dagen innan och stod framför spegeln och övade på sin presentation om sig själv. Mer om detta senare!

Likes

Comments

Hej, hej, HEMSKT MYCKET HEJ! Denna blogg kommer handla om London. Punkt slut. Mer än så vet jag faktiskt inte. Jag vet med andra ord lika mycket som ni om vad som komma skall.

Expectations på resan: After noon tea och fish & chips i mängder.
Reality: ?????????????? only time will tell. Jag kanske totalt föraktar vistelsen efter två dagar och tar första, bästa plan hem igen. Eller så blir jag kär i en britt som jag av misstag tog en bild med inne på Madam Toussads som jag trodde var en plastdocka av David Beckham men som egentligen visade sig vara en riktigt, levande mänsklig varelse som diggade min klumpighet till den grad att han friar och holy chicago vilken lång mening detta blev fyllt av inget annat än svammel.

Jaja. Vi får se. Adios! (du ska ta en engelskakurs Adina, inte spanska). Tyst, puta, du vet inget! (jo, det vet jag Adina, du ska ta en engelskakurs. Undvik att prata spanska där, du kommer garanterat bli utslängd). Jaja. (Varför bråkar du med dig själv i ett blogginlägg?)

​Jag och Almis i Berlin. ALLTSÅ HUR FRÄN STAD JAG SVÄÄÄÄÄÄÄÄÄR BRE

Likes

Comments