Äntligen fredag! Även om jag för tillfället inte jobbar så försöker jag ändå få till den där fredagskänslan här hemma. Annars var den alltid given när man gick från jobbet på fredagseftermiddagarna. Här hemma känns det alltid som vi har långhelg då storasyster aldrig har förskola på fredagar. Så vi brukar hitta på något extra mysigt tillsammans på dagen och sedan på kvällen ser vi till att äta en mysig middag tillsammans, hela familjen.

Idag hade vi en lugn och mysig dag tillsammans. Förmiddagen spenderade vi hemma och vid lunch gick vi ut för att njuta av det underbara men kalla vädret. Resten av dagens spenderade vi sedan på landet och njöt av lugnet där.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Mitt absolut främsta löfte inför detta år var att ta tag i de sakerna som jag annars alltid skjutit upp. Saker jag inte orkat ta tag i, saker jag inte vågat göra eller beslut jag varit osäker på att ta. Det går inte att leva sitt liv lite halvt. Man lever bara en gång så varför inte leva livet fullt ut? Våga satsa, våga vinna men även våga förlora. Varför tänka på vad andra ska tycka eller säga. De får sköta sitt eget liv och på det mest ödmjuka viset säger jag: skit i dem. Sluta skylla på samhället eller på politik. Varför lägga ansvaret på någon annan? Var inte ett offer, var en vinnare.

Så i år satsar jag och kommer fortsätta gå min egen väg. Jag har börjat plugga, jag har sökt andra kurser, jag har ritat upp ett mål i mitt huvud som jag ska sträva efter. Jag ska förverkliga de idéer jag har och åter igen, jag ska våga chansa.
Någonstans mitt i allt så har jag kommit rätt långt i att faktiskt inte bry mig om andras åsikter. För de åsikterna kommer alltid att finnas och det kommer alltid finnas människor som både hyllar och misstycker de val du gör. Det kommer alltid finnas de som har en uppfattning om dig som person som kanske inte stämmer. Hur kan de då ha den uppfattningen?`Jo för de känner inte dig. Så låt aldrig de åsiktera påverka dina val i livet.
Jag ser såhär på saken. Jag tar åt mig och lyssnar på dem som står mig nära. Resten låter jag bara passera. Om det inte är konstruktiv kritik jag söker, då råder en annan uppfattning.

Så vart vill jag komma med detta? Jag ska fortsätta att våga satsa, våga drömma och våga gå min egen väg. Gör du det med?

Likes

Comments

​Jag har med åren lärt mig hur viktigt det är att få ta en paus ibland. Tid för att bara få vara "jag", ladda batterierna och bara tänka på sig själv en stund. Som småbarnsförälder går dagarna i en rasande fart. Det är så mycket som ska göras, fixas och plockas samtidigt som man ska styra med aktiviteter och annat för barnen. Det är underbart och det är vardagen precis så som den ska vara. Men ibland behöver man en stund att bara slippa det och få äta en måltid där man inte ska trixat med barnen samtidigt eller övertala dem att sitta stilla i 2 minuter. En stund att bara få vara och ladda upp batterierna.

Ikväll hade jag en sådan kväll. Jag och min svägerska myste till det med sushi på stan följt av bio. Att få avnjuta maten utan stress, massor härligt att prata om och underbara Solsidan gav mig en riktig energiboost. Så skönt att få ett break i vardagen med något så enkelt som lite mat och ett biobesök. Inget släpande på barnvagn eller en proppfull skötväska.

När jag sedan kom hem några timmar senare möts jag av min två solstrålar som kommer springandes mot mig. De ville inte släppa taget och vi satt och kramades en bra stund i hallen innan det var dags för dem att sova, alldeles för sent. Jag kände verkligen hur värd denna kväll var, utöver mitt underbara sällskap, god mat och rolig film. Jag fick koppla av i några timmar och det gjord mig gott. Jag vet att dessa stunder måste bli av oftare. För jag tror verkligen att egentiden även gör mig till en bättre mamma, den ger mig energi och det behöver jag. Sedan fick även flickorna egentid med sin pappa under dessa timmar och det vet jag att de alla tre tyckte var väldigt mysigt.

Likes

Comments

Denna vecka har varit en kom-igång vecka. Jag har lagt alla oviktiga saker på hyllan och bara tagit tag i måsten som ska göras och fokuserat på dem. Idag var jag på introduktion på 5 kurser som jag ska beta av under våren. Jag är riktigt laddad och det känns spännande. Nu har jag varit mammaledig i 3 år så det är dags att ta nästa steg, studentlivet.

Mitt bland alla möten och måsten fick jag in en dejt med min bästa vän på mitt nya favoritkafét. Vilken energiladdning det är att få spendera tid med någon som fungerar och tänker precis som jag men ändå kan vara objektiv och ge konkret feedback. 10 år av sann friendshipgoals.

Likes

Comments