I förmiddags hade vi vår efterlängtade gravidfotografering. Fotografen kom hem till oss vilket jag älskar. Det blir mer avslappnade bilder och C får vara i en bekant miljö när hon ska fotas. Jag var så nervös att vi inte skulle hinna innan bebis kom men det gjorde vi! Så kul!

Natten till idag var mindre kul. C kom aldrig till ro i sin sömn och jag som la mig tidigt, för jag var så trött, somnade inte förens vid 03-03:30.
Det är sällan hon sover dåligt, kanske lite oroligt då och då men inte som inatt. Hon vaknade hela tiden av minsta ljud, satte sig upp och ropade efter oss eller vatten. Hon fick vatten, somnade om och sedan samma visa igen. Vid 03 gick jag och gjorde välling till henne som hon drack upp. Därefter sov hon till 08 och vaknade "bara" 3 gånger under den tiden.

Så i morse var jag helt slut och det kändes inget vidare att föreviga denna graviditet när jag var på detta humör och så här trött. 5 minuter innan fotografen kom till oss hade jag inte ens valt kläder..
Men allt vände rätt snabbt. Erika som fotografen heter var så trevlig och hade massor idéer. Hon skojade massor med C så vår lilla stjärna var verkligen i sitt esse under hela fotograferingen. Fick se flera av bilderna och de blev precis som jag önskade. Är mer än nöjd och supernyfiken på resultatet.

Här kommer en liten sneakpeak så länge.

Likes

Comments

Idag har jag varit hos barnmorskan för rutinkontroll. Det är det näst sista besöket innan BF men jag har en känsla av att det kan vara det sista besöket innan BF. (För er som inte vet så står BF för Beräknad Födsel)
Bebis trycker på massor nedåt med allt vad det innebär och hade även sjunkit djupare ner sedan fixeringen. Jag har mått illa till och från i två dagar vilket kan vara ett tecken på att en förlossning närmar sig. Vi får väl se.

I övrigt såg allt bra ut för både bebis och mig. Jag har nu gått upp 22 kg under denna graviditet. Mitt mål var att hålla mig under 25 kg, som jag gick upp sist. Nu vet jag att jag kommer klara att gå ner allt framöver. Vilken lättnad för min ömma kropp och värkande leder.

Idag är vädret grått och mörkt och jag vilar mest hela tiden. Så trött. Maken är och handlar lite mat och jag slappar framför lite turkiska serier. Skön lill-lördag.

Likes

Comments

Vad har ni för tankar kring alkohol, juletider och att ha barn?
Jag stödjer en kampanj som heter Vit Jul och som ni kanske förstår så handlar den om att ta avstånd från alkohol under juletider. För mig och min man var det egentligen inget svårt beslut då varken jag eller maken dricker alkohol mer än kanske någon gång per år, då kan det handla om ett glas eller så. Jag kan inte ens minnas när jag drack något senast. Det är inte så att jag har en nolltolerans utan visst, ett glas vin till maten kan vara gott men det händer så ytterst sällan numera.

Jag hade, som många andra har haft, min tid i livet då jag festade och var ute mycket med mina vänner. Jag bodde mitt i stadens festvimmel och det var inte ovanligt att vi var ute flertalet gånger i veckan. Men sedan tog det tvärstopp, jag tröttnade på det. Träningen och hälsan fick mer och mer utrymme i mitt liv och jag såg vad alkohol gjorde med kroppen. För att inte tala om alla pengar jag slösade, dagar man låg bakis och beslut man tog som inte var fullt genomtänkta. Jag kan i efterhand inte säga att några av de bästa stunderna har jag haft i livet varit samband med alkohol, tvärtom. De bästa stunderna i livet har varit helt utan alkohol.

Jag har i min bekantskapskrets sett alkoholens baksida på så många fronter. Jag har sett vad alkoholen kan göra med samhället, med familjer, med barns framtid och med unga människor. I Sverige finns det en ganska snedvriden alkoholkultur och svenskar har överlag svårt att göra något roligt om inte alkohol är med i bilden. Ska man ha roligt så ska alkohol finnas med i bilden är inställningen hos många. I många andra länder handlar alkoholhaltiga drycker mer om njutning i samband med mat eller fest där man ändå kan ha kontroll. Många av de tragidier som sker i vårt samhälle och öden som människor får är pga alkohol.

För mig är det en självklarhet att stå över alkohol i samband med julen och som ni förstått annars med. Jag vill ha kontroll. Vill mitt barn leka med mig tidigt på morgonen vill inte jag ligga bakfull. Jag och min man är vår dotters trygghet och hon ska inte för en stund se hur alkohol får oss att tappa kontrollen. Hon får aldrig känna sig otrygg. Sedan tar man som sagt inte alltid kloka beslut med alkohol i kroppen och reaktionsförmågan försämras. Jag vill inte äventyra mitt barns eller min egen säkerhet bara för "att ha kul". Jag kan slappna av utan alkohol och jag kan ha roligt utan alkohol. Det har de senaste åren verkligen bevisat för mig då jag aldrig haft så roligt i mitt liv eller känt mig så lycklig som nu. Det slår åren då jag festade och var ute konstant med hästlängder.

Vad har ni för inställning till alkohol just under julhelgen?

Likes

Comments

Ikväll var vi på julbord med massor härliga vänner! Vi var 8 par, så 16 vuxna och massor barn. Full rulle med andra ord, precis som det ska vara. Vi åt traditionell julmat, hade mini-disco för barnen, sedan kom jultomten till barnen. Alla barn fick ett pepparkakshus och en chokladtomte från tomtesäcken. Céline var lite på sin vakt men inte rädd utan vinkade nyfiket till tomten. När vi sedan sa "titta ammo tomten" började hon skratta lättnad. Ammo, som betyder farbror, förknippar hon med någon av hennes roliga farbröder som hon känner sig trygg med. Då blev tomten helt plötsligt ännu roligare.
Efter barnens tomtestund körde vi vuxna paketleken och sedan fikade vi gott.
Jag hade gjort saffranskladdkaka. Gjorde på tok för mycket, 4 stycken och den är såå söt. Så det blev två stora kakor kvar. Perfekt att frysa in när vi får besök i jul. Receptet kommer i dagarna.

Kameran hade jag med men virrpanna som jag är så glömde jag minneskortet. Så mobilbilder blev det istället.

Likes

Comments

Idag är det 20 dagar kvar till BF! Jag har gått in i vecka 38 (37+0) och 92,9% av graviditeten har passerat. Jag hoppas och tror att bebis kommer komma tidigare för jag vill verkligen inte ligga och föda barn på julen, då vill jag att vi ska vara hemma med C. Vore så mysigt om vår familj hade ytterligare en familjemedlem att mysa med denna jul här hemma. Nu kan egentligen bebis komma när som helst, den är färdigutvecklad nu och det enda som händer är att bebis lägger på sig i vikt. Den är ca 48 cm lång och väger ca 3 kg i början av veckan och 3,17 kg vid veckans slut. Det är ju vanligt att barn nr två kommer lite tidigare så jag hoppas att denna statistik stämmer även på mig för nu orkar jag inte bära på bebis mer, vill ha bebis i min famn. Men inte innan fredag för då har vi vår gravidfotografering. Är lite nervös över att vi inte kommer hinna med den men hoppas det.

Nu är jag tung och trött. Kan sova hela dagarna, kroppen värker och bebis trycker på så mycket nedåt nu. Det sticker och drar mest hela tiden. Huvudet är ju fixerat så det är lätt att nerverna där nere kläms när bebis rör på sig.
Så nu är jag med andra ord redo att föda. Väskan är som tidigare nämnt färdigpackad och jag börjar, trots viss nervisitet, känna mig taggad att föda. Det ska bli så mysigt. Första mötet, hur ser bebis ut, känslan när jag håller bebis i min famn första gången och att få se C träffa sitt syskon. Tänk att en hel graviditet snart har passerat. Min andra graviditet och mitt andra barn. Det är verkligen ett mirakel att få vara med om detta.


Likes

Comments

Detta filtret och hundfiltret måste vara snapchats mest använda. Va fräsch man blir haha!

Vi har landat i soffan efter en mysig kväll hos makens bror som fyller år idag. Min svägerska hade fixat massor gott att äta och en fantastisk tårta, redan sugen på mer av den! Nu sover C gott, maken inviger sin PS4 och jag letar julklappar på nätet. Vägrar gå och trängas i butiker, mycket smartare att handla via webben. Det gör jag nästan med allt jag ska köpa, handlar det via nätet. Så nu måste jag bara ta tag i att lära min använda Refunder, kommer nog tjäna bra på det med tanke på hur mycket jag handlar.

På tal om att handla så går tvättmaskinen nu på högvarv efter att jag hämtat ut ett paket från Livly idag. Jag ville komplettera BB-väskan med ett fint "första sett" till bebis. Så nu är några godbitar från Livlys "saturday" i maskinen och blir lite extra uppfräschade inför bebis ankomst. Jag tvättar alla bebiskläder innan användning. Det känns mycket fräschare, speciellt om de hängt i butik och människor har gått och pillat på dem. Det vill jag inte att mina barn ska ha på sig då. Nej, rent och fräscht ska det vara.
Tvättar ni alla era barnkläder innan användning?

Likes

Comments

Bild från gravidfotograferingen med Céline. Fotograf: Johanna Demir.
Snart är det dags för denna graviditets fotografering, ska bli så roligt att föreviga även denna stund i livet.


1. Vilken vecka är du i nu?
37 (36+5)

2. När är du beräknad
På julafton, 24/12 - 2016

3. När fick du reda på att du var gravid?
18 april, en måndag förmiddag.

4. När och hur berättade du för din partner att du var gravid?
Jag hade sagt att jag hade en känsla av att jag var gravid, hade bara en känsla i kroppen. Jag hade varit regelbunden varje månad efter att jag fått Céline och detta skulle vara den andra månaden. Jag skulle ta en dusch på morgonen och sa att jag passar på att testa samtidigt. Med Céline fick jag ett plus så fort droppen nuddade stickan så jag var lite beredd på detsamma denna gång, då det var BM den dagen. Inget hände och det blev bara ett skarpt streck. Ropade på maken att det var negativt och att jag tyckte det var konstigt för jag kände mig gravid. Jag slängde stickan i papperskorgen och hoppade in i duschen. När jag kom ut fick jag en konstig känsla så jag tog upp stickan och tittade igen och där var två skarpa sträck, positivt. Gick ut till köket där maken satt och matade C och säger: jag hade rätt, C ska få ett syskon. Sjuk känsla, ännu en gång. Men vi var överlyckliga.

5. Hur gamla är du och din partner och hur länge har ni varit tillsammans?
Jag är 28 år och min man är 36 år. Vi har varit tillsammans i snart 5 år varav gifta i strax över 3 år.

6. Mådde du mycket illa i början?
Nej knappt något, endast några få tillfällen som var helt hanterbara.

7. Är du känslig?
Inte alls lika känslig denna gång som vid min förra graviditet. Dock har jag denna gång, precis som förra varit mer lättirriterad och kunnat uppfattas lite kort mot folk. Haha, många har visat sig tro att jag varit arg på dem. Stackars. Förlåt <3

8. När kände du bebisens första sparkar?
Det var tidigt denna gång, kände den där typiska fladdrande känslan redan i vecka 16.

9. Är du ofta orolig?
Oron för barnet välmående finns alltid där, det är nog oundvikligt när det kommer till ens barn. Graviditeten har varit lite tuffare så visst har jag haft mer oro denna gång men inget överdrivet. Nu är jag nog mest orolig, eller snarare nervös inför själva förlossningen. Samtidigt så förväntansfull.

10. Har du fått bristningar?
Nej, inga denna gång heller.

11. Hur många ultraljud har du gjort?
Två standard och tre extra pga placerat previa.

12. Vet du vad det blir för kön?
Yes vi vet men vi har valt att behålla det hemligt. Några få, nära till oss vet dock.

13. Hur vill du att förlossningen ska se ut?
Att jag sover en god natts sömn och vaknar runt 07 av att vattnet går eller värkarna sätter igång. Jag tar lite värkar hemma och sedan lämnar vi C hos hennes mormor och morfar för att åka till förlossningen. När vi kommer in är jag nästan helt öppen så det är bara att vänta och sedan krysta några få gånget innan bebis är ute. Jag vill höra dem säga att "du hinner inte ta epiduralen, det är dags att krysta nu". Bebis ska vara snabb ut och varken bebis eller jag ska få några besvär och jag hoppas att de inte behöver plåstra om mig allt för mycket där nere. Sedan äter vi födelsedagsbrickan, går till BB för att vila en stund, duschar och åker hem under eftermiddagen för att hämta storasyster och avsluta dagen som en familj på fyra personer. Det är min drömförlossning.

14. Vilka är dina favoritkläder?
Just nu är det mina svarta gravidleggings från H&M, ett långt linne som lyckas täcka kulan och en oversize-kofta. Mjuka lågstrumpor och mina mysiga tofflor.

15. Vad är du mest/minst sugen på att äta?
Jag har varken några cravings eller något jag äcklas av under denna graviditet. Men på morgonen är jag alltid sjukt sugen på ett stort gals iskall oboy. Mums!

Lista lånad av @husetpålandet

Likes

Comments

När jag var gravid med Céline och det var dags att packa BB-väskan så tyckte jag det var så svårt att veta vad man borde ha med sig när det väl var dags. Nu är jag en erfarenhet rikare och inför denna förlossning så har jag både lagt till och tagit bort saker från min lista. Det är ändå svårt att veta hur man ska packa, vi vet ju liksom inte hur förlossningen går och hur länge vi måste stanna på BB. Vår förhoppning är självklart att allt ska gå bra och att vi kan åka hem redan samma dag. Denna gång har vi ju mer koll på allt och känner oss mer säkra i föräldrarollen. Jag hoppas att både jag och bebis mår bra så vi kan komma hem till storasyster och mysa så snart som möjligt.

Vad jag tog för mycket av förra gången var bebiskläder, alldeles för mycket bebiskläder låg det i väskan. Det behövs verkligen inte i början då det ändå tar en stund innan blöjkatastroferna sätter igång och man behöver byta kläder oftare. Så jag har minskat påkläder och lagt i 2 par av varje plagg istället för de 3-4 vi hade sist.

Tofflor glömde vi sist och det var inget vidare mysigt att gå runt på BB i strumpor eller i skorna man kom i. Så tofflorna ligger redo i väskan redan nu.

Babynest var även det något vi planerade att ta med och låta det ligga i bilen tills vi såg om det behövdes. Men sedan fick vi höra att det var helt onödigt och då lyssnade vi på de orden. Dumt. Céline vägrade ligga i sin lilla "vagn" och jag var så svag i kroppen att jag knappt klarade att hålla henne. Jag var så rädd att hon skulle ramla ur sängen där jag låg på BB. Hade vi haft babynestet hade det underlättat något enormt. Då hade hon kunnat ligga säkert bredvid mig i sängen. Så denna gång åker babynestet med men får stanna i bilen tills vi ser om det behövs. Hoppas som sagt att vi slipper sova över och då lär det ju inte behövas.

Nedan kommer min lilla packlista på vad vi kommer ha med oss i BB-väskan. Vi har en skötväska med bebissaker och en väska med mina saker och ombyten samt ombyte till maken.

TILL BEBIS

- Blöjor (i vårt landsting finns blöjor till både barn & mamma men tar med några extra ändå)
- 2 byxor
- 2 bodys
- 2 pyjamaser
- 2 mössor
- 2 p strumpor
- 1 p tossor
- 1 p vantar
- 1 varm overall
- 1 filt
- Nallen
- Kräkhanddukar
- Babyskydd
- Babynest
- Babyolja
- Amningsnapp
- Våtservetter


TILL MIG

- Vattenflaska (Lustgasen gjorde mig så törstig så denna gång ska jag vara förberedd så att maken slipper springa fram och tillbaka med de små vattenkopparna)
- Godis (Bara för att det är gott och ger liten extra kick)
- Nessessär (deo, torrschampoo, dusch-produkter, smink, ansiktsvård, tandborste, tandkräm, Lypsyl, hårsnoddar)
- Hörlurar
- Mobil + laddare
- Kamera
- 2 amningslinnen
- 2 p mjukisbyxor
- Mormorstrosor
- 2 koftor
- 1 ombyte att åka hem i
- Tofflor
- Förlossningsbindor (vårt landsting har det på BB men har några extra med mig ändå)
- Amningsinlägg
- Amningsnapp
- Purelan
- Ombyte till maken, tofflor till maken, kontanter, laddare, mobil.

Likes

Comments

Äntligen fredag och en underbar helg väntar.
Idag hänger vi på landet och julgodis står på schemat. Mina syskon kommer också hit efter att de slutat jobbet och tar den årliga traditionen fart. Vi brukar alltid ses innan jul och göra julgodis tillsammans, så mysigt. Dofterna, musiken och lite glögg till det. Stämningsfullt.

Likes

Comments

Hej finisar, hoppas ni haft en härlig start på julmånaden.
Här började vi månaden med en härlig sovmorgon. Dagen i övrigt har bjudit på en supermysig dotter som har varit på ett strålande humör. Vi ägnade förmiddagen åt att leka och pyssla här hemma, hämta ut lite paket och mysa. I eftermiddags kom Célines kusiner, farbrors fru och farbror hit. Vi fikade och barnen lekte. C hade saknat sin kusin Lea så mycket så hon var överlycklig när hos fick se henne. De kramades, sprang hand i hand och lekte tills det var dags att säga hej då.

Medans de var här så föll snön utanför och när de väl skulle gå var marken och alla träd och buskar täckta av snö. Stora, fina flingor föll ner så fint. Så efter C's middag blev det en tur ut i det mysiga vädret. Vi gjorde en snötäckta och sedan tog vi ett varv med pulkan. Vi var ute en bra stund och när det var dags att gå in blev C helt förkrossad för hon hade så roligt. Hon var otröstlig ett bra tag innan hon lugnade ner sig. Den tjejen älskar verkligen att vara ute och leka, så nu i vinter kan jag lova att det blir mycket lek utomhus.

Likes

Comments