Vet inte vad jag ska skriva idag känns som om mitt huvud spelar mig ett spratt eller två.

Ligger just nu i ett bad och försöker relax, lyckas inte speciellt bra om man säger så. Alla tankar bara väller över mig som en orkan. Det har verkligen inte funnits en röd tråd idag.

Jag vet inte hur naken man vågar vara här i bloggen heller. Det ni alla ska veta är att allt inte är guld och gröna skogar. Idag har jag en dippa känner jag. Åt inte min ”frukost” förens klockan 4:pm idag.. Jag hade glömt bort att äta idag helt ärligt, det fanns inte ens på kartan. Jag glömde på riktigt bort och jag känner inte hungern heller som påminner mig om att det kanske är dags att äta. Utan det är den sena tiden på klockan som påminner mig om ”shit jag har inte ätit frukost än”.
Känns som om att vardagar är lättare för mig att hålla koll på mitt matintag än vad det är på helgen..

Nej nu får jag nog sluta skriva för tankarna är alldeles för många för att jag ska hålla reda på vad jag skriver.

Dags för mig att se ett avsnitt av empire.

Xoxo på er.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vi alla har den där vännen, som man inte behöver ha kontakt med varje dag eller träffa varje dag.

Idag har jag knappt varit hemma. Känns som om jag varit ute och sprungit hela dagen. Jag kom hem för 30minuter sedan.

Jag har spenderat dagen på espresso house med min fina vän @linneatjernell. Det va ett bra tag sen vi sågs då hon legat hemma i några veckor nu. Om ni är nyfikna så kika in på hennes blogg. Efter våran fika gick vi runt i lite olika butiker för Nea är akut behov av nya kläder av en konstig anledning😂 eller? Hon hottade tyvärr inget som föll henne i smaken och när hon väl gjorde så fick hon panik över hur hårt allt ska sitta vid halsen nuförtiden och hatade på alla magtröjor. Alltid är det något vettni!

Vi sprang in snabbt på Lidl så hon kunde köpa det sista som behövdes till maten hon skulle laga till sin fina fästmö och son.

Fick ett väldigt fint doftljus som dofta chailatte 😍 alltså heaven! Kan citera henne exakt ”Godjul förfan” (redigerat efter neas kommentar) 😂 Hon är ju bara underbar!

Jag hann bara komma hem och sedan va det bara att springa iväg med A2 och hämta A3 från fritids då mamman våran var på möte. Vi möte upp mamma då hon skulle handla så hon kunde ta emot A3. Då jag och A2 skulle ta slkortet för att röra oss mot Globen för att byta en jacka.
A2 & A3 fick varsin jacka igår av sin pappa, A2 en svart och A3 en exakt likadan i khaki grön.
Tyvärr så var inte A2 nöjd med den svarta utan ville också ha en khaki grön, som jag kan informera om att den är slut överallt i hans storlek.

Igår hade jag ett mission att få tag i en khaki grön så ringde runt till alla stadium butiker tills stadium i kungenskurva sa att globen ska ha en kvar. Vilket de faktiskt hade!
När vi hämtade jackan ganska nyligen så sa hon i personalen att det va den allra sista khaki gröna kvar och just hans storlek. Hur sjukt mycket tur hade jag inte igår när jag ringde och la undan den?

Oooh ni skulle sett A2s blick när han hörde henne säga de orden. Han tog på sig sin nya jacka direkt och bar den super stolt. Vi tog oss en sväng förbi McDonalds för att köpa varsin cheeseburgare samt en glass till honom. Kan även tala om för er hur jävla kissnödig jag var när vi kom fram till globen... sprang runt och leta toalett största dels av tiden, hade kissat på mig annars, stackars A2 kunde knappt prata med mig för jag kunde inte fokusera 😂, det toalett besöket va det bästa på länge kan jag tala om för er!

Ni ser jackan ovan, så jädrans snygg 👌🏼
Så nu kan A2 & A3 leka tvillingar.

Likes

Comments

Sitter här och äter min frukost.
Bestående av filmjölk med banan samt två salami smörgåsar med smörgåsgurka.
Dricker Chai te 😂 namnet är så skevt egentligen man bara vadå te te....

Var ut på en morgonpromenad innan frukosten med vovven.

Jag har lite ärenden att fixa nu på morgonen.
Så vi hörs senare under dagen mot förmodan.

Tills dess så har jag en grym låt ni kan lyssna på 👌🏼

Likes

Comments

Ni ser ju bilden. Finns inget finare eller som doftar godare i köket så som basilika. 😍

Meningen var att jag skulle lagat pasta idag till hela familjen med färsk basilika, vitlök och tomat. Ja alltså jag dreglar 🤤
Det slutade i alla fall med att de minsta åkte iväg med sin far och åt middag.
Jag och mamma bestämde oss för att äta mackor till middag istället. För mig va middagen mer lunch men whatever mat vare.

Hela min dag har bestått utav mackor typ.... Mindre bra kanske, MEN! Jag har ätit 3måltider idag än så länge. Dagen är inte slut än.
Ja här har ni min frukost och mina kvällsmackor.
(Ursäkta min bildkvalité, men jag bryr mig inte så mycket😂)

Nu ska jag bänka mig framför tvn hos min moder och sno hennes kontroll och kolla på Wahlgrens Värld. Om ni inte redan tittar så börja!
Ääääälskar den familjen haha, den påminner så mycket om min.
Bianca ska vi inte ens prata om känner igen mig så mycket i henne att det nästan är läskigt.

Ja jag kollar på Wahlgrens Värld i repris kind of a thing. Bara för min mamma ville kolla på syrrorna först. Vilket också är en grym serie!

Nej men nu ska jag fixa i ordning lite nudlar.
Inte vilka nudlar som helst utan MAMA nudlar, säger bara testa MAMA nudlar och ni kommer inte kunna äta något annat märke på era nudlar 😂
Min kusin nere i Malmö brukar be mig hämta med mig ett gäng när jag åker ner dit bara för hon inte kan hitta de i Malmö någonstans.
Hon äter alltså inte nudlar längre om det inte är dessa. Finns alla möjliga smaker.

Likes

Comments

Vet inte riktigt vart jag ska börja för att vara ärlig.
Jag har skissat på detta jag tänker att skriva nu i snart lite mer än fyra månader. Dock så märker jag att ju mer jag skissar desto mer förvirrande blir det. Så nu skriver jag bara och låter det flöda och får bygga upp detta inlägg så som det bara blir.

Jag har länge vetat om det själv, eller ja snarare misstänkt. Nu i somras någon gång i juli sökte jag upp hjälp. Det jag misstänkt lite smått en väldigt lång tid har alltså stämt.
Det blev en lättnad så fort jag sökte hjälpen.

Det är väldigt få som vet om detta, endast min mamma, förra arbetsgivare samt två nära vänner.

Första mötet va ett inskrivningssamtal.
Andra mötet bestod av läkare samt personlig behandlare. Där jag fick ta blodtryck (som alltid är lite för högt, men som inte är till någon skada än sålänge.), pulsen togs och undersökning av kroppen, jag fick besvara en del frågor om matvanor osv. Från ingenstans började tårarna spruta och jag blev helt hysterisk, läkaren hade precis när jag kom in i rummet ställt fram servetter för han visste vad som komma skall. Vi mätte mig. Vi vägde mig men jag fick inte se vikten men han talade om för mig vart jag låg för att jag ska vara medveten om hur läkaren vill börja processen, så jag vet starten. Låg på 50,2 läkaren ville få upp mig till minst 55kg men helst 60kg.

Tredje besöket bokades in, men jag dök aldrig upp. Detta besök skulle bestå av en massa blodprover, och se över mina matvanor över en hel dag. För att sedan kunna avgöra vilken form av stöd jag behövde, så som heldygnsvård eller öppenvård. En behandlingsplan med andra ord.
Min personliga behandlare kontaktade mig och frågade vart jag hade tagit vägen. Jag förklarade situationen för henne och hon var okej med det. Hon bad mig dock kontakta dem om jag inte klarade av det själv för att påbörja deras stöd igen. Hon berättade även att det finns dem som har skrivit in sig men sen velat klara det själva utan deras stöd. En del har lyckats och en del har återvänt för det behöver ständiga stödet.

Nu tänker ni säkert, 50kg är en bra vikt det är inte så farligt. Nej jag håller absolut med er. Dock så tar det psykiskt på mig.
Jag vet att de finns de som behöver mycket mer stöd och hjälp än vad jag behöver, men läkaren ansåg att jag faktiskt också behövde hjälp.

Jag lider inte av anorexi eller bulimi som många anser är de enda inom ätstörning vilket inte fallet är. Finns en hel del olika ätstörningar.
Jag lider av ätstörning uns. (Utan närmare specifikation).

Ni som läser detta som känner mig tänker säkert ”du en ätstörning?”
Jag är i min omkrets känd för den smala vännen som kan äta vad och hur mycket den vill utan att gå upp i vikt.

Jag får ofta kommentarer så som ”du är så smal och fin, hur gör du för att behålla vikten så som du äter, tränar du?”
Bara för jag äter mycket när ni ser på så betyder det inte att mina matvaror är sunda. Jag är ständigt hungrig men jag märker inte av det på rätt sätt.

Jag kan säga kommentarer så som jag vill gå upp i vikt och får ofta som svar. Nej Amanda gå inte upp i vikt du har så smal och fin kropp.
Det många inte tänker på är att varenda gång någon påpekar min vikt om hur smal och fin jag är. Desto sämre får ni mig att må.

Detta är faktiskt något som utmärker mig väldigt mycket till ätstörningen, att jag inte är rädd för att gå upp i vikt utan att det är verkligen något jag vill.
Vilket läkaren ansåg som viktigt och bra. Att jag skulle vara någon att arbeta upp i vikt mycket enklare än andra rent psykiskt om man tänker att en ätstörning så brukar man va rädd för att gå upp i vikt. Att man anser sig själv som ”tjock” vilket jag inte gör jag anser mig själv som för smal. Vilket läkaren förstod och höll med om.

Så jag vill uppmana er alla som läser min blogg och just detta inlägg att ge dig aldrig rätten att kommentera en persons kropp till personen vare sig du anser att du ger en komplimang eller ej. Du vet aldrig vad personen lider av. Ge endast en komplimang om du vet att personen har gett dig en form av medgivande till det. Om du känner dig illa tvungen till att ge en komplimang så tänk efter hur du ska framföra den på bästa sätt.

Som sagt åter till mig.
Ni som känner mig snälla kommentera inte min kropp om hur smal o fin den är. Jag vill inte höra ordet smal. Jag går ner i mig själv.
Vill ni kommentera min kropp så gör det i välmening. Det vill säga saker så som ”wow har du gått upp i vikt”, om ni nu anser det annars säg inget alls. Jag vill inte verka elak eller något men ni underlättar vardagen för alla som lider av något med att tänka på hur och när ni säger saker.

Jag skriver äntligen detta inlägg för jag vägde mig nyligen och blev helt överlycklig att jag på egen hand lyckats, jag väger 57kg idag.
Jag har alltså lyckats på ca 4,5månad på egenhand lyckats få upp mig själv 6,8kg.
Jag har inte kommit ända fram till min mål vikt men jag märker att jag är på god väg och hoppas att det håller i sig.

Jag gillar egentligen inte att prata siffror på vågen. Men när det kommer till siffror så visar mer på vågen då klarar jag av det.

Likes

Comments

Hej på er.
Först och främst vill jag bara säga: Gud vad kul att ni kikar in på min blogg!

Jag har länge velat fram och tillbaka på om jag ska börja blogga. Dels för jag älskar skrivandet men samtidigt orkar jag verkligen hålla ett tempo på inlägg var dag? Jag känner att jo men nu börjar vi för ibland behöver jag bara någonstans att vända mig där jag kan skriva/prata om saker jag känner varesig gott på ont. Kommer jag blogga varje dag nej? Nej det tvivlar jag på.

För någon dag sedan bara så började en väldigt nära vän till mig att blogga och då kände jag bara Woow äntligen! (Kommer länka hennes blogg i slutet.)
Jag tror ni verkligen skulle älska att läsa om hennes livsstil. Mer än så säger jag inte än utan ni får in och kika o ta reda på det själva. (Busigt jag vet.)

Jag hoppas ni alla har haft en riktigt bra dag för min har varit väldigt upp och ner känslomässigt, tror det är min mens på g snart. Oh det är ett hett ämne just nu MENS, ja ni läste rätt MENSTRATION.
En fråga till något inlägg längre fram;
Hur ställer ni er till att det ska pratas öppet om menstration och allt vad det innebär.
Kommentera gärna i kommentarerna nedan.

Xoxo på er fina ❤️

Pssst en sneak på neas blogg
länken: @linneatjernell

Likes

Comments