Just nu går The piano guys på repeat hemma hos oss. Vi kan sitta i timtal och bara blunda och lyssna. Jag vet inte hur det är med er, men åtminstone jag tycker om att blunda när jag lyssnar på musik. Det känns som att den fyller mig på ett annat sätt än om jag fokuserar på annat samtidigt. Nu blundar jag ju bara när jag kan, jag kan ju t.ex inte blunda när jag kör. Kan gå galet då 😅 Älskar ni musik?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

För mig att ha en positiv inställning känns ibland omöjligt. Ibland vaknar jag upp på morgonen och känner bara NEJ. Och gissa vad jag gör då, jag slår mig själv på kinden en gång och säger "nej Line du är bättre än såhär, du klarar mer!". Och då får jag motivation att jobba upp humöret. Då försöker jag hitta fint i allt. Fågeln jag ser påväg till jobbet. Leendet på barnen när jag kommer till förskolan. Konversationen med den glada föräldern. Skrattet på kaffepausen. Kramarna när barnen vaknar. Leken på eftermiddagen. Musiken i bilen påväg hem. Pussen när jag kommer hem, av både sambon och hunden. Maten på bordet.  Musiken. Boken jag håller på att läsa. MEN om jag inte skulle ha skakat om mig själv på morgonen så skulle allt detta bara irriterat mig. Jag skulle ha tyckt att allt är tillgjort och oäkta.

Likes

Comments

Att hantera sin tid är inte alltid lätt. Jag hade tänkt be om ursäkt för att jag inte hunnit blogga, men jag konstaterade att jag riktigt bra hade hunnit om jag velat blogga. Men nu har jag faktiskt prioterat lite annorlunda. Vet ni vad jag har gjort på dagarna efter jobbet? Jo, jag har gjort ingenting. Och det har varit riktigt skönt.
Vi har haft mycket extra på jobbet denna vecka, första hela veckan efter jul, många praktikanter, flera sjuka av både personal och barn. Så jo, det har varit lite annorlunda. Så när alla krafter gått åt till att få jobbet att löpa så orkar man faktiskt inte göra mycket sen när man kommit hem. Men trots det så älskar jag mitt jobb!

Likes

Comments

1. Jag älskar att läsa
2. Jag tycker att om titta på stjärnorna
3. Jag har varit till Italien
4. Jag Har brunt hår
5. Jag har gröna ögon
6. Jag är fruktansvärt osäker på mig själv
7. Jag älskar mitt jobb i förskolan
8. Jag var dålig i skolan trots att jag älskar att lära mig mer om allt möjligt, är nästan för vetgirig
9. Men mitt favoritämne var Hemkunskap
10. Jag är bi-sexuell
11. Jag har en hund
12. Jag köper inget som inte har "the leaping bunny" märket.
13. Min sambo kallar mig hippie
14. Jag är inte en hippie
15. Jag älskar kärlek

Likes

Comments

I nuläget bloggar jag i terapeutiskt syfte. Jag älskar att skriva, det är det bästa jag vet. I skrivandet får jag utlopp för olika känslor. Just nu bloggar jag eftersom jag är inne i en period jag vill komma ihåg, men kommer att glömma om jag inte har det nedskrivit. Som jag skrivit i ett tidigare inlägg är jag i ett brytningsskede, på många olika sätt. Framför mig har jag många val som beroende vad jag väljer kommer att förändra mitt liv. Jag vill komma ihåg hur jag resonera innan de valen. Framför mig har jag en resa och jag hoppas ni vill dela den med mig.

Likes

Comments

I sommar ska jag älska som jag aldrig älskat förr. Jag ska leka med min hund. Jag ska resa med min själsfrände. Jag ska jobba lite. Jag ska fara på utflykt med barnen. Jag ska titta på stjärnorna. Jag ska gå barfota. Jag ska sova mycket. Jag ska sitta på klippan vid havet. Jag ska fånga solsken i en burk. Jag ska sitta på ängen från skymning till gryning. Jag ska plocka blommor. Jag ska lyssna på musik. Jag ska vara med min familj. jag ska läsa böcker. I sommar ska jag leva.

Likes

Comments

Hej på er! Vad gör ni en söndag som denna?
Jag läser en fantastisk bok om en fantastisk ung tjej som förmodligen kommer att förändra världen.

Likes

Comments

Listor i stil med den här brukar ibland vara riktigt roliga att fylla i. Man har färdigt rubriker för åtminstone några inlägg. Jag kommer dock inte att publicera dem i ordningen en per dag, utan de dyker förmodligen upp lite då och då.

1. Det här ska jag göra i sommar

2. 15 random fakta om dig

3. Så gör du för att ha en positiv inställning till livet

4. Hur sminkar du dig?

5. Varför du har husdjur?

6. Tre låtar du tycker om just nu

7. Vilka andra bloggar följer du? Varför?

8. De 7 snyggast skådespelarna i Hollywood

9. Berätta om den tuffaste tiden i ditt liv?

Likes

Comments

På många plan är jag en väldigt andlig person och naturen är den plats som jag känner mest tillhörighet. Jag mediterar nästan dagligen och reflekterar ofta om vem jag är och vart jag är påväg.
Dock kan jag inte påstå att jag skulle vara speciellt religiös. Det är två stora skillnader där. Jag har aldrig känt mig så utanför som när jag gick i skriftskolan och skulle bli konfirmerad. Nu i dagens läge är jag sedan länge utskriven ur kyrkan.

Vad tror jag på då?

Jo, jag tror på mänskligheten. Jag tror att innerst inne är vi allihopa goda, man måste bara hitta sitt rätta jag. Ingen föds ond. Jag tror att alla är lika mycket värda oavsett etnicitet, bakgrund, sexualitet och kön. Jag tror på kärleken. Jag tror på hoppet. Jag tror på naturen och årstiderna. Jag tror på mig själv. Och jag tror faktiskt på reinkarnation.

Ibland har jag fått frågan vilken religion jag utövar. Där igen hittar jag begränsningar (som jag pratat om i ett tidigare inlägg). Jag vill inte gärna begränsa mig till endast en religion, kan kanske låta konstigt. Men jag har studerat så många olika religioner och konstaterat att i grund och botten är alla ganska lika. Det är bara geografi, historia och kultur som skiljt dem åt. Så jag har kanske tagit det bästa av alla och skapat mig en egen liten religion. Men mest är jag kanske buddhist.

Tror jag på någon gud då?

Nej. Och om det skulle finnas en gud som är så allsmäktig och god som flera religioner menar så tror jag faktiskt inte att hen dömer oss utifrån vilken religion vi utövar. Jag tror att isåfall blir vi dömda utifrån hur vi bemöter våra medmänniskor, hur vi lever och lär och hur vi älskar.

Likes

Comments

Trots att den här bloggen har existerat endast i lite mer än en timme, så fanns en uppmärksam läsare som undrade om mina kategorier. Den uppmärksamme konstaterade att det fanns en om Barn och en om Mat, trots att jag varken har barn eller är intresserad av mat. Kategorin barn finns eftersom jag jobbar som pedagog på en förskola och faktiskt älskar de små liven även om rollen som mamma inte är för mig. Det handlar om relationsbyggande och konfliktlösande. Det handlar om trygghet, självständighet och tillhörande. Det handlar om möten och avsked. Det handlar om att fostra en ny generation.
Kategorin mat finns eftersom jag älskar mat. Jag följer inga som helst trender och tillagar endast mat som jag uppriktigt älskar. Det är mat som inte följer några som helst begränsningar var gäller kalorier, kolhydrater, fett, proteiner eller andra vitaminer och mineraler och dylikt. Det är mat som tillreds utefter vad jag är sugen på och hur mycket tid jag har. Det är mat som ibland kan verka vardagstråkig men ändå livsnödvändig.

Likes

Comments