Nu är jag officiellt helt färdig med skolan. Den sista inlämningen är inlämnad, sista läroboken tillbakalämnad, fixat med busskortet från skolan. Jag är helt färdig med allt.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag hade min kristna skolgrupp årsmöte och då åt vi brunch (trots att det inte var brunch-tid). Så gott!

Nyss skickade jag precis in min sista skoluppgift, min sista skoluppgift. Det känns så konstigt, så splittrat och på något sätt tomt. Men mest är jag nog lättad just nu.

Likes

Comments

Mitt skåp är tömt. Sista lektionen avklarad, ska hem och skriva sista uppgiften nu. Sen är jag färdig med gymnasiet. Kan inte riktigt förstå det. Det var ett tag jag inte trodde denna dagen skulle komma men nu är den här.
På måndag är det bal och om 17 dagar tar jag studenten.

Likes

Comments

Tips

På bilderna: ​(från vänster) 1. qournfiléer 2. over night oats  3. en get raw-bar, Oatly havredryck med smak (väldigt god)

... att jag väljer att äta mer vegetariskt.

1. det är bättre för miljön
- Visste du att det skövlas regnskog för att kunna få mer utrymme för djur som ska slaktas och sedan ätas upp? Visste du att vår globala köttkonsumtion bidrar mer utsläpp i atmosfären än alla transportmedel vi använder oss av?

2. det får mig att variera min kost mer
- Ofta äter man kött och animaliska produkter av ren vana. Det finns alltid mjölk hemma, det går snabbt och enkelt att steka upp lite köttfärs eller ett ägg. Att då välja att äta vegetariskt får i alla fall mig att tänka lite mer på vad jag faktiskt stoppar i mig, det får mig även att bredda mitt perspektiv gällande smaker och råvaror. Vem visste att bönor kunde vara så gott och enkelt att laga fantastiska grytor med?

3. det är hälsosamt
- Våra kroppar är inte gjorda för att äta så mycket kött som vi faktiskt gör. Många studier visar på att en ökad konsumtion av kött, framförallt charkprodukter och nötkött ökar risken att drabbas av cancer. Inte heller är det bra att konsumera såpass mycket mejeriprodukter som vi gör då det djuren äter påverkar oss negativt med hormoner osv.

4. det djuren får i sig får vi i oss
- Du kanske har hört att man bör undvika Danskt kött? Det beror på att djuren får i sig antibiotika och mängder av andra ämnen. När de får i sig dessa ämnen så blir de ju en del av dem. När de då dödas och vi äter deras kött så får vi i oss detta.

5. det minskar mängden lidande
- I ren filosofisk anda så bidrar vegetarisk kost till minskat lidande eftersom om allt fler drar ner på animaliska produkter så kommer produktionen minska vilket kommer leda till att färre djur kommer plågas i den horribla industrin.


Jag är en periodare när det kommer till att äta vegetariskt, ett tag åt jag inget kött alls, ett tag uteslöt jag alla animaliska produkter och ibland så äter jag både animaliska produkter och kött.


Vill du minska din köttkonsumtion men vet inte riktigt vart du ska börja? Kolla in WWFs Köttguide HÄR!
Behöver du inspiration? Klicka HÄR!

Likes

Comments

Stannade till på Nelly-outlet efter skolan idag och fyndade en väska (hur snygg är den inte?) och ett par snygga, fräscha sommarskor! Riktigt nöjd. Spontanshopping at its best!

Bless

Likes

Comments

Hej!

Härliga söndag. Sitter just nu och äter frukost och väntar på att mamma ska komma hit för idag ska jag prova min balklänning! Är hur taggad som helst.
I eftermiddag blir det plugg och lite mer plugg då det är en del viktiga saker kvar i skolan nästa vecka men snart är jag färdig! HALLELUJAH!

Bless:)

Likes

Comments

Throwback till förra vintern då Emma och jag drack kaffe i vintersolen och pratade om livet. 

Likes

Comments

Hej!

För ett år sedan befann jag mig på andra sidan Atlanten och umgicks med min bästa vän, min amerikanska halva. Igår skrollade jag igenom alla mina bilder på mobilen och tittade på de bilder och videor från resan.
Jag åkte till USA och överraskade henne när hon tog sin examen från High School. Det var bland det bästa jag varit med om. Saknar henne så otroligt mycket!

Bless!:)English
Hey! 

A year ago I was on the other side of the Atlantic Ocean and spent time with my best friend, my American half. I was scrolling through all of my cellphone pictures and looked at the pictures and videos from the trip. I went to The U.S to surprise her when she graduated from High School. It was one of the best things I've ever experienced. I miss her so much!
Bless!:)

Likes

Comments

God morgon!

I morse så åt jag Over night oats (läs mitt tidigare inlägg för recept) och läste det senaste numret av ELLE.

Ha en fin dag!
Bless:)

Likes

Comments

Hej!

Idag åkte jag till I för att äta lunch under min håltimma. Vi åt Qourn (älskar Qourn) med ris, sås och lite grönsaker. Enkelt, gott och framförallt vegetariskt.

Ha en fin dag!
Bless

Likes

Comments