View tracker

Hej!
Sedan ett tag tillbaka har jag verkligen börjat tycka om Polaroid-bilder. Jag älskar känslan av att fånga just ett unikt ögonblick istället för att ta 25 bilder med telefonen och välja den bästa så får man "en chans" på sig och jag tycker det är så charmigt.
Fick en modern Polaroid-kamera i studentpresent och den har använts ganska flitigt i sommar.
Häromdagen kom det hem en leverans med Polaroid-filmer som vi beställde för ett tag sedan! Tjoho! Här ska det tas Polaroid-bilder!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej kära läsare!

Ja du, det där utlovade inlägget om balen blev det inte så mycket av. Inte heller har jag skrivit om studenten, mitt liv, bröllopsplanering, jag har ju inte skrivit något alls faktiskt.
Så vart ska jag börja? (denna fråga kan leda till ett lite längre inlägg, så håll i dig.)

Studenten.
Vilken dag! Idag är det 104 dagar sedan jag stod på skolans trappa och sjöng om studentens lyckliga dagar. Det var ett långt dygn med så mycket känslor att det knappt går att beskriva. Glädje, sorg, sentimentalitet, lycka, stolthet, ledsamhet, separationsångest och mycket mycket mer. (kanske borde skriva ett separat inlägg om studenten...)

Sommaren i helhet.
I sommar har jag haft 3 jobb vilket har betytt att jag har jobbat hela sommaren. Jag har scannat varor på ICA, gett småbarnsföräldrar råd om Polarn O. Pyrets randiga kläder samt get boktips och slagit in presenter i en kristen bok- och presentbutik.

Bröllopsplanering.
Om ca 2,5 månad ska jag gifta mig med min andra hälft. Hur galet som helst. Så mycket blandade känslor men oj vad jag är taggad på att få dela livet med min blivande man. Framförallt är jag taggad på vad GUD har för oss.

Just nu. 

​Just nu är jag hemma och är sjuk. Vilar upp mig efter en riktigt stressfylld sommar. Ser fram emot en, förhoppningsvis, något lugnare höst. Försöker ta en dag i taget och verkligen vila. Sova mycket, äta gott, träffa vänner och göra sådant som jag mår bra av.
​​​
Framtiden.
Framtiden är till viss del osäker, men ändå inte för Gud har en plan! Det jag vet just nu är att jag ska gifta mig och att jag inte behöver oroa mig efter Gud har allt i sin hand. 


Vill ni se lite hur min sommar har sett ut så kan ni kolla på min Instagram: adelinsofie.

Ska försöka att börja uppdatera lite mer regelbundet igen, men kan inte lova något. 
Var välsignad kära du! 

Likes

Comments

View tracker

Hej!

Det var ett tag sedan sist! Egentligen har jag inte haft så fullt upp som man kan tro men jag har faktiskt njutit av att vara färdig med skolan, varit ute i solen och umgåtts med fantastiska människor. Jag har även hunnit gå på bal (det kommer ett helt inlägg om det senare så håll utkik!)

Nu är det endast TVÅ DAGAR kvar till studenten och det känns så konstigt men ändå så rätt. Väldigt mycket blandade känslor kring att på något sätt slungas ut i vuxenvärlden.

Sedan sist så har jag som nämnt hunnit gå på bal, jobba, jobba lite till och bara njutit av det fantastiska vädret som har varit.


Ha det fint!
Bless!!


Likes

Comments

Nu är jag officiellt helt färdig med skolan. Den sista inlämningen är inlämnad, sista läroboken tillbakalämnad, fixat med busskortet från skolan. Jag är helt färdig med allt.

Likes

Comments

Idag hade min kristna skolgrupp årsmöte och då åt vi brunch (trots att det inte var brunch-tid). Så gott!

Nyss skickade jag precis in min sista skoluppgift, min sista skoluppgift. Det känns så konstigt, så splittrat och på något sätt tomt. Men mest är jag nog lättad just nu.

Likes

Comments

Mitt skåp är tömt. Sista lektionen avklarad, ska hem och skriva sista uppgiften nu. Sen är jag färdig med gymnasiet. Kan inte riktigt förstå det. Det var ett tag jag inte trodde denna dagen skulle komma men nu är den här.
På måndag är det bal och om 17 dagar tar jag studenten.

Likes

Comments

Tips

På bilderna: ​(från vänster) 1. qournfiléer 2. over night oats  3. en get raw-bar, Oatly havredryck med smak (väldigt god)

... att jag väljer att äta mer vegetariskt.

1. det är bättre för miljön
- Visste du att det skövlas regnskog för att kunna få mer utrymme för djur som ska slaktas och sedan ätas upp? Visste du att vår globala köttkonsumtion bidrar mer utsläpp i atmosfären än alla transportmedel vi använder oss av?

2. det får mig att variera min kost mer
- Ofta äter man kött och animaliska produkter av ren vana. Det finns alltid mjölk hemma, det går snabbt och enkelt att steka upp lite köttfärs eller ett ägg. Att då välja att äta vegetariskt får i alla fall mig att tänka lite mer på vad jag faktiskt stoppar i mig, det får mig även att bredda mitt perspektiv gällande smaker och råvaror. Vem visste att bönor kunde vara så gott och enkelt att laga fantastiska grytor med?

3. det är hälsosamt
- Våra kroppar är inte gjorda för att äta så mycket kött som vi faktiskt gör. Många studier visar på att en ökad konsumtion av kött, framförallt charkprodukter och nötkött ökar risken att drabbas av cancer. Inte heller är det bra att konsumera såpass mycket mejeriprodukter som vi gör då det djuren äter påverkar oss negativt med hormoner osv.

4. det djuren får i sig får vi i oss
- Du kanske har hört att man bör undvika Danskt kött? Det beror på att djuren får i sig antibiotika och mängder av andra ämnen. När de får i sig dessa ämnen så blir de ju en del av dem. När de då dödas och vi äter deras kött så får vi i oss detta.

5. det minskar mängden lidande
- I ren filosofisk anda så bidrar vegetarisk kost till minskat lidande eftersom om allt fler drar ner på animaliska produkter så kommer produktionen minska vilket kommer leda till att färre djur kommer plågas i den horribla industrin.


Jag är en periodare när det kommer till att äta vegetariskt, ett tag åt jag inget kött alls, ett tag uteslöt jag alla animaliska produkter och ibland så äter jag både animaliska produkter och kött.


Vill du minska din köttkonsumtion men vet inte riktigt vart du ska börja? Kolla in WWFs Köttguide HÄR!
Behöver du inspiration? Klicka HÄR!

Likes

Comments

Stannade till på Nelly-outlet efter skolan idag och fyndade en väska (hur snygg är den inte?) och ett par snygga, fräscha sommarskor! Riktigt nöjd. Spontanshopping at its best!

Bless

Likes

Comments

Hej!

Härliga söndag. Sitter just nu och äter frukost och väntar på att mamma ska komma hit för idag ska jag prova min balklänning! Är hur taggad som helst.
I eftermiddag blir det plugg och lite mer plugg då det är en del viktiga saker kvar i skolan nästa vecka men snart är jag färdig! HALLELUJAH!

Bless:)

Likes

Comments

Throwback till förra vintern då Emma och jag drack kaffe i vintersolen och pratade om livet. 

Likes

Comments