Just nu är det skola som gäller. Jag har praktik mån-tis och så går jag i skola på onsdagar och fredagar ( LEDIG TORSDAGAR :D ) Skolan är så lugn just nu vi har snart make-up diplomering som jag börjat förbereda mig för så KUULL!! Om jag ska vara ärlig så är måndagar och tisdagar dom jobbigaste då jag har långa dagar och står upp 6 timmar i streck, för er som inte har skolios kanske de inte är någon big deal så att säga men jag personligen måste kämpa för att orka igenom dom dagarna. Det blir alltid så att man står och lutar sig mot något för att belasta ryggen så lite som möjligt eller tar små pauser här och där. Det värsta jag vet är när andra person som är friska i ryggen klagar på att de får ont HAHA tänker alltid för mig själv sluta klaga ni känner inget jämfört med de jag känner. Men sen får man ändå tänka att för just den personen kanske de är de värsta just, att alla människor har något jag kanske har en bruten rygg men hen kanske har ett sår på fingret och då är de ju de den personen klagar på. Om ni förstår vad jag försöker komma fram till.

Haha nog med de. Denna tid på året är alltid den perioden då jag har en massa läkarbesök. Jag försöker få in dom på min så kallade "lediga" dag torsdagar men de inte alltid torsdagarna räcker till. Jag har börjat gå hos en sjukgymnast igen men då jag redan försöker gymma 5 dagar i veckan tycker hon inte jag behöver komma till henne för att göra övningarna utan att jag lägger in dom i mina pass på gymmet så de blir som en rutin för mig att göra dom.

Jag träffade min läkare för några veckor sen också eftersom jag var och gjorde en ny magnetröntgen, och om jag ska va ärlig trodde jag min skolios hade blivit värre då jag har fått mycket mer extrema smärtor och de hade jag inte förr. Problemet hos mig är att jag är så van vid smärta så när mina läkare frågar hur jag känner så säger jag alltid allt är bra och som för. Mina smärtor har blivit min vardag och de är smärtorna som också är mitt största problem i min skolios för mig jag är så vann med dom och lever ju med dom dagligen.

Hur som helst bestämde vi att jag skulle börja med korsett. Det man alltid provar hos människor med skolios är:

1. Sjukgymnast

2. Korsett

3.Operation

Då jag tränat min rygg snart regelbundet i 2 år tycker jag inte de gör någon effekt på mina smärtor, dock så fick jag precis något som kallas Tens från min sjukgymnast de är en maskin som ger stötar. stötarna ska vara effektfullare än smärtorna och ta över på något viss.

Sedan fick jag prova ut 3 korsetter efter besöket hos min läkare, en mjuk en hårdare och sist en hård. men helt ärligt så är de inget för mig. Dom klämmer och tycker du kan inte ha vad du vill på dig då de syns hela tiden.

Jag har tänkt mycket på de här med operation förr och nackdelar. Jag är en sån person som inte vill ha ett helt apotek hemma hos sig, jag vill inte gå runt med en maskin på min mage och sladdar som hänger på min kropp, korsetter som syns och gör ont. Det är ett väldigt stort beslut men de väger nog mest mot operations hållet. Bara jag blir av med mina smärtor blir jag glad, sen är ju nackdelen att jag kommer vara stelopererad i hela ryggen vilket kommer innebära att jag ej troligen kommer kunna göra allt jag vill och har kunnat innan.

Men de återstår att se tar en dag i taget som jag brukar säga till andra så blir allt bra.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Mitt 2017 började med ett nyår i Espana, det var hur mysigt som helst. Jag åkte med min syster och en kompis. Då vi har släkt där bodde vi hos dom och de är hur mysiga som helst och alltid lika kul att åka till Spanien och hälsa på släkten liksom. Vi hade sååå roligt där och har massa minnen jag kommer bära med mg för livet.

.Slänger in några bilder därifrån nedan.

I April åker jag faktiskt till New York :)))))) hur nice som helst, hoppas så mycket att de är bra väder då vi åker. Har såååå mycket planer på vad vi ska göra där. Och självklart kommer jag shoppa en MASSA., min instagram kommer flöda av bilder därifrån med är hut taggad som helst. Kan slänga in lite bilder på vad vi ska göra som lite hint hint.


I Juni tar jag studenten ÄNTLIGEN !!!! Som jag längtar samtidigt som en rädsla börjar byggs upp på vad jag ska göra efteråt hehe som att mitt liv ska va över. Min klass kommer ha en studentskiva på Josepfinas i April precis efter jag kommer hem från NY så de kommer va helt fullspäckat.

Vad har jag för planer för i sommar då?

Egentligen hade jag bara tänkt ta de lugnt inte jobba eller något och söka ett jobb till efter sommaren. Har lite planer på att bila till Ullared med min syrra hehe alltid lika kuligt att åka dit ju roadtrips är verkligen något jag älskar.

Åka på en liten weekend någonstans kanske Paris kanske Italien vi får se. Sedan hade jag faktiskt tänkt åka ner till släktingarna i Spanien de ju så enkelt och bara njuta av värmen där och alla palmer hehe.

Annars har jag nog inte så mycket mer har inte planerat sommaren tar de lite mer spontant i sommar och gör de jag känner för. En sak jag kom på är Liseberg måste dit haha är nog den ända som aldrig besökt Liseberg känns de som är så Stockholms av mig reser aldrig ner i Sverige vilket jag borde göra mer då de finns super fina ställen har jag hört. Men någon eller några roadtrips blir de nog i sommar.

Likes

Comments

1. Jag börjar alltid med en sned skuren borste och gör ett sträck längst brynet.

2. Efter det gör jag ett likadant sträck ovanför men bara ungefär halvvägs då man inte vill få en så skarp början på brynet. Då jag gjort de två sträcken fyller jag i resterande

3. Här har jag använt mig av färgen som fanns kvar på borsten och dragit de uppåt i början av brynet. Sedan har jag tagit en annan borste (kolla bild) och tvättat runt brynet så de blir lite mer skarpt.

4. När jag ät klar med skuggorna jag sak ha avslutar jag alltid med att ta en liten liten borste och dutta den i min highlighter och applicerar de på bryn benet.

Likes

Comments

Vad är skolios? Skolios är en krökning i ryggraden, alla med skolios kan ha olika besvär och vissa har en större procent krök än andra.

Varför får man skolios? Man kan inte förhindra att få skolios. Det kan bero på tex att benen är olika långa vilket gör att bäckenbenet blir snedställt. Det kan även bero på medfödda fel i kotpelaren. Risken ökar också att få skolios om någon i släkten har eller har haft skolios. Om skelettet och i detta fall ryggraden växer snabbare än resterade delar av kroppen kan skolios förekomma också.

Hur kan skolios se ut? Här nedan är en bild på olika slags krökar. Det vanligaste är kröken längst till vänster och ungefär 80% av befolkningen har en sådan krök runt 5% vilket inte alls är en stor krök, anledningen till varför så många har en liten procent är fortfarande oklart. Min rygg liknar mest bild 4 och har 2 krökar. Allas skolios är olik från den andra.

Bildresultat för skolios

(Bilden är tagen fån google)Likes

Comments