Hej igen!

Jag har lite börjat fundera på min utbildning och känner att jag saknar en viss del som jag alltid har känt vara viktigt för mig. Det vill säga sporten. Mitt dröm yrke är att kunna jobba med sport och träning, ens på något sätt. Genom exempelvis coachning. Jag anser inte att jag kommer att vara fullständigt nöjd efter att jag blir klar ergoterapeut. Tro inte fel, jag älskar verkligen det jag studerar men ni vet då man "brinner" för något och vet att man vill ha med det att göra, så känns det inte helt och hållet rätt. Så är det för mig iallafall.

Så vad jag egentligen vill säga är att jag har en tanke om att efter ett år söka in till idrottsinstruktör. Jag har en hel del kurser som jag från första året kommer att få till godo och på så sätt kunna studera lite snabbare. Detta är fortfarande en tanke ännu. Blir så avis också då jag ser mina kompisars snapchats och uppdateringar från linjen. De åker slalom, går i naturen, idrottar och vandrar. Allt detta som jag älskar att göra!

Det bästa senariet skulle vara att koppla ergoterapi med utbildningen som idrottsinstruktör. Måste kanske gå och ta ett snack med skolan och se vad de anser om denna kombination! Haha är så lost som ni märker. Men det tvinnar bara med åsikter om hur jag ska göra saker och så vidare, gällande skolgången alltså. Får se vart tiden för en. Men lite sådanhär funderingar tänker jag för tillfället iallafall!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej igen!

Har äntligen fått min beställning hem från Gymshark. Det var min första beställning därifrån och gud vad nöjd jag blev! Kollade typ dagligen deras hemsidor för att se om det kommit mer i lagret, då deras produkter hela tiden är slutsålda.. Har ännu ett par tights jag vill ha därifrån, men fick inte med dem denna gång.

Köpte en långärmad och ett par tights. Tyckte de passade bra ihop även om jag inte riktigt gillade hur de gråa byxorna såg ut på mina lår då jag har ganska, hur ska man säga, muskulösa ben (och korta!!). Men sen fundera jag att jag hellre tränar med bekväma byxor och skiter i ifall de inte riktigt ser så snygga ut på (nu överdriver jag lite, de ser faktiskt inte sååååå dumma ut, färgen kanske är lite obekväm och ovan).

---

Annars så har jag börjat måla ett gammalt köksbord och stolar. Ska ännu imorgon gå ner till Haikko och måla dem en gång till. Hoppas det blir snyggt! Kan inte vänta på att få flytta!


Likes

Comments

Hej!

Blev just klar med att jag kollat igenom alla avsnitt av serien 13 Reasons Why, säsong 1. "Serien handlar om Clay Jensen som får ett paket med tretton kassettband inspelade av klasskamraten Hannah Baker, som begått självmord. På banden berättar Hannah att det finns tretton olika skäl till varför hon tagit sitt eget liv.". Hon berättar om mobbning, utfrysning, våldtäkt, kärlek, självdestruktivt beteende och annat som hon varit med om inom skolåret. Varje kassett handlar om en viss person i skolan, och hon berättar varför just denna person är en del av orsaken till att hon tog livet av sig.

Tankarna började lite tvinna efter att man kollat denna serie. Man tänker på att är det faktiskt såhär som vissa blir behandlade i skolan? Har jag nån gång mobbat någon och fått denna person att må skit? För mig, personligen, har hela skoltiden gått väldigt smärtfritt, och jag har haft många bra vänner. Så jag är väll lyckligt lottad på så sätt. Men alla har ju inte samma positiva upplevelse från skolan som jag haft. Jag vet inte vad jag egentligen vill säga med detta med blev lite confused och ledsen efteråt... oivoi

Rekommenderar dock denna serie! Första säsongen finns på Netflix.

Likes

Comments

Hejhej igen!

Mycket har man hunnit göra idag även om det känns som att dagen bara for förbi. Började morgonen med att jobba från 10-15 på skoluppgifter tillsammans med en skolkamrat. Efter detta åkte vi till K-rauta för att kolla på tapeterna. Min favorit från förra inlägget fanns inte i lagring och kunde inte heller beställa då det slutat med den. Hittade dock en liknande som jag gillar lika bra. Den första och den andra är mina favoriter. Får se om det blir dem!Efter detta åkte jag hem via och sökte William och sen for vi iväg till Haikko var hela gänget var samlat. Fick äntligen se barnen, hade inte sett dem på två veckor! Så söta och Amanda bara växer och växer. Benjamin är nu så kort så det ser ut som han skulle vara ett och ett halvt år. So cute.

Vi åt tortilla och bara umgicks. Blev ändå ganska kort visit då William hade träningar kl. 19. Jag var själv så mätt att jag skulle aldrig ha orkat träna!

Kolla nu på denna filur. Han är så naturlig framför kameran, har alltid varit. Alltid då jag tar fram kameran gör han såhär. #fotomodell


Likes

Comments

Hejhej!

Idag skrev vi på hyreskontraktet. Så nu är det helt 100% officiellt att vi flyttar in om 3 veckor. Har nog inte själv riktigt förstått det ännu!

Har lite kollat på vissa möbler som vi måste skaffa, bland annat ett nytt TV bord, och en större byrå. Har tänkt köpa från Jysk i samma serie (AULUM) som vårt vitrinskåp.

Vi ska ju faktiskt byta tapeter i vardagsrummet och "tamburen". Så idag började jag lite kolla på K-rautas nätsidor. Jag ska försöka gå imorgon och ta några "prov bitar" och genomföra vilka jag gillar bäst.

På nätsidan hittade jag dessa som föll i min smak. Är ganska neutral och ljus i mina färgval som det kanske syns. Personligen är jag dålig på att inreda i mörka färger, även om det kunde vara snyggt ibland! Men vågar inte.

Första raden är bilder på tapeter som jag kunde tänka mig ha bakom soffan, och under dem ser ni bilder på enfärgade tapeter som skulle täcka resten av väggen, och som är parade ihop med övre raden.

Den första och den sista kombon är mina favoriter. Men den andra tapetens blommor är snyggare!

Likes

Comments

Hejhej!

Så var det förlängda veckoslutet på Ekenäs förbi. Roligt och skönt hade man och nu känner man sig avslappnad och stressfri igen.

Om torsdagen skrev jag redan på förra inlägget. Dagarna såg väll i stort sätt ganska likadana ut. På morgonen tog man upp näten efter morgonmålet. Sen räta man fisknäten och satt gäddorna i sumpen. Allt som allt fick vi 4 gäddor, ganska bra. En stor 5:te bjässe slapp o rymma.

Efter att näten var klara o putsade började vi jobba på grannsidan av holmen. Där bor våra tyska släktingar. Vi hjälper ganska ofta dem eftersom ägarna där är 85.

Mat åt man förstås också, men sen for vi tillbaka och jobba. Jag kunde även lite kolla på skoluppgifter ibland.

På kvällen sattes bastun på i god tid så att vattnet hann värmas. Under tiden satt vi näten ut igen. Vi försökte egentligen nappa några sikar men tyvärr blev vi utan.

Sen var det bara att bada bastu och ta några simmdrag i 6 graders vatten. Brr!

Kändes nog lite hemskt att lämna sin mommo (84 år) ensam på en holme. Men hon e ganska pigg. Kör båt, sköter om potatis landet och badar bastu. Det är hennes paradis!


Likes

Comments

Allt känns så bra då man kommer till stugan. All stress släpps från axlarna och man får bara njuta.

Stugan var på plats som vanligt, vintern hade inte förstört något. Resan hit gick också bra, men var nog lite trött då jag kom fram. Hade börja dagen med att först åka till Malmö från Borgå. Sen körde jag därifrån tillbaka till Borgå och efter att plockat mormor så starta vi mot Ekenäs. Huhhu! Blev en hel del körande.

Men det gjorde inte något då man fick komma hit. Igår gick vi bara runt holmen, badade bastu och satt näten ut. Vatten är också helt sjukt klart som ni kan se från bilderna!

Likes

Comments

... Då vi åker till Ekenäs och "öppnar" vår sommarstuga.

Jag har skola imorgon från 9-12 i Malmö. Därefter kör jag hem till Borgå för att plocka min mormor och sen åker vi iväg mot Ekenäs. Hatar av och an körande, men ibland får man "offra" sig. Och förstås hjälper jag till mormor då hon själv inte mer vill köra så långa sträckor och i så livlig trafik.

Alltså jag har så väntat på detta! Ekenäs är det bästa stället jag vet. Det är terapi för hela själen att få vara på stugan mitt på en holme, var det inte finns rinnande vatten och var man måste gå på ute dass (okej, skulle gärna nog ha en inne WC, men det är lite extra roligt såhär "gammaldags".

Hoppas det är fint väder. Vi kommer att stanna där från torsdag-söndag. William kommer inte med då han ska på KISS konsert. Men mina föräldrar och mormor är där.


Likes

Comments

Fredag:

På fredagen var det helt jätte härligt väder ute. Så vi bestämde oss med ett gäng för att fara till terassen. Det var roligt men helt för kallt!

Lördag:

Vi orkade inte gå ut och äta så vi beställde istället mat hem. Det var en sådan dag då man inte orkar göra något utan bara vara. På kvällen for William på någon fest och jag stannade hemma och tog det lugnt. Kollade på några filmer på Netflix.

Söndag:

Det här är ända dagen som typ for enligt planerna. Vi for alltså till Siris och fira henne och hennes pojkvän (+vappen) . Vid 1 (?) tiden for vi iväg mot baren och var där i några timmar. Jag tror vi var runt 4 hemma.

Måndag:

En super god brunch på Sinne och så var vi och lyssnade en stund på Runebergskören.


Likes

Comments

Hej hej, och glad 1:a maj åt er alla. Hoppas ni har haft en trevlig vapp!

Fick igår veta att vi ska flytta två månader före "deadlinen". Vår nya lägenhet kommer att bli ledig den 1.6, så det betyder att sista månaden i denna lägenhet startar exakt nu. Det känns lite ledsamt nog men vi e också väldigt lättade över att få mera space. Det är nu bara det (som jag tidigare också sagt) att min brors familj bor så nära oss och att vi har en egen gård. Annat blir jag inte och sakna något desto mer!

Imorgon slipper jag med Williams mamma och se på den nya lägenheten. Så kan vi lite börja planera saker och det gör flytten lite "lättare" då man vet var alla saker ska få sin plats.


Likes

Comments