Nya inlägg

Hade det än en gång så skönt på stugan. Man kan totalt koppla av och samla energi.

För mig är det som terapi att vara på stugan. Livet är så lätt där! Man skrollar inte igenom instagram, facebook och snapchat konstant, utan sätter tiden på att vara i naturen och spendera tid med dom käraste runt en.

Man får även ett smakprov över hur det varit tidigare. Exempelvis så börjas det med att ta ner några trän, var man därefter sågar man dem i delar och gör fina klabbor med yxan. Efter det byggs det upp ett "tält" var man kastar de färdiga klabborna för att torka inför nästa år. Nästa år har vi då ved så att vi kan elda i kaminen och bada bastu samt röka fisk. Ett annat exempel är att man ror till en holme, letar efter svamp och tillreder en super dinner på kvällen av fångsten. I mina öron låter detta så ljuvligt, och det var ju just det vi gjorde på stugan, plus en massa annat roligt!

Annars så var jag faktisk och simma ett par gånger i samband med bastun. Kallt var det men vääldigt uppfriskande!

Nu får man då vänta ett halvt år igen, sen åker vi till ekenäs igen!


Likes

Comments

Hejhej!

Nu är det dags igen att åka sista gången för detta år till ekenäs. Vi ska stänga allt, ta bryggorna upp och sätta luckorna för fönstren. Så att stället är i skydd för vintern.

Idag åker vi på tumanhand med pappa och imorgon kommer mamma. William slipper inte med, även om det var planerat så. Han ska nämnligen på släktträff, var det nog var meningen att jag också skulle delta. Men jag glömde bort det.

Annars så är allt bra med mig, är lite stressig, då det för tillfället händer väldigt mycket. Har viktiga datum i skolan samt en massa spännande som händer här på praktiken. Har även haft lite magproblem, så är förtillfället på medicinkur... vilket har gjort mig trött och omotiverad..

Men kanske jag slipper och slappna av nu på stugan! Ha det bra. Bjuder på en mysig bild på dom finaste barnen.

Likes

Comments

Hej!

Äntligen har jag beställt åt mig en ny kalender för sista studieåret. Brukar klara mig utan en kalender, men det blev bara för många viktiga datum att hålla koll på. Beställde via personligalmanacka, gjorde det förra året också och var hur nöjd som helst. Jag tycker den blev jätte fin i år också!

Likes

Comments

Hej!

Nu har jag "återhämta" mig från förra veckoslutets Sverige kryssning. Vi for alltså förra veckans lördag med William, Ida och Jeppe med Viking Line till Stockholm. Första dagen var ju helt super rolig och det blev lite mer festande än menat egentligen, men inget överdrivet ändå. Jag lyckades få matförgiftning och var uppe hela natten och mådde dåligt. Morgonmålet kl. 8.30 fick jag glömma... William hämta ändå lite yoghurt som hjälpte till, och dessutom fick jag magiska tabletter av Ida som lättade på måendet och lyckades tack vare det få mig ut från båten och in till Stockholm.

In i Stockholm åt vi först lite på ett café och därefter gick jag med Ida i några butiker. Vi var nog inte båda på det bästa måendet, så shoppandet blev inte så som vi hade hoppats. Jag köpte en ny klänning och lite smått och gott från LUSH.

På hemvägen kunde jag inte äta på Food Garden fast det var sååå fint där. Jag fick gå till rummet och må illa och kolla på lite Netflix. Det var nog inte länge tills William kom i hytten, eftersom han mådde också illa. Men vi hade det faktiskt riktigt roligt och mysigt på tumanhand också, då vi kollade på lite serier samt stormvågorna utifrån vårt fönster.

Synd att jag mådde illa typ hela resan... Det påverkade nog mycket på humöret och jag förlorade ju så mycket pengar då jag inte kunde äta på restaurangerna som jag i förväg hade betalat för :( Men alltid går det inte så som man vill...


Likes

Comments

Det är bara en vecka sen som man gick ute på stan med bara shorts och kortärmad. Nu är det typ 10 grader ute och man fryser som bara något!

Planerna för hösten går tills största delen ut på att studera flitigt och hållas till min personliga läroplan, så att jag är klar nästa vår. Examensarbets skrivandet har också börjat och har idén klar för den. Nu ska bara planen sättas.

Men förutom att studera ska jag nog se till att göra något extra roligt också. Nästa veckoslut ska vi faktiskt till Sverige och sedan ska vi pricka in ett datum för vandring och övernattning, endera i Repovesi eller Noux. Detta ser jag fram emot!

Har även en helt otrolig bilfeber, men tur tar William ner mig på marken då han räknar upp alla kostnader. Han jobbar på försäkringsbolag och vet exakt dyrt det skulle bli. Utan honom skulle jag göra ett impulsköp helt säkert, haha. Sådan är jag.

Nu ska vi njuta av lördagen, ha en dejtkväll och gå och testa Roberts Café som öppnat här.

Likes

Comments

Hejhopp!

Så var första praktikveckan över då! Kan ärligt säga att jag trivdats bra där. Jag är alltså på Borgå stads barnergoterapi i hela 7 veckor.

Denna vecka har jag för det mesta bars följt med min handledare, men gjorde faktiskt min första bedömning på torsdag för en 4-årig, liten pojke.
Det gick jätte bra och fick helt super feedback av min handledare. Rollen som ergoterapeut kom väldigt naturligt.

Fredagarna har jag ledigt, så det är ju lite extra lyxigt det. Hur som helst börjar jag känna mig lite sjuk nu så får bara hoppas att det inte blir värre. Har faktiskt inte tid med att vara sjuk eller borta från praktiken!

Likes

Comments

Denna vecka (och nästa) har vi här i min hemstad något som kallas för SMAKU. Det innebär att restauranger har möjlighet att presentera små rätter för priset 5€/rätt . Det är liksom någon sorts tävling mellan restaurangerna och man får rösta på sin favorit.

Har varit nu och smaka runt i 6 olika ställen (=9 olika rätter) och detta är knappt hälften av alla de platser man kan gå till. Vissa restauranger bjuder på fler rätter medan andra endast satsar på något specifikt (förrätt,efterrätt..)

Min favorit är Haikko Gårds förrätt och efterrätt (huvudrätten var inte alls bra!)

Här ser ni lite hur rätterna ser ut:
(Den sista är inte en SMAKU portion, hade bara ojämt antal bilder att visa så det fick bli såhär :) Vi var ute och äta på lördag med William och mamma och pappa!)

Likes

Comments

Min årliga latmask sjukan, som brukar hälsa på mig under somrarna, har varit här igen!

Men nu tar vi tag i saker igen och fortsätter uppdatera bloggen som vanligt.

Idag har jag min sista sommarjobbsdag och börjar faktiskt imorgon med praktik. Denna gång ska jag vara på ett barnfält. Detta har jag väntat på, eftersom det verkligen känns som ett sista hopp att hitta något inom utbildningen jag vill jobba med i framtiden. Jag har ju tidigare skrivit på bloggen att jag "studerar för mitt drömyrke osv." Och delvis stämmer det, men det känns som att någonting fattas. Det jag faktiskt är intresserad om är idrott och hälsa. Jag vill gärna även lära mig om näring. Huhhu, när jag rabblar upp allt jag vill så känns det som att jag sitter på skolbänken ännu i 10 år.

Annars är allt bra med mig! Har haft en riktigt skön och avkopplande sommar. Jobbet har jag än en gång varit super nöjd med och jag har haft tid med en hel del tack vare dom underbara jobb turerna.

Nu ska jag inte ramla upp allt för mycket, är lite stressig över morgondagen, men helt säkert går det bra!


Likes

Comments

Hej igen!

Fick chansen att äntligen besöka landsstället igen. Jag körde iväg kl. 17 på onsdag mot Ekenäs och var framme i hamnen vid 19 tiden. Pappa var med båten och plocka upp mig. Vi tog en sval dricka och åkte till holmen. Fick direkt hoppa i varm bastu och simma. Hur bra låter inte detta?


På torsdag var vi till ett ställe som kallas för trelänningarna. Det är tre holmar, perfekt för picknik, som är knippade till varandra och man kan simma från en holme till en annan. Det är så otroligt fint där!

På kvällssidan kom min bror med hans familj. Jag var till hamnen och plocka upp dem. På kvällen åt vi gott, spelade mölkky och lyssnade på musik.


På fredag var det fint väder så vi passade på att njuta i solen. Vi var också och simma och jobbade lite med sånt som mormor behöver hjälp med.

På lördag väntade vi en god stund på att dimman skulle försvinna. Det var väldigt frustrerande då vi alla väntade på att slippa på picknik.. Vid halv 15 kom solen fram så vi fick väcka stakars barnen, packa kassarna och åka iväg.

På trelänningarna, än igen, hade vi följa john och simmade i nästan 1 och halv timme.

På kvällen var det dags för mig att åka hem, vilket var lite ledsamt. Men jag skulle ha jobb nästa dag. Är ändå glad att vi äntligen fick tid att alla vara på landet samtidigt och även ha tur med vädret!


Likes

Comments