Hej!

På Lördag (11.02) nådde vi med William 4 år tillsammans! Det är ju en tid det redan. Jag hade bokat bord på restaurang, och vi hade planerat på att gå och äta tre rätters middag och lyxa till det lite extra. Tyvärr låg jag ju hemma i noron, så vi fick ringa och avboka det hela...

Jag vet att vi kan fira någon annan dag men det känns bara lite mer speciellare ifall man gör det på sin årsdag. Dessutom var det lite extra tyngre när man mådde skit och William inte kunde vara hemma, för han ville undvika att själv få viruset.

På alla hjärtans dag hade vi också planer. Jag skulle ta William och se Fifty Shades Darker (pakotta alltså...) och kanske gå på en drink någonstans efteråt. Nooh, det fick ju också bli.. William var fortfarande lite sjuk och jag kände mig inte det bäst heller. Istället gick han till butiken och köpte lite chocklad och så kollade vi på "The Jungle Book". Blommor blev det ju dock inte, så lite minuspoäng i protokollet får han... Nänä, skämt o sido! William har nog skött om mig så bra nu då jag varit sjuk så man kan ju bara vara lycklig och tacksam över att man har någon som han i sitt liv.

Vi tänker ändå pricka in någon annan dag och fira och spendera "quality time" tillsammans :)

Detta blev lite sådant här William William William inlägg igen :D


Likes

Comments

På fredag natt vaknade jag till att magen värkte. Det kändes obehagligt men jag försökte pina mig. Sukkade och stönade i en timme ända tills jag äntligen tog mod och for till WC:n. Ni vet säkert alla vad Norovirus innebär, så jag tänker inte gå in på detalj, för både jag och William har eviga traumor över fredag natt. Stackarn fick se allt...

Jag spydde i flera omgångar, från 4 på natten til 16 på dagen, då jag äntligen kastade upp för sista gången. Jag mådde ändå otroligt illa, fick inga mat i mig, ingen vätska och var otroligt svag. Det värkte i njurarna och jag kände mig väldigt obekväm.

Nästa dag spydde jag inte mer, men mådde fortfarande illa. Fick 2 bröd och lite saftsoppa i mig. Det var svårt att dricka och då jag steg upp var det nära på att jag skulle svimna.

Söndagen var en helt okej dag! Första dagen jag kände mig levande, hallelujah! Dock hade William nu blivit smittad. Som tur fick han inte lika starka symptom som jag.

Nu är vi båda ändå så pass friska att vi bestämt oss att fara på jobb! Det känns lite tungt, ryggen värker och man svettas ihjäl sig...

Likes

Comments

Skriv till mig ifall någon är intresserad! 😊😁 (kläderna är i salu på Zadaa)
Köpte ett stort paket, men dessa plagg passade inte riktigt mig och hänger bara i klädskåpet nu.. Alla i storlek M.

Ni kan se mer bilder från Chiquelles hemsidor! Ifall ni vill se hur plaggen ser ut på!

Likes

Comments

Hej!

Har haft sådan jävla huvudvärk hela natten och hela kvällen igår. Försökt dricka och äta regelbundet samt träna. Men har ingen energi överhuvudtaget..

Idag är det iallafall fint väder ute. Solen skiner och det är kallt ute, så jag bestämde mig för att klä på mig och gå ut. (Även om jag helst skulle ha velat sova och stannat kvar i sängen.)

Jag ville inte gå bland bilar och trafik, så jag hittade helt ljuvliga åker- spångar och skogsvägar. Naturbarn som jag är, så känns det som terapi att få gå ut i naturen och bara lyssna på tystnaden (och podcast av Therese & Zäta). Sådant borde jag göra oftare, för jag mår faktiskt bättre efteråt!

Hela två timmar spenderade jag ute och nu känner jag mig som en helt ny människa!


Likes

Comments

Äntligen blev det av! Vi har haft sådan otur då det gäller slalom åkande. Vi har varit sjuka, haft annat program, det har varit för kallt (- 20) osv.

Men nu äntligen slapp vi iväg på söndag! Det tar lite på 1 timme att åka till Messilä Skicenter, här från Borgå. Så inte alls farligt! Jag tänker inte åka i Kokon för det är bara för tråkigt...

Men vi hade iallafall helt sjukt roligt. Minns inte när jag senast skulle ha skrattat så där helt inifrån. Och till helt dumma skämt, som att sätta sin hand i knytnäve i handsken och slå varandra, medan vi åker upp för hissen... Skäms för att skriva det. Men det här är så typiskt jag och Caisa... Haha!


Likes

Comments

Hejsan!

Detta veckoslut har jag spenderat för det mesta med min "andra" familj. Det vill säga familjen från Williams sida. Vi började fredagen med att träffas i "Näsin Terapia" och där spelade vi biljard i nästan 2 timmar.

Jag tänkte att platsen skulle vara lite skum och äcklig, men nej det var den faktiskt inte! Riktigt mysigt, med iallafall 5st stora biljard bord.

På lördagen ville jag bara ta det lugnt på dagen. Så jag såg på några filmer, städade lite och åt gott medans William var på MP messut. Såhär efteråt ångrar jag att jag inte for med.

På kvällen for vi till Williams mamma. Där åt vi gott, såg på Emma- galan och spelade "Seli Seli" samt Yatzy. Jag och William (!) var världens sämsta på att förklara i spelet, så det gick inte så hemskt bra, haha. Roligt hade vi ändå och var hemma först vid 23.30.


Likes

Comments

Gomoron!

Nu har min kära pappa fyllt 50 år! Fick inte vara med och fira hans riktiga dag, men vi var nog med min bror i hans tankar kan jag tro, då vi överraskade honom!

Det var så att pappa har lite gett vinkar om att han skulle vilja flyga helikopter då han fyller 50. Nooh vi har nu bara nickat och inte reagerat desto mer.

Min tanke har alltid varit att han skulle få flyga här i Finland, men är det nu sen sist och slutligen så roligt att se samma vyer, bara från luften?

Sen slo det mig, "han ska ju åka till Teneriffa! Kanske dom har helikopter åk där".

Så vi bokade dag och tid och sen var det bara att pyssla ett födelsedagskort.

Gårdagen började med att pappa fick öppna kortet kl. 11. Där stod det "ta dig till denna adress". Så de åkte iväg. Pappa var nervös för han trodde att han skulle hamna göra något annat då mamma sa att han skulle ta med sig byteskläder.

Men allt gick enligt planerna. Mamma kunde hålla sig och pappa hade ingen aning om att vi gjorde detta. Igår då han ringde var han nog så glad, så det känns bra att han fått de han önskat, men lite bättre ännu!Likes

Comments

Veckan rullar på med god fart och praktikdagen var än en gång lyckad. Fick vara med om lite universal design saker samt en kotiinsaatto (hemfölj?) & träff med en ny klient.

Ny information kommer det jämt och man känner sig lite dum och pånågotsätt i vägen när man inte känner patienterna och inte tar del i något utan bara observerar.. men hej, det är ju bara dag 2 nu. Det är väll självklart att man är lite lost.

Då jag kom hem var jag sjukt trött. Jag slutade klockan 14 och sov ända till kl 16.30. Är så störd! Hade väckarklocka på till 15.30 för då skulle jag åka till gymmet, så att jag kunde plocka William hem, då han sluta 17. Men jag vakna inte till väckarklockan? Antagligen hade de inte ljud eller så sov jag så djupt!

Är annars också väldigt trött helatiden. Äter nyttigt och tränar regelbundet, men ändå är energin borta. Skulle så vara skönt att fara med mamma och pappa på resa då de idag natt åkte iväg till teneriffa för en vecka.

Men det är bara en dröm! Så nu bjuder jag på dessa underbara bilder från weheartit! Ooooh...

Likes

Comments

Såja, så var första praktikdagen avklarad, 7 weeks to go! Ja gick hem från första dagen med ett leende på ansiktet och en känsla av att jag lyckats med mitt yrkes val.

Desto mer kan jag int öppna om vad jag gjort, men jobbdagarna varierar från 8-14 (14.30). Under dagarna kommer det vara hembesök, bedömning och terapi. För tillfället observerar jag bara min handledare, eftersom jag endast läst teori i skolan och inte vet hur man i praktiken agerar. Men min handledare är helt super duktig så jag är helt säker på att jag kommer lära mig mycket nytt under denna praktik!

Det känns som att en stor tyngd skulle ha lyfts ur axlarna! Var så nervös över att jag inte skulle trivas eftersom jag var säker på att sjukhus miljö inte är min grej! Men får se, so far so good!

Likes

Comments

Hej!

Så skönt att äntligen vara hemma och kunna ta det lugnt. Skolan rullar på, har ännu nästa vecka full packat och efter det blir det praktik.

Har idag pysslat i skolan och jobbat med bordsteater tillsammans med min basgrupp. Kursen som pågår just nu handlar om kreativitet så alla workshops är ganska roliga fyllda med pussel, dans osv. O ena sidan känns det tokigt att komma till skolan för att endast pyssla men då man väl är där så är det roligt!

Vid 17- tiden hade William sähly träningar så jag passa på att gå med så han förde mig till gymmet och där körde jag så kallade triset ben övningar. Väldigt effektivt och håller pulsen uppe. Det ända negativa är att jag inte kunde träna på den allmänna sidan då luften är så dålig där. Och jag annars också har ansträngningsastma... Så måste träna på den lilla kvinno avdelningen... Men bra gick det, som tur var där inte så många!

Nu ska jag njuta, kolla lite på F.r.i.e.n.d.s och äta maaaaaat!


Likes

Comments