View tracker

Har själv pysslat ihop denna lilla jul taggen, eller vad man nu ska kalla den, fritt fram att kopiera frågorna och köra dom på egna bloggen, skulle vara roligt att läsa hur andras december ser ut! ♡

1. Mål för December månaden?
= Detta är ju trots allt fortfarande min favorit månad så det är väll självklart att man sätter lite mål upp åt sig. Mitt första må,l är lite tråkigt; jag vill få mina skoluppgifter gjorda före 16. December även om deadlinen är längre. Mitt andra mål är att spendera "quality time" med William (och också vänner). Det känns som man bara träffar på varandra här i vår lilla etta, sover, går till skolan/jobbet, kommer hem och gör allt på nytt från början. Vill skrinna, skida, gå till Helsingfors med onnibuss, äta god mat, shoppa, dricka kakao, glögg och så vidare, som hör till julen. 💑

2. Vad önskar du detta år?
= en polaroid kamera står på toppen. Vill göra coola albums, scrapbooks.
Sen skulle jag vilja läsa Therese Lindgrens & Kissies böcker. Dessutom önskar jag mig en liten getaway hemifrån.


3. Favorit jullåtar?
=


4. Hur får du julstämning?
= Då vi kommer in i December månad brukar jag först ta en stor städning och med samma hämta in julen. Då ställer jag granen på plats och pyntar den medan jag lyssnar på julmusik.
Dessutom har jag en julkalender, bakar pepparkakor, dricker glögg och tänder ljus varje kväll.

5. Vem kommer du att tillbringa julen med?
= Med min familj. Tyvärr kommer inte min bror att komma denna jul då de högst antagligen fått sin dotter och hon är så liten. Dessutom jobbar han till kl. 18. Men mamma, pappa, mormor och farmor kommer att vara där. Jag hoppas ännu på att William skulle komma men han är så sneaky att vet nu sen med honom.

6. Vad har du för planer för jullovet?
= Vi har väll lite planerat att gå ut den 25. December med tjejerna. Så det är något man ser framemot. Dessutom pratade vi med Caisa att kanske gå och åka slalom någon dag under jullovet. Hoppas det blir av. Vet inte när jag senast åkte? Med Caisa då vi var i Messilä, maybe?Sen ska vi självklart spendera jul med Williams sida av familj också!
Nyåret är som väntat oklart igen detta år... Slutar väll ändå med att man sitter hemma! haaha. Nä men skulle vara roligt att ha något planerat då!


7. "Dress code" för julafton.
= Vi brukar nog "städa" upp oss en del. Jag brukar ha en skön klänning och tomtehatt på.. Detta år skulle jag ändå vilja skaffa åt mig en "ugly Christmas sweater", haha!

8. Favorit julfilm/filmer?
= The Holiday (2006), The family stone (2005), Angel of Christmas (2015) , The Polar Express (2004)


9. Top 5 som måste finnas på julbordet.
= Ja som jag kanske inte har nämnt så har jag faktiskt inte ätit kött nu på 5 månader! Mitt mål var tills jul så det närmar sig.
Det som måste finnas på julbordet är: julskinka, romm, rökt lax, gravad lax och potatis. (smetana, julbröd, rödlök !!)

10. Det bästa med julen.
= Traditionerna. Jag älskar att vi börjar med att åka till Mormor. Äter hemgjord julgröt. Efter det plockar vi upp famo och går till gravgården och tänder ljus åt: Min farbror, morfar, gammelmormor och farfar. Säger några vackra ord och åker vidare, om vi har tid, till Paahtimo på glögg. Sen går vi hem och far till julbastun och hjälper mamma duka på bordet. Sen äter vi och sen klär jag mig till julbisi så att familjen får ett gott skratt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej hop så var vi inne i December månaden! På något vis känner man sig fortfarande vara liten då man kommer in i julmånaden. Jag stor städade på fredag och "tog in" julen på samma gång. Vi har en liten "fejka" plastgran som lyser och ser vacker ut. Skulle vara trevligt att ha en riktig gran och få den goda jul doften in, men jag är lite allergisk så vi riskerar inget då jag som liten hamnade in på sjukhus på grund av andningssvårigheter... Enough said, julkalendrarna är öppnade och det är mysigt in i hemmet!

På lördag hade vi med min bror planerat att åka ner till föräldrarna och spendera "quality family time". Vi var hela familjen och lilla Benjamin. Det är så roligt att leka med honom och annars också vara bara familjen ibland. Kan inte förstå att jag ska bli faster #2 snart då lilla prinsessan kommer till världen! Det är under två veckor till beräknade födelsen.

Idag, på söndag var det ju otroligt fint väder, vi for ut och gå till Svinö, naturstigen. Vi planerade också med hela familjen att åka till Ruka på sommaren och gå Karhunkierros (70km). Då skulle man gå i typ fyra dagar i skog, sova i små stugor på vägen till mål och leva lite som på gamla tider om man kan säga så.
Annars var vi och kolla på Bandy med William och njutit med glögg och pepparkakor.

Likes

Comments

View tracker

Hej!

Har kollat runt i nätet heladagen idag och försökt hitta något snyggt och roligt. En klänning köpte jag på 40% som jag tyckte såg bra ut och är lite i min stil, hoppas den är snygg och inte super super kort som alla Nellys klänningar oftast är (i min smak). Såhär ser klänningen iallafall ut, hoppas jag får hem dem före "Ergomiddagen" som är på onsdag! :


Likes

Comments

Ville dela med mig av något jag faktiskt tänkt på att göra till julklapp åt mina föräldrar.

Det är enkelt (tror jag) och går snabbt och blir jätte sött och fint. Det är alltså frågan om ljus som man själv designar med exempelvis text, foton eller något annat. Det kan bli och set ut till exempel såhär:


Likes

Comments

Hej!

Ojojoj nu går det inte så bra med bloggen... Jag är i full gång helatiden men känner att jag ändå inte har något speciellt jag vill dela med mig av. Mest energi drar skolan förtillfället och nu har jag också hela veckoslutet och början på nästa vecka jobb.

Hela denna vecka har jag i skolan haft International Week. Väldigt intresant vecka, dock lite för intensiv. Det känns som att man inte får riktigt allt ut av veckan då man har så långa dagar och olika projekt här och där. Intressant är det ju att prata engelska en hel vecka så det är ju kanske orsaken till varför man är så trött efter skoldagen.

Idag var jag ändå tvungen att missa slut seminariet av denna vecka då hade jobb klockan 13. Såg faktiskt framemot denna dag men är helt säker på att vår grupp gjorde ett bra jobb, Skulle ha varit roligt att se och vara med eftersom många, också vår grupp, förberätt olika sketcher (teater) osv.

Annat har jag faktiskt inte att tillägga, är väldigt trött, och kommer att vara ännu nästa vecka ,då jag har en tung vecka i skolan... igen.

Likes

Comments

Hejsan!

Detta veckoslut har varit ganska tungt på någotvis. Fredagen började med "babysim" med Benjamin och min bror. Vi hade jätte roligt och det var faktiskt en tid sedan jag senast var i simhallen. Dessutom hade jag en tent (medicin 2) vilken var väldigt enkelt då man i princip visste vad frågorna var.. Så man kan nog säga att den blev godkänd. Tack och lov! På kvällen chillade vi bara här hemma med William.

Lördagen var ganska tung då vi var på begravning, från Williams sida dock, men tungt var det för mig också. Minnes- stunden var väldigt vacker och allt gick bra annars också.
Efter detta var det bara att komma hem snabbt och fixa sig färdig för 50 års fest. Det var min gudfar som fyllde år. Jag var kusk så det blev nog inget festande för min del. Bra så, var väldigt slut efter begravningen. Åkte hem vid 10 tiden och sökte hem mina föräldrar vid halv 2.

På söndag var det farsdag. Så var hemma och åt farsdags- middag och såg på någon film via netflix. Lugn dag.

Hoppas ert veckoslut varit bra!

"Så glad att just ni är mina föräldrar!"

Likes

Comments

Hejsan!

Länge sen sist igen, är helt slut efter alla skolarbeten så sover typ bort varje lediga dag nuförtiden... Hur som helst, har börjat gå på tennis kurs varje måndag. Idag var det min andra gång. Det var meningen egentligen att mamma och pappa skulle gå på kursen men mamma har skadat sig så jag fick hoppa in där istället.

Annars går allt bra, vinter har kommit jeeij... Jag älskar vintern men hatar kör vädret. Det är så jäkla halt och man ser ingenting då det snöar.

Nu hinner jag inte babbla upp något mer eftersom jag ska söka William från skolan, ha det så bra!

Likes

Comments

Igår var vi med mamma till euronkangas och köpte lite tyg och andra greijer för vårt babynest som vi gjort som gåva åt min bror och hans wifey. Hoppas ingen av dem läser min blogg i smyg!

Tyckte iallafall slutresultatet blev snyggt! Kan inte vänta att se en liten beebis ligga i den.

Likes

Comments

Gjorde äntligen en beställning! Har så länge velat ha prints från Desenio, men de har varit lite dyrt i min smak för prints + ramar. Men nu hade de 25% rabatt! 

Detta är iallafall vad jag valde, både prints och ram. 


Likes

Comments

Är jag den ända som besöker pinterest varje dag och planerar hur mitt kommande hus och min framtid överlag kommer att se ut som? För mig känns det som att jag bara vill bli klar från skolan så fort som möjligt och flytta och "börja leva". Är så sjukt trött på att studera, det är inte alls min sak. Jag vet att många älskar studielivet och blabla, good for them, påriktigt! önskar jag också njutit men nej, det gör jag inte. Det är inte frågan om att utbildningen inte skulle vara intressant eller att något annat i skolan skulle vara på tok.. Det kanske bara är den långa skolvägen och det att man bor instäng i en etta som börjar tynga på lite. Dessutom är man ju en fattig studerande... Är super lycklig att jag har tre natturer denna vecka, så det hjälper iallafall nästa månad.

Hur som helst, här är min dröm, min stil:

Likes

Comments