Hej igen,

Wow, ja e så aktiv på att blogga idag.

Igår firade jag "50 dagar utan socker" med att köpa lösgodis, chips och coca-cola (+ tortillas). Jag har inte ens nämnt att jag har på gångs en sådan här "100 days utan candy" (-1 cheatday halvvägs). Kanske för att de ger mer press då alla vet. Men "förut" var jag så addicted och åt godis nästan varje dag. Jag kände ett sug helatiden efter något gott. Ja var trött, ville inte träna och sov helt för länge (12h per natt) och då var jag ändå trött på morgonen.

Jag känner mig mycket bättre nu när man kommit bort från den värsta perioden. Jag känner inte att jag behöver äta något gott hela tiden. Jag gör bättre val i matbutiken och känner igen dendär underbara känslan då man dagligen vill träna och gå till gymmet. Jag är inte lika trött och klarar med en normal 8h sömn.

Är iallafall super proud över mig själv för detta också (vitsi ja har vari duktigt nu på senast med hästar o utan socker.. haha)..

Och nu får man ännu vara 50 dagar utan och sen tänkte jag börja med lördagsgodis!

------------------------------------------

Sidenote: Fick annars tid till frissan nu nästa veckas lördag. Ska testa på Salon 33 för första gången. Det var många som rekommendera då jag senast skulle och färga.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Gomoron!

För tillfället sitter jag på jobbet och har en liten kaffepaus. Så då tänkte jag att det passar bra att sätta in ett kort inlägg om hur jag har det här. Jag älskar detta jobb och skulle gärna stanna här och jobba hela mitt liv om jag fick, med samma gäng! Det ända som lite har bromsat är det att vi är skyldiga att ta hand om tre stycken hästar. 2 stora hästar och en shetlandsponny. Söta och fina är dom ju, men jag har varit så otroligt rädd för dem att mina kollegor har fått ta ansvaret om dem då jag inte riktigt vågat gå nära dem..

Igår på jobbet hade vi passat så att jag skulle gå ner till stallet och träffa personalen där. Hon var utbildad hästterapeut (eller ridterapeut?). Tillsammans med henne gick vi lite igenom om hur hästar fungerar och vad olika "beteenden" betyder. Jag har ju alltid trott att de hatar mig då de stampar och har sig.

Jag fick öva på att ta in den lilla hästen, paija och så vidare bekanta mig. Det var väl behövt!

Idag på morgonen då vi igen skulle ta ut hästarna kändes det som om jag var en ny människa. Jag var inte rädd då jag klev in i stallet. Jag vågade ta ut hästen, gå in i hagen, paija den och så vidare. Det här låter kanske som en helt mesig sak för många, men ni måste förstå att jag faktiskt varit super rädd. Jag har typ börjat lipa då jag kommit in i stallet!

Oooh känns så bra!


Likes

Comments

Hejsan!

Ja ni som vet mig vet att jag går hos frissan med över 1 års mellanrum. Nu har den tiden passerat sen jag senast var och det är dags att klippa topparna och möjligtvis även färga håret.

Jag har tänkt att jag inte mer ska köra på denna mörkbruna hårfärg. Fick en hel del komplimanger och det värka som folk faktiskt tyckte att jag passade i färgen. Tyckte dock att det inte alltid riktigt såg bra ut och utan smink såg man ut som ett spöke. Vill liksom ha lite fräschare vibe nu!

Tänkte gå tillbaka till ljusare toner. Känns ju lite skrämmande då alla mina drag i ansiktet är rätt mörka. Jag menar tjocka svarta ögonbryn o bruna ögon. Passar verkligen blonda highlights åt mig då?

Detta är iallafall stilen jag lite kollat på, låt mig veta vad ni tycker! :)Och här kan ni se hur mitt hår såg ut förra gången jag kom från frissan vs. mot mitt ljusare hår. Dessa bilder är tagna inom samma år och visst ser jag mycket yngre ut med ljusare hår!!


Likes

Comments

Det blev en spontan liten mini vacay här på söndag-måndag. Vi bästämde på lörda kväll att vi ska hänga med på Williams mammas och systers resa. Vi åkte med Tallink Megastar (2h) till Tallin, och stannade en natt på ett spa hotell.

Det var faktiskt well- needed att få åka bort för en stund och koppla av. Vi åt gott, simmade, badade, drack och njöt. Känner mig lite extra utvilad och redo för skolan igen.

Och äntligen tog jag bilder också för bloggen. Ha det bra!

Likes

Comments

Hej!

Idag tog jag ledigt från skolan eftersom jag hade en hel del skoluppgifter att göra. Skönt att få undan!

Min bror ringde även och frågade om jag ville följa med till HopLop med Benjamin. Så såklart for jag och roligt var det. Har bara haft en otrolig huvudvärk efteråt. Kan vara pågrund av den dåliga luften där...

Imorgon fortsätter jag med skoluppgifter och går och tränar och spela tennis!

Ett tråkigt inlägg men ville få dessa söta bilder hit:

Likes

Comments

Hej igen!

Äntligen har jag fått komma tillbaka till jobbet för två inhopps-turer. Idag hade jag bara en normal, 8 timmars dag, men imorgon jobbar jag hela 12 timmar. Det går fort då man tycker om det som man gör.

Jag har tänkt en hel del på min framtid och mitt yrke och känner att trivseln och jobbkretsen på platsen jag jobbar ska vara på toppen. Här på mitt sommarjobbsställe är det verkligen så! Jag njuter av att få komma på jobb och älskar det jag gör! Dessutom är arbetskamraterna guld värda! Vill verkligen att det ska kännas såhär sen då jag jobbar som ergoterapeut!

Imorgon hade jag tänkt att vi ska pyssla lite och eventuellt baka! Vill ju ta min ergo kompetens till jobbet och öva här då det är ett helt ypperligt tillfälle! Ska bli kul!

Trevligt veckoslut!Likes

Comments

Gomoron!

Nästan hela veckoslutet gick ut på fira min födelsedag. Verkligen lycklig över att ha en så underbar familj krets. Både min släkt som var här på lördag och Williams som var här på söndag.

Vi började lördagen med ett träningspass på gymmet. Har inget emot det, tvärtom tycker man får en bra start på morgonen på så sätt. Efter det hade vi träff med mina föräldrar och William på café Rongo. Där åt vi morgonmål/brunch. Mysig plats, men blev nog lite besviken på servicen och maten (man fick så lite! en croissant, 4 små skivor ananas, 4 små skivor vattenmelon, brieost, sylt, te/kaffe och apelsinsaft - 11€). Känns som att man kunde ha gjort mycket bättre själv. Min mamma och William fick sin mat 15 min före jag och pappa fick vår. Så de var klara med sin mat då vi fick vår...

På lördag kl 17 kom gästerna. Det blev lite trångt i vår lilla lyra men vi fick det och funka. Samma var det på söndag också.

På lördag kväll var vi även hos Siri med ett gäng. Roligt var det även om kattorna hennes skrämde mig och jag kan erkänna att jag var skit dåligt sällskap (var helt super trött). Haha, vi får ta det pånytt!

Fick fina gåvor som: påsklakan (well needed) muggar, handduk, kappsäck (betalade en liten del själv), blommor osv.

Hade det jätte trevligt, men gissa om jag tog några bilder... nej.


Likes

Comments

Hej!

De som har följt med mig länge vet att jag har dreglat över triangl - bikinis.

Jag personligen tycker deras bikinis är sjukt fina, och verkar vara av bra kvalité, (enligt alla reviews jag läst.) Jag har läst att de sitter bra på och riskerar inte att glida av. De är ju trots allt gjort av ett speciellt material, typ våtdräkts.

Jag skulle genast beställa bikinis från triangls webbsida, om inte paketen skulle fastna vid tullen. Blir ju en hel del extra avgifter att betala då... Har ni någon erfarenhet med beställningen? Är det värt det?

Här är några av mina favorit bikinis, den första är absolut bäst!


Likes

Comments

Hejsan!

Ikväll fick vi ett samtal av våran hyresvärd. Han berättade att han efter ett halvt år kommer att sätta vår lägenhet till salu. Det kom lite som en chock, då vi planerat att bo här iallafall ett och halvt år ännu. Vi skulle flytta sen då jag blivit klar från skolan och kanske landat på något jobb. Men allt sker inte alltid enligt planer så vi får bara njuta av den sista tiden vi har i vår första gemensamma lägenhet.

Annars så har vi båda lite mixade tankar om "nyheten", men känner ändå att det är lite spännande och roligt samtidigt. Vi har länge varit trötta på att bo i en etta. Jag har även skrivit på bloggen många gånger att det känns som att man går på varandra hela tiden och att det uppstår problem då vi med William har väldigt olika rytmer, speciellt på veckosluten.

Det jag kommer att sakna med denna lägenhet är våran egna gård och bastu. Dessutom alla andra "lyxheter" (för studerande) som disk- och tvättmaskin. Det är nog ett måste för oss nog att den nästa lägenheten har samma! Men jag klarar av att bo utan bastu (helst inte), men inte utan egen tvätt- och diskmaskin.

Dessutom kommer jag att sakna distansen jag har till min brors familj. De bor ju bara 500m ifrån oss. Har varit roligt med spontana kaffebesök och promenader! Dessutom får man se barnen lite oftare också.

Nu är det bara att hålla tummarna uppe att vi hittar en lägenhet som passar våran budjet och smak!

Inspo bilder på drömlägenhet:


Likes

Comments

Hejsan!

Jag vill inte ens skriva någon inledning utan faktiskt gå direkt på sak bara och berätta att vi äntligen beställt en resa till Mexico - Playa Del Carmen. I'm so excited!

Vi kommer att resa först nästa år i slutet av februari, så det är många dagar man fortfarande får vänta. Men trust me, så som domhär månaderna går förbi så kommer resan helt säkert att vara här snabbare än trott. Dessutom var detta det ända datumet som passade oss alla (med tanke på arbete, praktik osv. Så det var bara att nappa på!)

Som resesällskap får jag William och mina föräldrar. Vi kommer att stanna på ett All Inclusive - hotell, endast för vuxna. Hotellet ligger fast vid stranden, vilket är ett stort plus! Dessutom finns det tre tennisplaner så vi kommer att ta med oss våra rackets. (Ni kanske vet att vi spelar tennis varje vecka? , det var ett måste för mina föräldrar att det finns planer vid hotellet, haha)

Det som mest oroar mig är att hotellet är 18km ifrån centrum. Blir det långtråkigt på hotellet? Finns där något nära? Kan man gå ut på promenader? etc. 

Hur som helst så kostar bussen till centrumet 1,80, vilket inte är alls illa.

Inspobilder:


Likes

Comments