Hejsan!

Ikväll fick vi ett samtal av våran hyresvärd. Han berättade att han efter ett halvt år kommer att sätta vår lägenhet till salu. Det kom lite som en chock, då vi planerat att bo här iallafall ett och halvt år ännu. Vi skulle flytta sen då jag blivit klar från skolan och kanske landat på något jobb. Men allt sker inte alltid enligt planer så vi får bara njuta av den sista tiden vi har i vår första gemensamma lägenhet.

Annars så har vi båda lite mixade tankar om "nyheten", men känner ändå att det är lite spännande och roligt samtidigt. Vi har länge varit trötta på att bo i en etta. Jag har även skrivit på bloggen många gånger att det känns som att man går på varandra hela tiden och att det uppstår problem då vi med William har väldigt olika rytmer, speciellt på veckosluten.

Det jag kommer att sakna med denna lägenhet är våran egna gård och bastu. Dessutom alla andra "lyxheter" (för studerande) som disk- och tvättmaskin. Det är nog ett måste för oss nog att den nästa lägenheten har samma! Men jag klarar av att bo utan bastu (helst inte), men inte utan egen tvätt- och diskmaskin.

Dessutom kommer jag att sakna distansen jag har till min brors familj. De bor ju bara 500m ifrån oss. Har varit roligt med spontana kaffebesök och promenader! Dessutom får man se barnen lite oftare också.

Nu är det bara att hålla tummarna uppe att vi hittar en lägenhet som passar våran budjet och smak!

Inspo bilder på drömlägenhet:


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hejsan!

Jag vill inte ens skriva någon inledning utan faktiskt gå direkt på sak bara och berätta att vi äntligen beställt en resa till Mexico - Playa Del Carmen. I'm so excited!

Vi kommer att resa först nästa år i slutet av februari, så det är många dagar man fortfarande får vänta. Men trust me, så som domhär månaderna går förbi så kommer resan helt säkert att vara här snabbare än trott. Dessutom var detta det ända datumet som passade oss alla (med tanke på arbete, praktik osv. Så det var bara att nappa på!)

Som resesällskap får jag William och mina föräldrar. Vi kommer att stanna på ett All Inclusive - hotell, endast för vuxna. Hotellet ligger fast vid stranden, vilket är ett stort plus! Dessutom finns det tre tennisplaner så vi kommer att ta med oss våra rackets. (Ni kanske vet att vi spelar tennis varje vecka? , det var ett måste för mina föräldrar att det finns planer vid hotellet, haha)

Det som mest oroar mig är att hotellet är 18km ifrån centrum. Blir det långtråkigt på hotellet? Finns där något nära? Kan man gå ut på promenader? etc. 

Hur som helst så kostar bussen till centrumet 1,80, vilket inte är alls illa.

Inspobilder:


Likes

Comments

Hej!

Blev så nyfiken då jag läste @micaelalinnea 's inlägg om hennes födelsedags presenter och speciellt Q&A a day boken hon fått. Så jag måste ju förstås själv gå och handla en sån åt mig, från Adlibris.

Så nu är det då meningen att i 5 år svara på samma 365 frågor. Blir ju kul, om man håller i, att läsa när man är äldre sen. Och annars också se hur livet såg ut för ett år sen! Rekommenderar denna!


Likes

Comments

Hej på er!

Vintern är inte min bästa vän kan man säga. Varje år, denna årstid, känner jag mig deppi och trött. Jag har ingen motivation att träna, jag äter dåligt, tar inte hand om min hy och spenderar inte heller lika mycke tid med vänner som jag borde och skulle vela. Denna dåliga start på året beror dock nog mest på att jag två gånger haft spysjuka och haft förkylningar hit och dit. Allt som allt varit nästan en månad "sängliggande".

Hur som helst. Nu är vi ju egentligen inne i vår- månaden, Mars. Och jag känner att jag vill ta nya andetag. Kroppen led en hel del efter noroviruset samt förkylningen. Vid träning stiger pulsen upp till 180, lätt! . Nu när jag är frisk igen så är det dags att starta om och sakta och försiktigt. Målet är att ta hand om kroppen både innifrån och utifrån. Dessutom satsar jag på att få mer frisk luft på näsan! Naturen är någon sorts terapi åt mig!


Likes

Comments

Hej!

På Lördag (11.02) nådde vi med William 4 år tillsammans! Det är ju en tid det redan. Jag hade bokat bord på restaurang, och vi hade planerat på att gå och äta tre rätters middag och lyxa till det lite extra. Tyvärr låg jag ju hemma i noron, så vi fick ringa och avboka det hela...

Jag vet att vi kan fira någon annan dag men det känns bara lite mer speciellare ifall man gör det på sin årsdag. Dessutom var det lite extra tyngre när man mådde skit och William inte kunde vara hemma, för han ville undvika att själv få viruset.

På alla hjärtans dag hade vi också planer. Jag skulle ta William och se Fifty Shades Darker (pakotta alltså...) och kanske gå på en drink någonstans efteråt. Nooh, det fick ju också bli.. William var fortfarande lite sjuk och jag kände mig inte det bäst heller. Istället gick han till butiken och köpte lite chocklad och så kollade vi på "The Jungle Book". Blommor blev det ju dock inte, så lite minuspoäng i protokollet får han... Nänä, skämt o sido! William har nog skött om mig så bra nu då jag varit sjuk så man kan ju bara vara lycklig och tacksam över att man har någon som han i sitt liv.

Vi tänker ändå pricka in någon annan dag och fira och spendera "quality time" tillsammans :)

Detta blev lite sådant här William William William inlägg igen :D


Likes

Comments

På fredag natt vaknade jag till att magen värkte. Det kändes obehagligt men jag försökte pina mig. Sukkade och stönade i en timme ända tills jag äntligen tog mod och for till WC:n. Ni vet säkert alla vad Norovirus innebär, så jag tänker inte gå in på detalj, för både jag och William har eviga traumor över fredag natt. Stackarn fick se allt...

Jag spydde i flera omgångar, från 4 på natten til 16 på dagen, då jag äntligen kastade upp för sista gången. Jag mådde ändå otroligt illa, fick inga mat i mig, ingen vätska och var otroligt svag. Det värkte i njurarna och jag kände mig väldigt obekväm.

Nästa dag spydde jag inte mer, men mådde fortfarande illa. Fick 2 bröd och lite saftsoppa i mig. Det var svårt att dricka och då jag steg upp var det nära på att jag skulle svimna.

Söndagen var en helt okej dag! Första dagen jag kände mig levande, hallelujah! Dock hade William nu blivit smittad. Som tur fick han inte lika starka symptom som jag.

Nu är vi båda ändå så pass friska att vi bestämt oss att fara på jobb! Det känns lite tungt, ryggen värker och man svettas ihjäl sig...

Likes

Comments

Skriv till mig ifall någon är intresserad! 😊😁 (kläderna är i salu på Zadaa)
Köpte ett stort paket, men dessa plagg passade inte riktigt mig och hänger bara i klädskåpet nu.. Alla i storlek M.

Ni kan se mer bilder från Chiquelles hemsidor! Ifall ni vill se hur plaggen ser ut på!

Likes

Comments

Hej!

Har haft sådan jävla huvudvärk hela natten och hela kvällen igår. Försökt dricka och äta regelbundet samt träna. Men har ingen energi överhuvudtaget..

Idag är det iallafall fint väder ute. Solen skiner och det är kallt ute, så jag bestämde mig för att klä på mig och gå ut. (Även om jag helst skulle ha velat sova och stannat kvar i sängen.)

Jag ville inte gå bland bilar och trafik, så jag hittade helt ljuvliga åker- spångar och skogsvägar. Naturbarn som jag är, så känns det som terapi att få gå ut i naturen och bara lyssna på tystnaden (och podcast av Therese & Zäta). Sådant borde jag göra oftare, för jag mår faktiskt bättre efteråt!

Hela två timmar spenderade jag ute och nu känner jag mig som en helt ny människa!


Likes

Comments

Äntligen blev det av! Vi har haft sådan otur då det gäller slalom åkande. Vi har varit sjuka, haft annat program, det har varit för kallt (- 20) osv.

Men nu äntligen slapp vi iväg på söndag! Det tar lite på 1 timme att åka till Messilä Skicenter, här från Borgå. Så inte alls farligt! Jag tänker inte åka i Kokon för det är bara för tråkigt...

Men vi hade iallafall helt sjukt roligt. Minns inte när jag senast skulle ha skrattat så där helt inifrån. Och till helt dumma skämt, som att sätta sin hand i knytnäve i handsken och slå varandra, medan vi åker upp för hissen... Skäms för att skriva det. Men det här är så typiskt jag och Caisa... Haha!


Likes

Comments

Hejsan!

Detta veckoslut har jag spenderat för det mesta med min "andra" familj. Det vill säga familjen från Williams sida. Vi började fredagen med att träffas i "Näsin Terapia" och där spelade vi biljard i nästan 2 timmar.

Jag tänkte att platsen skulle vara lite skum och äcklig, men nej det var den faktiskt inte! Riktigt mysigt, med iallafall 5st stora biljard bord.

På lördagen ville jag bara ta det lugnt på dagen. Så jag såg på några filmer, städade lite och åt gott medans William var på MP messut. Såhär efteråt ångrar jag att jag inte for med.

På kvällen for vi till Williams mamma. Där åt vi gott, såg på Emma- galan och spelade "Seli Seli" samt Yatzy. Jag och William (!) var världens sämsta på att förklara i spelet, så det gick inte så hemskt bra, haha. Roligt hade vi ändå och var hemma först vid 23.30.


Likes

Comments