Hej!

Så skönt att äntligen vara hemma och kunna ta det lugnt. Skolan rullar på, har ännu nästa vecka full packat och efter det blir det praktik.

Har idag pysslat i skolan och jobbat med bordsteater tillsammans med min basgrupp. Kursen som pågår just nu handlar om kreativitet så alla workshops är ganska roliga fyllda med pussel, dans osv. O ena sidan känns det tokigt att komma till skolan för att endast pyssla men då man väl är där så är det roligt!

Vid 17- tiden hade William sähly träningar så jag passa på att gå med så han förde mig till gymmet och där körde jag så kallade triset ben övningar. Väldigt effektivt och håller pulsen uppe. Det ända negativa är att jag inte kunde träna på den allmänna sidan då luften är så dålig där. Och jag annars också har ansträngningsastma... Så måste träna på den lilla kvinno avdelningen... Men bra gick det, som tur var där inte så många!

Nu ska jag njuta, kolla lite på F.r.i.e.n.d.s och äta maaaaaat!


Likes

Comments

Hej!

Tänkte lite berätta om min andra julklapp som jag gett åt William. Idén med det hela är väll att spendera lite mer så kallat quality- time tillsammans.

Jag kallar gåvan för "1 year of dates". Varje månad får William lotta ut en lapp från en box och på lappen står det vad vi ska ha för en dejt den månad. Så är det bara att sätta fast ett datum!

Nu tänker jag inte säga vad det står på lapparna för det känns lite personligt. Men man kan fast ha: ut och äta, fondue kväll, spa kväll, roadtrip mm.

Vi bor ju tillsammans men ibland känns det ändå som man bara sitter hemma och kollar på TV och båda är trötta från skolan eller jobbet.. Så det kändes som att vi faktisk behöver detta eftersom vi båda är lite fast i rutiner och hittar inte på något att göra på veckosluten.


Likes

Comments

1. Resan till Spanien
- Då vi var och firade mamma på Lanzarote. Vi var hela min familj + William och min brors familj.


2. Veckoslut i Åbo

Quality time med mamma är något av det bästa jag vet! För mammas 50 års kalas gav jag henne biljetter till Voice of Finland - "konsert". Så vi var och kollade på det och stannade övernatt på ett hotell. Åt god mat, njöt, shoppade och hade det mysigt!3. Saimen med William

Detta är nog mitt bästa minne av 2016. Vi hade helt otroligt mysigt med William på deras stuga i Saimen. Vi bada bastu, mös framför brasan, var till Savonlinna och så vidare. Vi hade också med deras hund, Rosa! Det gjorde nog gott att få spendera den tiden tillsammans helt bort ifrån alla och bara fokusera på varandra.


Likes

Comments

Vegetarian?

Tänkte lite uppdatera er på hela detdär "vegetarian" -experimentet. Så jo, jag klarade mig att vara det från och med 1.8-24.12! inga kött alls. Är väldigt glad och nöjd.. Det jag kan säga är att jag mådde bra i början, men efter några månader var jag utan energi och motivation... Man blev kanske lite okreativ med matlagning och så fick inte jag i mig alla vitaminer heller.

Hur tänker jag fortsätta? Jag tänker inte fortsätta vara vegetarian mer. Hur som helst kommer jag inte att äta lika mycket kött som tidigare och kommer i skolan (och andra lunch ställen) välja den vegetariska kosten. Dessutom kommer jag att försöka hålla mig borta från rött kött.

-------------------------

Kosten just nu:

Nytt år, nya möjligheter. Som vanligt började jag med en fresh start på året då jag började med att äta bättre! Jag följer ingen diet, eftersom jag i detta skede redan vet vad som är bra och vad inte. Däremot prövar jag på en ny "teknik", nämligen food prep. På söndag kokkar jag maten för hela veckan, sätter i matboxar och stoppar i kylen. Ska spara tid, pengar och energi. Jag gör detta eftersom jag är väldigt dålig på att äta riktig mat. Det blir ofta att jag äter små snacks som bröd, yoghurt osv under dagens gång... Så det känns som att detta kunde vara en lösning på problemet!


Likes

Comments

24. December

Julen var som de flesta våra jular enligt traditioner. Vi började hos mormor, gick till gravgården och hem och äta julmat. På kvällen öppnades julklapparna. Sådär i korthet var detta allt men julen är ändå väldigt speciell varje år!

Jag fick fina julklappar som: bluetooth hörlurar, morgonrock av forte, pyjamas set, redskap för vandring, örngott, och en "sticka vantar" - bok.

25. December

TJEJKVÄLL! wohoo. Äntligen fick jag träffa mina bästa vänner och ha en trevlig kväll tillsammans. Jenni & Caisa kom vid halv 20 och Fia senare. Man behövde inte ha något extra program utan bara tala tala och tala lite mer!

So happy att få träffa Caisa också och höra om hennes utbyte i Barcelona! Man får själv lite lusta att gå också... hmm.

26. December

Oh hell, vilken natt... Mådde så illa, tänkte att jag har säkert världens värsta krabbis men nej.. Jag spydde i några omgånger, hade feber, sjuk hals + då den jävla hangovern! Det var det värsta. Jag är ju livrädd för att spy också så kunde knappt andas...

Så nu ligger jag hemma med feber och känner mig inte så hemskt bra. Det är väldigt många som är sjuka :( har fortfarande inte planer för nyåret men hoppas ändå jag inte är sjuk då mer!


Likes

Comments

View tracker

Hej hopp! länge sen sist! Har varit skönt med lite jullov från allt! skolarbete, blog osv.

Den 18.12 föddes min brors dotter, och vi for alla och hälsa på henne samma dag. Det var ett ända show hela dagen då allt gick väldigt fort. Min bror hann inte med på födseln och frun hans var inne bara i 20 min och så var lillusen ut! Lyckligt nog gick allting väldigt bra!

När jag kom till sjukhuset frågade de mig om jag vill bli gudmor och förstås ville jag det! Lottas syskon fick gudfader- titeln. Im so happy about that! Så det kändes lite extra speciellt att få hålla henne i famnen.

Hela veckoslutet barnvaktade jag Benjamin i Haikko då mamma inte kunde göra det för sig själv då hon varit på operation och pappa jobbade. De nya föräldrarna fick chansen att vila upp sig lite och bli van i rutinerna. Jag barnvaktar Benjamin så gärna så det var inga problem!


Likes

Comments

Nog är det ju alltid lite av en äventyr då man som Borgåbo åker med buss in till Helsingfors.
Vi startade idag morse med 10.20 bussen och sitter nu i bussen påväg hemåt.

Sist och slutligen handlade vi inte så mycket, men roligt var det ändå att komma bort hemifrån och faktiskt spendera tid tillsammans med William. Vi fick som sagt några julklappar köpta och så köpte jag en ny flanell-pyjamas åt mig själv.

Likes

Comments

Har själv pysslat ihop denna lilla jul taggen, eller vad man nu ska kalla den, fritt fram att kopiera frågorna och köra dom på egna bloggen, skulle vara roligt att läsa hur andras december ser ut! ♡

1. Mål för December månaden?
= Detta är ju trots allt fortfarande min favorit månad så det är väll självklart att man sätter lite mål upp åt sig. Mitt första må,l är lite tråkigt; jag vill få mina skoluppgifter gjorda före 16. December även om deadlinen är längre. Mitt andra mål är att spendera "quality time" med William (och också vänner). Det känns som man bara träffar på varandra här i vår lilla etta, sover, går till skolan/jobbet, kommer hem och gör allt på nytt från början. Vill skrinna, skida, gå till Helsingfors med onnibuss, äta god mat, shoppa, dricka kakao, glögg och så vidare, som hör till julen. 💑

2. Vad önskar du detta år?
= en polaroid kamera står på toppen. Vill göra coola albums, scrapbooks.
Sen skulle jag vilja läsa Therese Lindgrens & Kissies böcker. Dessutom önskar jag mig en liten getaway hemifrån.


3. Favorit jullåtar?
=


4. Hur får du julstämning?
= Då vi kommer in i December månad brukar jag först ta en stor städning och med samma hämta in julen. Då ställer jag granen på plats och pyntar den medan jag lyssnar på julmusik.
Dessutom har jag en julkalender, bakar pepparkakor, dricker glögg och tänder ljus varje kväll.

5. Vem kommer du att tillbringa julen med?
= Med min familj. Tyvärr kommer inte min bror att komma denna jul då de högst antagligen fått sin dotter och hon är så liten. Dessutom jobbar han till kl. 18. Men mamma, pappa, mormor och farmor kommer att vara där. Jag hoppas ännu på att William skulle komma men han är så sneaky att vet nu sen med honom.

6. Vad har du för planer för jullovet?
= Vi har väll lite planerat att gå ut den 25. December med tjejerna. Så det är något man ser framemot. Dessutom pratade vi med Caisa att kanske gå och åka slalom någon dag under jullovet. Hoppas det blir av. Vet inte när jag senast åkte? Med Caisa då vi var i Messilä, maybe?Sen ska vi självklart spendera jul med Williams sida av familj också!
Nyåret är som väntat oklart igen detta år... Slutar väll ändå med att man sitter hemma! haaha. Nä men skulle vara roligt att ha något planerat då!


7. "Dress code" för julafton.
= Vi brukar nog "städa" upp oss en del. Jag brukar ha en skön klänning och tomtehatt på.. Detta år skulle jag ändå vilja skaffa åt mig en "ugly Christmas sweater", haha!

8. Favorit julfilm/filmer?
= The Holiday (2006), The family stone (2005), Angel of Christmas (2015) , The Polar Express (2004)


9. Top 5 som måste finnas på julbordet.
= Ja som jag kanske inte har nämnt så har jag faktiskt inte ätit kött nu på 5 månader! Mitt mål var tills jul så det närmar sig.
Det som måste finnas på julbordet är: julskinka, romm, rökt lax, gravad lax och potatis. (smetana, julbröd, rödlök !!)

10. Det bästa med julen.
= Traditionerna. Jag älskar att vi börjar med att åka till Mormor. Äter hemgjord julgröt. Efter det plockar vi upp famo och går till gravgården och tänder ljus åt: Min farbror, morfar, gammelmormor och farfar. Säger några vackra ord och åker vidare, om vi har tid, till Paahtimo på glögg. Sen går vi hem och far till julbastun och hjälper mamma duka på bordet. Sen äter vi och sen klär jag mig till julbisi så att familjen får ett gott skratt.

Likes

Comments

Hej hop så var vi inne i December månaden! På något vis känner man sig fortfarande vara liten då man kommer in i julmånaden. Jag stor städade på fredag och "tog in" julen på samma gång. Vi har en liten "fejka" plastgran som lyser och ser vacker ut. Skulle vara trevligt att ha en riktig gran och få den goda jul doften in, men jag är lite allergisk så vi riskerar inget då jag som liten hamnade in på sjukhus på grund av andningssvårigheter... Enough said, julkalendrarna är öppnade och det är mysigt in i hemmet!

På lördag hade vi med min bror planerat att åka ner till föräldrarna och spendera "quality family time". Vi var hela familjen och lilla Benjamin. Det är så roligt att leka med honom och annars också vara bara familjen ibland. Kan inte förstå att jag ska bli faster #2 snart då lilla prinsessan kommer till världen! Det är under två veckor till beräknade födelsen.

Idag, på söndag var det ju otroligt fint väder, vi for ut och gå till Svinö, naturstigen. Vi planerade också med hela familjen att åka till Ruka på sommaren och gå Karhunkierros (70km). Då skulle man gå i typ fyra dagar i skog, sova i små stugor på vägen till mål och leva lite som på gamla tider om man kan säga så.
Annars var vi och kolla på Bandy med William och njutit med glögg och pepparkakor.

Likes

Comments

Hej!

Har kollat runt i nätet heladagen idag och försökt hitta något snyggt och roligt. En klänning köpte jag på 40% som jag tyckte såg bra ut och är lite i min stil, hoppas den är snygg och inte super super kort som alla Nellys klänningar oftast är (i min smak). Såhär ser klänningen iallafall ut, hoppas jag får hem dem före "Ergomiddagen" som är på onsdag! :


Likes

Comments